Άλλο ένα νέο μέλος εδώ.

Pokopikitsa

Active Member
28 Φεβρουαρίου 2009
26
0
Argyroupoli
Γεια σας,
Με λένε Γεωργία και αν και έχω γραφτεί καιρό στο forum, τώρα θα πάρω επιέλους τον τετράποδο φίλο μου (για την ακρίβεια την Παρασκευή), καθώς πριν κάποιες καταστάσεις δεν μου το επέτρεπαν γιατί δεν θα έιχα να του αφιερώσω χρόνο.
Καταλήξαμε στο γερμανικό ποιμενικό, καθώς μας αρέσει πολύ και από όσο ψάξαμε για την ράτσα του είναι έξυπνα, εργατικά, καλοί φύλακες και πολύ καλά με τα παιδιά μιας και έχω 2 ανίψια που μπάινουν σχεδόν καθημερινά στο σπίτι μου.
Σαν νέα ιδιοκτήτρια καθώς πάντα θυμάμαι ένα σκύλο στο σπίτι μου, αλλά πρώτη φορά είναι καθαρα δική μου ευθύνη ήθελα τη βοήθειά σας.
Όπως:
*Αν έχετε να μου προτείνεται κάποιο καλό κτηνίατρο.
*Περίπου πιο είναι το κόστος στο γιατρό (εμβόλια κ.τ.λ).
*Πόσο εύκολο θα είναι να εκπαιδεύσω το σκύλο μου μόνη με τη βοήθεια βιβλίου.
*Πιο το κόστος να πάμε σε εκπαιδευτή.

Καλώς σας βρήκα και συγνώμη αν σας ζάλησα :p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Γεωργία καλώς ήρθες και επίσημα στο φόρουμ. Με το καλό να δεχτείς το λυκάκι σου. Αγοράκι; Κοριτσάκι; Το όνομα αυτού/αυτής; :cool:
Οσο καιρό είσαι στο φόρουμ, έμαθες ποιός είναι ο σωστός τρόπος απόκτησης σκύλου; Εύχομαι κάπου να το πήρε το μάτι σου...;):)

*Αν έχετε να μου προτείνεται κάποιο καλό κτηνίατρο.
Για την γειτονιά σου, έχουμε πει αρκετές φορές καλά λόγια για την:
Γιανναράκη Βασιλική,
Αργυρούπολη, Κυκλάδων 16
210 9966054
Προσωπικά την έχω επισκεφτεί και έχω πολύ καλές εντυπώσεις.
Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλοι καλοί.

*Περίπου πιο είναι το κόστος στο γιατρό (εμβόλια κ.τ.λ)
Κυμαίνεται δραματικά
Εχουν λεχθεί τιμές από 20-30 έως 100-150 ευρώ.
Ποικιλία μεγάλη.
Η κα.Γιανναράκη πάντως ήταν οικονομική.

*Πόσο εύκολο θα είναι να εκπαιδεύσω το σκύλο μου μόνη με τη βοήθεια βιβλίου.
Εύκολο δεν το λες. Ισως αν έχεις προυπηρεσία... Αλλιώς θέλει μεγάλη προσπάθεια. Πολλές ώρες καθημερινής εξάσκησης και διαβάσματος. Εγώ δεν θα το έκανα ας πούμε, αν ήθελα να έχω σωστά αποτελέσματα.

*Πιο το κόστος να πάμε σε εκπαιδευτή.

Οι τιμές που έχω ακούσει για βασική υπακοή, παίζουν στα 700-800. Προσοχή στην επιλογή εκπαιδευτή. Επ' ουδενί δεν δίνεις τον σκύλο σου, για να πας να τον πάρεις έτοιμο, πτυχιούχο. Συνεχώς μαζί κι εσύ ;)

Last edited by a moderator:

Pokopikitsa

Active Member
28 Φεβρουαρίου 2009
26
0
Argyroupoli
Σε ευχαριστώ πολύ! :)
Είναι αγοράκι και το όνομα αυτού μετά από πολλές συζητήσεις και σκέψεις Darko.
Όσον αφορά την εκπαίδευση του σκύλου φυσικά θα προτιμούσα να πάμε παρέα σε έναν εκπαιδευτή, αλλά το κόστος είναι λίγο τρομακτικό για μένα καθώς είμαι φοιτήτρια.
Ποιοις είναι ο τρόπος πληρωμής? Θέλω να πω, πρέπει να τα δώσω όλα μαζί, δείνω κάποιο ποσό σε κάθε μάθημα? Κάθε μήνα?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Σε ευχαριστώ πολύ! :)
Είναι αγοράκι και το όνομα αυτού μετά από πολλές συζητήσεις και σκέψεις Darko.
Όσον αφορά την εκπαίδευση του σκύλου φυσικά θα προτιμούσα να πάμε παρέα σε έναν εκπαιδευτή, αλλά το κόστος είναι λίγο τρομακτικό για μένα καθώς είμαι φοιτήτρια.
Ποιοις είναι ο τρόπος πληρωμής? Θέλω να πω, πρέπει να τα δώσω όλα μαζί, δείνω κάποιο ποσό σε κάθε μάθημα? Κάθε μήνα?
Το κανονίζεις με τον εκπαιδευτή. Συνήθως γίνονται κάποιες διευκολύνσεις.
Για να αναφέρεσαι όμως στο οικονομικό, ο σκύλος σου δεν θα είναι από εκτροφέα ε; :(

Pokopikitsa

Active Member
28 Φεβρουαρίου 2009
26
0
Argyroupoli
Δυστηχώς ναι, αλλά μην με κάνεις να νιώθω ενοχές...
Όταν είδα αυτά τα μάτια να με κοιτάνε.....του είπα πως θα πάω να τον πάρω από εκεί.
Δεν μπορώ να αθετήσω την υπόσχεσή μου......:(

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν τον ειδες στην βιτρινα καποιου πετ σοπ, να ξερεις ότι αφου τον παρεις, συντομα θα αντικατασταθει από καποιο άλλο σκυλακι που θα σε κοιταζει με τον ιδιο τροπο και με παρομοια ματακια. Θα το παρεις κι αυτό? Θα εισαι υπευθυνη γι αυτό το επομενο κουταβι γιατι θα ερθει στην θεση του δικου σου.

Επισης, από τετοιες πηγες, μπορεις με καλη πιθανοτητα να ξεχασεις την φυλαξη και καλυτερα να επικεντρωθεις σε τροπους επιλυσης προβληματικων συμπεριφορων.
Τελος, μπορει να γινετε κολλητοι με τον κτηνιατρο σας, λογω των πολλων πιθανων προβληματων υγειας που θα ερθουν συντομα.

Εσυ αποφασιζεις όμως.

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Αν τον ειδες στην βιτρινα καποιου πετ σοπ, να ξερεις ότι αφου τον παρεις, συντομα θα αντικατασταθει από καποιο άλλο σκυλακι που θα σε κοιταζει με τον ιδιο τροπο και με παρομοια ματακια. Θα το παρεις κι αυτό? Θα εισαι υπευθυνη γι αυτό το επομενο κουταβι γιατι θα ερθει στην θεση του δικου σου.

Επισης, από τετοιες πηγες, μπορεις με καλη πιθανοτητα να ξεχασεις την φυλαξη και καλυτερα να επικεντρωθεις σε τροπους επιλυσης προβληματικων συμπεριφορων.
Τελος, μπορει να γινετε κολλητοι με τον κτηνιατρο σας, λογω των πολλων πιθανων προβληματων υγειας που θα ερθουν συντομα.

Εσυ αποφασιζεις όμως.
Αρη με καλυψες απολυτα!!\
Κοπελια ξανασκεψου το.
Εγω λεω να μαζεψεις χρηματα και του χρονου να παρεις το μωρο σου απο ενα σωστο εκτροφειο.

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
Με το να αγοράζουμε κουτάβια από Pet shops, καθώς και το να στηρίζουμε αυτά τα μαγαζιά με τις αγορές μας για τους μικρούς μας φίλους, δυστυχώς, δίνουμε λαβή για να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.

Ξέρω πώς είναι τα ματάκια που σε κοιτάνε πίσω από την τζαμαρία όπως και ξέρω πως είναι τα ματάκια που σε κοιτάνε πίσω από τα κάγκελα...

Υπάρχουν κι εκεί πολλά κουτάβια και Γ.Π., ίσως κάτι να βρεις.

Ειδάλλως, όπως είπαν και τα παιδιά, καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον εκτροφέα.

Σου εύχομαι τα καλύτερα!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ή σε σωματείο αδέσποτων. Έχει ένα σωρό και θα βρεις τα λινκς από το φόρουμ. ΜΗΝ πάρεις από πετσοπ διότι τα έξοδα του κτηνιάτρου θα είναι τρομακτικά. Κοίταξε τι προβλήματα υγείας έχουν γενικά οι ΓΠ και φυσικά κυρίως από πετσοπ, έτσι και σου βγει π.χ. με δυσπλασία την έβαψες ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ: http://www.officialgermanshepherdgu...ealth_Problems_facing_the_German_Shepherd.php http://www.natural-dog-health-remedies.com/german-shepherd-health-problems.html http://www.gopetsamerica.com/german-shepherd/german-shepherd-health.aspx http://www.yourpurebredpuppy.com/reviews/germanshepherds.html http://www.bodeus.com/health.htm http://germanshepherdhealth.com/

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Kαλε γιατι να παρεις απο το πετ σοπ οταν τα καταφυγια ειναι γεματα με λυκοσκυλα που κανενας δε τα περνει :( κουταβακι,ενηλικο οτι θες....ενταξει καθαροαιμο δε θα ειναι (εκτος αν ειναι κανενα ενηλικο παρατημενο) αλλα μηπως του πετ σοπ καθαροαιμο θα ειναι;;
Θα κανεις κακο και θα το πληρωσεις κ απο πανω .Ειναι πραγματικα κριμα.
Αν θες καθαροαιμο ΡΕΞ :p Θα βρεις μονο σε εκτροφειο σωστο ...
Στη θεση σου,θα επερνα απο καταφυγιο ,ενα ενηλικο σκυλακι που θα ξερω πως ειναι ο χαρακτηρας του,ωστε να ταιριαζει στα στανταρ που εχω στο κεφαλι μου.
Ελπιζω να εχεις αλλαξει γνωμη κ να μην εκανες το λαθος.
:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατερινα, συμφωνω αρκει να μην περιμενει κανενα "λυκοσκυλο" με σουπερ ενστικτα φυλαξης.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Κατερινα, συμφωνω αρκει να μην περιμενει κανενα "λυκοσκυλο" με σουπερ ενστικτα φυλαξης.
Αυτό τώρα γιατί το προδικάζεις; Αποκλείεται να βρει πρώην αδέσποτο με ένστικτα φύλαξης;

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δυστηχώς ναι, αλλά μην με κάνεις να νιώθω ενοχές...
Όταν είδα αυτά τα μάτια να με κοιτάνε.....του είπα πως θα πάω να τον πάρω από εκεί.
Δεν μπορώ να αθετήσω την υπόσχεσή μου......:(
Το παραπάνω μου έφερε στο μυαλό αυτό: Χρειαζόμουν μερικά πράγματα
Αν θέλεις διάβασε το...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλώς μας ήρθες Γεωργία :)

Καταλήξαμε στο γερμανικό ποιμενικό, καθώς μας αρέσει πολύ και από όσο ψάξαμε για την ράτσα του είναι έξυπνα, εργατικά, καλοί φύλακες και πολύ καλά με τα παιδιά μιας και έχω 2 ανίψια που μπάινουν σχεδόν καθημερινά στο σπίτι μου.
Όσα λες μπορεί να υσχύουν για τα ποιμενικά αρκεί να είναι απο καθαρές γραμμές. Προσπάθησε να αποφύγεις καταστήματα που πουλούν σκύλους γιατί πολύ πιθανόν αυτό που θα σου δώσουν να μη είναι καθαρό γερμανικό.