Άρνηση να βγει έξω

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Η Κάρλα - που το Φεβρουάριο γίνεται 10 - ...ξανάνιωσε από την ανάποδη. :confused: Η συμπεριφορά της στη βόλτα γύρισε 9 χρόνια πίσω, όταν την είχα πρωτοπάρει (7-8 μηνών τότε) και αρνιόταν να προχωρήσουμε πέρα από το σημείο όπου χάναμε την οπτική επαφή με το σπίτι. Σταματά όπως και τότε στην ίδια ακριβώς γωνία και τσιμεντώνει εκεί. Την παίρνω με το καλό, της πετάω ξύλο για να το κυνηγήσει προς την κατεύθυνση που θέλω να πάω, τίποτα. Την σέρνω - πάλι τίποτα.

Χθες την έχωσα στο αυτοκίνητο για την πάω βόλτα σε άλλο σημείο της περιοχής, με τη λογική ότι δεν έχουμε επαφή με το σπίτι. Με το που στρίψαμε και χάσαμε οπτική επαφή με το παρκαρισμένο αυτοκίνητο, το ίδιο βιολί. Τσιμέντωσε κάτω και το κεφάλι γυρισμένο πάντα προς την κατεύθυνση του αυτοκινήτου.

Σήμερα την δοκίμασα μόνη της, χωρίς την Πέππερ, πάλι τα ίδια.

Αυτό δεν είναι βόλτα πια. Θα με καταγγείλουν για κακοποίηση ότι σέρνω το σκυλί στην άσφαλτο.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Ακριβώς το ίδιο έκανε και η δική μου σκυλίτσα σε παρόμοια ηλικία (νομίζω ήταν λίγο μεγαλύτερη).
Ξεκίνησε ξαφνικά και δεν της πέρασε ποτέ μέχρι να "φύγει".

Κι εμείς αρχικά την ίδια αντίδραση είχαμε.
Ρε πάμε καλή μου... Τίποτα αυτή...
Έκανε μεταβολή και ήθελε να γυρίσει σπίτι.
Δοκιμάσαμε να την πάμε μόνη της(γιατί τότε έβγαινε με τον αδελφό της).... τίποτα.
Δοκιμάσαμε να την πάμε αλλού (όπως κι εσύ)...τίποτα.
Δοκιμάσαμε άλλες ώρες, πολύ πρωί, μεσημέρι, νωρίς το απόγευμα, αργά το βράδυ... τίποτα.

Οι αιματολογικές της εξετάσεις ήταν άριστες, όπως και οι βιοχημικές.
Βέβαια είχε ένα φυσηματάκι στην καρδούλα της, είχε αρθριτικά αλλά το σημαντικότερο ήταν πως είχε μειωθεί η όρασή της.
Νομίζω πως αυτό ήταν που την έκανε να νοιώθει ανασφάλεια και να έχει αυτή την συμπεριφορά.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Κατι τετοια κουλά τα κανει κ η Ηρα.
Ειδικα οταν ημαστε Αθήνα!
Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι καπως καπου κάποτε κατι την τρομαξε/ζει (τρεχαγυρευοπουλος κ σια δλδ) οποτε σε τετοιες περιπτωσεις αποζηταει την "ασφάλεια" της (βλεπε σπιτι,κατω απτο κρεββατι,μεστη μπανιέρα).
Εεμμμ...δε μπορω να την κανω καλα σε τετοια περιστατικα,την τραβαω,για λιγα λεπτα ξελασκαρει λιγο ο εγκεφαλος που αρχιζω κ τρέχω,εε μετα τα φτυνω,την ξαναπιανει κ γυρναμε πια πισω κατακοπες κ οι δυο,για διαφορετικους λογους.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Ακριβώς το ίδιο έκανε και η δική μου σκυλίτσα σε παρόμοια ηλικία (νομίζω ήταν λίγο μεγαλύτερη).
Ξεκίνησε ξαφνικά και δεν της πέρασε ποτέ μέχρι να "φύγει".
:(

Από όραση σκίζουμε - αφού και την άκρη της ουράς σκύλου να δει στην τηλεόραση, τραμπουκίζει. Επίσης βλέπει τους σκύλους από τον τέταρτο όροφο και πάλι τραμπουκίζει.
Λίγο κουφή είναι πλέον (έως και αρκετά), αλλά δεν νομίζω ότι την πτοεί αυτό.
Ξέχασα να πω επίσης ότι παθολογικά είμαστε οκ.

Τον τελευταίο καιρό έχω μπλέξει και δεν τις πάω πια συχνά στο οακα - σκέφτομαι κι ελπίζω μήπως απλά βαρέθηκε τη βόλτα στη γειτονια και στους δρόμους της περιοχής... :confused:

p_gper

Well-Known Member
25 Αυγούστου 2016
48
59
44
Άλλαξε κάτι; Όχι στο σκυλί σου άλλα στην γύρω περιοχή. Ήρθαν νέα σκυλιά; Μήπως μυρίζει κάτι που την φοβίζει πολύ και δεν θέλει να απομακρυνθεί από το σπίτι; Χμμμ... :cool::cool::cool::cool::cool:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Άλλαξε κάτι; Όχι στο σκυλί σου άλλα στην γύρω περιοχή. Ήρθαν νέα σκυλιά; Μήπως μυρίζει κάτι που την φοβίζει πολύ και δεν θέλει να απομακρυνθεί από το σπίτι; Χμμμ... :cool::cool::cool::cool::cool:
Όχι - τίποτα από αυτά.
Να τονίσω ότι γενικά είναι και πάρα πολύ "ξεροκέφαλο" σκυλί. Δηλαδή αν της μπει κάτι στο κεφάλι, δεν ξεκολλάει για μήνες.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Όχι - τίποτα από αυτά.
Να τονίσω ότι γενικά είναι και πάρα πολύ "ξεροκέφαλο" σκυλί. Δηλαδή αν της μπει κάτι στο κεφάλι, δεν ξεκολλάει για μήνες.
Γαλλακια σου λένε. Καλοβολα και εκλεπτυσμένα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Γαλλακια σου λένε. Καλοβολα και εκλεπτυσμένα.
Kαλόβολα είναι. Αλλά την ξεροκεφαλιά/επιμονή την έχουν. Για αυτό λένε ότι είναι big dog in small package και για αυτό συχνά - ηλιθιωδώς - δεν κολώνουν ακόμη και να τα βάλουν με σκυλιά μουλάρια.
Απλά η Κάρλα έχει ξεροκεφαλιά για 5 γαλλάκια μαζί.
Μετά από διάφορα τεστ τις τελευταίες 3-4 μέρες, καταλήγω ότι δεν πρόκειται για κάποια φοβία, απλά βαρέθηκε τη βόλτα εδώ γύρω στη γειτονιά. Χθες στο οακα και σήμερα στα βασιλικά κτήματα πήγαινε μια χαρά. Οκ, στο οακα μουλάρωσε μια φορά, αλλά όχι για να γυρίσει πίσω, απλά ΗΘΕΛΕ ΑΥΤΗ να στρίψουμε αριστερά και όχι δεξιά. Της έκανα τη χάρη - χαλάλι της, στα γεράματα θα μου βάλει τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι.:love:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Επιβεβαίωση διάγνωσης:
Την έβγαλα βραδυνή βόλτα στη γειτονιά εδώ. Ξανά μουλαρώματα. Την πήγα σέρνοντας καμιά πενηνταριά μέτρα και αφού τσιμέντωσε και έγινε 800 κιλά την πήγα κουβαλητή μέχρι το σημείο όπου αποδέχεται ότι απομακρυνθήκαμε από το σπίτι, οπότε και περπάτησε.
Σημειωτέον ότι το πρωί στα βασιλικά πήγαινε με πρώτη.
Είναι γουρούνα - θα την δώσω. :mad:

• Like
Reactions: l.Kyveli and spyv

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Επιβεβαίωση διάγνωσης:
Την έβγαλα βραδυνή βόλτα στη γειτονιά εδώ. Ξανά μουλαρώματα. Την πήγα σέρνοντας καμιά πενηνταριά μέτρα και αφού τσιμέντωσε και έγινε 800 κιλά την πήγα κουβαλητή μέχρι το σημείο όπου αποδέχεται ότι απομακρυνθήκαμε από το σπίτι, οπότε και περπάτησε.
Σημειωτέον ότι το πρωί στα βασιλικά πήγαινε με πρώτη.
Είναι γουρούνα - θα την δώσω. :mad:
χαχαχαααααα ωραίο ανέκδοτο, μάλλον εκείνη θα σε δώσει :p

• Like
Reactions: vrmode

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
παμε στοιχημα???
ειναι στειρωμένη?