Οταν είχα πάει στο Σέιχ Σου, Σεπτέμβριος ήταν μεν, δεν είδα κάμπιες. Λογικά δεν φαίνονται κάτι άσπρα πάνω στα πεύκα;
To Σεπτέμβριο δεν υπάρχουν κάμπιες.
@ioanna a ξεκινούν κάπου τώρα, Φεβρουάριο και αρχίζουν την κατάβαση. Ψάχνουν να βρουν χώμα για να χωθούν και να γίνουν πεταλούδες. Ο λόγος που τις βλέπουμε σιδηρόδρομο στην άσφαλτο είναι επειδή δεν βρίσκουν οι δόλιες χώμα, τα 'χουν τσιμεντώσει όλα και πάνε όλες σιδηρόδρομος κι όπου τις βγάλει - σαν την Hellenic Train ένα πράμα.
Μόλις βρουν χώμα, φύλλα κλπ. κρύβονται εκεί κάπου μέχρι τον Ιούνιο αν θυμάμαι καλά. Αυτό σημαίνει ότι σε περιοχές με πολύ πεύκο έχεις το νου σου γενικά που πατάει ο σκύλος.
Γενικά τις αποφεύγουμε σαν το διάολο, αλλάζουμε διαδρομές, καταστρέφουμε τις φωλιές στα πεύκα όπου μπορούμε. Μερικοί παίρνουν και πιο δραστικά μέτρα για τις πευκοκάμπιες και καίνε και ολόκληρο το πευκοδάσος. Οι κάμπιες φταίνε που καιγόμαστε κάθε καλοκαίρι να ξέρετε.