Περαστικα στον σκυλακο σου.Σημερα πηγαμε στον κτηνιατρο και βγαλαμε και μεις ενα αγανο απο την μυτη του. Μετα απο καμια ωριτσα, ηρθε αλλη μια κοπελλιτσα για να βγαλει κι εκεινη ενα αγανο το οποιο ειχε εισχωρησει αναμεσα απο τα δαχτυλα του πισω ποδιου του δικου της. Τι χαμος ειναι αυτος με τα αγανα ρε παιδια φετος.... Υπαρχουν και παντου τα διαολεμενα...
Αν συνεχίσει να τον ξαναπάω, αλλα νάρκωση απο Δευτέρα μας είπαν απο κλινική...
Kρίμα δεν είσαι Αθήνα, ο δικός μου χωρίς νάρκωση έβγαλε το άγανο από την μύτη της σκύλας μου. Άσε το όλο σκηνικό είναι τρελό. Τον πήγες Παρασκευή βράδυθ και σου είπαν την Δευτέρα; Πιστεύω ο κτηνίατρος θα το βγάλει επιτόπου.Στην χθεσινοβραδινή βόλτα, χώνει την μουσούδα του σε κάτι ξερά χόρτα και αμέσως φταρνίζεται με απίστευτη δύναμη και συνεχόμενα, απο το ζόρι ξαπλώνει κάτω, δεν πρόλαβα κτηνίατρο, είχε κλείσει.
πηγαίνω σπίτι, στην διαδρομή για το σπίτι φταρνίζεται, με το που φτάνουμε όμως σπίτι ηρεμεί, σταματάει για κανα 3ωρο, νόμιζα πέρασε. Μεσάνυχτα πριν κανα 2ωρο ξεκινάει πάλι δυνατό φτάρνισμα, νόμιζα θα μου μείνει γιατί έπεφτε-ξάπλωνε απο το ζόρι, φοβήθηκα, έχει καταρροή επίσης αλλά όχι αίμα, τον πηγαίνω κατευθείαν στην κλινική (Πυλαία-Θεσ/νικη), στην διαδρομή στο αυτοκίνητο ξεσκίζεται να φτερνίζεται βγάζοντας και άσπρο παχύρευστο υγρό απο μύτη, με το που πατάει στην κλινική σταματάει όμως. Δηλαδή κτηνίατρος δεν τον είδε-άκουσε να φταρνίζεται.
Μάλλον άγανο, αλλα δεν μπόρεσε να δεί με το μικρό ενδοσκόπιο ο κτηνίατρος γιατι δεν καθόταν ο δικός μου. Αν συνεχίσει να τον ξαναπάω, αλλα νάρκωση απο Δευτέρα μας είπαν απο κλινική...
Ρώτησα για μέθη γιατί φοβάμαι νάρκωση και μου ανέφεραν δεν γίνεται.
Πρωί θα πάω κτηνίατρο κατευθείαν,
Μου τι δίνουν αυτές οι στεναχώριες και ταλαιπωρούνται και τα σκυλάκια μας.
*Μέθη γιατί δεν προτείνουν οι κτηνίατροι? και πάντα αναφέρουν για ολική νάρκωση?
,,,,,,Donzouan, ο AlexisCh δεν ανέφερε πουθενά το όνομα της κλινικής. Μήπως δεν ήθελε; Σε οποιαδήποτε περίπτωση, κλινική που διανυκτερεύει, για να αντιμετωπίσει επείγοντα περιστατικά, είναι αδιανόητο να σου λέει...έλα σε 3 μέρες!!!
Οπως και να 'χει, ένα άγανο μπορεί να κάνει φοβερή ζημιά. Ειδικά αν έχει προχωρήσει προς πνεύμονες κλπ.
Εγώ, δεν θα εφυσηχαζόμουν, με "ίσως" και "μπορεί" και "μακάρι".
Εφόσον πρόκειται για άγανο στη μύτη και που όπως έγραψε και η mareco μπορεί να κάνει τεράστια ζημιά και παίζεις με το χρόνο, για μένα αυτή είναι κλινική του κwλου και κανονικά πρέπει να κλείσει και να το γυρίσει σε σουβλατζίδικο. Βεβαίως και δεν έχω την απαίτηση να έχει ξάγρυπνο γιατρό αλλά έχω την απαίτηση για ένα τέτοιο θέμα να κάνω τηλέφωνο και να έρθει γιατρός στην κλινική όπως κάνουν και άλλοι με μικρότερες ταμπέλες. Διαφορετικά να μην παραπλανεί "24ωρη κλινική" αλλά ας βάλει ταμπέλα "Όποτε γουστάρουμε" για να ξέρει κι ο κόσμος τι του γίνεται.Απο την άλλη ούτε -σαφως- μπορώ να έχω γνώση της εικόνας και της κατάστασης που ήταν το ζώο και η μύτη του , αλλά απο την άλλη ο τρόπος εξέτασης δυστυχώς ή ευτυχώς , δεν είναι κατα παραγγελία , πχ "κάνε μια μέθη αλλα οχι ολική" .
Ο τρόπος εξέτασης και τα μέσα εξαρτώνται απο πάρα πολλά πράγματα . Για να το αναβάλλει για Δευτέρα είτε δεν θα έκρινε πως ήταν τόσο επείγον είτε όντως είχε φύγει το άγανο .
και τα υπόλοιπα μέλη έχουν δίκιο γιατί αναφέρουν τι είναι σωστό, αυτό που φαίνεσαι αυτό πρέπει και να είσαι.Μ
Ανάλογα της περίστασης και της σοβαρότητας (ή μη) της κατάστασης...
Είσαι κτηνίατρος Donzouan?Μ
Και λέω εξαρταται την σοβαρότητα , διότι άπειρες φορές μας έχουν σηκώσει βραδιάτικα για "επείγον" το οτι το σκυλάκι της κιουρίας εκεί που έτρωγε και τελείωσε , έπεσε στο πάτωμα και στριφογυρνούσε .