Έκκληση για βοήθεια (Μίνι πίνσερ για τυφλό κοριτσάκι)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μαλλον πρεπει να τους παρω τηλεφωνο να μου πουνε με ποιο επιχειρημα ξεκινανε τοσο νωρις,γιατι εγω ειμαι και λιγο Φιλα δεν εμπιστευομαι και ειδικα μελετες αμελετητες οι οποιες καταριπτονται πολυ συχνα,και παμε να δουμε παλαιοτερα θεματα που κι εγω αλλα και πολλοι αλλοι λεγαμε και λεμε οτι οικογενεια με παιδι 5 χρονων καλα ειναι να περιμενει 3-4 χρονακια.
Σαρα η σκεψη τους ειναι καλη οσο πιο νωρις μαθει το παιδι τοσο το καλυτερο,αλλα το ρισκο να μισησει το παιδι τα σκυλια η ο σκυλος τα παιδια ανεβαινει και εγω δεν θα ρισκαριζα κατι τετοιο με ενα παιδι που θα χρειαστει τον σκυλο σιγουρα.
Και δεν πιστευω ουτε το καθε εναν που δινει εγγυηση για φιλικο σκυλι εδω δεν ξερεις τι θα σου βγει το παιδι σου θα ξερεις ακριβως το σκυλι σου?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κάτσε βρε Omarock!
Tόσοι και τόσοι μεγάλωσαν με σκύλο, κι από πιο μικρή ηλικία από τα 5....πόσοι πια μίσησαν τα σκυλιά!

Όσο για το σκυλί, δεν νομίζουν ότι δίνουν τυχαία σκυλιά, ειναι μελετημένα πιστεύω, κι αν είναι ενήλικα ξέρεις τον χαρακτήρα...

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Προσωπικά δε μου κάνει εντύπωση το πρόγραμμά τους. Ως τώρα δουλεύει, παρακολουθούνε τις περιπτώσεις, έχουνε κοινωνικούς λειτουργούς και είναι επαγγελματίες. Εν πάση περιπτώσει, αυτά μου είπαν, αυτά μεταφέρω. Το τηλέφωνό τους είναι στη σελίδα τους, οπότε μπορείτε να τους πάρετε τηλέφωνο, να ζητήσετε το Outreach Department και να μιλήσετε με την υπεύθυνη.:) Συνήθως πάντως κάτι τέτοιοι οργανισμοί στηρίζουν τις αποφάσεις τους σε επιστημονικές μελέτες.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Εγώ θα συμφωνήσω με τον omarock στο θέμα της βαθμιαίας εισαγωγής που πρότεινε νωρίτερα μιας και μιλάμε για απόκτηση σκύλου σε οικογένεια με τόσο μικρό παιδί.
Αν είναι επιλογή δική τους θα μπορέσουν να προετοιμάσουν το παιδί να δεχθεί το σκυλί στην οικογένεια.
Αν πάλι είναι αίτημα του παιδιού θα μπορέσουν να διαπιστώσουν αν πρόκειτε για ενθουσιασμό που θα περάσει.
@foibos
Εννοείς όμως κατά το πλείστον περιπτώσεις όπου το σκυλί προυπήρχε του παιδιού. Και εκεί πάλι οι γονείς πρέπει να δουλέψουν για τη σωστή συμβίωση.

totas

New Member
30 Ιουλίου 2010
4
0
ΕΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ Νο2 (ΜΙΝΙ ΠΙΝΣΕΡ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ)

Κατ΄αρχην θα ηθελα να ευχαριστησω ολους οσους ενδιαφερθηκαν και απαντησαν στην ερωτηση μου, παραθετω καποιες ακομα πληροφοριες και σχολια που ζητηθηκαν και που ισως ΜΑΣ βοηθησουν, και λεω ΜΑΣ γιατι σας θεωρω ολους πλεον κοινωνους στην ληψη της αποφασης για την μικρη Μαρια. Καθυστερησα επι σκοπον να απαντησω στα λεγομενα - γραφομενα σας ωστε να εχω μια πιο ολοκληρωμενη εικονα για το τι θα απαντησω συμφωνα με τις απαιτησεις της συζητησης. Σκυλο οδηγο η Μαρια δεν μπορει να εχει τωρα γιατι δεν πληρει καποιες ειδικες προυποθεσεις, ομως θελω να την προετοιμασω αναλογα ωστε αν το αποφασισει στο μελλον να μπορει να το πραγματοποιησει, θα μιλησω με την ειδικη σχολη για την ενταξη της στο προγραμμα Buddy. Επισης υπαρχει ειδικο προγραμμα εκπαιδευσης για μικρα παιδια ωστε να συμμετεχουν στις επιδειξεις
μορφολογιας φυλης για ατομα ηλικιας 6-12ετων εχω ερθει σε επαφη με τον Κ.Ο.Ε. ενδιαφερουσα ασχολια για την μικρη. Απορριπτω μεγαλοσωμο σκυλι γιατι ακομα η Μαρια εχει μια μικρη ασταθεια, λογω απωλειας ορασης, και ισως ειναι επικινδυνο γι΄αυτην, οταν η μικρη θα εχει μεγαλωσει λιγο (ενα ετος το πολυ), θα εχει μεγαλωσει και το σκυλι μαζι της και θαμπορει να το κουμανταρει καλυτερα, σημειωνω οτι ζουμε σε διαμερισμα με οτι αυτο επισυρει. Δεν θα ηθελα ενηλικο ζωο γιατι η μικρη πρεπει να αποκτησει την εμπειρια του κουταβιου και των δυσκολιων του, καθως και των ευθυνων-διαδικασιων που αυτο συνεπαγεται, δεν μπορουμε και δεν πρεπει να τα εχουμε ολα ετοιμα, πρεπει να κανουμε και εμεις κατι, να κοπιασουμε, ωστε να απολαυσουμε αργοτερα τους καρπους των κοπων μας. [Αχ, τι με περιμενει]. Σε αυτο το σημειο να επισημανω οτι η προτερη εμπειρια μου σε κατοικιδια ειναι: ενα Boxer, ενα Griffon, ενας Γερμανικος Ποιμενικος και 14 (μαλιστα δεκα τεσσερα) γατια. Δεν θεωρω τον εαυτο μου ειδημωνα αλλα ευτυχως δεν ειμαι εντελως αδαης, οποτε θα μειωθουν οι δυσκολιες.
Το ιστορικο και ο χαρακτηρας της Μαριας, μιας και ζητηθηκε εχει ως εξης: Γεννηθηκε 15/08/2005 (της Παναγιας για οσους δεν συνδιασαν την ημερομηνια), ισως υπαρχει λογος, μετα απο 24 εβδομαδες κυησης, 610 γραμμαρια, και σε μια εβδομαδα εφτασε τα 450 γραμμαρια, περιτο να πω πως ολοι την ειχαν ξεγραμμενη αλλα κανεις δεν ειχε υπολογισει τον ξενοδοχο, που ηταν το σθενος και η θεληση της Μαριας για ζωη, ειναι το πρωτο και μοναδικο παιδι της οικογενειας. 20/09/2005 εκανε εγχειριση καρδιας, το πρωτο παιδι στην Ελλαδα βαρους 760 γραμμαριων, και η ατιμη τα καταφερε. 21/10/2005 εγινε η πρωτη προσπαθεια να αποφευχθει η τυφλωση λογω προωροτητας, στην Ελλαδα, δυστυχως ανεπιτυχως. Ακολουθησαν δυο επεμβασεις στην Αμερικη 20/02/2006 και 21/03/2006 με σκοπο και τελικο αποτελεσμα την διατηρηση της "υγειους'' καταστασης δυστυχως του δεξιου μονο οφθαλμου, ετσι ελπιζουμε οτι το μελλον κατι μπορει να της φερει σε συνδιασμο επιστημης και τεχνολογιας. Απο 6 μηνων και αναλογα την ηλικια της κανει σταδιακα ειδικες φυσικοθεραπειες, λογοθεραπειες, εργοθεραπειες.
Παρακολουθει προγραμμα ειδικης θεραπευτικης ιππασιας, κανει μουσικοθεραπεια και τελος μαθηματα θεραπευτικης κολυμβησης. Ακολουθει προγραμμα προνηπιακης σχολικης αγωγης στο ειδικο σχολειο για ατομα χωρις οραση, απο Σεπτεμβριο θα παει στο ειδικο νηπιαγωγειο. Ειναι ενα παρα πολυ ωριμο και συναισθηματικο ατομο, παρα το νεαροτατο της ηλικιας της, και μας εχει μαθει παρα πολλα απο τοτε που αποφασισε να ειναι κορη μας. Ειναι πνευματωδης με αισθηση του χιουμορ που ξαφνιαζει και πολυ εξυπνη. Ευτυχως, και ουτε ψιλος στον κορφο μας, δεν παρουσιαζει καμια νοητικη στερηση, παρακαλω ας με συγχωρεσουν οι παθοντες. Οπως καταλαβαινεται δεν θα ειναι καθολου δυσκολο να εχουμε και ενα κατοικιδιο, ειναι πταισμα οι οποιες δυσκολιες που αυτο επιφερει σε σχεση με οτι εχουμε περασει ως τωρα. Αλλωστε θα εχει και αυτο μια τροπον τινα θεραπευτικη λειτουργια. Η σκεψη για ενα σκυλο ηταν δικια μου αλλα σε αυτην συνηγορουν και επαυξανουν παιδοψυχολογοι που γνωριζουν την Μαρια. Η Μαρια μεχρι τωρα εχει επαφη με ενα Τσιουαουα, ενα Γιορκσαιρ, ενα Μινι Πινσερ, ενα Πιτ-μπουλ, ενα Γκολτεν Ριτριβερ, ενα Κοκερ, ενα Μπιγκλ και ενα Γκριφον, φυσικα κατα περιοδους και ανα περισταση, οχι ομως δικο της. Μετα απο διαλογο κατεληξε μονη της να ζητησει σκυλο και μαλιστα Μινι Πινσερ, φυλη που εγω δεν γνωριζω και που ο ιδιοκτητης του Πινσερ που η Μαρια συναναστρεφετε δεν ειναι ατομο που θα μπορουσα να εμπιστευτω για να παρω σαφεις πληροφοριες.
Harryf3: πως αντεδρασε η κορη σου στον ερχομο του κουταβιου στο σπιτι και πως γενικα εξελιχθικε η σχεση τους, ποια προβληματα κληθηκες να αντιμετωπισεις σε σχεση με την συνυπαρξη τους, ποσο και σε ποιες περιοδους μαδαει η τριχα του, εννοω του σκυλου, για να ελαφρυνω λιγο και το κλιμα, ποσο επιρεαζει ο χαρακτηρας της συγκεκριμενης φυλης στην εκπαιδευση, (ισχυει σε αυτην την περιπτωση το ρητο: το παιδακι σου και το σκυλακι σου οπως το μαθεις;).
Γνωριζει κανεις κατι περισσοτερο για το εκτροφειο στην Ερετρια?
Εχω ερθει ηδη σε επαφη με εκτροφεα στην Κυπρο, αλλα δεν ειναι κακο να διασταυρωσω αποψεις.
Δεσμευομαι να ενημερωνω την κοινοτητα για τις οποιες εξελιξεις θα εχω στο μελλον για το θεμα που συζηταμε δινωντας παντα τον ιδιο τιτλο με αυξουσα αριθμηση ωστε οποιος θελει να μπορει να το παρακολουθησει και να μαθαινει νεα μας.
Περιμενω νεοτερα σας, ελπιζω να μην κουρασα.
Ευχαριστω πολυ, totas.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Harryf3: πως αντεδρασε η κορη σου στον ερχομο του κουταβιου στο σπιτι και πως γενικα εξελιχθικε η σχεση τους, ποια προβληματα κληθηκες να αντιμετωπισεις σε σχεση με την συνυπαρξη τους, ποσο και σε ποιες περιοδους μαδαει η τριχα του, εννοω του σκυλου, για να ελαφρυνω λιγο και το κλιμα, ποσο επιρεαζει ο χαρακτηρας της συγκεκριμενης φυλης στην εκπαιδευση, (ισχυει σε αυτην την περιπτωση το ρητο: το παιδακι σου και το σκυλακι σου οπως το μαθεις;).
Σε εμας ηρθαν όλα ξαφνικα. Δεν ειχαμε σκεφτει σοβαρα ποτέ να πάρουμε σκυλο αν και η κορη μου το ηθελε. Την Ζηνα την εφερε ξαφνικα μια μερα η πεθερα μου δωρο στην κορη μου.

Δεθηκανε από την πρωτη στιγμη. Τα πρωτα δυο χρονια ηταν σαν αδερφακια. Παντου μαζι, κοιμοταν φυσικα και μαζι. Μετα η κορη μου αρχισε το σχολειο και η Ζηνα ηρθε στο δικο μας κρεβατι γιατι δεν αφηνε την Ζωη να κοιμηθει.

Σαν μοναχοπαιδι, της εκανε πολύ μεγαλο καλο, εκτος φυσικα από την παρεα στο σπιτι. Ειχε καποιον να φροντιζει και να προστατευει. Βοηθησε πολύ στο να ωριμασει.
Η Ζηνα υπεστη μια σχετικη παιδικη (από την κορη μου) κακοποιηση, γινοταν καπως αγρια παιχνιδια, η κορη μου εφαγε πολλα ψιλοδαγκωματα. Κανενα δεν ματωσε παντως.

Το πινσερακι, αν ασχοληθεις μαζι του, δεν σε αφηνει ποτέ να βαρεθεις ή να πεσεις σε καταθλιψη. Είναι απεραντη χαρα μεσα στο σπιτι.
Θελει δουλιτσα όμως, είναι ατιθασο, υπερκινητικο, νευρικο. Εξαρταται βεβαια από την εκτροφη και τον ιδιοκτητη. Εμεις δεν ξεραμε τιποτα.

Μαδαει τοσο λιγο που δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα κάθε πότε μαδαει! Απλά καποιες φορες βρισκουμε τριχουλες στα μαξιλαρια και στον καναπε.

Η Ζηνα δεν είναι εκπαιδευμενη. Ξερει μονο το ονομα της, το ελα και το μη και είναι πολύ συνεπης στην τουαλετα, αν και αργησε πολύ αλά φταιμε εμεις γι αυτό. Αν της δειξεις κατι σωστα, πχ καποια συμπεριφορα, το μαθαινει ευκολα αλλά είναι πολύ επιμονη.
Γενικα λενε ότι τα πινσερακια δεν είναι και από τις πιο ευκολες φυλές στην εκπαιδευση.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μακαρι ολοι οι γονεις να ασχολουνταν τοσο με το παιδι τους.Δεν ειναι τυχαιος ο χαρακτηρας και η συναισθηματικη ωριμοτητα της Μαριας.Μπραβο σας!

Πιστευω οτι ειναι πολυ σημαντικο οτι και οι παιδοψυχολογοι της που την γνωριζουν εγκρινουν και ενθαρρυνουν μια τετοια κινηση.
Πλεον νομιζω οτι αυτο που πρεπει να κανουμε για να βοηθησουμε τον μπαμπα του κοριτσιου, ειναι να τον καθοδηγησουμε σωστα για την επιλογη της ρατσας του σκυλου.Δεν γνωριζω απο ρατσες,οποτε ο ρολος μου ασημαντος,αλλα ηθελα να επισημανω τα παραπανω για να μην αναλυσουμε περισσοτερο για το αν πρεπει να παρει σκυλο.Οι ειδικοι αποφασισαν...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
αλλα ηθελα να επισημανω τα παραπανω για να μην αναλυσουμε περισσοτερο για το αν πρεπει να παρει σκυλο.Οι ειδικοι αποφασισαν...
προφανώς οι ειδίκοι είπαν ναι για σκύλο,έχοντας στο νου τους ένα πρότυπο σκύλου ιδανικό για αυτή την περίπτωση.
το πως θα τον κάνεις ιδανικό τον σκύλο νομίζω πως δεν έχουν ιδέα.
και αν δεν είναι ιδανικός τότε θα είχαν σίγουρα άλλη γνώμη.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Εδώ διαφωνώ. Προφανώς και έχουν γίνει πολλές μελέτες. 'Αλλωστε οι σκύλοι ειδικών αποστολών, συμπεριλαμβανομένης και της θεραπείας, προέρχονται συνήθως (στην Αμερική) από καταφύγια και δεν είναι συγκεκριμένης φυλής. Εξαρτάται πάντα από το χαρακτήρα του σκύλου. Είχα δει ένα σχετικό ντοκυμαντέρ και το συζήτησα και με ειδικό (τη φιλενάδα μου που είναι κτηνίατρος και κάνει τώρα τέτοια πράματα). Άλλωστε για ένα παιδί που είχε κάποια προβλήματα με την ανάπτυξή του λόγω πρόωρης γέννησης, τα ζώα και δη ο σκύλος, βοηθούν πολύ, κυρίως σε μικρή ηλικία. Προφανώς μιλάω για όλων των ειδών ανάπτυξη.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
ναι απλά θέλω να τονίσω πως δεν είναι απλά τα πράγματα.
και εγώ είμαι τς άποψης ότι ο σκύλος θα κάνει καλό στο παιδί,όπως σε κάθε παιδί !

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
προφανώς οι ειδίκοι είπαν ναι για σκύλο,έχοντας στο νου τους ένα πρότυπο σκύλου ιδανικό για αυτή την περίπτωση.
το πως θα τον κάνεις ιδανικό τον σκύλο νομίζω πως δεν έχουν ιδέα.
και αν δεν είναι ιδανικός τότε θα είχαν σίγουρα άλλη γνώμη.
Δε βλέπω γιατί να καταλήξουμε σ'αυτό το συμπέρασμα (περι ιδανικού σκύλου). Αλλωστε ο ορισμός του ιδανικού, ακόμα και για τηνσυγκεκριμένη περίπτωση είναι υποκειμενικός. Οι άνθρωποι φαίνονται συνειδητοποιημένοι και έτοιμοι να αντιμέτωπίσους τα οποια προβλήματα προκύψουν (οπως είπαν χαρακτηριστικά θα είναι σαφέστατα μικρότερα απο αυτά που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι τώρα). Ας κάνουν την ερευνα τους, ας μιλήσουν με σοβαρούς εκπαιδευτές, και απο κει και πέρα δε νομίζω οτι υπάρχει ο τέλειος σκύλος. >Στο παιχνίδι είανι κι αυτό για να μάθει η μικρή να μην περιμένει την τελειότητα και τα ιδανικα, αλλά να αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα με ψυχραιμία, ενημέρωση, υπευθυνότητα και αγάπη. :)

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
ιδανικού με εισαγωγικά!
πάντως σιγούρα χρειάζονται ένα σκύλο που έχει όλα τα προσόντα να γίνει ''ιδανικός''
τώρα για το αν θα γίνει ή όχι είναι καθαρά θέμα χειρισμού.

totas

New Member
30 Ιουλίου 2010
4
0
Καλως τον δεχτηκαμε,
η φυλη mini pincher, ηλικια 3 μηνων ακριβως, το ονομα αυτου Παρης, σε καφε χρωμα, απο εκτροφεα του εξωτερικου που τον εφερε ο ιδιος στην καμπινα του αεροπλανου για να μην ζοριστει το ζωο, εγινε αυθημερον export το pedigree του στον ΚΟΕ, ηταν εμβολιασμενος, με τατουαζ (μες την βδομαδα θα τσιπαριστει), μετα 2 μερες απο την αφιξη του ελεγχθηκε απο κτηνιατρο μου οπου και ελαβα ευσημα, σιτιζεται με ροαγιαλ κανιν τζουνιορ, ειναι υπερδραστηριος, μας δυσκολεψε λιγο με την τουαλετα του για 10 περιπου μερες εως οτου προσαρμοστει στις νεες συνθηκες τωρα παει στην εφημεριδα, μετα απο 20 μερες εκανε την πρωτη του βολτα στο παρκο, δεχεται το μπανιο απροβληματιστα, εχει γινει ο κολαουζος μου και το σημαντικοτερο ολων ΤΑ ΠΑΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ που τον ζουλαει, στιβει, στριβει, δενει, λυνει, παταει, σηκωνει, παταει, και ο διαολος μονο την ουρα κουναει και περιμενει την επομενη κινηση της, ενω οταν τα πνευματα ηρεμουν ειναι και κεινος ηρεμος διπλα της. Η Μαρια τον προσεχει σαν μπιμπελο, τρελενεται να τον ακουει να γαυγιζει, μην της πεις τιποτα για τον Παρη της, φοραει κουδουνακι για να τον ακουει και να ξερει που ειναι τον φροντιζει και το κυριωτερο εχει αλλαξει συμπεριφορα. Εχει πιο αυτοπεποιθηση, του δινει εντολες και την υπακουει, και εκφραζει τις επιθυμιες της. Δημιουργει σκηνικα και καταστασεις φανταστικες με τον Παρη και εχει δραστηριοποιηθει πληρως μετα την παρουσια του σε διαστημα μολις 2 ημερων. Ειναι πολυ εξυπνος, υπακουος και πολυ εκπαιδευσιμος. Τον εχουμε απο 10/11/2010 και δεν το μετανιωνουμε, πραγμα που θα μπορουσε να γινει γιατι κακα τα ψεματα ηταν μια κινηση που ειχε τα ρισκα της. Ενημερωστεμε πως θα μπορουσα να ανεβασω φωτο. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
καλά Χριστούγεννα σε εσένα κ στην οικογένειά σου, εύχομαι ό,τι καλύτερο για όλους σας!
Να μας γράφετε, να μαθαίνουμε νέα σας :)

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Πολύ ωραιά νέα,καλή συνέχεια με το σκυλάκι σας:)
Έχετε σκοπό να δείτε κάποιον εκπαιδευτή?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Υπέροχα τα νέα σας ..εύχομαι οτι καλύτερο στην κόρη σας, σε εσάς και στον Παρούλη. Αναμένουμε φωτο του μικρού σας. Καλά Χριστούγεννα & Καλή χρονιά.:)