Vassia εγώ πριν δυο χρόνια υιοθέτησα απο φιλοζωική τον δικό μου που ήταν δυο χρονών,κι όχι κουτάβι!
Οπως σου είπε και η kyveli,στην αρχή θέλουμε κι εμείς και αυτό το χρόνο μας για προσαρμογή! Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα τότε γιατί εκτός απο κάποιες καταστροφές στο σπίτι,μας βγήκε πολύ κυριαρχικός δεν υπάκουγε στη βόλτα,ήταν αδύνατον να πλησιάσουμε άλλα σκυλιά,και γενικά έκανε ότι ήθελε!!
Θυμάμαι είχα απογοητευτεί τότε και νόμιζα πως δεν θα τα καταφέρουμε.
Γάβγιζε για ψύλου πήδημα όταν εβγαινε στο μπαλκόνι και να φανταστείς ακριβώς απέναντι είναι το αστυνομικό τμήμα!
Υστερα απο όλα αυτά βέβαια πήγαμε σε εκπαιδευτή και τώρα,εκτός απο κανα δυο πραγματάκια,είναι ολα μια χαρά!
Θέλω να σου πω με όλα αυτά,ότι δυσκολίες θα συναντήσεις είτε με κουτάβι είτε με ενήλικο σκύλο.Το θέμα είναι κατα πόσο είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις,και κατα πόσο έχεις την υπομονή και την επιμονή να δουλέψεις μαζί του,ώστε να γίνετε μια ωραία αγέλη όπου υπάρχει σεβασμός,δέσιμο και φυσικά ιεραρχία!
Πρέπει δλδ να μάθει ποιός είναι ο "αρχηγός" και να ξέρει τα όρια του,για να μη δημιουργούνται προβλήματα.
Αν δεν μπορείς και δεν νιώθεις έτοιμη για όλα αυτά,μην υιοθετήσεις ακόμα γιατί είναι αμαρτία για το σκυλάκι να πηγαίνει και να έρχεται πάλι πίσω στο καταφύγιο!
Ευχομαι να πάρεις τη σωστή απόφαση μετά απο ώριμη σκέψη!!