Άσχημη εμπειρία

chloe2

Active Member
17 Φεβρουαρίου 2016
34
14
38
Ισως επειδή είμαι καινούρια σκυλομαμά, βλέπω πράγματα που ίσως πριν δεν τα παρατηρουσα. Χθες λοιπόν βγάζω βόλτα τη Χλόη(4 μηνών) στην παραλία της Καβάλας, όπου συχνάζουν πολλά σκυλακια και ειναι πολύ καλό μέρος για κοινωνικοποίηση. Εκεί που κανουμε χαλαρά τη βόλτα μας πλησιάζει ενας τύπος με ένα ντόμπερμαν το οποίο περπατουσε, στην κυριολεξία, στα δύο ποδια. Τραβούσε το λουρί με τόση μανία που τα μπροστινά ήταν στον αέρα. Είδε τη Χλόη και άρχισε να γαυγιζει σαν μανιακό. Ή δικιά μου είχε κοκαλωσει. Οπότε αλλαζω κι εγώ πορεία για να μην ακολουθήσει κάτι άσχημο. Και βλέπω λοιπόν τον τύπο να πιάνει το σκυλί από το σβέρκο και να το πατάει κάτω στον δρόμο. Αυτό φυσικά να μην ηρεμεί, οπότε αρχίζει κι αυτός να ουρλιαζει και να του ρίχνει σφαλιαρες. Πλησίασα λοιπόν και του λέω καλέ μην το χτυπας το σκυλί. Και μου απαντάει μόνο έτσι μαθαίνει. Ε έφυγα κι εγώ. Δεν εκατσα να ασχοληθω άλλο.
Πραγματικά στενοχωρήθηκα πολύ και απογοητευτηκα συγχρόνως. Ίσως εσείς που έχετε χρόνια σκύλο να τα βλέπετε συχνά και να μην σας εκπλήσσει, αλλά εγώ ειλικρινά ήθελα να δειρω αυτον.

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Εγώ και πριν πάρω σκύλο έβλεπα πόσοι άνθρωποι τους χειρίζονται λάθος (τους βαράνε,φωνάζουν και πνιγουν) συνήθως είναι κάτι "αντρες" με μεγαλοσωμους σκύλου που θέλουν να δείξουν την "βαρβατηλα τους. Η απορία είναι τι κάνεις σε αυτές τις περιπτωσεις; επεμβαινεις; απλώς μην φας και εσύ καμια

chloe2

Active Member
17 Φεβρουαρίου 2016
34
14
38
Και να επεμβεις δεν βγάζεις άκρη πάντως. Ο καθένας λέει τα δικά του. Όπως μου είπε ο συγκεκριμένος ότι μόνο έτσι μαθαίνει το σκυλί, με ξύλο.. Έχω ακούσει κι άλλα τρελα ότι το σκυλί πρέπει να σε τρέμει και τέτοια, γιατί αλλιώς δεν σε ακούει.
Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι κάνουν κακό στα σκυλιά τους και στο τέλος κινδυνεύουν τα δικά μας από κάτι τέτοιους. Γιατί μπορεί να του έρθει μία μέρα να το αφήσει κ ελεύθερο.

• Like
Reactions: Captain hook

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
το ηθικα σωστο θα ηταν να φυσικα να επεμβεις, μηπως και βοηθησεις να διορθωθει μια εγκληματικη συμπεριφορα...επειδη ομως ο καθε τετοιος "ιδιοκτητης" προφανως δεν παιρνει απο λογια (ποσο μαλλον του "τυχαρπαστου" που του την λεει στο ορθιο), το προτιμοτερο, τουλαχιστον για τους δικους σας σκυλους,ειναι να φυγετε μακρια απο τετοια σκηνικα το συντομοτερο δυνατο...με το να γυριζεις την πλατη εννοειται οτι δεν λυνεις το προβλημα, απλα παυεις να το βλεπεις, αλλα δε νομιζω οτι θα κερδισεις κατι κ αν ανοιξεις το στομα σου...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie