Ένα μεγάλο πρόβλημα.

Rinkhals21

Well-Known Member
17 Μαϊου 2011
76
0
οκ. Εχεις το σκυλί σε φλεξι. Το αφήνεις να παει. Πριν πάρει κάτι, πρόσεξε. Πριν. Τραβάς λίγο το φλεξι προς εσένα φωνάζοντας με χαρούμενη φωνή το σκυλί να έρθει. Ουσιαστικά το τραβάς γλυκα κ ήρεμα προς εσένα. Έρχεται. Δίνεις χάδι κ λιχουδια κ λες μπραβο όταν έρθει μπροστά σου. Μετα λες την λέξη οκ, φρι, οποία λες εσυ κ τον αφήνεις πάλι να σουλατσαρει πάντα με το φλεξι. Ξανά τραβάς μετα κ το φωνάζεις με χαρούμενη φωνή κοκ. Αφού μάθει να έρχεται χωρίς πλέον εσυ να τον τραβάς από το φλεξι προς εσένα, κάνεις το ίδιο με τη διαφορά ότι θα τον φωνάζεις αφού πάρει το ξυλακι πχ στο στόμα. Καλύτερα δε να αρχίσεις μέσα στο σπίτι με φλεξι όπου στο πάτωμα θα εχεις ρίξει διαφορα. Παιχνίδι, λίγη ξηρά τροφή. Το κλειδί είναι η λιχουδια που εσυ κρατάς, να είναι δέκα φορές πιο νόστιμη από αυτα που υπάρχουν κάτω..
Kατάλαβα.Ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
α και κάτι άλλο που μου είπε ο εκπαιδευτής γι αυτην την εβδομάδα και το δουλευω και έχει αποτέλεσμα .

Στο πάρκο που παω στις 6 το πρωί ( επιτηδες για να μην υπαρχουν πολλοί , μάλλον κανένας δεν υπάρχει παρά μόνο ο φύλακας :) )
έχει κάποια δέντρα μεγάλα όταν απομακρίνεται αρκετές φορές του κρίβομαι πίσω από αυτά και με ψάχνει όταν με βρίσκει του δέινω λιχουδιά
είναι ένας καλός τρόπος γιανα του δημιουργήσεις την ανάγκη και να σε έχει τον νου του

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
εχω ακριβως το ιδιο προβλημα...δεμενος περναει απο κρεατα κοκαλα μοιριζει κ προσπερναει σα να ειναι μια απλη πετρα!

ο δικος μου πλεον χρονιζει σε λιγο καιρο κ εχοντας μαθει ποσο λαμογιο ειναι πλεον σε κατι τετοια πρωτον δε το κυνηγαω γτ πολλες φορες με το που του πω μη το παιρνει κ αρχιζει ν τρεχει σε φαση κινηγα με να το παρεις.οοοοοοοοοοοοχι δε του τη κανω τη χαρη....(πιο παλια επιανε το να κανω οτι φευγω τα παρατουσε κ ερχοταν απο πισω πλεον απλα το παιρνει κ το μασαει στο δρομο....)

ειχα αρχισει να τον επιβραβευω οταν υπακουει το μη κ το αφηνει...για κανα μηνα συγκεντρωνε μπροστα μου ολα τα φαγοσιμα για να του δινω λιχουδιες.μετα απο αυτο το μηνα ετρωγε τη λιχουδια κ μετα ετρωγε κ το μεζεδακι απο κατω...αρα παει κ αυτο...πλεον ειναι στην εφηβεια κ ειναι με τα φεγγαρια του...τωρα διανυουμε μια πολυ καλη περιοδο....

Υ.Γ. στην ηλικια του δικου σου ο δικος μου εκανε χειροτερα....τα 20 λεπτα δεν ειναι τπτ..ερχοταν να τον δεσω οποτε εκεινος ηθελε...

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Ο Πάνας μέσα στο σπίτι είναι ένας πολύ υπάκουος σκύλος.Φυσικά καθώς είναι 7,5 μηνών υπάρχουν στιγμές που 'ξεσαλώνει' αλλά ακούει αρκετά.Εντολές όπως το 'μη,έλα εδώ,εκεί,άστο,στην θέση σου' τις έχουμε εξαντλήσει και τα πάμε πάρα πολύ καλα.

Δίπλα στο σπίτι μου έχω μια πλατεία οπού βολτάρουμε,και παίζουμε καθώς έχει ένα μεγάλο γήπεδο μπάσκετ.Το πρόβλημα λοιπόν είναι οτι κατά την διάρκεια του παιχνιδιού(5-10 λεπτά μετά την αρχή του)ο Πάνας αγνοεί κάθε εντολή παιρνει στο στόμα του ότι βρισκει μέσα στο γήπεδο(μπουκάλια,κουτάκια,ξύλά,κομμάτια απο το έδαφος τα οποία τρωει κιόλας!).Καθώς αγνοεί καθε εντολή όταν πάς προς το μέρος του γιατί φοβάμαι μην φάει τίποτα επικίνδυνο η κοπεί με κάποιο κουτάκι τρέχει γύρω-γύρω νομίζωντας οτι παίζω(?).Έτσι περνάνε 20 περίπου λεπτά και ο Πάνας τρώει ότι βρίσκει μέχρι που ξεχνίεται και τον πιάνω.Έχω δοκιμάσει να κάτσω κάτω ωστέ να έρθει,έχω δοκιμάσει με 'ξύλο',έχω δοκιμάσει να τον πάρω αμέσως σπίτι,καθώς είναι λαίμαργος δοκιμάζω με λιχουδίες στην αρχή έπιανε τώρα όχι.Όσο έχει το λουρί είναι κύριος δεν αρπάζει τίποτα απο κάτω.Φοβάμαι αλλά δεν θέλω να του κόψω το παιχνίδι.Καμμιά βοήθεια?
Συγνώμη αν σας κούρασα
Βασικό....Να αποφύγεις τις εντολές με το πουν αφήνεις... Δωστου 2-3-5 λεπτά να μυρίσει κλπ.. Και μετά...

Δεν εχεις μαζί σου κάποιο "δελεαρ" παιχνίδι? Λιχουδιά? Δεν εχετε το ¨παιχνίδι" σας, σαν σχέση? Εχεις δοκιμάσει μεγάλο λουρί-ιμάντα(7-8-10 μετρων)?

Επίσης, πάιξε κρυφτό, και ασε τον κουταβο να "φυλαέι"... :)

Last edited:

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Όταν λέω τον δέρνω απλά του τις 'βρέχω΄ στον κώλο οχι κάτι ιδιαίτερο..Μακάρι να γινόταν αλλα δν μασάει απο φωνές και τέτοια.Γίνεται
'άλλο ζώο' όταν το κάνει αυτό
.
Κατι υπάρχει εδώ...

Rinkhals21

Well-Known Member
17 Μαϊου 2011
76
0
Βασικό....Να αποφύγεις τις εντολές με το πουν αφήνεις... Δωστου 2-3-5 λεπτά να μυρίσει κλπ.. Και μετά...

Δεν εχεις μαζί σου κάποιο "δελεαρ" παιχνίδι? Λιχουδιά? Δεν εχετε το ¨παιχνίδι" σας, σαν σχέση? Εχεις δοκιμάσει μεγάλο λουρί-ιμάντα(7-8-10 μετρων)?

Tα πρώτα 10 λεπτά κυλάνε ομαλά.Παίζουμε μαζί και όλα όμορφα..Μετά εκτροχιάζεται.Πάντα έχω κάτι.Και παιχνίδι και διαφορετικές λιχουδιές.Αλλα νομίζω οτι έχει καταλάβει οτι του τις δίνω για να τον πιάσω και δεν έρχεται καθόλου!!

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Κατι υπάρχει εδώ... :

...αλλα δν μασάει απο φωνές και τέτοια.Γίνεται
.

Rinkhals21

Well-Known Member
17 Μαϊου 2011
76
0
Κατι υπάρχει εδώ... :

...αλλα δν μασάει απο φωνές και τέτοια.Γίνεται
.

Eννοείς οτι αυτή είναι η πηγή του προβλήματος η κάτι άλλο που ο εγκεφαλός μου δεν μπορεί να το αντιληφθεί?:p

panosbourg

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2010
103
1
zakynthos,greece
και οι φωνες ενα ειδος βιας ειναι, ψυχολογικη...και κατα τη γνωμη μου χειροτερη απο τη σωματικη...
εγω στην αρχη μονο χρησιοποιουσα τον πνιχτη τωρα δεν το χρησιμοποιω καθολου μιας κ δεν χρειαζεται...βεβαια το παν ειναι στον τροπο που τον χρησιμοποιουμε...οπως ενα μαχαιρι μπορει να σκοτωσει αλλα μπορει να κοψει και τ ψωμι ετσι κ αυτο.. πιστευω πως δεν πρεπει να το καταδικαζουμε το καθε εργαλειο βεβαια εφοσον χρησιμοποιειται τοσο απο καταλληλα κ υπευθυνα ατομα οσο και χρησιμοποιειται σωστα(αφου πολλοι ειναι εκεινοι που δεν φορανε σωστα τον πνιχτη με αποτελεσμα και εμτα το τραβηγμα να παραμενει το σφηξιμο...
εγω προσωπικα επειδη τον εκπαιδευα για βασικη υπακοη ο καρπος μου κραταγε την ακρη του λουριου δηλαδη λιγο πιο πανω απο εκει που δενεται ο πνιχτης με το λουρι...ετσι οποτε τραβαγε ή πηγαινε επιθετικα προσ καποια γατα κτλπ με ενα μικρο μονο τραβηγμα (κουναγα μονο καρπο) ο σκυλος δεν συνεχιζε...βεβαια θα πρεπει οποτε το χρησιμοποιεις να λες μαζι και μια αρνητικη λεξη οπως πχ μη..με ηρεμπο τροπο ουτως ωστε αργοτερα να του λες με ηρεμο τροπο και σταθερο τονο μηηη και αυτος θα σταματαει...οχι μονο οταν τον εχεις σε λουρια λλα γενικα οταν κανει κατι που δεν θες...

οι φωνες και τα "μπρατσα" δεν ωφελουν στην εκπαιδευση πιστευω...με ηπιο τροπο με τα καταλληλα μεσα και την καταλληλη χρηση των εργαλειων μπορουμε πραγματικα να κανουμε παρα πολλα....αρκει να εχουμε υπομονη και επιμονη....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97