ΕΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ Νο2 (ΜΙΝΙ ΠΙΝΣΕΡ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ)
Κατ΄αρχην θα ηθελα να ευχαριστησω ολους οσους ενδιαφερθηκαν και απαντησαν στην ερωτηση μου, παραθετω καποιες ακομα πληροφοριες και σχολια που ζητηθηκαν και που ισως ΜΑΣ βοηθησουν, και λεω ΜΑΣ γιατι σας θεωρω ολους πλεον κοινωνους στην ληψη της αποφασης για την μικρη Μαρια. Καθυστερησα επι σκοπον να απαντησω στα λεγομενα - γραφομενα σας ωστε να εχω μια πιο ολοκληρωμενη εικονα για το τι θα απαντησω συμφωνα με τις απαιτησεις της συζητησης. Σκυλο οδηγο η Μαρια δεν μπορει να εχει τωρα γιατι δεν πληρει καποιες ειδικες προυποθεσεις, ομως θελω να την προετοιμασω αναλογα ωστε αν το αποφασισει στο μελλον να μπορει να το πραγματοποιησει, θα μιλησω με την ειδικη σχολη για την ενταξη της στο προγραμμα Buddy. Επισης υπαρχει ειδικο προγραμμα εκπαιδευσης για μικρα παιδια ωστε να συμμετεχουν στις επιδειξεις
μορφολογιας φυλης για ατομα ηλικιας 6-12ετων εχω ερθει σε επαφη με τον Κ.Ο.Ε. ενδιαφερουσα ασχολια για την μικρη. Απορριπτω μεγαλοσωμο σκυλι γιατι ακομα η Μαρια εχει μια μικρη ασταθεια, λογω απωλειας ορασης, και ισως ειναι επικινδυνο γι΄αυτην, οταν η μικρη θα εχει μεγαλωσει λιγο (ενα ετος το πολυ), θα εχει μεγαλωσει και το σκυλι μαζι της και θαμπορει να το κουμανταρει καλυτερα, σημειωνω οτι ζουμε σε διαμερισμα με οτι αυτο επισυρει. Δεν θα ηθελα ενηλικο ζωο γιατι η μικρη πρεπει να αποκτησει την εμπειρια του κουταβιου και των δυσκολιων του, καθως και των ευθυνων-διαδικασιων που αυτο συνεπαγεται, δεν μπορουμε και δεν πρεπει να τα εχουμε ολα ετοιμα, πρεπει να κανουμε και εμεις κατι, να κοπιασουμε, ωστε να απολαυσουμε αργοτερα τους καρπους των κοπων μας. [Αχ, τι με περιμενει]. Σε αυτο το σημειο να επισημανω οτι η προτερη εμπειρια μου σε κατοικιδια ειναι: ενα Boxer, ενα Griffon, ενας Γερμανικος Ποιμενικος και 14 (μαλιστα δεκα τεσσερα) γατια. Δεν θεωρω τον εαυτο μου ειδημωνα αλλα ευτυχως δεν ειμαι εντελως αδαης, οποτε θα μειωθουν οι δυσκολιες.
Το ιστορικο και ο χαρακτηρας της Μαριας, μιας και ζητηθηκε εχει ως εξης: Γεννηθηκε 15/08/2005 (της Παναγιας για οσους δεν συνδιασαν την ημερομηνια), ισως υπαρχει λογος, μετα απο 24 εβδομαδες κυησης, 610 γραμμαρια, και σε μια εβδομαδα εφτασε τα 450 γραμμαρια, περιτο να πω πως ολοι την ειχαν ξεγραμμενη αλλα κανεις δεν ειχε υπολογισει τον ξενοδοχο, που ηταν το σθενος και η θεληση της Μαριας για ζωη, ειναι το πρωτο και μοναδικο παιδι της οικογενειας. 20/09/2005 εκανε εγχειριση καρδιας, το πρωτο παιδι στην Ελλαδα βαρους 760 γραμμαριων, και η ατιμη τα καταφερε. 21/10/2005 εγινε η πρωτη προσπαθεια να αποφευχθει η τυφλωση λογω προωροτητας, στην Ελλαδα, δυστυχως ανεπιτυχως. Ακολουθησαν δυο επεμβασεις στην Αμερικη 20/02/2006 και 21/03/2006 με σκοπο και τελικο αποτελεσμα την διατηρηση της "υγειους'' καταστασης δυστυχως του δεξιου μονο οφθαλμου, ετσι ελπιζουμε οτι το μελλον κατι μπορει να της φερει σε συνδιασμο επιστημης και τεχνολογιας. Απο 6 μηνων και αναλογα την ηλικια της κανει σταδιακα ειδικες φυσικοθεραπειες, λογοθεραπειες, εργοθεραπειες.
Παρακολουθει προγραμμα ειδικης θεραπευτικης ιππασιας, κανει μουσικοθεραπεια και τελος μαθηματα θεραπευτικης κολυμβησης. Ακολουθει προγραμμα προνηπιακης σχολικης αγωγης στο ειδικο σχολειο για ατομα χωρις οραση, απο Σεπτεμβριο θα παει στο ειδικο νηπιαγωγειο. Ειναι ενα παρα πολυ ωριμο και συναισθηματικο ατομο, παρα το νεαροτατο της ηλικιας της, και μας εχει μαθει παρα πολλα απο τοτε που αποφασισε να ειναι κορη μας. Ειναι πνευματωδης με αισθηση του χιουμορ που ξαφνιαζει και πολυ εξυπνη. Ευτυχως, και ουτε ψιλος στον κορφο μας, δεν παρουσιαζει καμια νοητικη στερηση, παρακαλω ας με συγχωρεσουν οι παθοντες. Οπως καταλαβαινεται δεν θα ειναι καθολου δυσκολο να εχουμε και ενα κατοικιδιο, ειναι πταισμα οι οποιες δυσκολιες που αυτο επιφερει σε σχεση με οτι εχουμε περασει ως τωρα. Αλλωστε θα εχει και αυτο μια τροπον τινα θεραπευτικη λειτουργια. Η σκεψη για ενα σκυλο ηταν δικια μου αλλα σε αυτην συνηγορουν και επαυξανουν παιδοψυχολογοι που γνωριζουν την Μαρια. Η Μαρια μεχρι τωρα εχει επαφη με ενα Τσιουαουα, ενα Γιορκσαιρ, ενα Μινι Πινσερ, ενα Πιτ-μπουλ, ενα Γκολτεν Ριτριβερ, ενα Κοκερ, ενα Μπιγκλ και ενα Γκριφον, φυσικα κατα περιοδους και ανα περισταση, οχι ομως δικο της. Μετα απο διαλογο κατεληξε μονη της να ζητησει σκυλο και μαλιστα Μινι Πινσερ, φυλη που εγω δεν γνωριζω και που ο ιδιοκτητης του Πινσερ που η Μαρια συναναστρεφετε δεν ειναι ατομο που θα μπορουσα να εμπιστευτω για να παρω σαφεις πληροφοριες.
Harryf3: πως αντεδρασε η κορη σου στον ερχομο του κουταβιου στο σπιτι και πως γενικα εξελιχθικε η σχεση τους, ποια προβληματα κληθηκες να αντιμετωπισεις σε σχεση με την συνυπαρξη τους, ποσο και σε ποιες περιοδους μαδαει η τριχα του, εννοω του σκυλου, για να ελαφρυνω λιγο και το κλιμα, ποσο επιρεαζει ο χαρακτηρας της συγκεκριμενης φυλης στην εκπαιδευση, (ισχυει σε αυτην την περιπτωση το ρητο: το παιδακι σου και το σκυλακι σου οπως το μαθεις
.
Γνωριζει κανεις κατι περισσοτερο για το εκτροφειο στην Ερετρια?
Εχω ερθει ηδη σε επαφη με εκτροφεα στην Κυπρο, αλλα δεν ειναι κακο να διασταυρωσω αποψεις.
Δεσμευομαι να ενημερωνω την κοινοτητα για τις οποιες εξελιξεις θα εχω στο μελλον για το θεμα που συζηταμε δινωντας παντα τον ιδιο τιτλο με αυξουσα αριθμηση ωστε οποιος θελει να μπορει να το παρακολουθησει και να μαθαινει νεα μας.
Περιμενω νεοτερα σας, ελπιζω να μην κουρασα.
Ευχαριστω πολυ, totas.