Ένα μεγάλο πρόβλημα.

Rinkhals21

Well-Known Member
17 Μαϊου 2011
76
0
Ο Πάνας μέσα στο σπίτι είναι ένας πολύ υπάκουος σκύλος.Φυσικά καθώς είναι 7,5 μηνών υπάρχουν στιγμές που 'ξεσαλώνει' αλλά ακούει αρκετά.Εντολές όπως το 'μη,έλα εδώ,εκεί,άστο,στην θέση σου' τις έχουμε εξαντλήσει και τα πάμε πάρα πολύ καλα.

Δίπλα στο σπίτι μου έχω μια πλατεία οπού βολτάρουμε,και παίζουμε καθώς έχει ένα μεγάλο γήπεδο μπάσκετ.Το πρόβλημα λοιπόν είναι οτι κατά την διάρκεια του παιχνιδιού(5-10 λεπτά μετά την αρχή του)ο Πάνας αγνοεί κάθε εντολή παιρνει στο στόμα του ότι βρισκει μέσα στο γήπεδο(μπουκάλια,κουτάκια,ξύλά,κομμάτια απο το έδαφος τα οποία τρωει κιόλας!).Καθώς αγνοεί καθε εντολή όταν πάς προς το μέρος του γιατί φοβάμαι μην φάει τίποτα επικίνδυνο η κοπεί με κάποιο κουτάκι τρέχει γύρω-γύρω νομίζωντας οτι παίζω(?).Έτσι περνάνε 20 περίπου λεπτά και ο Πάνας τρώει ότι βρίσκει μέχρι που ξεχνίεται και τον πιάνω.Έχω δοκιμάσει να κάτσω κάτω ωστέ να έρθει,έχω δοκιμάσει με 'ξύλο',έχω δοκιμάσει να τον πάρω αμέσως σπίτι,καθώς είναι λαίμαργος δοκιμάζω με λιχουδίες στην αρχή έπιανε τώρα όχι.Όσο έχει το λουρί είναι κύριος δεν αρπάζει τίποτα απο κάτω.Φοβάμαι αλλά δεν θέλω να του κόψω το παιχνίδι.Καμμιά βοήθεια?
Συγνώμη αν σας κούρασα

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Συνέχισε με λουρί αρκετά μεγάλο για το παιχνίδι σας και στο τελείωμα πνιχτάκο (απλό αλυσιδάκι). Κάθε φορά που τσιμπάει κάτι τραβάς νευρικά να τεντώσει η το λουρί στιγμιαία και να λειτουργήσει πάλι στιγμιαία ο πνίχτης.
Μια δυό θα ξαφνιαστεί. ίσως κλάψει. Συνέχισε ακάθεκτη. Όταν πιάνει κάτι και απλά παίζει (ξύλο, μπουκάλια ξέρεις είναι στάνταρ παιχνιδάκια πλατείας, πάρκου) και δεν το τρώει τότε επιβράβευσε.

Μην τον τραβολογάς και τον πνίγεις. Και όχι υστερίες. Το έχει μάθει για παιχνίδι και θα του είναι δύσκολο να το αποχωριστεί. Συγκεκριμένο τρόπο και παιχνίδι τα κουτάβια το θυμούνται και πράττουν για μήνες !

Rinkhals21

Well-Known Member
17 Μαϊου 2011
76
0
Συνέχισε με λουρί αρκετά μεγάλο για το παιχνίδι σας και στο τελείωμα πνιχτάκο (απλό αλυσιδάκι). Κάθε φορά που τσιμπάει κάτι τραβάς νευρικά να τεντώσει η το λουρί στιγμιαία και να λειτουργήσει πάλι στιγμιαία ο πνίχτης.
Μια δυό θα ξαφνιαστεί. ίσως κλάψει. Συνέχισε ακάθεκτη. Όταν πιάνει κάτι και απλά παίζει (ξύλο, μπουκάλια ξέρεις είναι στάνταρ παιχνιδάκια πλατείας, πάρκου) και δεν το τρώει τότε επιβράβευσε.

Μην τον τραβολογάς και τον πνίγεις. Και όχι υστερίες. Το έχει μάθει για παιχνίδι και θα του είναι δύσκολο να το αποχωριστεί. Συγκεκριμένο τρόπο και παιχνίδι τα κουτάβια το θυμούνται και πράττουν για μήνες !
Θα το προσπαθήσω.Σε ευχαριστώ πολύ.Απλά δεν ειμαί σίγουρος οτι υπάρχει τόσο μεγάλο λουρί.Αλλά για να το λές θα το ψάξω..

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μην τον δέρνεις -"ξύλο" που λές
μην του βάλεις πνίχτη
μην τον λύνεις καλύτερα
και περίμενε να βάλει τίποτα στο στόμα για να τον ξεχέσεις πατόκορφα με την φωνή σου
και μην τον κυνηγάς

Rinkhals21

Well-Known Member
17 Μαϊου 2011
76
0
μην τον δέρνεις -"ξύλο" που λές
μην του βάλεις πνίχτη
μην τον λύνεις καλύτερα
και περίμενε να βάλει τίποτα στο στόμα για να τον ξεχέσεις πατόκορφα με την φωνή σου
και μην τον κυνηγάς
Όταν λέω τον δέρνω απλά του τις 'βρέχω΄ στον κώλο οχι κάτι ιδιαίτερο..Μακάρι να γινόταν αλλα δν μασάει απο φωνές και τέτοια.Γίνεται
'άλλο ζώο' όταν το κάνει αυτό.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κι εγώ δεν είπα ότι τον σαπίζεις στο ξύλο
αυτό που λές λοιπόν
μην το κάνεις
χειρότερα τα κάνεις όλα...

και βάζω στοίχημα ότι αν του φωνάξω εγώ θα πέσει στα τέσσερα και θα κοιτάει με το "βλέμμα"
δεν θέλει κόπο - θέλει τρόπο

Rinkhals21

Well-Known Member
17 Μαϊου 2011
76
0
κι εγώ δεν είπα ότι τον σαπίζεις στο ξύλο
αυτό που λές λοιπόν
μην το κάνεις
χειρότερα τα κάνεις όλα...

και βάζω στοίχημα ότι αν του φωνάξω εγώ θα πέσει στα τέσσερα και θα κοιτάει με το "βλέμμα"
δεν θέλει κόπο - θέλει τρόπο
Λές ε?Θα ήθελες να μοιραστείς τον τρόπο αυτόν μαζί μου?Η τουλάχιστον να προσπαθήσεις?:)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
παίζει ρόλο βέβαια όλη η προηγούμενη συμβίωση με τον σκύλο
γιαυτό και σου λέω μην του τις βρέχεις ;)

εμένα μου φαίνεται απλό πάντως
του φωνάζεις εμφανώς αγριεμένος με όλο το σώμα και το πρόσωπο και την φωνή
σαν σκύλος που σε σκύλο -αλλά ενώ είσαι άνθρωπος

Rinkhals21

Well-Known Member
17 Μαϊου 2011
76
0
παίζει ρόλο βέβαια όλη η προηγούμενη συμβίωση με τον σκύλο
γιαυτό και σου λέω μην του τις βρέχεις ;)

εμένα μου φαίνεται απλό πάντως
του φωνάζεις εμφανώς αγριεμένος με όλο το σώμα και το πρόσωπο και την φωνή
σαν σκύλος που σε σκύλο -αλλά ενώ είσαι άνθρωπος
Ίσως να 'χεις δίκιο.Θα το ξαναπροσπαθήσω..

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οι φωνες εχουν αποτελεσμα. Εγω τις χρησιμοποιω με επιτυχια. Παραταει οτι βλακεια κανει εκεινη τη στιγμη, κανει εναν κυκλο και ερχεται και καθεται μπροστα μου και με κοιταει. Τον χαϊδευω και ολα Ok! :)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
H ο σκύλος μου είναι περίπτωση η εγω είμαι άχρηστος:D
Οι φωνητικες σου χορδες ειναι σε καλη κατασταση? Βαλε καμια γερη φωνη να σε ακουσει και αυτος, και η γειτονια(οχι τωρα!)...:D

Rinkhals21

Well-Known Member
17 Μαϊου 2011
76
0
Οι φωνητικες σου χορδες ειναι σε καλη κατασταση? Βαλε καμια γερη φωνη να σε ακουσει και αυτος, και η γειτονια(οχι τωρα!)...:D
Χααχαχαχα.Ναί είναι σε αρκετά καλή.Σε ευχαριστώ!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θα πας να πάρεις έναν ιμάντα/σχοινί 10 μέτρων και θα τον έχεις με αυτόν!
Δεν υπάρχουν στην αγορά έτοιμα!Υπάρχουν σε υδραυλικά είδη και οικοδομικά τέτοιοι ιμάντες/σχοινιά που πωλούνται με το μέτρο...

Ο σκύλος θέλει καθοδήγηση και να τον δουλεύεις!
Δεν είναι όλα βγαίνουμε βόλτα!Θέλει πειθαρχία!Ασκήσεις, επανάληψη, υπακοή πιο έντονη, παιχνίδι κτλ!

vasilisd

Well-Known Member
16 Μαϊου 2011
66
0
σε περιορισμενο χωρο (γηπεδο μπασκετ οπως λες) φωναξε τον μια φορα αν δεν ερθει γυρνα του την πλατη και φυγε, αν παλι δεν ερθει κρυψου και ξαναφωναξε τον, μολις ερθει λιχουδιες-παιχνιδια-μπραβο

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Λέγεται τσεκάρισμα . Το κάνω και εγώ( χωρίς πνίκτη) και έχει πιάσει . Τίναγμα και λες μή ή όχι ανάλογα τι έχει μάθει σαν αποτροπή
Το μυστικό είναι όταν το κάνεις να συνεχίσεις τις δραστηριότητες σου δηλαδή εκεί που παιζεται το πιάνει ? εσύ τσεκάρισμα με την λέξη πάντα μη ή όχι και συνεχίζεις σαν να μην συνεβει τίποτα το παιχνίδι

Rinkhals21

Well-Known Member
17 Μαϊου 2011
76
0
Σας ευχαριστώ πολύ.Με την φρίκη που έχω φάει όλους αυτούς τους μήνες θα τα δοκιμάσω όλα!

Rinkhals21

Well-Known Member
17 Μαϊου 2011
76
0
την εντολή έλα την ακούει όταν έχει στο στόμα του κάτι! Η παίζετε κυνηγητό;
Δεν ακούει τίποτα.Ενώ τις αλλές ώρες ακούει τα πάντα εκείνη την στιγμή τίποτα.Είναι σαν να μην υπάρχω.Στην αρχή δεν ήξερα καλά και προσπαθούσα να τον πιάσω.Εδώ και λίγο καιρό κατάλαβα οτι το κάνει χειρότερο και το σταμάτησα.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
οκ. Εχεις το σκυλί σε φλεξι. Το αφήνεις να παει. Πριν πάρει κάτι, πρόσεξε. Πριν. Τραβάς λίγο το φλεξι προς εσένα φωνάζοντας με χαρούμενη φωνή το σκυλί να έρθει. Ουσιαστικά το τραβάς γλυκα κ ήρεμα προς εσένα. Έρχεται. Δίνεις χάδι κ λιχουδια κ λες μπραβο όταν έρθει μπροστά σου. Μετα λες την λέξη οκ, φρι, οποία λες εσυ κ τον αφήνεις πάλι να σουλατσαρει πάντα με το φλεξι. Ξανά τραβάς μετα κ το φωνάζεις με χαρούμενη φωνή κοκ. Αφού μάθει να έρχεται χωρίς πλέον εσυ να τον τραβάς από το φλεξι προς εσένα, κάνεις το ίδιο με τη διαφορά ότι θα τον φωνάζεις αφού πάρει το ξυλακι πχ στο στόμα. Καλύτερα δε να αρχίσεις μέσα στο σπίτι με φλεξι όπου στο πάτωμα θα εχεις ρίξει διαφορα. Παιχνίδι, λίγη ξηρά τροφή. Το κλειδί είναι η λιχουδια που εσυ κρατάς, να είναι δέκα φορές πιο νόστιμη από αυτα που υπάρχουν κάτω..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97