Ένα σπίτι για τον Ερμή

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Καλησπερα σε ολους και καλο καλοκαιρι!Θελω να σας γραψω για εναν πραγματηκο μαχητη..η ιστορια του δεν εχει πολυ καιρο που ξεκινησε (καπου στους 5 μηνες το υπολογιζω) αλλα σιγουρα η καθε μερα του ηταν και μια μαχη!Ελπιζω οτι καποιος απο εδω θα τον βοηθησει να γραψει το υπολοιπο της ιστοριας του οπως του αξιζει δηλαδη σε μια καλη αγελη με αφθονη αγαπη γιατι πραγματικα μιλαω για ενα διαμαντι!Ολα τους ειναι το ξερω! Αλλα τετοιο χαρακτηρα και τετοια θεληση για ζωη σπανια συναντας.Οταν τον ειδα πρωτη φορα ειδα εναν σκελετο σκυλου,ΣΤΕΓΝΟΣ, εντελως αφυδατωμενος και με εναν στρατο τσιμπουριων πανω στο κεφαλι του, ενα ματσο κοκκαλα,ηταν πραγματικα σε τερματικο σταδιο, αυτος εναντιον του κοσμου ολου!στο πουθενα..Ποσσες μερες να ειχε αραγε να φαει και να πιει λιγο καθαρο νερο;..μετρουσε ωρες..Αυτο φυσικα αλλαξε:)!Το μερος που δουλευω ειναι εξω απο χωριο κοντα στη θηβα, γυρω εχει αρκετα μαντρια, σιγουρα ο μικρος ειναι outcast απο καποιο απο αυτα (ναι ειναι ημιαιμο τσομπανακι!),μαλλον ο μαλακας δεν χρειαζοταν αλλα σκυλια και το πλακωσε στο ξυλο μεχρι να φυγει..Του εβαλα λιγο νερο και απο την επομενη μερα αρχισα να του φερνω και κροκετες τις οποιες φυσικα καταβροχθιζε;).Αποφασισα να τον παρω απο εκει οταν καμια βδομαδα μετα ενα αυτοκινητο φρεναρε στο χιλιοστο στην κυριολεξια πριν τον χτυπησει..τον επιασα μετα απο ωρες προσπαθειας και τον μετεφερα σε δικο μου χωρο οπου εχω μια παλια αποθηκη και τον εχω εκει περιπου δεκα μερες ψαχνοντας συνεχως μια οικογενεια να τον υοθετησει.Αυτη τη στιμη ειναι σε απειρως καλυτερη κατασταση με αρκετα γραμμαρια σωματικου βαρους παραπανω και αρκετες εκατονταδες τσιμπουρια παρακατω, κανει τρελλες χαρες οταν με βλεπει και δεν μπορω να τον ξεκολλησω απο πανω μου!Δεν τα κανει στον χωρο που τον περιοριζω αλλα περιμενει τις δυο φορες που θα παω για να τον φροντισω και να τον ελευθερωσω για να ξεμουδιασει!Βασικο για καποιον που θελει να τον υοθετησει και δεν εχει την εμπειρια να τον εκπαιδευσει για τουαλετα..ειμαι σιγουρος οτι με τρεις βολτες την ημερα ,και περιορισμο βεβαια μεχρι να μαθει στον καινουριο του χωρο, δεν θα χρειαστει να καθαρισετε ποτε!Κατα τα αλλα ο χαρακτηρας του ειναι αψογος, ειναι ΠΑΝεξυπνος ,πραγματικα δεν συναντας καθε μερα τοσο καλοβολα ζωα!Μακαρι να υπηρχε η δυνατοτητα να τον κρατησω και να του προσφερω αυτα που πραγματικα του αξιζουν αλλα αυτη την περιοδο ειμαι περιορισμενος απο ολες τις αποψεις και το μονο που μπορω να του προσφερω αυτη τη στιγμη ειναι "επιβιωση" οχι ΖΩΗ.Ξερω οτι δυστυχως υπαρχουν εκατονταδες σκυλακια αυτη τη στιγμη που περιμενουν να βρουν ενα σπιτι αλλα πιστευω οτι λιγα εχουν επιβιωσει τις οριακες καταστασεις που εχει βιωσει..Ελπιζω να ισχυει το " κακη αρχη καλο τελος" στην περιπτωση του!Ευχαριστω οσους ειχαν τη υπομονη να διαβασουν αυτο το κατεβατο και παρακαλω βοηθηστε οσο μπορειτε να βρεθει καποιος που θα τον αγαπησει και θα αποκτησει εναν σκυλο με καρδια και θεληση οσο λιγοι!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
@Hammer καλώς μας βρήκες στο φόρουμ!

Εντάξει...εννοείται...χίλια μπράβο σου, που τον μάζεψες και του δίνεις μια ευκαιρία να ζήσει, αλλά...

* Σε γιατρό τον πήγες; Γιατί λες ότι απλώς μειώνονται τα τσιμπούρια; Επρεπε ήδη να έχουν αφαιρεθεί ΟΛΑ. Και να του γίνει οπωσδήποτε εξέταση για ερλίχεια, σε κανά δίμηνο περίπου. Και εμβολιασμός οπωσδήποτε.

* Το θέμα το έχεις αναρτήσει σε λάθος τμήμα του φόρουμ. Ελπίζω παρόλα αυτά, να το πάρει το μάτι κάποιου που ίσως ψάχνει.

* Φωτό του, οπωσδήποτε

* Λοιπά στοιχεία επικοινωνίας οπωσδήποτε. Και να θέλει κάποιος, πως θα επικοινωνήσει μαζί σου; Μόνο με πμ; Μειώνεις πολύ τα ποσοστά.

* Αν έχεις φιλοζωική στην περιοχή σου <νομίζω ότι έχεις> επικοινώνησε και ζήτα τους, να σε βοηθήσουν, με την προώθησή του. Οχι με τα έξοδά του ε; Υπάρχουν θέματα, όπως το τσιπάρισμα και το συμβόλαιο υιοθεσίας, που είναι σημαντικά. Ε...και αν μπορείς, κάντους και δώρο κανά-δυό τσουβαλάκια τροφή.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Καλημερα και ευχαριστω, ειμαι εντελελως ασχετος απο φορουμ και γενικα social media δεν εχω ξαναασχοληθει..με τα σκυλια ομως απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου.Τσιμπουρια..φανταζεσαι να φευγαν ετσι μονα τους;Οχι σε αυτο τον κοσμο παντως..Εχω ψεκασει δυο φορες effipro με διαφορα πεντε ημερων, θα βαλω και αμπουλα και οτι προτεινει ο κτηνιατρος για τα ενδοπαρασιτα απλα δεν θελω να πεσουν ολα μαζι, αν και νομιζω οτι μετα απ αυτα που εχει περασει ο τυπος ειναι ικανος να επιβιωσει και απο πυρηνικο πολεμο!Το τηλ μου φυσικα και ειναι διαθεσιμο για οποιον ενδιαφερεται!Με την φιλοζωϊκη της θηβας εχω μιλησει αλλα πραγματικα ο αριθμος των αδεσποτων ειναι εξωπραγματικος, ειδικα φετος καθε μερα βλεπω καινουρια σκυλια, καθε μερα..Οπως ειπα και πριν αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει υπαρχει η δυνατοτητα να κανω τιποτα παραπανω γι αυτον απο αυτο που κανω.Δηλαδη αποπαρασιτωση, ασφαλες δροσερο καταφυγιο ,καθαρο νερο και brit care pup..κατα τα αλλα περναει 24ωρο του μονος και περιορισμενος:(..Ο δημος μου ειπε οτι κανει στειρωση και εμβολια και μετα τα απελευθερωνει στο φυσικο τους περιβαλλον, στο ποιο;(n):mad:

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλημέρα και 1000 μπράβο για ό,τι έκανες για τον μικρούλη!!
Μίλα πάλι με τη φιλοζωική της περιοχής όχι για να το αναλάβουν αλλά για να του φτιάξουν μια αγγελία στο facebook μια που εσύ δεν έχεις. Έτσι θα μπορέσουμε να την κοινοποιήσουμε κι εμείς και οι πιθανότητές του να υιοθετηθεί γίνονται καλύτερες.

• Like
Reactions: mareco

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Σε ευχαριστω θα το κανω, για αυτο γραφτηκα και εδω γιατι ξερω οτι υπαρχει μεγαλη επισκεψιμοτητα και ανθρωποι που ενδιαφερονται πραγματικα.Μακαρι να μπορουσα να νιωσω καλυυερα με αυτο που κανω αλλα στην πραγματικοτητα ειναι κακοποιηση του σκυλου..

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Σε καταλαβαίνω, τα πέρασα κι εγώ σχετικά πρόσφατα αλλά δυστυχώς στη δική μου περίπτωση ο δήμος δεν ήταν και τόσο συνεργάσιμος, με τα χίλια ζόρια πήγε στον κτηνίατρο το κουτάβι. Χειρότερα θα ήταν αν το άφηνες έξω, νηστικό, διψασμένο και έρμαιο των αυτοκινήτων κτλ. Για να καταλάβεις εγώ το μάζεψα στην ζούλα, η πρώτη κουβέντα που μου είπαν είναι ότι αν το μάζεψα σε δικό μου χώρο τότε θεωρείται δικό μου κι ο δήμος δεν έχει καμία υποχρέωση. Anyway, με την αγγελία εν τέλει κάναμε δουλειά. Όχι ότι ήταν εύκολο, την ανεβάζαμε σχεδόν καθημερινά στις σελίδες όλων των γύρω φιλοζωικών.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Θα το προσπαθησω οσο μπορω. Η μια οικογενεια που "ψηθηκε" να ερθει να τον δει μου ειπαν οτι ειναι πολυ μεγαλο σε ηλικια και θελουν πιο μικρο κουταβι..και ειναι μολις πεντε 5 μηνων!Τους εξηγησα τα προτερηματα που εχει ενα "μεγαλυτερο" κουταβι αλλα τιποτα..μου ειπαν οτι θα παραγγειλουν απο facebook, καποιος απο θεσσαλονικη που φερνει καθαροαιμα με χαρτια:mad:.Ναι τους εξηγησα τι παιζει και εκει αλλα i couldn't get through.Με τιποτα..Φωτο θα βαλω συντομα

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Θα το προσπαθησω οσο μπορω. Η μια οικογενεια που "ψηθηκε" να ερθει να τον δει μου ειπαν οτι ειναι πολυ μεγαλο σε ηλικια και θελουν πιο μικρο κουταβι..και ειναι μολις πεντε 5 μηνων!Τους εξηγησα τα προτερηματα που εχει ενα "μεγαλυτερο" κουταβι αλλα τιποτα..μου ειπαν οτι θα παραγγειλουν απο facebook, καποιος απο θεσσαλονικη που φερνει καθαροαιμα με χαρτια:mad:.Ναι τους εξηγησα τι παιζει και εκει αλλα i couldn't get through.Με τιποτα..Φωτο θα βαλω συντομα
Φίλε μια συμβουλή.
Μην προσπαθείς να πείσεις να πάρουν το σκύλο οικογένειες που βάζουν όρους και προϋποθέσεις του στυλ "το θέλω έτσι, το θέλω αλλιώς κτλ" γιατί στην ουσία αυτοί δεν το αγαπάνε πραγματικά.
Όποιος αγαπάει πραγματικά τα ζώα και θέλει να βοηθήσει δεν κοιτάει ούτε ηλικίες, ούτε τίποτα.
Μακάρι να μπορούσα να το πάρω εγώ αλλά είμαι φουλ από ζώα.

Μην σε παίρνει από κάτω.... θα βρεθεί σπίτι για τον σκυλάκο.
Προς το παρόν πρόσφερέ του εσύ ό,τι μπορείς.
Μπράβο σου που ενδιαφέρεσαι και δεν το αφήνεις στη μοίρα του.

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Επίσης, φίλε κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει αλλά θα σου πω τι έκανα εγώ σε ανάλογη περίπτωση.
Κάποτε στη γειτονιά που έμενα μια αδέσποτη σκυλίτσα είχε γεννήσει καμιά 10αριά κουτάβια. Αφού περίμενα να απογαλακτιστούν λίγο ήρθε η ώρα να τους βρω σπίτι.
Τότε δεν έπαιζαν πολύ τα social media.
Αυτό που έκανα ήταν να γεμίσω παντού αγγελίες φωτοτυπημένες με φωτογραφία τους. Και όταν λέω παντού εννοώ παντού. Είχα πάρει σβάρνα όλες τις κολώνες, τα κτηνιατρεία, τα μαγαζιά, στην πανεπιστημιούπολη.Παντού.
Το τηλέφωνο χτυπούσε σχεδόν καθημερινά. Είχα καταφέρει να δώσω αρκετά από αυτά (εννοείται σε καλές οικογένειες με τις οποίες κράτησα επαφή).
Τα τελευταία που έμειναν .... δεν ξέρω αν ακουστεί κουφό αυτό που θα πω, αλλά για να επισπεύσω τις διαδικασίες τα έπαιρνα μαζί μου όπου πήγαινα.
Πήγαινα σε πολυσύχναστα μέρη. Καθόμουν πχ σε μια πλατεία. Όλοι έρχονταν για να χαιδέψουν το χαριτωμένο κουτάβι που νόμιζαν ότι ήταν δικό μου.
Τους έλεγα ότι ψάχνει σπίτι. Όλοι συγκινούνταν και κάποιοι από αυτοί είτε τα υιοθέτησαν επί τόπου μου δλδ μου έλεγαν "θα το πάρω εγώ" είτε μεσολάβησαν και με βοήθησαν να του βρούμε σπίτι.
Εννοείται και πάλι, ότι πρόσεχα πολύ πού το δίνω και ανταλλάσσαμε τηλέφωνα και κρατούσαμε επαφή. Έκοβε το μάτι μου να το δίνω σε φιλόζωους. Μπορούσα να καταλάβω τι στυλ είναι αυτοί που το παίρνουν.

Θέλω να πω φρόντισε να δημοσιοποιήσεις το σκυλάκο παντού με κάθε τρόπο.Μην περιμένεις να έρθουν οι "μελλοντικοί ιδιοκτήτες" σε σένα....πάνε εσύ σε αυτούς.
Είμαι 100% σίγουρη ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει κάποιος που θέλει να υιοθετήσει αυτό τον σκυλάκο απλά δεν ξέρει την ύπαρξή του. Φρόντισε να την γνωστοποιήσεις παντού και θα βρεθεί αυτός ο ένας που θα θέλει τον σκυλάκο.

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
KLKA Σ ευχαριστω κι εγω πιστευω οτι κατι θα γινει.Του αξιζει πραγματικα!
Θα γίνει φίλε μου.
Αν και είναι λίγο ψυχοφθόρες αυτές οι διαδικασίες εσύ κάνε ό,τι μπορείς.
Έστω φαί και νερό και μια προσωρινή στέγη. Τα πιο βασικά για την επιβίωσή του. Αν και καταλαβαίνω που είπες ότι είσαι περιορισμένος απ' όλες τις απόψεις αλλά κάποιες μικρές θυσίες χρειάζονται γιατί είναι για καλό.
Μην απογοητευθείς αν δεν του βρεις σπίτι άμεσα. Μπορεί να μην γίνει αύριο αυτό, να πάρει λίγο καιρό.
Θα βρεθεί όμως.
Κι εμένα με έπιαναν στιγμές απελπισίας του στυλ περνάει ο καιρός και δεν βρίσκω σπίτι αλλά δεν το έβαλα ποτέ κάτω.
Κάθε μέρα έτρεχα για αυτά τα κουτάβια, όπου στεκόμουν ρωτούσα, είχα διευρύνει τον κύκλο μου, η μια γνωριμία με έφερνε στην άλλη. Θέλει λίγο να το τρέξεις το θέμα.
Μην περιμένεις να έρθει κάποιος ουρανοκατέβατος.

Συγχαρητήρια και πάλι για το ενδιαφέρον σου και μην απελπίζεσαι.

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Και κάτι άλλο... σχετικά με τις φιλοζωικές μην περιμένεις και πολλά με την έννοια για ποιον να πρωτοτρέξουν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι κοινοί θνητοί όπως εσύ κι εγώ. Δεν έχουν κάποιο μαγικό ραβδάκι.
Οπότε εγώ ποτέ δεν απευθύνθηκα σε φιλοζωικές για τέτοια θέματα (ίσως μόνο για νομικές συμβουλές) γιατί δεν ήθελα να τους επιβαρύνω περισσότερο. Τη δουλειά που θα έκαναν αυτοί, την έκανα και μόνη μου. Ο καθένας μπορεί να γίνει ένα "φιλοζωικό σωματείο".
Γιατί να τους "φορτώσω" με ένα επιπλέον πρόβλημα; Για να το ξεφορτωθώ εγώ;
Η λύση δεν είναι η μετάθεση του προβλήματος σε κάποιον άλλον. Αλλά κάτι που μπορείς να το κάνεις κι εσύ, γιατί να μην το κάνεις;

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Ευχαριστω αυτο που προτεινεις κανω ακριβως το εχω πει ολους τους φιλους και γνωστους.Αυτο που μου δινει δυναμη ειναι οτι καθε μερα που τον βλεπω ειναι και πιο χαρουμενος και πιο δυνατος!Τα ποδια του ηταν σεδον γυμνα απο τριχωμα..τωρα εχει αρχισει και φουντωνει ο μπαγασας.Το ανοσοποιητικο του μαμαει και δερνει!

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Ευχαριστω αυτο που προτεινεις κανω ακριβως το εχω πει ολους τους φιλους και γνωστους.
Ναι απλά αυτό που σου λέω είναι ότι μην περιμένεις μόνο από φίλους και από γνωστούς. Απευθύνσου και σε αγνώστους.
Εγώ πχ σκεφτόμουν ότι μπορεί αυτός ο ένας που κάθεται δίπλα μου στη στάση να είναι "αυτός".
Ένας τυχαίος άγνωστος. Τον έπιανα κουβέντα στην ψύχρα "το και το". Μπορεί να μην πετύχαινε κάθε φορά αλλά ξέρεις πόσο κόσμο γνώρισα έτσι που με βοήθησαν;
Θέλω να πω ο "υποψήφιος ιδιοκτήτης" μπορεί να κάθεται ακριβώς δίπλα μας και να μην το ξέρουμε.
Μην κολώνεις. Ρώτα και αγνώστους. Σίγουρα θα πέσεις σε κάποιον φιλόζωο. Είμαστε πολλοί.

Αυτο που μου δινει δυναμη ειναι οτι καθε μερα που τον βλεπω ειναι και πιο χαρουμενος και πιο δυνατος!Τα ποδια του ηταν σεδον γυμνα απο τριχωμα..τωρα εχει αρχισει και φουντωνει ο μπαγασας.Το ανοσοποιητικο του μαμαει και δερνει!
Μπράβο, πολύ καλό αυτό.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Θα το δοκιμασω και αυτο οσο μπορεσω το θεμα ειναι οτι εδω ο αριθμος των αδεσποτων σκυλων ειναι τεραστιος και εχει δημιουργηθει πολυ αρνητικο κλιμα μιας και τα περισσοτερα ειναι εργασιακα (τσοπανια mix) 30-45αρια που τα παιρνουν για φυλακες και καποια στιγμη τα παρατουν..Αυτα κοπαδιαζουν και "φοβεριζουν" περαστικους, ευτυχως που τα περισσοτερα τσομπανοσκυλα ως γνωστον δεν δαγκωνουν, τουλαχιστον αυτα που εκτρεφονταν μεχρι σημερα..πριν κανα μηνα δαγκωθηκε ελαφρα καποιος γιατι περασε κοντα απο σκυλα που ειχε κουταβια.Μεγαλο προβλημα εχεις αν περασεις απο τις περιοχες τους με αρσενικο αστειρωτο σκυλο, πρεπει να ξερεις πως θα υποχωρησεις και να ελενχεις το σκυλι σου οσο γινεται..

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Επισης μεγαλο προβλημα ειναι οτι οι γεννες απο ιδιωτες γινονται κατα κορον οποτε οι "θεσεις" συμπληρωνονται απο αυτα τα κουταβια..ποσες φορες ακουσα φετος να μου λενε με χαμογελο "η σκυλα μου γεννησε να σου κρατησω κουταβι;" ή "εβαλα τη σκυλα μου με τον σκυλο του ταδε γαμω τα σκυλια τα πουλαμε τοσο.." αλλα οι περισσοτεροι τα ξερετε αυτα..

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Αντιλαμβάνομαι σε τι περιοχή μένεις και τι αντιλήψεις υπάρχουν εκεί για τα ζώα.
Η γνώμη μου είναι να μην αναζητάς ιδιοκτήτη σε εκείνες τις περιοχές που το θέλουν μόνο για τσοπανόσκυλο γιατί δε θα βρεις εύκολα.
Ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων είναι παντού μεγάλος και το αρνητικό κλίμα υπάρχει παντού.
Καλύτερα να απευθύνεσαι σε περιοχές πιο αστικοποιημένες για να βρει σπίτι ο σκυλάκος σε κάποια οικογένεια και όχι σε μαντρί.
Όσον αφορά το μέγεθος του σκύλου που απ' ότι κατάλαβα θα γίνει μεγαλόσωμος, μπορεί να κάνει την υιοθεσία πιο δύσκολη αλλά όχι αδύνατη. Κι εγώ αυτά που έδωσα μεγαλόσωμα ήταν.
Αρκετοί ιδιοκτήτες σκύλων έχουμε έτσι κι αλλιώς μεγαλόσωμα σκυλιά. Δεν είναι απαγορευτικό το μέγεθος. Αυτός που θα θέλει όντως να τον υιοθετήσει δε θα κοιτάξει αυτό.

Εγώ στη θέση σου μόλις ο σκύλος πάρει λίγο τα πάνω του και δε φαίνεται τόσο ταλαιπωρημένος θα τον κυκλοφορούσα όπως σου είπα, μπορεί να πήγαινα κι ένα ταξιδάκι Αθήνα, να κολλήσω κι εκεί αγγελίες, γενικά να ψαχτώ εκεί. Γενικά σε μέρη όπου υπάρχει νεολαία κι έχει άλλα μυαλά. Σε μέρη που συχνάζουν φοιτητές πχ.

Μεγάλωσε το εύρος των περιοχών που ψάχνεις.Μην περιορίζεσαι μόνο σε αγροτικές περιοχές που όλοι ξέρουμε πώς αντιμετωπίζονται εκεί τα σκυλιά.

Σε ένα πιο αστικοποιημένο περιβάλλον (όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό) υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βρει ο σκύλος σπίτι γιατί οι άνθρωποι στις πόλεις έχουν άλλα μυαλά.

Γενικά θέλει λίγο τρέξιμο φίλε. Πρέπει να κάνεις κάποιες θυσίες κι εσύ.
Διαφορετικά ή θα μείνει ο σκύλος σε εσένα ή θα να αναγκαστείς να το ξαναφήσεις στο δρόμο αν περιμένεις στο χαλαρό να βρεθεί σπίτι.

Μακάρι να σταθείς τυχερός βέβαια και να αποφύγεις όλο αυτό το τρέξιμο.

• Like
Reactions: Luiza

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Μια ερώτηση
Εσύ δεν σκέφτεσαι καθόλου να τον υιοθετήσεις;
Γιατί φαίνεσαι ότι τον πονάς πολύ.

Σκέψου το και αυτό.
Εκτός αν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι που καθιστούν τελείως αδύνατη την υιοθεσία του από σένα, πού αλλού κολλάς;

Εγώ νομίζω, έτσι όπως σε ψυχολόγησα ότι ο σκύλος αυτός είναι ό,τι πρέπει για σένα κι εσύ για αυτόν.
Είσαι ο σωτήρας του. Σε λίγο καιρό θα αρχίσεις να δένεσαι. Μη σου πω δε θα θες και να τον δώσεις κιόλας.

Μήπως υπάρχει κάποιος χώρος στη ζωή σου για τον Ερμή και δεν το έχεις επεξεργαστεί ακόμα στο μυαλό σου και νομίζεις ότι δεν μπορείς να τον αναλάβεις;

Φίλε να ξέρεις ότι θα σου είναι ευγνώμων μια ζωή. Δεν υπάρχει καλύτερος χαρακτήρας από ένα αδέσποτο που έσωσες από το δρόμο. Θα σου το επιστρέψει χίλιες φορές όσο βουνό και αν σου φανεί στην αρχή η φροντίδα του.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Αυτο σκεφτηκα και εγω γιαυτο και κανω την προσπαθεια μεσω του φορουμ. Αλλα εχεις δικιο επρεπε να πω λιγο περισσοτερα για την εμφανιση του σκυλακου και τα "προγνωστικα".Δεν νομιζω οτι θα γινει τοσο μεγαλος 25 κιλα max θα ελεγα κρινοντας απο το μακρος και παχος των ποδιων του, αλλα και ο υποσιτισμος που του ετυχε σε τοσο τρυφερο σταδιο της αναπτυξης σιγουρα θα επηρρεασει το τελικο του μεγεθος.Οπως ειπα ειναι μιξη αλλα και τα πομενικα που εχει τυχει να συναντησω κοντα εκει που τον βρηκα δεν ειναι μεγαλωσωμα.Το χρωμα του ειναι ασπρο με γκριζα "τιγρε" μπαλωματα και ειναι μεσοτριχος σαν ας πουμε ενα ροτ.

• Like
Reactions: Luiza and mareco

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Ηδη εχουμε δεθει και οι δυο!αυτο εννοειται..οπως εννοειται και οτι εχω ξεψαχνισει καθε πιθανο σεναριο για να μπορουσα να τον κρατησω εγω..αλλα ειναι αδυνατον αφου τα ωραρια που δουλευω και οι οικονομικες υποχρεωσεις δεν το επιτρεπουν..Οπως εγραψα και πιο πριν παντα ειχα σκυλια στη ζωη μου και εχω και τωρα εναν ελλ ποιμενικο 14 μηνων ( Hammer) που ζει μαζι μου στο σπιτι.Συν οτι καποιος απο τη γειτονια μετακομισε και αφησε ελευθερο το τσοπανοσκυλο x pit του που ειχε δεμενο 4 χρονια και σκιζεται στην κυριολεξια με τον δικο μου οποτε συναντιουνται..οποτε εχω αναλαβει να φροντιζω και αυτον..Δεν ξερω ποιον να πρωτοφροντισω και τα εξοδα τρεχουν.Τα σκυλια δεν τρωνε καλαμποκι και σταρι.Ποναω ολα τα ζωα οχι μονο τα σκυλια αλλα ξερω οτι οι δυνατοτητες μου φτανουν στα ορια τους..