Άραγε είναι ευτυχισμένο;

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
παιδια εχω μια βασικη απορια....αραγε ειναι ευτυχισμενα τα αγγελουδια μας η μονο εμας κανουν ευτυχισμενους?και αν ειναι πως μπορουμε να το καταλαβουμε?:confused:απο την γλωσσα του σωματος του εννοω....

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Αμα χαζοχαιρονται το καταλαβαινεις, αμα ασχολουνται μαζί σου, αμα ειναι τρεχαλιτσες, αμα κανουν ναζάκια, φιλακια, αγκαλιτσες, πονηριές.
Τα χάδια μας θέλουν και τη ζεστη αγκαλιά μας, και τα έχουν όλα. :)
Τι σε έπιασε; Αν εισαι καλή μαμά σκέφτεσαι; :)

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
ω ναι....τι να πω δεν ξερω...ευτυχως τα κανει ολα αυτα μπορω να πω...απλα δεν θελω να σκεφτω οτι μπορει να κανω κατι και να την στεναχωρω την χαρα μου....

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Εγώ πάντως αν ήμουν σκύλος και μου έβαζες καπέλα και φορέματα θα ήμουν καραδυστυχισμένος

giannis91

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2010
51
0
Αμα χαζοχαιρονται το καταλαβαινεις, αμα ασχολουνται μαζί σου, αμα ειναι τρεχαλιτσες, αμα κανουν ναζάκια, φιλακια, αγκαλιτσες, πονηριές.
Συμφωνω!

Αλλα επειδη οταν μιλαμε για σκυλια, μιλαμε για ζωα κατα κανονα πραα που σπανια κρατουν κακια ακομα και στον "βασανιστη" τους (με και χωρις " "), ζωα που πολλες φορες πληρουν τα οσα ειπε η veronika παραπανω ακομα και σε αναξια ΑΦΕΝΤΙΚΑ, οπως αρεσεκονται να αυτοπροσδιοριζοναται΄ προσθαιτω: απο την συμπεριφορα την δικη μας προς αυτα.Οταν προσφερεις αγαπη, οταν δεν νιωθεις ενοχες οτι κατι δεν εκανες καλα.

Τα χάδια μας θέλουν και τη ζεστη αγκαλιά μας, και τα έχουν όλα.

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
απλα σκεφτομουν οτι επειδη δεν παιζω συνεχεια μαζι του,επειδη μου το ζηταει και συνεχεια,στεναχωριεται......αλλα πραγματικα θελει ολη την ωρα να παιζει....

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Προσπάθησε να περνάς πολύ χρόνο μαζί της, ειδικά τώρα που είναι μπέμπα. Μην ξεχνάς ότι κάποτε θα μεγαλώσει και τότε θα στεναχωριέσαι που δεν την χάρηκες όσο θα έπρεπε. Εκατο παιχνίδια να έχει, κανένα δεν αντικαθιστά εσένα. :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
παιδια εχω μια βασικη απορια....αραγε ειναι ευτυχισμενα τα αγγελουδια μας η μονο εμας κανουν ευτυχισμενους?και αν ειναι πως μπορουμε να το καταλαβουμε?:confused:απο την γλωσσα του σωματος του εννοω....
Για να απαντήσουμε στην ερώτηση σου θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την μορφή της ερώτησης.

Για παράδειγμα.. η ερώτηση μιας μητέρας που δίνει δύο παιχνίδια αντί για δέκα στο παιδί της κατά πόσο είναι ευτυχισμένο βάση αυτού.., θα πρέπει να αναλύσουμε πρώτα τον ορισμό της ευτυχίας (που για τον κάθε άνθρωπο έρχεται και πηγάζει από διαφορετικές ίσως πηγές πέρα από τα βασικά) που σίγουρα θα καταλήξουμε τελικά σε μία φιλοσοφική συζήτηση με ίσως βάση την κοινωνιολογία.

Τα σκυλιά όμως ευτυχώς δεν λειτουργούν έτσι.., δυστυχώς όμως πολλοί άνθρωποι τα πνίγουν με τις ανασφάλειες τους ξεφεύγοντας από τον στόχο τους που είναι όπως είπες.. να είναι χαρούμενα.

Τα σκυλιά ικανοποιούνται με το να έχουν αυτά που χρειάζονται για την ευημερία τους, με το να έχουν το δικαίωμα να είναι σκύλοι, με το να μην πέφτουν θύματα της μόδας και της παραπληροφόρησης, με το να ζουν σε περιβάλλοντα που μπορούν να ζήσουν υπό συνθήκες που χρειάζονται και με γνώστες στο τι και στο πως.

Τα σκυλιά χαίρονται με το να μας ικανοποιούν, είναι ευτυχισμένα όταν καθοδηγούνται, όταν δεν έχουν στρες από λάθη δικά μας, όταν δεν βλέπουν το βλέμμα της παράλογης απογοήτευσης από εμάς, όταν "ξέρουν" την επόμενη μέρα, όταν δεν θα αλλάξει τίποτα στην συμφωνία μας, όταν είμαστε δίκαιοι, όταν δεν ξεχνάμε, όταν ξεχνάμε.., όταν είμαστε εκεί, όταν ξέρουν πως θα είμαστε εκεί..

Στην ερώτηση αν μόνο εμείς είμαστε ευτυχισμένοι.., δυστυχώς όσο ανθρωποποιούμε εκείνα, είμαστε μόνο εμείς.
Όταν προβάλουμε το "εγώ" μας, όταν βρίσκουμε κοινωνική καταξίωση με μέσω αυτά και με μοναδικό στόχο την επιβολή μας, μάλλον χάνουμε κάπου την ουσία.

Η γλώσσα του σώματος του σκύλου μας είναι και το μέσω κατανόησης μας με αυτά.

Αλλά να ξέρεις πως και την δική σου γλώσσα του σώματος την "ομιλεί" ο δικός σου σκύλος άπταιστα.

Last edited:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Για να απαντήσουμε στην ερώτηση σου θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την μορφή της ερώτησης.

Για παράδειγμα.. η ερώτηση μιας μητέρας που δίνει δύο παιχνίδια αντί για δέκα στο παιδί της κατά πόσο είναι ευτυχισμένο βάση αυτού.., θα πρέπει να αναλύσουμε πρώτα τον ορισμό της ευτυχίας (που για τον κάθε άνθρωπο έρχεται και πηγάζει από διαφορετικές ίσως πηγές πέρα από τα βασικά) που σίγουρα θα καταλήξουμε τελικά σε μία φιλοσοφική συζήτηση με ίσως βάση την κοινωνιολογία.

Τα σκυλιά όμως ευτυχώς δεν λειτουργούν έτσι.., δυστυχώς όμως πολλοί άνθρωποι τα πνίγουν με τις ανασφάλειες τους ξεφεύγοντας από τον στόχο τους που είναι όπως είπες.. να είναι χαρούμενα.

Τα σκυλιά ικανοποιούνται με το να έχουν αυτά που χρειάζονται για την ευημερία τους, με το να έχουν το δικαίωμα να είναι σκύλοι, με το να μην πέφτουν θύματα της μόδας και της παραπληροφόρησης, με το να ζουν σε περιβάλλοντα που μπορούν να ζήσουν υπό συνθήκες που χρειάζονται και με γνώστες στο τι και στο πως.

Τα σκυλιά χαίρονται με το να μας ικανοποιούν, είναι ευτυχισμένα όταν καθοδηγούνται, όταν δεν έχουν στρες από λάθη δικά μας, όταν δεν βλέπουν το βλέμμα της παράλογης απογοήτευσης από εμάς, όταν "ξέρουν" την επόμενη μέρα, όταν δεν θα αλλάξει τίποτα στην συμφωνία μας, όταν είμαστε δίκαιοι, όταν δεν ξεχνάμε, όταν ξεχνάμε.., όταν είμαστε εκεί, όταν ξέρουν πως θα είμαστε εκεί..

Στην ερώτηση αν μόνο εμείς είμαστε ευτυχισμένοι.., δυστυχώς όσο ανθρωποποιούμε εκείνα, είμαστε μόνο εμείς.
Όταν προβάλουμε το "εγώ" μας, όταν βρίσκουμε κοινωνική καταξίωση με μέσω αυτά και με μοναδικό στόχο την επιβολή μας, μάλλον χάνουμε κάπου την ουσία.

Η γλώσσα του σώματος του σκύλου μας είναι και το μέσω κατανόησης μας με αυτά.

Αλλά να ξέρεις πως και την δική σου γλώσσα του σώματος την ομιλεί ο δικός σου σκύλος "άπταιστα".
μπραβο!... και περισσοτερο για για το σημειο που τονισα.

:):)

choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
απλα σκεφτομουν οτι επειδη δεν παιζω συνεχεια μαζι του,επειδη μου το ζηταει και συνεχεια,στεναχωριεται......αλλα πραγματικα θελει ολη την ωρα να παιζει....
το ιδιο σκεφτομαι καιι εγω!γυρναω απο την δουλεια και ασχολουμε λιγο μαζι του...καθεται στον καναπε και με κοιταει με κατι ματακια!βεβαια το απογευμα που εγω εχω χρονο,γυρναμε απο την βολτα και βαριεται και να κουνηθει!ειναι μικρα τα καλα μας ακομα και θελουν παιχνιδι,μεγαλωνοντας θα ''βαρυνουν'' λιγο...παντως μακαρι ολα τα σκυλακια να ειχαν την τυχη των δικων μας!αυτο λεω στον choco καμια φορα.χαλαρωστε!δεν περιμενω την απαντηση του.....!!!!????μην ''σκας'' λοιπον!ολα καλα.....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
το ιδιο σκεφτομαι καιι εγω!γυρναω απο την δουλεια και ασχολουμε λιγο μαζι του...καθεται στον καναπε και με κοιταει με κατι ματακια!βεβαια το απογευμα που εγω εχω χρονο,γυρναμε απο την βολτα και βαριεται και να κουνηθει!ειναι μικρα τα καλα μας ακομα και θελουν παιχνιδι,μεγαλωνοντας θα ''βαρυνουν'' λιγο...παντως μακαρι ολα τα σκυλακια να ειχαν την τυχη των δικων μας!αυτο λεω στον choco καμια φορα.χαλαρωστε!δεν περιμενω την απαντηση του.....!!!!????μην ''σκας'' λοιπον!ολα καλα.....
Εμενα θα με συγχωρήσετε που είμαι η ανάποδη, αλλά βρίσκω την όλη σκέψη αυτή:

Originally Posted by sofakik
σε τελείως λάθος βάση!

katerioka

Member
11 Μαρτίου 2010
18
1
Κάπου είχα διαβάσει ότι τα σκυλιά μας είναι ευτυχισμένα όταν είναι κουρασμένα από κίνηση, δράση και παιχνίδι. Όταν αισθάνονται χρήσιμα με την επιβράβευση μιας εργασίας, όταν κυνηγούν το παιχνίδι τους, όταν βλέπουν κι εμάς ενεργητικούς και ζωηρούς. Η ανία της συνεχούς ξεκούρασης τους φέρνει μελαγχολία.