Άτακτο μάλαμουτ

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Τωρα ειδα τις φωτογραφιες....
Αν το εχεις δεμενο ολη μερα (ας μην σχολιασω το σημειο) και το βγαζεις μονο μια φορα βολτα τοτε μην απορεις για την συμπεριφορα του...

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Η Καβάλα είναι μια πόλη που το μακρινότερο σημείο από τη θάλασσα απέχει το πολύ 20 λεπτά με τα πόδια. Γι αυτό πάρε το μπούμπη σου και χάρισέ του κάποιες ώρες στην παραλία. Πολύ κρίμα που τον έχεις δεμένο (μάλλον όλη τη μέρα) και ακόμα πιο κρίμα που κάθεται πάνω/δίπλα στην ακαθαρσίες του. Αν αυτή η μία και μοναδική βόλτα την ημέρα που λες είναι για μισή ώρα, τότε λογικό είναι να φεύγει κιόλας για να εκτονωθεί.

Ερώτηση: Πόσο ωραία θα ένιωθες αν ήσουν τις περισσότερες ώρες την ημέρα αλυσοδεμένος σε μια ακτίνα 1,5 μέτρου με τα κακάκια δίπλα σου; Τι θα έκανες όταν σου βγάζανε την αλυσίδα από το λαιμό;

Και να τον φροντίζεις καθημερινά γιατί αυτό το μακρύ τρίχωμα θέλει βούρτσισμα για να διατηρηθεί σωστά. Είναι πανέμορφος ο Έκτορας, μην τον παραμελείς..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ έχω μια ακόμα καλύτερη ιδέα. Αφού δεν ξέρεις από σκύλους, και δε θέλω καν να σκέφτομαι τι πάθανε οι υπόλοιποι που είχες από τα 15 σου, και δεν κάνεις καν για σκύλους, βάλε μια αγγελία στο φόρουμ και χάρισε αυτό το δυστυχισμένο πλάσμα σε κάποιον που θα του φερθεί καλά όπως του πρέπει!

ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΚΎΛΟ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΕ; :mad: ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙ; ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΒΙΤΣΙΟ ΕΧΕΤΕ; :mad:

Last edited:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Αν θες ψαξε στο ιντερνετ και μαθε αρκετους τροπους για να εκτονωνεις το μαλαμιουτ,μιας και εχουν παραπολλα αποθεματα ενεργειας.

Ειχα διαβασει για καροτσακια που εσερναν,φρισμπυ,κολυμπι,ποδηλαταδες ,και σιγουρα αν εχεις διαθεση θα βρεις πολλους ακομα.
Εκτονωνοντας το θα εχεις γενικοτερα,λιγοτερα προβληματα .

Βεβαια υπαρχουν μελη στο φορουμ που αυτη την ομαδα την παιζουν στα δαχτυλα τους και θα σου δωσουν χρησιμοτερες συμβουλες.

gkavala

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2012
26
0
kavala
δεν καταλαβα αυτα που λετε !!

ρε παιδια να καταλαβω κατι λετε οτι τα μαλαμουτ δεν ειναι ρατσα για αρχαριουσ .λετε οτι ειναι σκυλια για γνωστεσ τησ φυλησ οτι θελουν πολλη ευρηχωρια για να ειναι ευτιχισμενα οτι θελουν μια τεραστια βολτα -τρεξιμο καθε μερα .πωσ γινετε να ειναι καποιοσ γνωστησ τησ φυλησ αν δεν παρει να εχει καποιο μαλαμουτ για δικο ?ολοι διλαδη εσεισ που εχετε μαλαμουτ εχετε μια τεραστια αυλη και τα εχετε συνεχωσ λυμενα η τα βγαζετε στισ πολεισ που τα εχετε συνεχωσ τεραστιεσ βολτεσ .σασ γιατι απο τισ απαντισεισ σασ καταλαβενει κανεισ οτι τα μαλαμουτ ειναι γενικοσ ακαταλληλη φυλη σκυλων πλιν αν εισε αργοσχωλοσ και δεν εχεισ τι να κανεισ και ασχολισε συνεχεια με τον σκυλο !!! παιδια γνωμη μου ειναι πολλη ωραια σκυλια και προσαρμοζωντε παντου αναλογα πωσ θα το μαθεισ απο μικρο !!!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Eξαρτάται τι θέλει κανείς για τον σκύλο του. Εχω ακούσει ιστορία για λάμπραντορ που δεν βγαίνει ποτέ βόλτες, μένει σε βεράντα και τα πάντα τα κάνει εκεί. Έχει προσαρμοστεί αλλά χωρίς να το έχω δει ξέρω με βεβαιότητα ότι είναι δυστυχισμένο.
Εάν ο σκύλος σου ζει δεμένος με αλυσίδα 1 μιση μέτρο μπορεί να προσαρμοστεί αλλά θα είναι δυστυχισμένος. Τον θέλεις για να λες ότι έχω έναν όμορφο σκύλο και να τον δείχνεις ή για παρέα σου και φιλαράκι; Και ποιός σου είπε ότι πρέπει να είσαι αργόσχολος για να είσαι καλός ιδιοκτήτης σκύλου; Μπορώ να σου φέρω παραδείγματα από ανθρώπους του φόρουμ που δουλεύουν πολύ και είναι ιδανικοί ιδιοκτήτες . Ξεκίνα με τα βασικά, μάθε ότι ο σκύλος δεμένος με αλυσίδα είναι δυστυχισμένος ότι φυλή να είναι και μετά εξειδικεύσου στα malamute.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αριστοτέλεια λογική, άντε και ο Αριστοτέλης ήταν ένας από τους αρχαίους ημών παπάρες που είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΗ ότι έχουν βλαστημήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ την ώρα και τη στιγμή που δεν υπήρχαν vasectomies στην αρχαιότητα, να κάνουν από μια ο καθένας μπας και προκόψει η ανθρωπότητα, και μάλλον θα μουντζώνονται διότι δεν τα κόψανε τελείως ως την αμέσως επόμενη καλύτερη επιλογή:

1) Τα μαλαμούτια κάνουν ΜΟΝΟΝ για ανθρώπους που καταλαβαίνουν τις ανάγκες της φυλής που είναι συγκεκριμένες ειδικότερα και των σκύλων γενικότερα.
2) Οι ανάγκες της φυλής είναι ΠΟΛΛΗ εκτόνωση και των σκύλων γενικότερα να είναι με την αγέλη τους.
3) Εσύ κακομεταχειρίζεσαι το σκύλο σου, ούτε καν τον βουρτσίζεις σωστά και τον έχεις έξω δεμένο με αλυσίδα.

Άρα: ΔΕΝ κάνεις για μαλαμούτι. Είτε φιλοτιμήσου να δουλέψεις σκληρά για να αξίζεις το σκυλάκι, είτε δόστο σε κάποιον που θα το εκτιμήσει και θα ζήσει μαζί του ευτυχισμένα. :mad::mad:

Last edited:

gkavala

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2012
26
0
kavala
μαλλον με βαλατε στιν μαυρη λιστα λοιπον να ξεκαθαρισο κατι η φοτο που ειδατε ειναι οταν το σκυλι ηταν 3μηνων να αναλυσω την καθημερινοτιτα του εκτωρα για να μου πειτε αν τον παραμελο .λοιπον ολοι τιν νυχτα ειναι λυμενοσ σε αυλι περιπου 90 τετραγωνικα το πρωι τον δενο απο τισ 8 εωσ τησ 3 το μεσημερι .3 το μεσημερι τον παω βολτα με λουρι περιπου 1 ωρα και πειπου μισι ωρα τον αφηνω λυμενο και τρεχει και παιζουμε με δισκο .μολισ γυρισουμε θα μεινει λυτοσ μεχρι τιν αλλη μερα το πρωι .το σπιτι του σκυλου ειναι 4 μετρα απο τιν μπαλκονοπορτα τησ κουζινασ οποτε εχει συνεχωσ οπτικη επαφη μαζι μασ .α πολλεσ φορεσ βγενει περιπου μισι ωρα βολτα με λουρι και το βραδυ θελω γνωμεσ να μου πειτε αν το σκυλι καταπιεζεται ?αν κανω κατι λαθοσ πειτε μου να το διορθοσω .sara εσυ επεσεσ να με φασ πεσμου τιν καημερινοτιτα του σκυλου σου για να δουμε εσυ εισε καταλιλη για το σκυλι σου ?

gkavala

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2012
26
0
kavala
γιατι εγω λοιπο και στην αυλη ειναι τα ξυλα για το τζακι και μενοβγαινουν ατομα κατα την γνωμη σου κανω κατι λαθοσ με τον σκυλο πολλεσ φορεσ ειναι λυτοσ ολη μερα ειδικα τισ κυριακεσ και τα σαββατα

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Τι άτομα μπαινοβγαίνουν τις οικογένειας; Ειναι πολλές ώρες δεμένος, αφου ειναι σε αυλή αστον ελεύθερο γιατι λείπεις αρκετές ώρες δεν θα δημιουργήσει καπιο προβλημα σε κανέναν ενωειται της οικογένειας

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
πωσ γινετε να ειναι καποιοσ γνωστησ τησ φυλησ αν δεν παρει να εχει καποιο μαλαμουτ για δικο ?
Πολύ διάβασμα και ψάξιμο πριν το αποκτήσεις για αρχή. Στη συνέχεια βασίζεσαι στις θεωρητικές γνώσεις και τις κάνεις πράξη.

Κατά τα άλλα, αν κατάλαβα καλά γίνονται κάποιες εργασίες στην αυλή σου. Αντί να τον έχεις δεμένο έχεις σκεφτεί να κάνεις ένα χώρο στην αυλή όπου τον περιορίζει, αλλά δεν τον καταπιέζει; Πχ, να δημιουργήσεις κάποιο πλέγμα σε μια γωνία και να τον έχεις εκεί μέσα 8-3.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Φυσικά δε θα σου πω σκύλο της ομάδας 5 να τον κλείσεις μέσα σ' ένα σπίτι αν δε θέλει να μπει, άλλωστε έχεις αυλή οπότε είναι καλό το περιβάλλον αυτό για ένα τέτοιο σκύλο. Αλλά τί θα έλεγες τις ώρες που τον δένεις αντ' αυτού να τον βάλεις μέσα στο σπίτι.
Μια φιλική συμβουλή από ένα αργόσχολο :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
sara εσυ επεσεσ να με φασ πεσμου τιν καημερινοτιτα του σκυλου σου για να δουμε εσυ εισε καταλιλη για το σκυλι σου ?
Βεβαίως και να στην πω: το Μουφ μένει μαζί μου μέσα στο σπίτι και κυκλοφορεί όπως και όπου θέλει εκτός από τα μπάνια άνευ επιτήρησης διότι έχει μια τάση να τρώει τα σαπούνια και φοβάμαι μη βρει τρόπο να βρει το φαρμακείο του σπιτιού, φάει τα χαπάκια, ασπιρίνες, βιταμίνες και μου μήνει σέκο. 'Εξω βγαίνουμε βόλτες και τον πάω και στο πάρκο καθημερινά. Τρώει δυο φορές τη μέρα το σκυλόφαγό του και όλο και κάτι με πείθει να του δώσω παραπάνω. ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ δε δένεται το Μουφ! ΠΟΤΕ! Εκτός του ότι απαγορεύεται αυστηρά από το συμβόλαιό του ΚΑΙ από το νόμο του Ιλλινόι, κυρίως δε απαγορεύεται η αλυσίδα δια ροπάλου, δε θέλω η ίδια και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να βασανίσω το Μουφ! Τα μόνα που χρησιμοποιώ επομένως στο Μουφ για να το συγκρατώ είναι το λουρί του όταν βγαίνουμε βόλτα, διότι απαγορεύεται αυστηρά από το νόμο του Ιλλινόι να βγαίνει ο σκύλος για βόλτα λυτός, και η ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο για να μην πάθουμε ατύχημα και σκοτωθεί, ακριβώς όπως φοράω ζώνη ασφαλείας κι εγώ. Αλλιώς το Μουφ είναι ΠΑΝΤΟΤΕ ελεύθερο και ωραίο.

Όταν πρωτοπήρα το Μουφ, το καταφύγιο βεβαιώθηκε πρώτα ότι κάνω για τη φυλή και γνωρίζω τις ανάγκες της. Οι οποίες συμπεριλαμβάνουν συχνό βούρτσισμα, για το οποίο έχω ένα σωρό διαφορετικές σκυλοχτένες, σκυλόβουρτσες, ειδικές τσατσάρες για τον εσωτερικό μανδύα κάτω από τη γούνα. Το ξετσιμπλιάζω συχνά, του κόβω τα νύχια και του τα λιμάρω, το πλένω με ειδικό σαμπουάν και κρέμα μαλλιών σκυλίσια και το στεγνώνω με το σκυλοπιστολάκι του (που μάλλον σκυλοπιστολάρα είναι). Του κάνω και ειδικό μασάζ με ειδικό πλαστικό μασαζοσφουγγάρι όταν το πλένω.

Συμπέρασμα: το Μουφ καλοπερνάει μαζί μου. Βεβαίως το ίδιο θα ήθελε να έχει πρόσβαση στο ψυγείο 24/7, πλην όμως δεν του κάνει καλό τόσο φαΐ. Κατά τ' άλλα κανακεύεται και το έχω μαζί μου πάντοτε. Όταν λείπω από το σπίτι, έχει το ελεύθερο να πηγαίνει όπου θέλει (πλην των μπάνιων φυσικά) και έχει μια τάση να κοιμάται πάνω στα παρτάλια του με τα οποία καλύπτω τον καναπέ όπου φυλάει καραούλι από μόνο του χωρίς να του το ζητήσω. Το βράδυ κοιμάται στο κρεβάτι που του έφτιαξα με τα χεράκια μου και αν θέλει έρχεται και κοιμάται και πάνω στο δικό μου. Μου αρέσει δε που είναι τόσο ωραίο Μουφάκι και που το χαϊδεύω και μάλιστα διάβασα και ιατρικές μελέτες που λένε ότι κατεβάζει την πίεση και το διαβήτη να έχει κανείς ένα ωραίο Μουφ με πυκνό τρίχωμα και να το χαϊδεύει. Έτσι κι αποκτήσω επομένως αυτές τις αρρώστειες στο μέλλον, μάλλον το Μουφ θα μου προσθέσει χρόνια. :)

Αν δεν μπορείς να κάνεις τα παραπάνω, βρες στο σκυλί σου ένα καλό σπίτι και σταμάτα να το βασανίζεις.

Last edited:

ehetlaios_23

New Member
3 Μαρτίου 2012
1
0
Καλησπερα φιλε μου.Στην ηλικια αυτη ο λυκος σου γινεται περισσοτερος ανεξαρτητος και θα αμφισβητηθει η εξουσια σου.Αυτο γινεται και σε αλλες φυλες ισως σε λιγοτερο βαθμο και σε αλλες περισσοτερο π.χ σε περιπτωση malamute.Μην ξεχνας οτι σε αυτη την ηλικια εχουμε και διαταραχη των ορμονων τους.Οποτε κανε υπομονη θα περασει και αυτο το σταδιο και μη ξεχνας τα malamute εχουν πολυ ισχυρο χαρακτηρα και επειδη προερχονται απ τον λυκο εχουν μαθει να λειτουργουν μεσα σε αγελες και ο αρχηγος της αγελης εισαι εσυ.Ενα απλο παραδειγμα πρωτα ανοιγεις την πορτα και περνας εσυ και μετα ο σκυλος.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και το κυριότερο: δεν κάνεις για σκύλο, τον έχεις δεμένο και έξω, οπότε βρες του ένα καλό σπίτι. Θα σε βοηθήσουν τα παιδιά στο φόρουμ.

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Δεν υπάρχουν άτακτα σκυλιά, υπάρχουν "άτακτοι" ιδιοκτητες.Και εγώ σε όσα με ενδιέφεραν πραγματικά τον έχω εκπαιδευσει και ειναι κυριος ο δικος μου, στα άλλα που δεν έχω πολυασχοληθει ειναι ζαμάν φου!!! Και εμένα μου απομακρυνεται αλλα ξαναγυριζει άρα θελουμε δουλειά στην εντολή έλα.Στο να μην ανεβαινει ομως κρεββάτια και καναπέδες που ήμουν απολυτη -λογω αλλεργιας που έχω στα ..σκυλιά, να ειναι καθαρά τα μαξιλάρια- το έμαθε απο την πρώτη εβδομάδα!!
Επισης επειδη ειναι ιδιορυθμη ράτσα και πρεπει να δεθει με το αφεντικο του , να τον αφήνεις να μπαινει σπιτι σου.Λένε οτι το ευτυχισμένο σκυλι ειναι οταν περνάει απο 5 ώρες και πάνω μαζι με το αφεντικο του, χωρις τις ώρες υπνου.

Last edited: