Άτακτο μάλαμουτ

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλωσήρθες, αλλά θα μας βάλεις καμιά φωτογραφία του Μαλαμουτίου σου ν' ανοίξει κι εμάς το μάτι μας; :)

gkavala

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2012
26
0
kavala
ατακτο μαλαμουτ

εχω ενα μαλαμουτ 1,5χρονων μεχρι τωρα με ακουγε πηγεναμε βολτα στο βουνο τον ελινα ετρεχε επαιζε ολα καλα .το σκυλι το εχω εκπαιδευση μονοσ μου ακουγε στισ βασικεσ εντολεσ .τωρα τευλευταια ομωσ μολισ τον λυσω παιζι λιγο μαζι μου και μετα φευγει τον φωναζω τον σφυραω τιποτα εξαφανιζετε ενω πριν δεν το εκανε αυτο μπορει καποιοσ να μου πει καποιουσ λογουσ που αλλαξε η συμπεριφορατου?:confused:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κατά πάσα πιθανότητα άρχισε να ενηλικιώνεται...να ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή του και είδε ότι τον "παίρνει" να σε "γράφει" και η ανεξάρτητη βόλτα είναι πιο ωραία....

Εγώ τι θα έκανα.....
Περισσότερη δουλειά στην βασική υπακοή, περισσότερη δουλειά στο δέσιμο μεταξύ σας και για το επόμενο διάστημα, μέχρι να δείξει ότι αξίζει να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου, δηλαδή να μην φεύγει στην βόλτα, βόλτα μόνο στο λουρί....

gkavala

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2012
26
0
kavala
οταν την κοπαναει ωσ συνηθωσ παει σε συγκεκριμενα μεροι αλλα γενικοσ παει εκει που εχει αλλα σκυλια .λοιπον ο μαγκασ απο εδω και μετα θα βγαινει βολτα μονο με το λουρι και ξεκιναμε παλι εκπαιδευση απο τιν αρχη ευτηχωσ ειναι λεμαργοσ και αν ξερερι οτι θα φαει κανει τα παντα

gkavala

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2012
26
0
kavala
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΑΛΑΜΟΥΤ

ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΑΛΑΜΟΥΤ ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΤΙΝ ΝΥΧΤΑ ΣΑΝ ΛΥΚΟΣ .ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΓΑΖΩ ΒΟΛΤΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ? ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΝΑ 3ΜΗΝΟ ΤΟΝ ΕΒΓΑΖΑ 2 ΜΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΕΞΩ .ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΟΤΗΣΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ?

Attachments

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πρώτον φυσικά και δεν κουρεύονται αυτά τα σκυλιά. Δεύτερον ουρλιάζει τη νύχτα σα λύκος διότι έτσι κάνει το μαλαμούτι. Τρίτον, θέλει εκπαίδευση για να σε υπακούει. Τέταρτον, από πού πήρες το σκυλί και, αν είναι από εκτροφέα, έχεις ζητήσει βοήθεια και συμβουλές από αυτόν; Πέμπτον και κυριότερον, και το λέω τελείως φιλικά, αν δεν έχεις ασχοληθεί με τη φυλή και πιστεύεις ότι τα παραπάνω είναι από δύσκολα έως αδύνατα, καλύτερα να ζητήσεις από το φόρουμ να σε βοηθήσει να του βρεις ένα σπίτι όπου θα μπορέσουν να του προσφέρουν αυτά που χρειάζεται.

Τέλος, αν θες, μη γράφεις κεφαλαία διότι απαγορεύεται στο φόρουμ και είναι σα να μας έμπηξες τις φωνές. :)

gkavala

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2012
26
0
kavala
πρωτον εχω σκυλια απο 15 χρονων οποτε δεν θεορω τον ευατο μου αρχαριο αλλα δεν καταλαβεσ τι ρωτησα το σκυλι το εκπαιδευσα ο ιδιοσ στα βασικα ολα οτι γραφω παραπανω τα εκανε δηλαδη εκτελουσε ολεσ τισ εντολεσ αλλα λεω οτι εδω και 3 μηνεσ αρχισε να μην ακουει .οσον αφορα για το κουρεμα ρωτησα γιατι μου το προτινε κτηνιατροσ .α δεν νομιζω οτι χρειαζεται να του βρω αλλο σπιτι γιατι θεορω οτι του προσφερο οτι χρειαζεται για να ειναι ευτιχισμενο thanks .

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ε, προφανώς δεν το εκπαίδευσες καλά αφού δεν κάνει αυτά που του λες. :) Και είναι ΟΚ αυτό διότι δεν είσαι εκπαιδευτής. Ούτε εγώ είμαι φυσικά. Δε σε κατηγορεί κανείς για τίποτα και δεν έχει σημασία αν είχες σκυλιά κι απ' τα 5. Άμα δεν είχες μαλαμούτια ή δεν έμαθες από σκυλιά, αν και είχες, το οποίο γίνεται, αυτό δε σε κάνει κακό άνθρωπο. Απλώς αυτή η φυλή έχει απαιτήσεις τις οποίες δε φαίνεται να τις γνωρίζεις, το οποίο επίσης δε σε κάνει κακό άνθρωπο. Αν επίσης ξέρεις από σκυλιά κι εγώ κάνω επομένως λάθος, τι σου λέει ο εκτροφέας του μαλαμουτίου;

gkavala

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2012
26
0
kavala
δεν το πηρα απο εκτροφεα το πιρα απο ιδιοτι που ειχε μαλαμουτ θηλυκο και αρσενικο .τωρα οσο αφορα για τα μαλαμουτ ξερω οτι ειναι ενεργητικα σκυλια θελουν παρεα δεν ειναι αγρια σκυλια δεν ειναι φυλακεσ θελουν πολλη βολτα .και κανονικα θελουν και βολτα τρεχοντασ για να αθλουντε .ειναι σκυλια εργασιασ .αυτα ξερω για τα μαλαμουτ αν μπορει καποιοσ να μου πει κατι παραπανω για αυτην την ρατσα σκυλιων θα ειμουν υποχρεωσ .η επισησ αν χρειαζονται κατι παραπανω απο αυτα που αναφερω παραπανω

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
άλλη επαφή με την ομάδα 5 που να δικαιολογεί την αυτοεκπαίδευση έχεις; τί περιελάμβανε η εκπαίδευση;
το σκύλο αυτό πρέπει να τον χτενίζεις καθημερινά, θα δεις διαφορά και στο τρίχωμα του που τώρα είναι τζιβιασμένο τουλάχιστον όπως φαίνεται στη φωτογραφία πλάγια και προς τα πίσω.
Πώς κατέληξες σε Μάλαμιουτ και μάλιστα 1.5 χρόνο μετά έχεις μάθει μόνο δυο τρία πράγματα που είναι και ετερόκλιτα μεταξύ τους;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Μην ανοίγεις σε παρακαλώ συνεχώς νέα θέματα, με σχεδόν το ίδιο ερώτημα.
Μείνε focus σε ένα θέμα και συντόνισε τις ερωτήσεις σου, για να πάρεις και οργανωμένες απαντήσεις.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Καλώς ήρθες!!!
Να χαίρεσαι το Μαλαμιούτ σου!!!!
Η εκτόνωση που χρειάζεται είναι σαφώς μεγαλύτερη από μία βόλτα την ημέρα ακόμα και αν αυτή η βόλτα διαρκεί 3 ώρες.
Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για φυλή που τα 300 χιλιόμετρα ημερήσιου τραβήγματος έλκηθρου είναι διασκέδαση.
Όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο θα βρίσκει μόνος του την εκτόνωση που δεν του προσφέρεις και αυτό πιστεύω ότι είναι ένας από τους λόγους που άρχισε να μην ακούει.

Δεν λες αν ο σκύλος μένει μέσα στο σπίτι ή έξω. Είναι σημαντικό για να καταλάβουμε πόσο δεμένος αισθάνεται μαζί σου.

εκπαιδευτης

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2012
260
0
θεσσαλονικη-πυλαια 6972 647148
εχω ενα μαλαμουτ 1,5χρονων μεχρι τωρα με ακουγε πηγεναμε βολτα στο βουνο τον ελινα ετρεχε επαιζε ολα καλα .το σκυλι το εχω εκπαιδευση μονοσ μου ακουγε στισ βασικεσ εντολεσ .τωρα τευλευταια ομωσ μολισ τον λυσω παιζι λιγο μαζι μου και μετα φευγει τον φωναζω τον σφυραω τιποτα εξαφανιζετε ενω πριν δεν το εκανε αυτο μπορει καποιοσ να μου πει καποιουσ λογουσ που αλλαξε η συμπεριφορατου?:confused:
ολλα τα χασκι εχουν τασεις φυγεις,σκυλος με αναπτηγμενα τα αγρια ενστικτα του,και κακος μαθητης σε εντολες,του αρεσει το τρεξημο-νερο,αντε και σε ανωτερα,καλος ηρθες στη παρεα!!!!!!!!!!!!

εκπαιδευτης

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2012
260
0
θεσσαλονικη-πυλαια 6972 647148
δεν το πηρα απο εκτροφεα το πιρα απο ιδιοτι που ειχε μαλαμουτ θηλυκο και αρσενικο .τωρα οσο αφορα για τα μαλαμουτ ξερω οτι ειναι ενεργητικα σκυλια θελουν παρεα δεν ειναι αγρια σκυλια δεν ειναι φυλακεσ θελουν πολλη βολτα .και κανονικα θελουν και βολτα τρεχοντασ για να αθλουντε .ειναι σκυλια εργασιασ .αυτα ξερω για τα μαλαμουτ αν μπορει καποιοσ να μου πει κατι παραπανω για αυτην την ρατσα σκυλιων θα ειμουν υποχρεωσ .η επισησ αν χρειαζονται κατι παραπανω απο αυτα που αναφερω παραπανω
κοιτα,,,,,η επιλογη για ελλαδα για τετοια σκυλια ειναι λαθος,ειναι δυσκολα σκυλια σε μαθηση,δεν ειναι σταθερη χαρακτηρες(μια θα ακουει μια δεν θα ακουει) εχουν τασεις φυγεις(αλλα ξανα γυρναει) δεν ειναι σκυλος εργασιας,απλα του αρεσει το τρεξημο,δεν θελει βια(αυταρχικο πολυ).
ομορφο μεν,πολυ δυσκολο δε.......................................

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
ολλα τα χασκι εχουν τασεις φυγεις,σκυλος με αναπτηγμενα τα αγρια ενστικτα του,και κακος μαθητης σε εντολες,του αρεσει το τρεξημο-νερο,αντε και σε ανωτερα,καλος ηρθες στη παρεα!!!!!!!!!!!!
περιορίσου σε άλλες φυλές, δεν το 'χεις

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα

σε αντιθεση με τα χασκυ τα μαλαμουτ, εχω διαβασει, οτι γινονται εξαιρετικοι φυλακες...