Ένα γεια και η ιστορία μου!

badis

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
57
1
Χαιρετώ όλους τους φίλους! Διαβάζω εδώ και κάποιες εβδομάδες και με έχετε βοηθήσει αρκετά στα θέματα που αφορούν τα σκυλιά γενικώς αλλά και τον δικό μου σκύλο.

Κατ' αρχήν να συστηθούμε :) Η σκυλίτσα μας, βρέθηκε έγκυος και ταλαιπωρημένη σε δημόσιο δρόμο γειτονικού κράτους και την περιμάζεψαν τα πεθερικά μου(τα οποία ζουν εκεί). Γέννησε 5 κουταβάκια, το ένα το κράτησαν, το ένα πέθανε στη γέννα, τα άλλα χαρίστηκαν σε οικογένειες. Με το γάμο μου παντρεύτηκα και τη σκυλίτσα μας :) Αν και δεν είχα ποτέ σχέση με ζώα, τελικά πανεύκολα προσαρμόστηκα και τώρα φυσικά δεν μπορώ χωρίς αυτή.

Το θέμα μου είναι το εξής: Είναι δέκα χρονών (βρέθηκε πριν από τέσσερα χρόνια περίπου). Ενώ οι τρόποι της με τους ανθρώπους είναι πάρα πολύ καλοί (χαδιάρα όσο δεν πάει, δεν φωνάζει ποτέ, στο σπίτι δεν λερώνει ποτέ, δεν κάνει σκανταλιές) όταν συναντιέται με άλλα σκυλιά (εκτός από την κόρη της και τον σκύλο του γείτονα) τους επιτίθεται πάντα, ακόμα κι αν αυτά θέλουν να παίξουν μαζί της. Είναι μικρόσωμη εντωμεταξύ και μερικές φορές πάει να τα βάλει με κάτι σκύλαρους που μπορεί να την κάνουν μια χαψιά. Ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι φυσιολογικό γιατί σίγουρα έζησε αρκετά σε δρόμους και ότι πρέπει να την μαλώνουμε κάθε φορά που το κάνει. Δυστυχώς όμως όσο και να τη μαλώσουμε (σίγουρα το έχει καταλάβει, δεν μπορεί) αυτή συνεχίζει το ίδιο βιολί. Μάλιστα πέρσι είχαμε βρει 5 κουτάβια και τα είχαμε στον κηπάκο μέχρι να βρουν σπίτι (τελικά βρήκαν όλα :) ) αλλά η δικιά μας ήταν έτοιμη να τα κατασπαράξει με την πρώτη ευκαιρία!!!

Αυτά προς το παρόν, ελπίζω σε περισσότερες εποικοδομητικές σκυλοσυζητήσεις :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθατε!
Συνηθως οι σκυλες που εχουν ζησει και εχουν μεινει εγκυες στο δρομο ειναι και "σκυλες" με τα αλλα σκυλια.. προσφατα φιλοξενουσα μια τετοια... μετα απο 2 μερες καταλαβε οτι δεν ειναι απειλη ο σκυλος μου αλλα ακομα και τοτε δεν ηθελε πολλα πολλα και του εκανε μονιμως επιθεσεις οταν την πλησιαζε περισσοτερο απο οσο ηθελε. Ευτυχως ο δικος μου ειναι χαλβας με θηλυκα και βρηκαν ενα τροπο συννενοησης. Η δικη σας σκυλιτσα τωρα ειναι 10 χρονων οποτε ειναι πολυ δυσκολο να το αλλαξει αυτο.

Last edited by a moderator:

badis

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
57
1
Ευχαριστώ για την απάντηση, το forum είναι πραγματικά απίστευτο, οι εμπειρίες όλων είναι οδηγός.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Καλως ηρθατε!
Ευτυχως ο δικος μου ειναι χαλβας με θηλυκα και βρηκαν ενα τροπο συννενοησης.

ααααχαχαχαχαχα!!!
το χω! το χω!!
την εικονα την βλεπω! και ας μην εχω δει το Ντιεγκο!!
πισω τα αυτια, τα ματια αλλοιθωρα και η ουρα περα δωθε??
ρε τι ειναι αυτοι ρε!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
ααααχαχαχαχαχα!!!
το χω! το χω!!
την εικονα την βλεπω! και ας μην εχω δει το Ντιεγκο!!
πισω τα αυτια, τα ματια αλλοιθωρα και η ουρα περα δωθε??
ρε τι ειναι αυτοι ρε!!
Tαυτοχρονα με μουρμουρα-κλαμα, μουρμουρα-κλαμα και πολυ μουρμουρα-κλαμα!! :)

Βadis βαλε μας και καμια φωτογραφία της σκυλίτσας σου.

xpuntakias

Member
28 Μαρτίου 2012
23
0
Βούλα Αττικής
Άρχικά badi να σε συγχαρώ για την κίνησή σου να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο.Κάτι τέτοιες ενέργειες πρέπει να τις επικρωτούμε.Η σκυλίτσα σου είναι μια κούκλα!!!Μην σε ανησυχεί η συμπεριφορά αυτή διότι όλοι οι σκύλοι έχουν τις άμυνές τους.Πίστεψέ με αυτή η αντίδραση της σκυλίτσας σου είναι πολύ καλύτερη από το να υποτασσόταν στον κάθε "άγνωστο σκύλο".

badis

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
57
1
Παιδιά τα μπράβο πάνε στην πεθερά μου και τη γυναίκα μου που την υιοθέτησαν έγκυο από το δρόμο, εγώ απλώς στην αρχή τη γνώρισα από μακριά, μετά την ανέχτηκα στο σπίτι μας και μετά την αγάπησα! Δεν με ανησυχεί η συμπεριφορά αυτή, άλλωστε πάντα την έχω δεμένη και προσέχω να μην επιτίθεται. Θα μου άρεζε απλώς να κοινωνικοποιούνταν περισσότερο με τα άλλα σκυλιά.

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Είναι απίστευτα κούκλα νά την χαίρεστε καί νά είστε καλά καί μπράβο σας γιά την υιοθεσία . Μέ λίγη υπομονή όλα θα γίνουν.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Εχω δει στα σκυλιά του Σιζαρ (τον αμερικάνο εκπαιδευτή τηλεόρασης) οτι τώρα το καλυτερό του σκυλι ειναι ο Ντάνυ ένα πολυ δυσκολο και επιθετικο πιτμπουλ που πηγαινε για ευθανασια και ήταν το στοίχημά του αν θα μπορουσε να τον φτιαξει.Τωρα βέβαια ο Ντάνυ ειναι ένα σκυλι που ειναι τοσο κουλ και ήρεμο που "διορθώνει" με την ηρεμία του τα άλλα σκυλιά. Ισως με έναν εκπαιδευτή με τεράστια πειρα και μονο με θετική εκπαιδευση θα μπορουσατε να δείτε θαυματα.Αλλιως συμβιβαστειτε με τη σκυλίτσα σας οτι ειναι ζωάκι που προφανώς δεν έχει περάσει καλά στη ζωή του, αλλά εσεις του δώσατε αγάπη και σιγουριά. Οτι αν δεν ήσαστε εσεις τώρα πολυ πιθανόν απο τις αγέλες να ήταν κατασπαραγμένη ενώ τώρα απολαμβάνει τα χάδια σας.

Για τα κουτάβια μου φαινεται φυσιολογικο.Βρήκε μετά απο καιρο ανθρώπους να την αγαπουν και θα μοιράζεται τα χάδια? Ειναι εγωίστρια αλλά νομιζω οτι έχει ...κάθε δικαιωμα.Θέλει να χαρει αυτο που έχει στερηθει.

Αν δεν έχετε λεφτά για εκπαιδευτή ισως στο you tube να δειτε σχετικά βιντεο διορθωσης σε κακοποιημένα σκυλάκια.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97