Από χθες το βράδυ ο Πάτρικ είναι μαζί μου, στο σπίτι μου. Θα τον κρατήσω μόνο για 2-3 μέρες γιατί αυτή η περίοδος της ζωής μου είναι κάθε άλλο παρά ιδανική για μακροχρόνια φιλοξενία ζώου και μάλιστα κουταβιού. Προσφέρθηκα να τον κρατήσω για λίγο ώστε να τον τσεκάρω και να ξέρουν οι άνθρωποι που τον δίνουν για υιοθεσία αν πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολο ή ιδιαίτερο κουτάβι που δεν μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε νέο σπίτι και να ξέρουν πώς πρέπει να κινηθούν από εδώ και πέρα.
Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον μικρό είναι πολύ θετικές. Δεν έχει λερώσει καθόλου μέσα. Το βράδυ τον έβγαλα στην αυλή όπου τα έκανε στο χώμα και σήμερα πρωί τα έκανε στη βόλτα. Το βράδυ κοιμήθηκε στο crate όπου παρέμεινε περίπου 9 ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα. Το πρωί ενώ ξύπνησε την ίδια ώρα που ξύπνησα κι εγώ, πρώτα ετοιμάστηκα, ντύθηκα και μετά τον έβγαλα από το crate και πήγαμε κατευθείαν για βόλτα. Δεν έβγαλε κιχ μέχρι να βγει. Στη βόλτα περπατάει πολύ καλά για την ηλικία του, λέρωσε κανονικά έξω, γνωρίστηκε με άλλα σκυλιά. Με τα σκυλιά είναι πολύ καλός, δεν τα φοβάται, θέλει να παίξει αλλά έχει και σωστή επικοινωνία μαζί τους χωρίς να τα εκνευρίζει. Με τους ανθρώπους είναι επίσης φιλικότατος. Δεν δαγκώνει χέρια για παιχνίδι, δοκίμασε μόνο μια φορά χθες το βράδυ του είπα όχι και δεν ξαναδοκίμασε. Είναι κουτάβι που απολαμβάνει τα χάδια και διψάει για επικοινωνία. Του έκανα λίγες ασκήσεις χθες το βράδυ στο κάτσε και το κάτω, τα πιάνει αμέσως και δεν κοιτάζει τα χέρια μου αλλά εμένα για να καταλάβει τι θέλω. Όταν γυρίσαμε από την πρωινή βόλτα, έφαγε και έπαιξε για κανένα μισάωρο ακόμα. Πήγε κάποια στιγμή να μασουλήσει κάτι που δεν έπρεπε, του το πήρα και του έδωσα ένα παιχνίδι και κάθησε σε μια γωνιά με το παιχνίδι του χωρίς να επιμείνει να ξαναπάρει το λάθος αντικείμενο. Με τα σκυλιά μου τα πηγαίνει καλά και σέβεται τις διορθώσεις του αρσενικού μου που παίζει συνήθως τον ρόλο της νταντάς-βοηθού μου όσες φορές έχει χρειαστεί να φιλοξενήσω κουτάβι. Προσπαθώ όμως να μην τους δίνω πολύ χρόνο μαζί γιατί ο σκοπός είναι να προσομοίωσω τις πρώτες μέρες σε ένα νέο σπίτι υιοθεσίας, όπου συνήθως δεν υπάρχει σκύλος-νταντά για βοηθός. Αφού πέρασε και η ώρα του παιχνιδιού, τώρα είναι πάλι στο crate του και έχει ξεραθεί στον ύπνο. Το crate βρίσκεται στον ίδιο χώρο που είμαι κι εγώ, αλλά πριν κοιμηθεί πήγα επίτηδες σε άλλο δωμάτιο για να δω πώς θα αντιδράσει και πάλι δεν ακούστηκε καθόλου.
Όλα αυτά δεν τα γράφω για να αποδείξω ότι είμαι ο γητευτής των σκύλων. Καμία σχέση. Θεωρώ όμως ότι έχουν σημασία για δύο λόγους. Ο ένας είναι το μέλλον του μικρού, που είναι άδικο να στιγματιστεί σαν διάβολος της Τασμανίας αν δεν είναι. Ο δεύτερος είναι για σένα vassia82, όχι για να σε βγάλω άχρηστη αλλά για να σκεφτείς πολύ καλά την επόμενη κίνησή σου αν τυχόν σκέφτεσαι να υιοθετήσεις άλλο σκύλο στο μέλλον. Ίσως δεν πρέπει να ξαναπάρεις κουτάβι αλλά ενήλικο, ίσως πρέπει να μεσολαβήσει περισσότερη σκέψη και μελέτη πριν την επόμενη κίνησή σου, περισσότερη γνωριμία με τον σκύλο γενικότερα.
Ο Πάτρικ κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα επιστρέψει στο καταφύγιο. Όπου έμεινε μόλις για 2 μέρες πριν την υιοθεσία του, δεν μεγάλωσε εκεί μιας και δεν είναι ασφαλές μέρος για ανεμβολίαστα κουτάβια. Μεγάλωσε σε σπίτι φιλοξενίας από 2 μηνών, σε οικογένεια με παιδάκι και άλλα σκυλιά και έπρεπε να φύγει γιατί η οικογένεια έχει αναλάβει επόμενη φουρνιά παρατημένων κουταβιών. Αν μέχρι να επιστρέψει εξελιχθεί σε διάβολο θα σας ενημερώσω