Ένα ατίθασο κουτάβι!Ο Πάτρικ!

vassia82

Member
9 Αυγούστου 2010
17
0
Athens
Καλημέρα σε όλους! Αν και είχα γραφτεί πριν 2 χρόνια δεν είχα συστηθεί μιας και παρατηρούσα κυρίως αφού το προηγούμενο σκυλάκι μου(θηλυκό ημίαιμο λυκοσκυλάκι) το αποχαιρετήσαμε το 2008 και από τότε πριν 2 μέρες απέκτησα το νέο κουτάβι! Το όνομα αυτού Πάτρικ(με χαϊδευτικό το Πάρης) το πήραμε από το καταφύγιο στο Κορωπί fazoo.gr. Ημίαιμο αρσενικό 4 μηνών στην αρχή όταν τον είδα μου θύμισε κουτάβι ντόμπερμαν και μια δόση από λυκόσκυλο αλλά τελικά κάνει περισσότερο σαν Γκέκας. Θα χρειαστώ πολλές συμβουλές μιας και αρσενικό κουτάβι δεν είχα ποτέ μου και μου φαίνεται αρκετά νευρικός και άτακτος. Πρόβλημα δεν έχω με αυτό μιας και πιστεύω ότι το μόνο που χρειάζεται είναι μεγάλη δόση υπομονής και επιμονής και προς το παρών υπάρχει και ο χρόνος καθώς είμαι άνεργη και μπορώ να ασχολούμαι όλη μέρα μαζί του. Αυτά από μένα για την ώρα :)
DSC03811_mas..jpg

DSC03809..jpg

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Να τον χαίρεσαι!!Τα κουτάβια είναι ζωηρά!!;)
Απλα να μην σου πάρει τον αέρα και να μάθει ποιος είναι ο αρχηγός!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Να χαιρεσαι τον σκυλακο σου! Ειναι πολυ ωραιος! :)
Εφοσον εχεις τον χρονο που ειναι το α & ω Για κουταβους, ολα θα πανε οπως τα θελεις! (απαραιτητη προυποθεση τα διορθωματα) :p
Γεγονος το ατακτος και νευρικος, αν κρινω και εγω απο την απειροελαχιστη προσωπικη εμπειρια με αρσενικα! Συνεχεια θηλυκα ειχα και εγω ο ''καημενος'' :D Σιγουρα αλλα μελη θα ξερουν πολλα πραγματα παραπανω, αλλα οτι θα θελησεις εδω ειμαστε! :)

vassia82

Member
9 Αυγούστου 2010
17
0
Athens
Ευχαριστούμε πολύ:) Στο πρώτο μου σκυλί δεν είχα ιδέα από εκπαίδευση μιας και πήγαινα Γυμνάσιο :) Αλλά ήταν θηλυκό και δεν είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Αυτός εδώ έχει πολύ ταπεραμέντο και αν τα καταφέρουμε και τον εκπαιδεύσουμε σωστά θα περάσουμε όλοι υπέροχα, αν δεν τα καταφέρουμε πάλι θα είναι μια κόλαση και δεν το θέλουμε αυτό. Επειδή όμως τον χειριζόμαστε 2 άτομα, εγώ και το αγόρι μου θα μπορέσει να μας δει και τους 2 αρχηγούς; Ή ένας από τους δύο θα την πατήσει? Προσπαθούμε γενικότερα χάδια και λιχουδιές κλπ να τα παίρνει ως επιβράβευση έτσι ώστε να μη δει έναν από τους δυο αδύναμο κρίκο, αρκεί όμως αυτό; Εγώ του κάνω κουμάντο την ημέρα και το αγόρι μου με το που σχολάσει, το βράδυ πάμε κοινή βόλτα, έχω όμως την αίσθηση αν και εκείνον τον βλέπει λιγότερες ώρες πως έχει δεθεί περισσότερο μαζί του.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Στο σκυλί να αναλάβετε να καταλάβει ότι και οι 2 σας είσαστε ανώτεροι του στην ιεραρχία του σπιτιού σας.

Μην ξεχνάτε ότι καλά τα χάδια και οι λιχουδιές αλλά αν δεν υπάρχει ένα πρόγραμμα, κανόνες & όρια τότε ποτέ δεν θα καταφέρετε τίποτα. Η σωστή τάξη των πραγμάτων για την ανάθρεψη ενός καλού και ισσοροπημένου σκυλιού πρέπει να έχει τα εξής:

1ον) σωστή άσκηση
2ον) κανόνες και όρια και
3ον) χάδια & επιβράβευση.

Αυτά τα 3 πρέπει πάντα να υπάρχουν σε όλη σας την ζωή με το σκυλί και να γίνονται με αυτήν την σειρά, όχι ανάποδα και όχι αναμιξη. Εν ολίδης, κάθε μέρα το πρόγραμμα σας πρέπει να έχει βόλτα σκυλιού (άσκηση), μετά στο σπίτι ηρεμία και όχι παλαβομάρες, καταστροφές και κακές συμπεριφορές (κάνονες και όρια) και μετά απο αυτά τότε έρχονται τα φιλιά, χάδια και η επιβράβευση.

Αν μπωρείτε να τα έχετε αυτά υπόχιν σας και ασχοληθείτε έστω καλά με την εκπαίδευση του σκυλιού θα είστε μια χαρά.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Απλά ίσως θεωρεί αρχηγό το αγορι σου, συμβαίνει συχνά τους άντρες να τους βλέπουν πιο ψηλά στην ιεραρχία. Τον σκύλο που υιοθέτησα πριν λίγο καιρό παρόλο που τα πάντα τα κάνω εγώ για αυτόν, φαγητό, βόλτες,εκπαίδευση κλπ έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον άντρα μου , προσπαθεί πάρα πολύ για την αποδοχή του και τον υπολογίζει περισσότερο από εμένα. Παρόλα αυτά εκμεταλευτείτε αυτό το γεγονός όσο μπορείτε για να τον εκπαιδεύσετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ θα την "πατήσεις" όπως και να έχει οφείλει και εσένα να σε βλέπει ψηλότερα από αυτόν στην "αγέλη σας". Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ είχα μεγαλύτερη εμπειρία από θηλυκά και με δύο αρσενικά που έχω βρεθεί τον τελευταίο χρόνο έχω παρατηρήσει μεγάλες διαφορές.
Καλώς ήρθατε και να τον χαίρεστε, είναι κούκλος και είμαι σίγουρη ότι θα τα πάτε πολύ καλά μαζί. Ένα από τα πιο σημαντικά τιπς που μπορώ να σου δώσω είναι να τον εκτονώνεις όσο περισσότερο μπορείς. Ένας κουρασμένος σκύλος είναι και ήσυχος και ευτυχισμένος, δεν ξέρω πόση ώρα τον πας βόλτα το πρωί αλλά προσπάθησε να τον κουράζεις και θα δεις ότι η νευρικότητα που παρατηρείς θα μειωθεί πολύ.

vassia82

Member
9 Αυγούστου 2010
17
0
Athens
Ευχαριστώ Darkpaladin για τις συμβουλές σου. Ευτυχώς λόγω του χρόνου μου τον πάω συνέχεια έξω βόλτα και στο σπίτι είμαστε κυρίως για ξεκούραση. Και στη βόλτα και στο σπίτι μαθαίνουμε ΚΑΤΣΕ και ΜΗ. Η επιβράβευση κυρίως με το πιπί και τα κακά στην πάνα και στη βόλτα με τις εντολές. Αλλά έχουμε δρόμο ακόμα, από την Τρίτη βράδυ είμαστε μαζί αλλά ξεκινήσαμε απ’την αρχή το πρόγραμμα γιατί αν το αφήσουμε…. Την κάτσαμε την βάρκα!

vassia82

Member
9 Αυγούστου 2010
17
0
Athens
Σας ευχαριστώ Νατάσσα και Κυβέλη! Έτσι είναι Κυβέλη μου ακριβώς όπως τα λες. Τον πάω γύρω στις 6φορές έξω 3 φορές από κανα 25’ και 3 φορές κανα 15’. Τον πάω και από διαφορετικές διαδρομές, έχουμε και ένα χωμάτινο σημείο που παθαίνει αμοκ!!! Έχει κάνει ήδη αρκετούς φίλους και είναι αρκετά ήρεμος στο σπίτι. Στο μόνο που έχουμε θέμα (το έβαλα σε post στην εκπαίδευση) είναι όταν περιορίζεται στον χώρο ή αν κάποιος από τους 2 φύγει από κοντά του. Κατά τα’αλλα χρόνος υπομονή και επιμονή πιστεύω θα μας ανταμείψουν.

taxudromos

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2011
86
2
καλη τυχη με τη εκπαιδευση του σκυλου σου... 8α πω και εγω την προσωπικη μου αποψη που για πολλους ισως να μην ειναι αποδεκτη.... αν του δινεις γλυκα σαν ανταμοιβη κοψτα.... δεν υπαρχει πιο γλυκο πραμα απο ενα χαδι μεσα απο την καρδια σου...
η αδερφη μου εχει golden ritriver .... κατσε -σηκω - ξαπλωσε - σβουρα .... κανει τα μπαντα , αλλα την κοιταει στο χερι !
η δικια μου δεν κανει ουτε τα μισα , αλλα με κοιταει παντα στα ματια ! ξερω πως οτι κανει , 8α το κανει επειδη το 8ελει και με αγαπαει , και πιστευει οτι για να της το λεω 8α υπαρχει καποιος λογος και οχι επειδη 8α περιμενει ενα γλυκακι...

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Μπράβο σου που υιοθέτησες ένα σκυλάκι από το fazoo. Θα είστε μια χαρά εφόσον έχεις ήδη εμπεδώσει πως με επιμονή θα τον φέρετε στα νερά σας.

vassia82

Member
9 Αυγούστου 2010
17
0
Athens
Ξέρω τι θα ακολουθήσει στα επόμενα Post. Δεν έχω σκοπό ούτε να κρυφτώ ούτε να ρίξω τις ευθύνες στο σκυλί μιας και ξέρω πολύ καλά έχει να κάνει με τον ιδιοκτήτη η συμπεριφορά του. Δυστυχώς σήμερα το αποχωριστήκαμε και επέστρεψε στο καταφύγιο. 95% ήταν επιπολαιότητα από πλευρά μας να πάρουμε χωρίς να ψάξουμε ιδιαίτερα με βάση τις ανάγκες μας ποιο κουτάβι να υιοθετήσουμε και βρήκαμε αυτό το οποίο είχε υιοθετηθεί άλλη μια φορά και θεωρήσαμε πως αυτό είναι. 5% ίσως να οφείλεται από το τι έχει βιώσει πριν το καταφύγιο ή στην προηγούμενη υιοθεσία.

Καταλήξαμε στο να μη μπορώ να κουνηθώ ούτε μέσα στο σπίτι ούτε να βγω έξω για να μη γαβγίζει για τον εξής απλό λόγο δεν υπάρχει η παραμικρή ηχομόνωση και έτσι δεν μπορέσαμε να το δοκιμάσουμε, είχαμε φτάσει μόνο στο σημείο να γαβγίζει όταν τον περιορίζαμε και τον αφήναμε μέχρι να σταματήσει όπου και τα πήγαινε καλά αλλά μέχρι εκεί. Όταν βγήκα για να ενημερώσω τον γείτονα(παρεμπίπτοντος έλειπε εκείνος) ότι θα ξεκινήσουμε εκπαίδευση και ότι θα γαβγίζει τον άκουσα πως ακούγεται στην πολυκατοικία όταν βγήκα και απλά δεν θα το άντεχα ως ένοικος αν δεν ήταν το δικό μου σκυλί. Το άλλο που τρόμαξε ιδιαίτερα το αγόρι μου ήταν η τάση κυριαρχίας του απέναντι σε μένα με το δάγκωμα. Σε αυτό το σημείο να πω ότι ποτέ δεν παίξαμε με τα χέρια μας για να μη του προκαλέσουμε αυτή τη τάση. Τα αουτς και το γύρισμα της πλάτης ήταν να συνεχίζει να δαγκώνει γάμπες και όπου αλλού έβρισκε, το έκανα συνέχεια μέχρι που βαριόταν και πήγαινε να κοιμηθεί. Για να μην είναι νευρικό μέσα το βγάζαμε 6 βόλτες εκ των οποίων οι 4 ήταν γύρω στα 30-40’ και συμπεριλάμβαναν περπάτημα,jogging,διαφορετικές διαδρομές και εντολές.

Οπότε το γάβγισμα και οι κυριαρχικές τάσεις του ήταν αυτό που μας έκανε να καταλάβουμε πως δεν έχουμε την υπομονή και την ηχομόνωση στο κύριο πρόβλημα του γαβγίσματος. Θα μπορούσαμε να το κρατήσουμε και άλλο και αλλά θεωρήσαμε πως θα δεθεί περισσότερο και θα είναι χειρότερα. Φυσικά αν δεν είχα τη σιγουριά του καταφυγίου δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω στο δρόμο οπότε και θα ήμασταν εξαρχής αναγκασμένοι θέλουμε δεν θέλουμε και έπαιξε και αυτό το ρόλο του στην απόφαση.

Πολλοί θα πουν μα εννοείται πως θα έχεις τέτοια θέματα με κουτάβι 4,5 μηνών και προφανώς έχουν δίκιο. Η εμπειρία που είχα ήταν μόνο με το θηλυκό λυκόσκυλο που είχα βρει στο δρόμο και το μάζεψα ναι ήμουν μικρή 14 όταν το έκανα αλλά και στο κτηνίατρο το πήγαινα και ευθύνες είχα και ήμουν δίπλα της όταν ήρθε η ώρα να την αποχωριστούμε για τα καλά μιας και είχε Καρκίνο και Καλαζάρ. Αλλά ήταν ένα άλλο σκυλί και λογικό να είναι διαφορετικό, ποτέ δεν λέρωσε μέσα μικρή (μόνο όταν ήταν πριν το τέλος), δεν έκανε ζημιές, δεν γάβγιζε και δεν πόναγε στο παιχνίδι. Φυσικά δεν περίμενα το ίδιο από ένα άλλο κουτάβι, απλά θεώρησα λογικό ότι αφού τα κατάφερα μια θα τα καταφέρω και δεύτερη, μιας και θέματα με τσίσα και κακά δεν σιχαίνομαι ούτε με τσαντίζει από ένα ζώο πόσο μάλλον από ένα κουτάβι που δεν ξέρει, όπως και με τις ζημιές τα θεωρώ αυτονόητα. Τάσεις κυριαρχίας όμως και άγχος αποχωρισμού δεν είχα σκεφτεί πως είναι να τα ζεις.

Εύχομαι να βρεθεί μια οικογένεια που θα τον φροντίσει και θα του δώσει την σημασία που απαιτείται και να είναι ευτυχισμένο και γερό. Μου στοίχησε και μένα ψυχολογικά μιας και ήθελα να αποδώσω τα αποθέματα στοργής και φροντίδας που έχω σε ένα σκύλο που τόσο μου έχει λείψει αλλά στεναχωριέμαι γιατί ξέρω πως η επιλογή μου αυτή στοίχησε στον Πάτρικ πολλά περισσότερα από την απώλεια ενός φίλου και πιστέψτε με είναι ένα μάθημα το οποίο αν φέρεις συνείδηση είναι το πιο σκληρό από όσο κράξιμο και να σου κάνουν οι άλλοι.

Σας ευχαριστώ πολύ που με δεχτήκατε στην παρέα σας και συγνώμη αν σας απογοήτευσα. Έχω απογοητεύσει ήδη τον εαυτό μου και ένα αθώο πλάσμα και είναι αρκετό για μια μέρα.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Λυπαμαι που θα στο πω αλλα δεν υπαρχει το 5% που λες. 100% δικια σας ειναι η ευθυνη και η αποφαση. Καθολα σεβαστη αλλα το κουταβι δεν φερει καμμια ευθυνη. Οτι και αν ειχε περασει στο καταφυγιο ή οτι και αν ειχε περασει στην προηγουμενη υιοθεσια ή οτι και αν ειχε περασει στην κοιλια της μανας του.
Το οτι μεσα σε 3-4 μερες σηκωσατε τα χερια ψηλα και ειπατε δεν παει αλλο ανεξαρτητα απο το τι εκανε ο σκυλος ειναι απλα σημαδι οτι δεν ησασταν ετοιμοι για σκυλο. Το ποτε και αν θα ειστε ετοιμοι αυτο δεν το ξερω.
Αφου οπως λες εχει αποθεματα αγαπης που θες να δωσεις σε καποιον σκυλο θα σου προτεινα να πηγαινεις στο Φαζοο ή στο οποιο καταφυγιο επιλεξεις και να φροντιζεις εθελοντικα τα σκυλακια εκει. Θα μπορουσατε ισως και να δοκιμασετε και την προσωρινη φιλοξενεια. Υπαρχουν πολλα σκυλακια που για διαφορους λογους πρεπει να μεινουν σε καποιο σκυλο και οχι στο καταφυγιο. Πχ λογω ηλικιας για τον χειμωνα ή γιατι πρεπει να ακολουθουν καποια αγωγη συστηματικα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Από χθες το βράδυ ο Πάτρικ είναι μαζί μου, στο σπίτι μου. Θα τον κρατήσω μόνο για 2-3 μέρες γιατί αυτή η περίοδος της ζωής μου είναι κάθε άλλο παρά ιδανική για μακροχρόνια φιλοξενία ζώου και μάλιστα κουταβιού. Προσφέρθηκα να τον κρατήσω για λίγο ώστε να τον τσεκάρω και να ξέρουν οι άνθρωποι που τον δίνουν για υιοθεσία αν πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολο ή ιδιαίτερο κουτάβι που δεν μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε νέο σπίτι και να ξέρουν πώς πρέπει να κινηθούν από εδώ και πέρα.

Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον μικρό είναι πολύ θετικές. Δεν έχει λερώσει καθόλου μέσα. Το βράδυ τον έβγαλα στην αυλή όπου τα έκανε στο χώμα και σήμερα πρωί τα έκανε στη βόλτα. Το βράδυ κοιμήθηκε στο crate όπου παρέμεινε περίπου 9 ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα. Το πρωί ενώ ξύπνησε την ίδια ώρα που ξύπνησα κι εγώ, πρώτα ετοιμάστηκα, ντύθηκα και μετά τον έβγαλα από το crate και πήγαμε κατευθείαν για βόλτα. Δεν έβγαλε κιχ μέχρι να βγει. Στη βόλτα περπατάει πολύ καλά για την ηλικία του, λέρωσε κανονικά έξω, γνωρίστηκε με άλλα σκυλιά. Με τα σκυλιά είναι πολύ καλός, δεν τα φοβάται, θέλει να παίξει αλλά έχει και σωστή επικοινωνία μαζί τους χωρίς να τα εκνευρίζει. Με τους ανθρώπους είναι επίσης φιλικότατος. Δεν δαγκώνει χέρια για παιχνίδι, δοκίμασε μόνο μια φορά χθες το βράδυ του είπα όχι και δεν ξαναδοκίμασε. Είναι κουτάβι που απολαμβάνει τα χάδια και διψάει για επικοινωνία. Του έκανα λίγες ασκήσεις χθες το βράδυ στο κάτσε και το κάτω, τα πιάνει αμέσως και δεν κοιτάζει τα χέρια μου αλλά εμένα για να καταλάβει τι θέλω. Όταν γυρίσαμε από την πρωινή βόλτα, έφαγε και έπαιξε για κανένα μισάωρο ακόμα. Πήγε κάποια στιγμή να μασουλήσει κάτι που δεν έπρεπε, του το πήρα και του έδωσα ένα παιχνίδι και κάθησε σε μια γωνιά με το παιχνίδι του χωρίς να επιμείνει να ξαναπάρει το λάθος αντικείμενο. Με τα σκυλιά μου τα πηγαίνει καλά και σέβεται τις διορθώσεις του αρσενικού μου που παίζει συνήθως τον ρόλο της νταντάς-βοηθού μου όσες φορές έχει χρειαστεί να φιλοξενήσω κουτάβι. Προσπαθώ όμως να μην τους δίνω πολύ χρόνο μαζί γιατί ο σκοπός είναι να προσομοίωσω τις πρώτες μέρες σε ένα νέο σπίτι υιοθεσίας, όπου συνήθως δεν υπάρχει σκύλος-νταντά για βοηθός. Αφού πέρασε και η ώρα του παιχνιδιού, τώρα είναι πάλι στο crate του και έχει ξεραθεί στον ύπνο. Το crate βρίσκεται στον ίδιο χώρο που είμαι κι εγώ, αλλά πριν κοιμηθεί πήγα επίτηδες σε άλλο δωμάτιο για να δω πώς θα αντιδράσει και πάλι δεν ακούστηκε καθόλου.

Όλα αυτά δεν τα γράφω για να αποδείξω ότι είμαι ο γητευτής των σκύλων. Καμία σχέση. Θεωρώ όμως ότι έχουν σημασία για δύο λόγους. Ο ένας είναι το μέλλον του μικρού, που είναι άδικο να στιγματιστεί σαν διάβολος της Τασμανίας αν δεν είναι. Ο δεύτερος είναι για σένα vassia82, όχι για να σε βγάλω άχρηστη αλλά για να σκεφτείς πολύ καλά την επόμενη κίνησή σου αν τυχόν σκέφτεσαι να υιοθετήσεις άλλο σκύλο στο μέλλον. Ίσως δεν πρέπει να ξαναπάρεις κουτάβι αλλά ενήλικο, ίσως πρέπει να μεσολαβήσει περισσότερη σκέψη και μελέτη πριν την επόμενη κίνησή σου, περισσότερη γνωριμία με τον σκύλο γενικότερα.

Ο Πάτρικ κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα επιστρέψει στο καταφύγιο. Όπου έμεινε μόλις για 2 μέρες πριν την υιοθεσία του, δεν μεγάλωσε εκεί μιας και δεν είναι ασφαλές μέρος για ανεμβολίαστα κουτάβια. Μεγάλωσε σε σπίτι φιλοξενίας από 2 μηνών, σε οικογένεια με παιδάκι και άλλα σκυλιά και έπρεπε να φύγει γιατί η οικογένεια έχει αναλάβει επόμενη φουρνιά παρατημένων κουταβιών. Αν μέχρι να επιστρέψει εξελιχθεί σε διάβολο θα σας ενημερώσω :D