"Άγρια" αδέσποτα,τι μπορώ να κάνω?

ΘάνοςΓκ.

Active Member
18 Δεκεμβρίου 2010
33
0
Γεια σας,είμαι νέο μέλος και ήθελα να ρωτήσω κάτι(ελπίζω να το ποστάρω στο σωστό θέμα).
Στην περιοχή που μένω (μενίδι) έχει πολλά αδέσποτα και πολλές φορές έχω έρθει σε δύσκολες καταστάσεις γυρίζοντας σπίτι.Δεν είναι λίγες οι φορές που έρχονται με "άγριες" διαθέσεις κάποια σκυλιά προς τα πάνω μου,και νομίζω θα έχει συμβεί και σε άλλους.Τι πρέπει να κάνω σε μια τέτοια κατάσταση για να αποφύγω τίποτα "χειρότερο"?

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Τα αδέσποτα έρχονται με επιθετική διάθεση οταν είσαι με τα σκυλια σου ή μόνος?

ΘάνοςΓκ.

Active Member
18 Δεκεμβρίου 2010
33
0
Μόνος μου,με τα σκυλιά δεν πάω προς τα εκεί γιατί έχω αυλή και κάνουμε και βόλτες γύρω από το σπίτι...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αφου συμβαινει οταν εισαι μονος σου υπαρχει λυση... το φαγητο... εχε μαζι σου ενα σακουλακι με τροφη και αφηνε τους περνωντας.

ΘάνοςΓκ.

Active Member
18 Δεκεμβρίου 2010
33
0
Ε αυτό δεν μπορώ να το κάνω πάντα,γιατί γυρνάω από βόλτες και δεν μπορώ να έχω πάντα πάνω μου φαί.Φταίει όμως κάτι για αυτό?Μήπως μυρίζουν τους δικούς μου?

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Ισως να ειμαι λιγο στον ''ιδανικο'' μου κοσμο... Δεν υπαρχει καμια υπηρεσια για τα αδεσποτα? Μονο φιλοζωικες? Αν υπαρχει πχ μια αγελη 5-6 σκυλιων αδεσποτα που προστατευουν την περιοχη τους η φιλοζωικη μπορει να κανει κατι?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ε αυτό δεν μπορώ να το κάνω πάντα,γιατί γυρνάω από βόλτες και δεν μπορώ να έχω πάντα πάνω μου φαί.Φταίει όμως κάτι για αυτό?Μήπως μυρίζουν τους δικούς μου?
Δε χρειαζεται να εχεις παντα... αν τα ταισεις 2-3 φορες μετα θα ηρεμησουν.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Nα προσέχεις να μην γυρνάς την πλάτη μέχρι να απομακρυνθείς γιατί συνήθως τότε δαγκώνουν.
Αν σε έχουν ''στριμώξει'',αντεπίθεση 9 στις 10 πιάνει.

Καλή τύχη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Κάνε μια έρευνα και στον Δήμο σου, να δεις μήπως έχει υπηρεσία αδεσπότων.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Επικοινώνησε με το γραφείο περιβάλλοντος του δήμου σου και απαίτησε να έρθουν να τα περισυλλέξουν. Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Rottie δυστυχώς αν δεν έχουν εν λειτουργία, αρμόδια τεχνική υπηρεσία αδέσποτων, δεν κουνιούνται από τις καρέκλες τους και δεν ιδρώνει το αφτί τους.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν βάση του 3170/2003 και μάλιστα υπό τον έλεγχο κτηνιάτρου, ο οποίος ορίζεται από την διεύθυνση κτηνιατρικής της αρμόδιας νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
Εάν τους απειλήσεις με καταγγελία μια χαρά θα ιδρώσει το αφτί τους. ;):)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Τι να σου πω...
Επειδή κι εγώ συνήθως έτσι "κινούμαι" και τις περισσότερες φορές απειλώ με καταγγελίες [άσχετα αν υφίσταται νομικό πλαίσιο ή όχι], πρόσφατα που μου έτυχε, βρήκα μόνο ντουβάρια απέναντί μου. Σαν να μίλαγα μόνη μου.
Αλλά ο Θάνος, ασφαλώς θα πρέπει να δοκιμάσει και να πιέσει, γιατί είναι σοβαρή η κατάσταση.

vagolf

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
209
0
ΑΧΑΡΝΑΙ
μεχρι πριν δυο χρονια υπηρχε στο δημο αρμοδιο τμημα και ξερω οτι ειχε καμια 10 ατομα πρωσοπικο παρε τουσ τηλ

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97