Ένα μωρο για τρεις...

reka

Active Member
27 Σεπτεμβρίου 2012
35
0
Βολος
Tip: Με εμβολιασμένα και αποδεδειγμένα υγιέστατα σκυλιά, άριστα κοινωνικοποιημένα και με σωστό χαρακτήρα [όπως της Frenchie], σε αποδεδειγμένα αποστειρωμένο χώρο [όπως της Frenchie], με την παρουσία έμπειρου σκυλά [όπως η Frenchie], να επιδιώξεις να βρεθεί ο Μόγλης σου, το συντομότερο δυνατόν. Είναι ότι καλύτερο για την κοινωνικοποίησή του, οι...τρεις γαλλίδες της Frenchie :wink:
Μάλιστα, κατάλαβα...καλά που βρέθηκε και η Frenchie δηλαδή, γιατί πού να βρεις μαζεμένες όλες αυτές τις προυποθέσεις; Όταν λες αποστειρωμένο χώρο, εννοείς κάποιο κλειστό χώρο και απλά όχι έξω;

Διόρθωση: FrenchieFan, να χαίρεσαι τις γαλλοφατσούλες σου!;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Όταν λες αποστειρωμένο χώρο, εννοείς κάποιο κλειστό χώρο και απλά όχι έξω;
Επρεπε να το έχω βάλει καλύτερα σε εισαγωγικά. "Αποστειρωμένο" λοιπόν, εννοώ έναν χώρο στον οποίο δεν κυκλοφορούν αδέσποτα και που ο σκυλάς που θα σε καλέσει να πας αν το αποφασίσει, θα έχει φροντίσει να είναι γενικά απαλλαγμένος από μικρόβια, όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλωστε, τα μικρόβια που εσύ θέλεις να μην συναντήσεις, είναι αυτά που προκαλούν τύφο και μόρβα.

Οφείλω βέβαια να σου πω, ότι η γνωριμία ενός κουταβιού ακόμη και με μία γαλλίδα, μπορεί να εξελιχθεί ολίγον τι...τραυματική :D πόσο μάλλον με τρεις :rolleyes:

Μπορείς επίσης, να παίρνεις τον Μόγλη αγκαλιά και να τον κυκλοφορείς σε σημεία με πολύ φασαρία. Κόσμο, παιδιά, αυτοκίνητα, κόρνες, ποδήλατα, φορτηγά, φωνές, μηχανάκια κλπ κλπ κλπ

reka

Active Member
27 Σεπτεμβρίου 2012
35
0
Βολος
Επρεπε να το έχω βάλει καλύτερα σε εισαγωγικά. "Αποστειρωμένο" λοιπόν, εννοώ έναν χώρο στον οποίο δεν κυκλοφορούν αδέσποτα και που ο σκυλάς που θα σε καλέσει να πας αν το αποφασίσει, θα έχει φροντίσει να είναι γενικά απαλλαγμένος από μικρόβια, όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλωστε, τα μικρόβια που εσύ θέλεις να μην συναντήσεις, είναι αυτά που προκαλούν τύφο και μόρβα.

Οφείλω βέβαια να σου πω, ότι η γνωριμία ενός κουταβιού ακόμη και με μία γαλλίδα, μπορεί να εξελιχθεί ολίγον τι...τραυματική :D πόσο μάλλον με τρεις :rolleyes:

Μπορείς επίσης, να παίρνεις τον Μόγλη αγκαλιά και να τον κυκλοφορείς σε σημεία με πολύ φασαρία. Κόσμο, παιδιά, αυτοκίνητα, κόρνες, ποδήλατα, φορτηγά, φωνές, μηχανάκια κλπ κλπ κλπ
α, εντάξει. Κάπως έτσι τα είχα και γω στο μυαλό μου.
Το σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες να τον κυκλοφορήσω αγκαλίτσα (έχει γίνει και 6 κιλά το σκατό).
Ε, ρε γέλιο που θα κάνουμε στη παρθενική επαφή του με σκύλο. Φαντάσου ότι δεν έχει δει ποτέ το είδος του από την ώρα που γεννήθηκε (αφύσικο εντελώς!!!) ο καψερός...:)

Λεωνίδας Γ.

Active Member
12 Οκτωβρίου 2012
26
0
Φαντάσου ότι δεν έχει δει ποτέ το είδος του από την ώρα που γεννήθηκε (αφύσικο εντελώς!!!) ο καψερός...:)
Να ευχεσαι να μην δει το ειδωλο του σε ζταμι ή καθρεφτη μεχρι να δει αλλο σκυλο.
Ο Μορφεας τουλαχιστον μεχρι να δει αλλο σκυλο (3 μηνων) οταν εβλεπε τη φατσα του στο ζταμι τρελαινοταν στο γαυγισμα.

Με το καλο η συναντηση...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αγαπητή reka,

Καλώς ήλθατε στο φόρουμ!!!
Οπως σου είπαν και τα υπόλοιπα μέλη μας, η παρουσία σου "εδώ μέσα" μας τιμάει!:)

Και θα ξαναπώ κάτι, που είναι λιγάκι "κλισέ" (αλλά, το πιστεύω, εδώ πάνω, στο ρόζ συννεφάκι μου):
Είστε τυχεροί που βρήκατε το Μόγλη!!! Είναι σαν να σας το χρωστάει ο Θεός...
ή ο Αλλάχ, ή ο Βούδας, ή το μεγάλο "μπαμ", ή οτιδήποτε άλλο πιστεύετε...:cool:

Το βιβλίο του να το πάρεις. Είναι πολύ καλό. Μόνο κερδισμένη μπορεί να βγεις από την ανάγνωσή του. Και τις εκπομπές του να τις βλέπεις αν μπορείς. Μόνο όφελος μπορεί να έχεις. Απλώς, θα πρέπει να μπορείς να φιλτράρεις τι απ'όσα βλέπεις, διαβάζεις και ακούς, μπορούν να έχουν εφαρμογή και στην δική σου περίπτωση...
Οσο για το βιβλίο και τις εκπομπές του Cesar Millan, η mareco σου τα είπε πολύ σωστά...

Μόνο όφελος μπορείς να έχεις...
εδώ, εμείς (με υπόδειξη της mareco) συνειδητοποιήσαμε ότι πετυχαίνουμε βέλτιστη υπακοή του κούταβού μας, όταν φοράμε ψηλοτάκουνες γόβες και φανταχτερά κοσμήματα!!!;)

reka

Active Member
27 Σεπτεμβρίου 2012
35
0
Βολος
Να ευχεσαι να μην δει το ειδωλο του σε ζταμι ή καθρεφτη μεχρι να δει αλλο σκυλο.
Ο Μορφεας τουλαχιστον μεχρι να δει αλλο σκυλο (3 μηνων) οταν εβλεπε τη φατσα του στο ζταμι τρελαινοταν στο γαυγισμα.

Με το καλο η συναντηση...
:Dχαχαχαχα, με βάζεις σε πειρασμό τώρα.....αλλά θα προσπαθήσω να κρατηθώ γιατί έχει και ένα γαύγισμα ..χάλια..

Με το Μορφέα πώς πήγε η πρώτη του επαφή; Είχες τίποτα έκτροπα ή όλα καλά; με αγχώνει λίγο η σκέψη μήπως δε πάει καλά το πράγμα εξαιτίας του βέβαια, τέτοιο ζαβό που είναι. Αν και του χρειάζεται ένα γερό πατατράκ για να δει τι θα πει βερύκοκο που μας κάνει τσαμπουκάδες εδώ μέσα..

Λεωνίδας Γ.

Active Member
12 Οκτωβρίου 2012
26
0
:Dχαχαχαχα, με βάζεις σε πειρασμό τώρα.....αλλά θα προσπαθήσω να κρατηθώ γιατί έχει και ένα γαύγισμα ..χάλια..

Με το Μορφέα πώς πήγε η πρώτη του επαφή; Είχες τίποτα έκτροπα ή όλα καλά; με αγχώνει λίγο η σκέψη μήπως δε πάει καλά το πράγμα εξαιτίας του βέβαια, τέτοιο ζαβό που είναι. Αν και του χρειάζεται ένα γερό πατατράκ για να δει τι θα πει βερύκοκο που μας κάνει τσαμπουκάδες εδώ μέσα..
Με τον Μορφεα τα πραγματα ηταν οπως εισαι και εσυ τωρα με τον Μογλη αλλα τον συνατησα πριν 6 χρονια περιπου και δυστυχως εχει φυγει απο την ζωη εδω και δυο μηνες. Τον ειχα βρει μαζι με τα αδερφακια του σε ενα καδο στο χωριο μου, ηξερα ποιος τα ειχε πεταξει αλλα δεν μιλησα (κακως), τα πηρα λοιπον και τα 8 στο σπιτι μου αλλα λογο της ηλικιας τους (παρα πολυ μικρα) καταφερε να επιβιωσει μονο ο Μορφεας ο οποιος ηταν και ο πιο μεγαλοσωμος. Ηταν το δευτερο σκυλι που ειχα αλλα το πρωτο πραγματικα δικο μου. Τα βρηκα πολυ σκουρα (τα εκανε ολα ανω κατω στο σπιτι και ηθελε να κανει παντα το δικο του αδιαφοροντας για εμενα) στην αρχη μιας και το ειχε στο αιμα του, αλλα με πολυ προσπαθεια εγινε ενας θαυμασιος φιλος και οταν χρειαζοταν εριχνε και ενα γαβγισμα. Δεν ειχε εκπαιδευτει για φυλαξη και δεν επικηνωνησα ποτε με εκπαιδευτη (δεν ξερω ανα εκανα καλα) αλλα ηταν λες καταλαβαινε πως τον ειχα σωσει απο βεβαιο θανατο και μου το ανταπεδιδε με τον απολυτο σεβασμο του, κυριως απο τον 1,5 χρονο και μετα.

Ευχομαι να πανε ολα καλα με τον Μογλη, αν και στην αρχη θα ειναι λιγο φασαριοζος οπως ολα τα κουταβια εξαλου...

reka

Active Member
27 Σεπτεμβρίου 2012
35
0
Βολος
Με τον Μορφεα τα πραγματα ηταν οπως εισαι και εσυ τωρα με τον Μογλη αλλα τον συνατησα πριν 6 χρονια περιπου και δυστυχως εχει φυγει απο την ζωη εδω και δυο μηνες. Τον ειχα βρει μαζι με τα αδερφακια του σε ενα καδο στο χωριο μου, ηξερα ποιος τα ειχε πεταξει αλλα δεν μιλησα (κακως), τα πηρα λοιπον και τα 8 στο σπιτι μου αλλα λογο της ηλικιας τους (παρα πολυ μικρα) καταφερε να επιβιωσει μονο ο Μορφεας ο οποιος ηταν και ο πιο μεγαλοσωμος. Ηταν το δευτερο σκυλι που ειχα αλλα το πρωτο πραγματικα δικο μου. Τα βρηκα πολυ σκουρα (τα εκανε ολα ανω κατω στο σπιτι και ηθελε να κανει παντα το δικο του αδιαφοροντας για εμενα) στην αρχη μιας και το ειχε στο αιμα του, αλλα με πολυ προσπαθεια εγινε ενας θαυμασιος φιλος και οταν χρειαζοταν εριχνε και ενα γαβγισμα. Δεν ειχε εκπαιδευτει για φυλαξη και δεν επικηνωνησα ποτε με εκπαιδευτη (δεν ξερω ανα εκανα καλα) αλλα ηταν λες καταλαβαινε πως τον ειχα σωσει απο βεβαιο θανατο και μου το ανταπεδιδε με τον απολυτο σεβασμο του, κυριως απο τον 1,5 χρονο και μετα.

Ευχομαι να πανε ολα καλα με τον Μογλη, αν και στην αρχη θα ειναι λιγο φασαριοζος οπως ολα τα κουταβια εξαλου...

Τί να πω...με τσάκισες τώρα..νόμιζα ότι ο Μορφέας σου είναι εν ζωή...πού να φανταστώ...:(
μπαίνω στη θέση σου έχοντας τον μικρό μόνο 2,5 μήνες (πού να περάσουν και 6 χρόνια) και πραγματικά παραλύω με τη σκέψη .. καταλαβαίνω ότι το ενδεχόμενο να χάσεις το φιλαράκι σου αρχίζει να ισχύει αμέσως μόλις το συναντήσεις και είναι ένας εφιάλτης που σε ταλανίζει μέχρι να συμβεί πραγματικά, οπότε σε αποτελειώνει. δε ξέρω, έτσι το νιώθω...λυπάμαι, λυπάμαι πραγματικά..
Ο σκυλάκος που βλέπω στο avatar είναι εκείνος;;

Όσο για εκείνο τον αχρείο, μιας και ήξερες ποιος ήταν, καλό θα ήταν του είχες πει δυο κουβεντούλες, όχι να τον έβριζες, ξέρεις από εκείνες τις άλλες κουβεντούλες, που σε πονάνε περισσότερο.. τέλος πάντων..
Περάσατε πολύ όμορφα με τον Μορφέα απο ότι κατάλαβα. Του πρόσφερες την καλύτερη ζωή που θα μπορούσε να βρει για τόσα χρόνια. Όταν τα μεγαλώνεις από τόσο μωρά...μάλλον είναι ακόμα μεγαλύτερο το δέσιμο... το μόνο που δεν έχεις κάνει στην ουσία είναι να τα γεννήσεις..

Σ ευχαριστώ για τις ευχές και τις συμβουλές σου ..συνάδελφε "διασώστη":)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu

Στο σπιτι στο βολο μπορει να μην μπαινουν αδεσποτα- αλλα περνουν αρκετα καθε 3 και λιγο απο εξω- μολις ενα μετρο απο τη περιφραξη του δικου μας κηπου με γαζων. Εκτος απο αυτο βγαινουν οι δικες μου βολτα- και ερχονται και σε επαφη με τα ανεμβολιαστα αδεσποτα.
Αρα ισως να μην ειναι και τοσο ασφαλες για ενα ανεμβολιαστο κουταβι.

Οσο για την τραυματικη εμπειρια- καλα, δεν διακρινονται τα γαλλικα και για τους λεπτους τροπους τους. Δεν ειναι κακες η επιθετικες- αλλα ειναι ατσουμπαλες και λιγο τρελες.
ΑΛΛΑ εαν της "αντεξει" το κουταβι και θεωρηθει "Bulldog proofed"- να εισαι σιγουρη οτι απο κει και περα δεν θα το τρομαξει ΤΙΠΟΤΑ πια!!!

Λεωνίδας Γ.

Active Member
12 Οκτωβρίου 2012
26
0
Ο σκυλάκος που βλέπω στο avatar είναι εκείνος;;
Ναι, αυτος ειναι Ρενα...
Αυτο ομως που με θλυβει περισοτερο ειναι οτι δεν εφυγε απο φυσικα αιτια αλλα απο ενα τρακαρισμα που ειχα και ειχε την ατυχια να βρησκετε μαζι μου.

Τελος παντων αρκετα με αυτα, κοιτα να χαρεις τον μικρο και να περνατε καλα μαζι...

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
το μπραβο ειναι λιγο πραγματικα.....χαιρομαι γιατι ενω η καθε μερα που ερχεται πια ειναι μια σκετη απογοητευση για τους περισσοτερους(αν οχι για ολους) απο εμας, βλεποντας τετοιες κινησεις και ειδικα σε τετοιους καιρους σου δινει κουραγιο να συνεχισεις και να παρεις δυναμη... τι να πω,ευχομαι να ειναι η ζωη σας μονο χαρες απο εδω και περα και στους τρεις...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi