Ένα υπερβολικά ήρεμο σκυλί.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Η chanell από τότε που την φέραμε στο σπίτι εκτός από το ξαφνικό τρελό τρέξιμο που έκανε για μερικά λεπτά κάθε βραδύ (το οποίο και σταμάτησε )είναι ένα πολύ ήσυχο σκυλί.
Δεν έκλαψε ποτέ σαν κουτάβι , κυριολεκτικά ποτέ .
Το γαύγισμα της από τις 16 Ιουλίου που ήρθε στο σπίτι μέχρι και σήμερα άντε να το έχουμε ακούσει το πολύ 10 – 15 φορές και αυτό στιγμιαίο, ένα δυο γαβ .
Παίζουμε με πανί για να δαγκώνει αλλά ενώ στην αρχή τρελαίνετε μετά από μερικά λεπτά με έχει συνδέσει με Κάιρο .:-\"
Σχεδόν κάθε δευτέρα πάμε στον εκτροφέα που υπάρχει εκεί ένας επαγγελματίας ερεθιστής, αλλά και αυτόν μετά από μια δυο προσπάθειες τον συνδέει με Κάιρο.:-({|=
Γενικά ότι δραστηριότητα κάνουμε τώρα ποια η χαρά της διαρκεί 2-3 λεπτά , μετά βαριέται,
Στην αρχή πίστευα πως απλά βαριέται εύκολα , αλλά παρατήρησα πως όταν παίζει με αλλά σκυλιά δεν σταματά μέχρι να ξαπλώσει από κούραση και το τελευταίο σκυλί της παρέας.
Όταν είδα αυτό με τα αλλά σκυλιά άρχισα να πιστεύω πως βαριέται μαζί μου ,αλλά όταν με βλέπει να γυρίζω ειδικά από τη δουλεία μόνο πανό που δε σηκώνει από τη χαρά της , όσο είμαστε μέσα στο σπίτι γίνετε ένα με το πόδι μου .

Μήπως κάτι δε κάνω καλά ?
Μήπως είμαι λίγος για το σκύλο ?
Μήπως σκέπτομαι μ@λ@κισμεν@?
Μήπως δε ξέρω τι λέω ?
Όποια άποψη ,γνώμη , κριτική , συμβουλή δεκτή

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μήπως δεν ενθουσιάζεσαι αρκετά όταν παίζεις μαζί της,απλά κάνεις κινήσεις και περιμένεις αυτή να ενθουσιαστεί;Αν δε διασκεδαζεις εσύ,δεν προκειται να διασκεδασει κι αυτη...

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Μήπως δεν ενθουσιάζεσαι αρκετά όταν παίζεις μαζί της,απλά κάνεις κινήσεις και περιμένεις αυτή να ενθουσιαστεί;Αν δε διασκεδαζεις εσύ,δεν προκειται να διασκεδασει κι αυτη...
Αν σου πω ότι είναι κάτι που το φοβάμαι ότι μπορεί να ισχύει , ειδικά από την δευτέρα που ήμασταν στον εκτροφέα και την είχα δέσει για να παρακολουθεί τα αλλά σκυλιά , κάποια στιγμή πήγε κοντά της ο ερεθιστής και έδειξε άλλη συμπεριφορά .
Ο εκτροφέας τότε μου είπε : << όταν τελικά δεν την κρατάς εσύ έχει άλλη συμπεριφορά (καλύτερη) >> και εκεί ήταν που μου γεννήθηκε η πρώτη υποψία μήπως τελικά είμαι λίγος για το σκύλο.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν είσαι λίγος,απλά δεν έχεις μάθει ακόμα πώς να του συμπεριφέρεσαι.Πόσο καιρό τον έχεις;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Α,καλά...Δεν έχεις ιδέα δηλαδη!:D

Τον έχεις πολύ λίγο για να μπορεί ο ένας να επηρεάζει τον άλλο,ειδικά αν δεν έχεις προηγούμενη στενή σχεση με σκύλο.

Κι εγώ το είχα αυτό το θέμα,αλλά μου το έλυσε η εκπαιδεύτριά μου,δείχνοντάς μου πώς να κινούμαι,τι να λέω,κτλ...

Ζήτα το από τον εκπαιδευτή σου(αν και πρέπει ο ίδιος να το κάνει από μόνος του) και με τον καιρό,τις δικές του υποδείξεις θα τις προσαρμόσεις στην προσωπικότητά σου.

Απλά θες χρόνο με τον σκύλο σου, να μάθει ο ένας τον άλλο.;)

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αρχικά να σε ευχαριστήσω για τις συμβουλές σου , γιατί δε σου κρύβω ότι έχω αγχωθεί κάπως , βέβαια έχω και ένα θέμα με το αίσθημα εύθηνης που με διακατέχει γενικότερα και ειδικά τώρα με το σκύλο το νοιώθω πολύ έντονα.
Πολλές φορές μου περνά από το μυαλό μήπως κάτι δε κάνω καλά.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πολλά πράγματα δε κάνεις και δε θα κανεις καλά,αλλά δεν έχει σημασία.Όλοι το κάνουμε αυτό.Σου είπε κανείς ότι θα σε κρίνει ο σκύλος σου;Τα λάθη είναι για να διορθώνονται.Μην αγχώνεσαι.Πάρτε το χρόνο σας και οι δυο και απολαύσε την παρέα του.Μη σκέφτεσαι συνεχώς,τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις.Έχε τον εκπαιδευτή κοντά σε όποια απορία και πρόβλημα και όλα θα κυλήσουν μόνα τους...

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Θα σου πω μόνο ότι κάθε δευτέρα για να πάω στον εκτροφέα κάνω 160Km περίπου περνάω δυο φορές θάλασσα και σε ρυθμούς τρέλας

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Είναι κάπως σύνθετο , δουλεύω Αθήνα κέντρο και κάθε δευτέρα πρέπει να προλάβω να έλθω Σαλαμίνα να πάρω το σκύλο και να ανέβω άγιο στέφανο κοντά στα διόδια και μετά να ξαναγυρίσω . Βέγγος λέμε

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Χαρά στην υπομονή σου...

Πάντως,με βάζει σε σκέψεις ο ερεθιστής.Υποτίθεται ότι για να κάνεις κάτι τέτοιο με το σκύλο,πρέπει να έχεις χτίσει ήδη στενή σχέση με το σκύλο και να έχει άψογη βασική υπακοή,ώστε ό,τι και να συμβεί να έχεις τον έλεγχό του.Πώς σε παροτρύνει ο εκπαιδευτής να κάνεις κάτι τέτοιο με το σκύλο από τώρα;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πόσο είναι το σκυλί σου τώρα;Βασική κάνετε;Πότε θα ξεκινήσετε κανονικά τους ερεθισμούς-δαγκωματα;

Ουτε της ασφαλειας να ημουν!:D

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δε γνωρίζω από αυτά,αλλά μια και δεν εχετε αρχισει ακομα τη βασική,μου κανει εντυπωση ότι σου εχει ξεκινησει πιο απαιτητική εκπαίδευση(ακομα και ως παιχνιδι).
Αλλά,επαναλαμβανω επειδη δε γνωριζω,καλυτερα να μιλησουν άλλοι που το κατεχουν...

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Όπως βλέπεις μόνο οι δυο μας μιλάμε , φυσικά είναι και η ώρα περασμένη .
Σκέπτεσαι να μας μπαναρουν με την αιτιολογία του chat επειδή δεν υπάρχει άλλος στη κουβέντα ?:D:D

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δυσκολο πραγμα το μπανιο . Πρεπει να "ιδρωσει" πολυ καποιος για να το λουστεί...

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Στα μέρη μου πάντως λέμε και το εξής , <<αν δε βρέξεις κ…λο ψάρι δε τρως >>
Το θέμα είναι όμως να σε μάθει κάποιος να ψαρεύεις

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Μήπως ασχολείσαι υπερβολικά με το σκυλί? ( καλημέρααα) Στην δική μας οικογένεια εγώ είμαι η "μαμα" που ταίζω- φροντίζω - βάζω κανόνες - εκπαιδεύω ( όσο μπορώ) και ο άντρας μου είναι το παιχνίδι. Τα σκυλιά κάνουν σαν τρελά μαζί του, και με εμένα παίζουν αλλά όχι όπως με εκείνον. Δεν με χαλάει η μεγάλη είναι στο μποι μου, που να την παλέψω. Αντε να παίξουμε με καμιά μπάλα, κανένα σχοινί κι αυτό προσεκτικά εκ μέρους της ξέρει ότι δεν ανέχομαι πολλά-πολλά. Το "παιχνίδι" γδαρμένο είναι πάντα από ελαφριές δαγκωνιές και σπρωξίματα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97