Μου είπε γενικότερα το κρέας (χοιρινό, γαλοπούλα κτλ.) εκτός του κοτόπουλου.Κρεας γενικά ή κάτι πιο συγκεκριμένο? πχ κοτόπουλο, γαλοπούλα..
Μου είπε γενικότερα το κρέας (χοιρινό, γαλοπούλα κτλ.) εκτός του κοτόπουλου.Κρεας γενικά ή κάτι πιο συγκεκριμένο? πχ κοτόπουλο, γαλοπούλα..
Αυτό θα κάνω, θα ξεκινήσω να αποκλείω και θα δω. Πάντως όταν την ξεκίνησα στην ξηρή πριν περίπου 2 μήνες (τις έδινα μόνο υγρή) δεν μου είχε κάνει αυτό το θέμα με την έλλειψη τρίχας κτλ. Αλλά ξύσιμο είχε γενικότερα από πάντα, άλλες φορές λιγότερο άλλες περισσότερο. Μόλις μπήκε η ζέστη (τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου) άρχισε να χάνει τρίχα και να ξύνεται περισσότερο. Μου είπε στην βόλτα να την κρατάω μακριά από χώματα, χόρτα κτλ. να σταματήσω το κρέας και να την ξεκινήσω στην κορτιζόνη (Prezolon).Για να δεις τι την πειραζει πρεπει να δοκιμασεις πειραματιστεις καιρο, δοκιμαζεις αποκλειεις κτλ. Εγω θα ξεκιναγα απο ξηρα να αποκλεισω οτι η τωρινη δε την πειράζει..
Όχι, όχι. Εξετάσεις θέλω να της κάνω μόλις τελειώσει την κορτιζόνη γιατί θέλω να ξέρω, εκτός από τις τωρινές εποχιακές αλλεργίες, που οφείλεται η πιο ήπια φαγούρα που εμφάνιζε μέχρι τώρα, τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Ίσως πραγματικά να παίζει ρόλο και η διατροφή της.Μιας και αναφέρεις ότι ο σκύλος είχε πάντα φαγούρες, το είχες ξανασυζητήσει μήπως με τον κτηνίατρο; Είχε δώσει κάποια συμβουλή για κανένα μπάνιο ίσως, ή καμιά εξέταση δερματική;
Ναι! Εννοείται πως δεν πρόκειται να της το έκοβα ξαφνικά, και η θεραπεία της έχει διάρκεια 8 ημερών και σταδιακά μειώνεται η καθημερινή δοσολογία. Αν παρατηρήσω επιδείνωση, όπως ανέφερα παραπάνω, θα επικοινωνήσω με την κτηνίατρο και θα ακολουθήσω τις οδηγίες της.Αυτό που πρέπει να ξέρεις για την κορτιζόνη (prezolon σας έδωσε, το δίνεις μόνο με οδηγίες γιατρού.
Το κόβεις σταδιακά, πάλι με οδηγίες και όχι μπαμ και κάτω.
Προκαλεί πολυδιψία και κατά συνέπεια πολυουρία. Πολύ κατούρημα δηλαδή.