Έμαθε στα μεζεδάκια

maraki267

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2015
46
21
Λάρισα
Καλησπέρα σας. Δε θέλω να μακρυγορήσω οποτε θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Τώρα το Πάσχα πήγα στο πατρικό μου. Ξέρετε τα γνωστά οικογενειακά ψηστήρια με κοκορέτσια, αρνια κτλ. Οι γόνεις μου λάτρεις των σκύλων, αφού τάιζαν το δικό τους τα παραπάνω μεζεδάκια, τάιζαν και την δική μου πονηρά! Δεν της έδιναν όλοκληρο γεύμα αλλα ξέρετε μια μπουκίτσα απο το ένα, μια απο το άλλο και τα σχετικά.. Τώρα που γυρίσαμε πίσω η δικιά μου, ούτε που να δεί την ξηρά της. Την πρώτη μέρα της βάζω να φάει, τρώει την μισή ποσότητα. Πλέον απλά πάει τη μυρίζει και την αγνοεί. Δοκίμασα με λίγο γιαουρτάκι, γλυφει το γιαουρτάκι και πετάει έξω απο το μπόλ τις κροκέτες. Δοκίμασα με λίγο λάδι, λίγη σάλτσα απο το δικό μου φαγητό πάλι τα ίδια. Σήμερα έφαγε 4γρ κροκέτα, και επειδή την λυπήθηκα της έδωσα αρκετές παραπανω λιχουδιές. Τι να κάνω? Να την αφήσω να πεινάει?

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Αν είναι φαγανή, θα παραλείψει ένα γεύμα και μέχρι το επόμενο θα έχει αφήσει τις μαγκιές στην άκρη... Το χω κάνει, it works like a charm ;)

maraki267

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2015
46
21
Λάρισα
Είναι φαγανή αλλά τρείς μέρες τώρα απο τα 80 γραμ/μέρα, τρώει μόνο 10/μερα στο περίπου.
Ακόμη δεν έχει λιμοκτονήσει?
@ioanna a πόσες μέρες να την αφήσω χωρίς φαγητό?

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.251
3.088
όσες θέλει. Την κροκετούλα της εσύ θα της την προσφέρεις κανονικά, εφόσον την αρνηθεί την απομακρύνεις και την εμφανίζεις στο επόμενο γευμα. Μεζεδακια και λιχουδιές τέρμα όμως.Σε ένα διήμερο θα δεις που θα προσκυνάει για την ξηρά(y)

maraki267

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2015
46
21
Λάρισα
όσες θέλει. Την κροκετούλα της εσύ θα της την προσφέρεις κανονικά, εφόσον την αρνηθεί την απομακρύνεις και την εμφανίζεις στο επόμενο γευμα. Μεζεδακια και λιχουδιές τέρμα όμως.Σε ένα διήμερο θα δεις που θα προσκυνάει για την ξηρά(y)
Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ.

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Αυτό που λέει η Ιωάννα απλά λίγο προσοχή γιατί τα μικρόσωμα σκυλιά είναι λίγο ευπαθή σε υπογλυκαιμικά σόκ αν μείνουν πολλές ώρες νηστικά οπότε να την έχεις τον νού σου. Αν θές αφού πρώτα ρωτήσεις τον κτηνίατρο μπορείς να αραιώσεις προληπτικά μέχρι να αρχίσει να τρώει κανονικά 1/4 κουταλάκι του γλυκού μέλι στο μπόλ με το νερό της.

• Like
Reactions: ioanna a

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.251
3.088
Αυτό που λέει η Ιωάννα απλά λίγο προσοχή γιατί τα μικρόσωμα σκυλιά είναι λίγο ευπαθή σε υπογλυκαιμικά σόκ αν μείνουν πολλές ώρες νηστικά οπότε να την έχεις τον νού σου. Αν θές αφού πρώτα ρωτήσεις τον κτηνίατρο μπορείς να αραιώσεις προληπτικά μέχρι να αρχίσει να τρώει κανονικά 1/4 κουταλάκι του γλυκού μέλι στο μπόλ με το νερό της.
Νόμιζα οτι μόνο τα γατια το είχαν το κουσούρι:eek:

• Like
Reactions: Aslan

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Καλα μην νομίζεις ότι και εγώ το ήξερα, απλά κάπου είχε πάρει το μάτι μου κάτι μηνύματα της ghelly που το έπαθε με την μικρή της. :X3:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
@maraki267 καταλαβαίνεις βέβαια, ότι στην ουσία πρέπει να "τιμωρήσεις" το σκυλάκι με υποχρεωτική του νηστεία, εξαιτίας της δικής σας ανευθυνότητας έτσι;
Το σωστό είναι, για κάθε γεύμα που δεν θα θέλει να ακουμπήσει [μέχρι να επανέλθει], να μένουν νηστικοί και όσοι ευθύνονται. Ε; Τι λες;

17 Νοεμβρίου 2015
140
223
50
Καλησπέρα σας. Δε θέλω να μακρυγορήσω οποτε θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Τώρα το Πάσχα πήγα στο πατρικό μου. Ξέρετε τα γνωστά οικογενειακά ψηστήρια με κοκορέτσια, αρνια κτλ. Οι γόνεις μου λάτρεις των σκύλων, αφού τάιζαν το δικό τους τα παραπάνω μεζεδάκια, τάιζαν και την δική μου πονηρά! Δεν της έδιναν όλοκληρο γεύμα αλλα ξέρετε μια μπουκίτσα απο το ένα, μια απο το άλλο και τα σχετικά.. Τώρα που γυρίσαμε πίσω η δικιά μου, ούτε που να δεί την ξηρά της. Την πρώτη μέρα της βάζω να φάει, τρώει την μισή ποσότητα. Πλέον απλά πάει τη μυρίζει και την αγνοεί. Δοκίμασα με λίγο γιαουρτάκι, γλυφει το γιαουρτάκι και πετάει έξω απο το μπόλ τις κροκέτες. Δοκίμασα με λίγο λάδι, λίγη σάλτσα απο το δικό μου φαγητό πάλι τα ίδια. Σήμερα έφαγε 4γρ κροκέτα, και επειδή την λυπήθηκα της έδωσα αρκετές παραπανω λιχουδιές. Τι να κάνω? Να την αφήσω να πεινάει?
Εγώ έχω άλλο θέμα....μετά από τα μεζεδάκια του ΠΑΣΧΑ δε θέλει καθόλου τη μπαρφ αλλα πέφτει με τα μούτρα στη ξηρά,τώρα το πρωί της έβαλα να φάει,μετά τη βόλτα,και μόλις είδε το πιάτο έκανε όπως κάνω εγώ όταν έχουμε αρακά ή σπανακόρυζο!!!!Πιστεύω μια δυο μέρες μόνο νερό θα τη φέρουν στα ίσα της!!!

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Το γκρέμλιν πήρε ένα ολόκληρο κιλό το Πάσχα :eek:. Την ταΐζανε κρυφά μεζεδάκια κι εγώ της έδινα κανονικά και το φαΐ της :mad:.
Της έκοψα από χτες τις μερίδες στο μισό για να χάσει το κιλό και έχει αφηνιάσει. Έχει παρκάρει μπροστά στο ψυγείο και δεν κουνιέται. Όταν της κλείνω την πόρτα της κουζίνας, μου αφήνει μπροστά μια λιμνούλα τσίσα 3 εκ. Πιο πεισματάρικο και εκδικητικό πλάσμα δεν έχω δει.

• Like
Reactions: Elrandir and mareco

maraki267

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2015
46
21
Λάρισα
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σήμερα έφαγε κανονικά όλη την τροφή της, και όλα τα γεύματα. Έκοψε λορδα. αχαχαχαχ
@ioanna a Η αλήθεια ειναι πως ναι, οι σκύλοι παθαίνουν υπογλυκαιμικά σοκ, κυρίως τα κουτάβια αλλα και κάποιες φυλές που είνια πιο ευαίσθητες πχ yorkie.
@Aslan έτρωγε ελάχιστα γραμ ξηράς, και για αυτό το λόγο της έδινα παραπάνω λιχουδιές.
@mareco Φυσικά και ακολούθησα αυτή την τακτική. Από μεσα μου έλεγα "μακάρι να κρατήσει μερικές μέρες ακόμα η νηστεία της μήπως χάσω και κανένα κιλο" :)
@ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ από barf δεν έχω ιδέα, αλλά λίγο περίεργο μου φαίνεται να προτιμά ξηρά απο ολόφρεσκο κρεατακι.
@elpinor Υπομονή. ;)

17 Νοεμβρίου 2015
140
223
50
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σήμερα έφαγε κανονικά όλη την τροφή της, και όλα τα γεύματα. Έκοψε λορδα. αχαχαχαχ
@ioanna a Η αλήθεια ειναι πως ναι, οι σκύλοι παθαίνουν υπογλυκαιμικά σοκ, κυρίως τα κουτάβια αλλα και κάποιες φυλές που είνια πιο ευαίσθητες πχ yorkie.
@Aslan έτρωγε ελάχιστα γραμ ξηράς, και για αυτό το λόγο της έδινα παραπάνω λιχουδιές.
@mareco Φυσικά και ακολούθησα αυτή την τακτική. Από μεσα μου έλεγα "μακάρι να κρατήσει μερικές μέρες ακόμα η νηστεία της μήπως χάσω και κανένα κιλο" :)
@ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ από barf δεν έχω ιδέα, αλλά λίγο περίεργο μου φαίνεται να προτιμά ξηρά απο ολόφρεσκο κρεατακι.
@elpinor Υπομονή. ;)
....εμένα να δεις πόσο περίεργο μου φάνηκε.....τώρα το βράδυ όμως το έγλυψε το πιάτο της!!

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
Αυτό ακριβώς. Το ίδιο κ 'γω το Πάσχα,έμαθε σε μεζεδάκια κ ούτε να τη φτύσει τη τροφή της.Καλα πάντως η μυρωδιά από τα κοψιδάκια δε συγκρίνεται αλλά τέσπα. Έμεινε 4 μέρες νηστική(της έβαζα κανονικά πρωί βράδυ κ ούτε σηκωνόταν) κ από τη πέμπτη μέρα άρχισε να τη τρώει κανονικά. Κόνξες σου κάνει αλλά φυσικά είναι δικό μας λάθος που τους επιτρέπουμε τα μεζεκλίκια...