Μια ιστορια αγάπης και νεύρων :D


jo&zaxarias

Active Member
12 Ιουνίου 2020
43
74
32
Γεια σας! Παρόλο που έχω γραψει κάποια λίγα πράγματα σε διαφορα σημεία για τον Ζαχαρία, αποφάσισα να ανοιξω ένα νέο thread, να σας παρουσιάσω τον τσοπανοβρωμιά μου και την καθημερινότητα μας και να σας ζητήσω κάποιες συμβουλές/ιδέες κλπ για τη διαχείρηση καταστάσεων.
Ο Ζαχαρίας έφτασε στον μαγευτικό Πειραιά από τη Χαλκιδική τον περασμενο Μαιο (αρα είναι καπου 15 μηνών). Υποθετικά υιοθέτησα ένα σκυλάκι που θα γινόταν 20-25 κιλά αλλά τελικά είναι ημιαιμο ΕΠ και εχει φτασει ήδη τα 40 (εδώ να προσθέσω οτι δεν είμαι καμιά νταρντάνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται :D).
Από όταν συνήλθε από τον τύφο (4-5 μηνων τοτε - άρα υπολογίστε πως άρχισα να τον βγάζω βόλτες τέλος Ιουνίου γιατί έπρεπε να αναρρώσει και να κανουμε και τον εμβολιασμό), άρχισε να δείχνει ότι δεν του άρεσε και πολύ ο νέος κόσμος στο σπίτι, γαβγιζε και κυρίως πήγαινε προς τα πίσω. Τελικά έγινε φίλος με όλους αυτούς που γνώρισε απο μικρούλης και τους αγαπάει πολύ. Το Σεπτέμβρη ξεκινήσαμε και εκπαίδευση την οποία και συνεχίζουμε μέχρι σήμερα απλά σε πιο αραιά διαστήματα ώστε να μάθω να τον διαχειρίζομαι μιας και είναι και ο πρώτος μου σκύλος.
Πρέπει να σημειώσω πως μέσα στο σπίτι είναι άψογος ('εχει κανει αρκετα λίγες ζημιές) και είναι και άψογος μαζί μας. Δεν έχει θέματα κτητικότητας με το φαγητό, κάθεται πχ να τον στεγνώσω με πιστολάκι, να του βάλω κολλύριο (εχει πάθει 2-3 φορες επιπεφυκίτιδα, να του πλύνω τα δόντια). Σα να λέμε τσοπάνης του γλυκού νερού! Επίσης τελευταία με αφήνει να του παρου και πράγματα απο το στόμα χωρίς πρόβλημα (στην αρχή με άφηνε, μετα είχε αρχίσει κατι γρυλίσματα (έχουμε μαλώσει ακόμα και για το ταμπελακι του αντιλυσσικου ωστε να το παρω απο το στομα του), μετά περάσαμε στη φάση της ανταλλαγής (ειχα παντα λιχουδιες, εμαθε το αστο, οποτε τα βρίσκαμε ετσι) και πλέον με αφήνει να του τα παρω!
Τρωει δυο φορες την ημέρα (πρωι μετά τη βόλτα και βράδυ μετα τη βόλτα).
Προσπαθώ να τον εκτονώνω αρκετά.
Το πρωί περπατάμε αναλογα τα κεφια 2-3 χλμ, μετά φαι και ξεκουραση μιας και εγω εργαζομαι και μετα βγαινουμε 1-2 βολτες αναλογα με τις δουλειες μου. Δηλαδή είτε θα παμε περίπατο πάλι 2-3 χλμ και μετα μια μικρή βολτίτσα πιο αργά το βράδυ είτε θα παμε σε ένα άλλο πάρκο για περπάτημα και παιχνίδι μιας και εκει εχει και σκυλοπαρκο. Στο σκυλοπάρκο κανουμε παρέα με 2 θηλυκες μεγαλοσωμες, ε και αντε και κανα κουταβι αν τυχει και περασει.
Δεν τον αφήνω με πολλα σκυλιά μιας και είναι σιγουρο πως θα μαλωσει ειδικά αν υπάρχουν θηλυκα στη μέση.
Φροντίζω να τον πηγαινω στο σκυλοπαρκο περιπου 3-4 φορες την εβδομαδα ώστε να τρεχει με την ησυχια του μιας και προφανως δεν τον αφηνω πουθενα αλλού λυτό.
Η εκπαίδευση με βοηθησε πολυ στο μαθω να τον χειριζομαι με το σώμα μου κυρίως όταν νευριάζει ή χαιρεται πολύ και τραβαει. Έχουμε φτασει σε ένα σημειο που πλεόν δεν τραβαει χωρίς λόγο! κατα κυριο λογο περπαταμε στρωτα και μαζι!
Α, επίσης να προσθέσω πως τον στείρωσα τέλος Γενάρη, δηλαδη αφου είχε κλείσει το 1 έτος.
Είδα μεγαλη διαφορα ως προς το τράβηγμα του για θηλυκα και στο οτι δε σημαδευει σαν τρελος πλεον (αρα λιγοτερο τραβηγμα).
Πάμε τώρα στα θέματα! Το βασικό μου πρόβλημα είναι η συμπεριφορά του ως προς τους ανθρωπουσ. Να πω για αρχη πως απ οσο γνωριζω, δεν εχει κακοποιηθει ποτε! Από σχεδόν 2 μηνών που τον βρηκαν παρατημενο με τον αδερφο του, ζουσε σε περιφραγμενο χωρο μεχρι 4 μηνων που τον πηρα εγω. Στην αρχή όπως προείπα ξεκινησε να "ελεγχει" ποιος μπαινει σπιτι. Μετά αυτό επεκτάθηκε και έξω μιας και αν δε συμπαθούσε κανεναν, μπορει να γαβγιζε στο δρόμο σε ανθρώπουσ. Μπορεί να περάσουμε απο 200 άτομα και να βρει εναν που δεν του αρεσει και τοτε θα πεταχτει να τραμπουκίσει. Αυτό το έχω διαχειριστεί τελευταία με τη χρήση Halti. Η αλήθεια ειναι για την ώρα με εχει βοηθησει πολύ καθώς έττσι δεν αγχωνομαι για τη συμπεριφορα αγου νιωθω ασφαλεια για τουσ γυρω μου και ο ζαχαριας φαινεται να το εχει αποδεχτει.
Να πω πως απο τελη Ιουνιου που ξεκινησαμε βολτες, τον πηγαινα καθε μερα σε παρκο με πολυ κοσμο, παιδακια, ποδηλατα, πατινια κλπ. όσο το επετρεψε ο covid, τον παιρναμε μαζι και σε καποιες καφετεριες και ταβερνες σε εξωτερικο χώρο προφανως. Στην τελευταια εκδρομη που πηγαμε ομως (τον οκτωβρη) είχαμε ενα κακο περιστατικο (δεν δαγκωσε κανεναν - κακο για την εκπαιδευση του εννοω) σε ενα εστιατορειο και μετα γαβγιζε σε ολους τους σερβιτορους για το υπολοιπο της εκδρομης - απο τοτε ειναι ολα κλειστα οποτε δεν εχουμε παει ξανα καπου.
όσον αφορά το σπίτι τωρα, είναι υπερβολικά καχύποπτος. Η διαδικασία που ακολπυθουμε είναι ότι όταν χτυπαει το κουδουνι, εαν βρίσκτεαι ο μικρος στο σαλόνι (αρα φατσα φόρα τη πορτα εισοδου), τον στελνουμε στο δωματιο οπου ειναι και το κρεβατακι του πλεον και κλεινουμε την πορτα. Ανεβαινει ο επισκεπτης, τον χαιρεταμε κλπ, και μετα παμε και βγαζουμε σιγα σιγα τον ζαχαρια, ο ζαχαριας, αρχιζει τα γαβγισματα και τισ μαγκιες, εκει τον κοβουμε με μη και τον βαζουμε πχ κατσε και μετα κατω.. μετα συνεχιζουμε να πλησιαζουμε τον επισκεπτη, παλι αν γαβγισει, τα ιδια (ωστε να του δειξουμε πως δεν ειναι επιθυμητη αυτη η συμπεριφορα).
Το θέμα ειναι οτι πχ ο ζαχαριας μπορει φαινομενικα να αποδεχτει το νεο άτομο, αλλα φαινεται πως το "ελεγχει". Δηλαδη αν καθεται ο επισκεπτης και ξαφνικα σηκωθει να παει προς το μπανιο, ειναι σχεδον σιγουρο οτι ο ζαχαριας θα πεταχτει να του γαβγισει και καποιες φορες θα κανει και ψευτοδαγκωμα, κυριως με ανοιχτο το στομα και καπου γυρω στα χερια η στα μανικια του επισκεπτη.
Σε άλλα σπίτια, δυο φορες έχει κανει και γρατζουνια σε νέο άτομο. Το ένα οκ τον φοβοταν και ενω τα πηγαιναν καλα, του εκανε μια αποτομη κινηση να του πιασει τη μουρη και ο Ζαχαριας νευριασε οποτε το δικαιολογω καπως ετσι.
Το άλλο όμως ηταν εξοικοιωμενο με τα σκυλια, ο Ζαχαριας πρωτο το γνωρισε κατω απο το σπιτι οπου γαβγιισε αλλα οκ μετα καλα, μετα οι υπολοιποι ανεβηκαμε, και οταν μετα απο καποιες ωρες γυρισε το αλλο ατομο, ο ζαχαριας στην πορτα εκανε γαβγισματα, γρυλισματα κλπ, τον κοβαμε, το ατομο εκατσε κατω στο υψος του σκυλου, τον ταισε, τον αφησε να τον μυρισει οσο ηθελε. Μετα πηγαμε ολοι σε αλλο δωματιο και το ατομο χαιδευε τον ζαχαρια και ο ζαχαριας φαινοταν κουλ.
Λιγο πριν φυγουμε, αφου ειχαμε σηκωθει ολοι και κινουμασταν στο χωρο, το ατομο σκυβει να παρει κατι απο την τσαντα του που την ειχε ακουμπισει στο πατωμα, δεν ξερω αν εκανε καποια αποτομη κινηση γιατι ημουν λιγο παραπερα και δεν το ειδα καλα αλλα οταν σηκωθηκε, ο ζαχαριας πεταχτηκε και της εκανε ψευτοδαγκωμα στο χερι (γρατζουνια) :( Έχετε καποια σχολια;
Να προσθεσω πως για την ωρα έχει εναν κύκλο περιπου 15 ανθρωπων που τους δεχεται μια χαρα παντου. Θα είχε νοημα πχ να του φοραω φιμωτρο ή έστω το halti μεσα στο σπιτι ώστε να μπορουμε να το δουλεψουμε ολο αυτο αντι πχ να τον κλεισω σε αλλο δωματιο; Φυσικα αναφερομαι σε επισκεπτες που εχουν την ορεξη να το δουλεψουμε και οχι σε ανθρωπουσ που φοβουνται..
Αυτός ήταν και ό λόγος που μεταφεραμε το κρεβατακι του σε αλλο δωματιο ώστε να μην ελέγχει ποιοςς μπαινει και ποιος βγαίνει και να προλαβαινει και ο αλλος ανθρωπος να χαλαρωσει και να του εξηγησουμε και πως να το χειριστει.
Συγγνώμη για το σεντονι αλλα πιστευω πως έπρεπε να περιγραψω λιγο τη γενικοτερη κατασταση! Σιγουρα λειπουν και αλλες λεπτομερειες που θα φανουν χρησιμες.
 
  • Love
  • Like
Reactions: saras and Amaliaz


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Απ ότι καταλαβαίνω θέλετε να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά και να είναι φιλικός με όλους?
Αν ναι, ξεκινήστε με θετικές εμπειρίες. πχ οι επισκέπτες να του δίνουν μεζεδάκια ή να παίζουν ήπια μαζί του. Ωστόσο ο σκύλος θα πρέπει να μάθει να είναι πολύ ήρεμος όταν έρχεται κόσμος. Δε νομίζω να βοηθάει το να είναι σε άλλο δωμάτιο. Εγω θα τον είχα με το λουρί στο σπίτι τις πρώτες φορές και θα διόρθωνα ότι δεν μου άρεσε.
Ένας εκπ/τής θα σας βοηθήσει πολύ καθώς το πιο σημαντικό είναι πως θ αντιδράτε εσείς ανάλογα με τις κινήσεις του σκύλου. Σημαντικό ρόλο παίζει και η δική σας αντίδραση. Δεν είμαστε όσο καλοί ηθοποιοί νομίζουμε οτι είμαστε και αν εμείς είμαστε νευρικοί τα σκυλιά το καταλαβαίνουν. Αυτό το αναφέρω σε περίπτωση που : χτυπάει το κουδούνι και σεις αγχώνεστε για το πως θ' αντιδράσει ο σκύλος και τι θα κάνω κλπ. Πρέπει να είστε εξαιρετικά ψύχραιμη.

Πολύ πιθανό είναι ο Ζαχαρίας να βγάζει κάποια φύλαξη και καθότι μικρός ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο στο μυαλό του τι πρέπει να κάνει. Γι αυτό και οι ψευτοδαγκωνιές. Αυτό που με προβληματίζει (και θα συμβούλευα να έχετε τα μάτια σας 14 για να το σιγουρέψετε) είναι οι απότομες κινήσεις όπως το περιστατικό με την τσάντα ή αν σηκωθεί κάποιος να πάει στο λουτρό. Αυτό για μένα σημαίνει νευρικός σκύλος (ευαίσθητα νεύρα) το οποίο δεν μου αρέσει καθόλου σαν χαρακτηριστικό καθώς καθιστά τον σκύλο εξαιρετικά απρόβλεπτο. Απο την άλλη θα είστε οι εξαίρεση καθώς τα τσοπάνια φημίζονται οτι είναι ακριβώς το αντίθετο... δηλαδή φέτα.
 
  • Like
Reactions: sis and jo&zaxarias


jo&zaxarias

Active Member
12 Ιουνίου 2020
43
74
32
"Απ ότι καταλαβαίνω θέλετε να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά και να είναι φιλικός με όλους?"

Εντάξει δεν εχω θεμα αν δε θελει να καθεται να τον χαιδευουν προφανως, αλλα σιγουρα δε θελω να φερεται ετσι.

"Αν ναι, ξεκινήστε με θετικές εμπειρίες. πχ οι επισκέπτες να του δίνουν μεζεδάκια ή να παίζουν ήπια μαζί του. Ωστόσο ο σκύλος θα πρέπει να μάθει να είναι πολύ ήρεμος όταν έρχεται κόσμος. Δε νομίζω να βοηθάει το να είναι σε άλλο δωμάτιο. Εγω θα τον είχα με το λουρί στο σπίτι τις πρώτες φορές και θα διόρθωνα ότι δεν μου άρεσε."

Αυτο προσπαθω να κανω σε γενικές γραμμές και πιστεψτε με οποιος νεος ερχεται του δινει πολλες λιχουδιες, ίσως πρεπει να εχω κατι πιο ξεχωριστο και ιδιαιτερα νοστιμο για να τον κερνανε οι επισκεπτες

"Ένας εκπ/τής θα σας βοηθήσει πολύ καθώς το πιο σημαντικό είναι πως θ αντιδράτε εσείς ανάλογα με τις κινήσεις του σκύλου. Σημαντικό ρόλο παίζει και η δική σας αντίδραση. Δεν είμαστε όσο καλοί ηθοποιοί νομίζουμε οτι είμαστε και αν εμείς είμαστε νευρικοί τα σκυλιά το καταλαβαίνουν. Αυτό το αναφέρω σε περίπτωση που : χτυπάει το κουδούνι και σεις αγχώνεστε για το πως θ' αντιδράσει ο σκύλος και τι θα κάνω κλπ. Πρέπει να είστε εξαιρετικά ψύχραιμη."


Η αληθεια ειναι έχουμε κανει μόνο ενα μάθημα σχετικό για τη διαχειριση του οταν καποιος νεος ερχεται στο σπιτι μας και σιγουρα αγχωνομαι οσο και αν προσπαθω να μην αγχωθω...
Θελω και πρεπει να το δουλεψουμε και αλλο απλα και ο covid δεν με βοηθαει και πολυ μιας και λ ογω της καταστασης δε βλεπω ειδικα στο σπιτι ατομα που δεν ξερει ηδη ο ζαχαριας απο μωρο.

Πολύ πιθανό είναι ο Ζαχαρίας να βγάζει κάποια φύλαξη και καθότι μικρός ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο στο μυαλό του τι πρέπει να κάνει. Γι αυτό και οι ψευτοδαγκωνιές. Αυτό που με προβληματίζει (και θα συμβούλευα να έχετε τα μάτια σας 14 για να το σιγουρέψετε) είναι οι απότομες κινήσεις όπως το περιστατικό με την τσάντα ή αν σηκωθεί κάποιος να πάει στο λουτρό. Αυτό για μένα σημαίνει νευρικός σκύλος (ευαίσθητα νεύρα) το οποίο δεν μου αρέσει καθόλου σαν χαρακτηριστικό καθώς καθιστά τον σκύλο εξαιρετικά απρόβλεπτο. Απο την άλλη θα είστε οι εξαίρεση καθώς τα τσοπάνια φημίζονται οτι είναι ακριβώς το αντίθετο... δηλαδή φέτα.

συμφωνω απολυτα, ουτε εμενα μου αρεσει και με στενοχωρει παρα πολυ. έχω ριξει πολυ κλαμα για τον ζαχαρια, ειδικα προς τα χριστουγεννα ημουν στα ορια να ψαξω να τον δωσω αλλα μετα το πηρα πιο ψυχραιμα και αποφασισαμε με τον φιλο μου να το παλεψουμε και να δουλεψουμε και αλλο με το παλιοτομαρο. :D Όσον αφορά το τι έγινε τα χριστούγεννα.. Είχαμε παει στο σπιτι του φιλου μου οπου ξερει και περιμενει να βρει τον φιλο μου και τουσ γονεις του. Εκεινη την ημερα ηρθε και η αδερφη του φιλου μου την οποια τη γνωριζει εξαρχης και εχουμε παει και διακοπες μαζι και κοιμοταν στον ιδιο χωρο μαζι της κλπ. Η αληθεια ειναι ειχε μεν καιρο καιρο να τη δει αλλα επαναλαμβανω την ξερει αρκετα καλα.
Όταν την ειδε ολα καλα παιχνιδια χαρες (ειχαμε παει εκει απο το μεσημερι). Καποια στιγμη το βραδυ, ενω ο Ζαχαριας καθοταν στην κουζινα και μυριζε τι εφτιαχνε η μητερα του φιλου μου :)D), περναει απο πισω του η αδερφη του χωρις να του δωσει καμια σημασια, και παει στο πισω δωματιο. όταν βγαινει και ενω κρατουσε κατι φακελους, ο ζαχαριας νευριαζει και της γαβγιζει και της δαγκωνει και αφηνει το πουλοβερ. Εκεινη ξαφνιαζεται, φωναζει και τοτε ο ζαχαριας τησ γρυλιζει. Δεν ειναι παραλογο;;
Δεν ξερω απο σκυλια και δυστυχως αναγκαζομαι να μαθω με το δυσκολο τροπο εξαρχης αλλα νιωθω σα να υπολογιζει σε καθε σπιτι ποιος πρεπει να ειναι μεσα και αν ειναι καποιος εξτρα απλα δεν τον θελει.
Να σημειωθει πως φτιαξαμε τη σχεση τους, ζητωντας απο την κοπελα να εχει λιχουδιες, τον φωναζε, του εδινε εντολες στο τελος μεινε, κινουνταν στο χωρο ελευθερα ενω τον ειχε στο μεινε και μετα επιβραβευση. Προσπαθησαμε δηλαδη να την ανεβασουμε και να καταλαβει ο μικρος πως ειναι υπο της. Της ζητησαμε μαλιστα να του βαζει εκεινη και το κανονικο του γευμα. Εκτοτε εχει ερθει και αλλες 2-3 φορες σπιτι και ειναι κομπλε.
 
  • Like
Reactions: Pepev50


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Απο την άλλη θα είστε οι εξαίρεση καθώς τα τσοπάνια φημίζονται οτι είναι ακριβώς το αντίθετο... δηλαδή φέτα.
Και ομως ειναι κλασικη συμπεριφορα ορεινου ποιμενικου (και οχι μονο) αυτη που εχει ο μεγαλοκουταβος.... Επιφυλακτικος και δινει χωρο σε κατι που ειναι ελεγχομενο... στην ακινησια ειναι ξαπλωμενος και παρακολουθει... στην κινηση η οποια δε συνοδευεται με εντολη μεινε (ή τελοσπαντων οτι θελει ο καθενας )του ιδιοκτητη παιρνει πρωτοβουλια να επεμβει. Τυπικο.
Επειδη ειναι ακομα "κουταβι" καλο θα ηταν να συμβουλευτειτε εναν εκπαιδευτη για το θεμα. Θελει δουλεια με τους ξενους να "ξεχυλωσουν" λιγο οι ανοχες του και βεβαια να καταλαβει οτι ΕΣΥ κανεις κουμπαντο σπιτι σου εφοσον ΕΣΥ εχεις υποδεχτει καποιον στο σπιτι σου ... ισως να θελει και πιο πολυ χρονο με εναν αγνωστο ανθρωπο ... υπαρχει και αυτη η περιπτωση. Καποια σκυλια θελουν χρονο, καποια στο 5λεπτο χαλαρωνουν... Σιγουρα θα πρεπει να τον δουλεψετε τωρα που ειναι μικρος και κανει χαζοδαγκωνιες, ωστε να "χαλαρωσει" λιγο. Μην ξεχνας οτι τωρα μπαινει σε φαση ωριμανσης... εκει στα 2 ειναι το χειροτερο. Οποτε πολλη δουλεια τωρα με το Ζαχαρια ώστε στο μελλον να χαρειτε τα αποτελεσματα της :giggle:
Υ.Γ Τι κουκλος ειναι αυτος !!!
 
Last edited:




jo&zaxarias

Active Member
12 Ιουνίου 2020
43
74
32
Ακριβώς αυτό κάνει!!Εάν δεν τον προλάβεις επεμβαινει!
Θεωρείτε πως έχει νοημα να του φοράω το halti ή φίμωτρο (έστω υφασματινο για να τον μπουκωνουν λιχουδιες οι νεοι επισκεπτες αλλα να μη μπορει ταυτοχρονα να κανει βλακεια);;
Η αλήθεια ειναι πως κανει καινουριους φιλους αλλα θελει χρονο ωστε να κερδισουν την εμπιστοσυνη του. Τουλαχιστον την απολυτη.. Στο δρόμο όσοι εχουν σκύλο, εχουν αβανταζ... Δηλαδη καθεται να τον χαιδεψουν αμεσως.
 


jo&zaxarias

Active Member
12 Ιουνίου 2020
43
74
32
Υ.Γ Τι κουκλος ειναι αυτος !!!
Μωρέ κούκλος είναι ο ατιμος αλλα ζορικος :cautious: Η μάνα μου τον λέει βόγλη γιατι είναι λεει πολυ όμορφος και βλάχος :LOL:
Για παράδειγμα, απ οταν ηταν 5 μηνων τραμπουκιζε τη μανα μου που κινουνταν στο χωρο. Η μανα μου στο μεταξυ φοβαται τα μεγαλα σκυλια παρολο που τα αγαπαει ολα και δε θελει το κακο τους προφανως και τωρα εχουν καταληξει να ειναι κολλητοι :LOL:
Κανουν χαδια και της ριχνει και καμια σπρωξια αμα λαχει
513EC71A-888F-4C39-ADFF-C93D61FDF361.jpeg
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ακριβώς αυτό κάνει!!Εάν δεν τον προλάβεις επεμβαινει!
Θεωρείτε πως έχει νοημα να του φοράω το halti ή φίμωτρο (έστω υφασματινο για να τον μπουκωνουν λιχουδιες οι νεοι επισκεπτες αλλα να μη μπορει ταυτοχρονα να κανει βλακεια);;
Η αλήθεια ειναι πως κανει καινουριους φιλους αλλα θελει χρονο ωστε να κερδισουν την εμπιστοσυνη του. Τουλαχιστον την απολυτη.. Στο δρόμο όσοι εχουν σκύλο, εχουν αβανταζ... Δηλαδη καθεται να τον χαιδεψουν αμεσως.
Η συμπεριφορα του μου θυμιζει πολυ τη δικη μου χαζοβιολα... τωρα ειναι στα 4 και εχει "ηρεμησει" παρα πολυ βεβαια. Θελει το χρονο της και μετα γινεται ζεν... δε θα ερθει για αγαπες κλπ σαν τη μεγαλη βεβαια αλλα δε θα χρειαζεται και να ζητησουνε την αδεια της για να μετακινουνται οι ανθρωποι. Το αν θα δουλεψει το χαλτι ή το φιμωτρο εξαρταται απο το ποσο αυτα του προκαλουν στρες... Γι αυτο σου εγραψα καλο θα ηταν να τον δει καποιος εκπαιδευτης. Εαν ειναι στρεσσογονο γι αυτον δεν ειναι η καλυτερη λυση...
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Προσοχή : επειδή η αδερφή του φίλου σου κράταγε μια λιχουδιά κ ο Ζάχος έκανε κάτσε κλπ, δεν σημαίνει ότι έγιναν best buddies. Ξεκάθαρα το σκυλί κάνει αυτό που του ζητάνε μόνο και μόνο για να φάει. Και αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους. Ο χρόνος και οι κοινές ευχάριστες εμπειρίες θα χτίσουν την σχέση τους.

Tεράστια συμβουλή : η δικιά μου "φίλη" δεν μπορεί να κάνει καλά το δικό μας σκυλί (απέναντι σε συγκεκριμένα ερεθίσματα), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγούνε βόλτα μόνες τους. Άρα μάθε μέσα απο την δικιά μας αποτυχία και φρόντισε να μπορείς να ελέγχεις τον σκύλο σου πριν σε κάνει έλκηθρο και γίνει η ζωή σας δύσκολη.

Μέσα στο σπίτι λουράκι και διόρθωση σε συνδυασμό με εντολές. Δεν πιστεύω οτι χρειάζεται κάτι άλλο.
Θα σου πω τι κάναμε εμείς :
χτυπάει κουδούνι --- σκύλος γαβγίζει --- ηρέμησε σκύλε, κάτσε κάτω ήρεμος (δεν ανοίγουμε αν δεν ηρεμήσει πραγματικά)
ανοίγουμε την πόρτα --- ο σκύλος σηκώνεται κ γαβγίζει --- ο επισκέπτης σταματάει να κινείται (δεν κοιτάει τον σκύλο, τον αγνοεί παντελώς) κ μεις επαναφέρουμε τον σκύλο σε κατάσταση ηρεμίας. Μόλις ηρεμήσει ο επισκέπτης μπορεί να κινηθεί ήρεμα προς τον καναπέ.
Ακολουθούμε τον επισκέπτη στο σαλόνι κ καθόμαστε απέναντι του, δεν έχει χειραψίες, ασπασμούς ή σωματική επαφή (απαγορεύονται και απο τον covid ;) ). Ο επισκέπτης αγνοεί παντελώς τον σκύλο, δεν τον κοιτάει, σα να μην υπάρχει.
Ο σκύλος είναι στο λουρί δίπλα μας, μετά απο λίγο θα βαρεθεί κ θα ξαπλώσει.
Αντίστοιχα ήρεμα γίνεται και το ξεπροβόδισμα.
Αν αυτό το σενάριο επαναληφθεί αρκετές φορές ο σκύλος θα το εμπεδώσει.

Και μια ακόμη φορά : ζήτα την βοήθεια εκπαιδευτή, επένδυσε τώρα που είναι σχετικά νωρίς πριν προλάβει να παγιώσει συμπεριφορές. Μέχρι να τον βρεις, δες μερικά βίντεο στο ytube.
 
  • Like
Reactions: Amaliaz


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Μέσα στο σπίτι λουράκι και διόρθωση σε συνδυασμό με εντολές. Δεν πιστεύω οτι χρειάζεται κάτι άλλο.
Θα σου πω τι κάναμε εμείς :
χτυπάει κουδούνι --- σκύλος γαβγίζει --- ηρέμησε σκύλε, κάτσε κάτω ήρεμος (δεν ανοίγουμε αν δεν ηρεμήσει πραγματικά)
ανοίγουμε την πόρτα --- ο σκύλος σηκώνεται κ γαβγίζει --- ο επισκέπτης σταματάει να κινείται (δεν κοιτάει τον σκύλο, τον αγνοεί παντελώς) κ μεις επαναφέρουμε τον σκύλο σε κατάσταση ηρεμίας. Μόλις ηρεμήσει ο επισκέπτης μπορεί να κινηθεί ήρεμα προς τον καναπέ.
Ακολουθούμε τον επισκέπτη στο σαλόνι κ καθόμαστε απέναντι του, δεν έχει χειραψίες, ασπασμούς ή σωματική επαφή (απαγορεύονται και απο τον covid ;) ). Ο επισκέπτης αγνοεί παντελώς τον σκύλο, δεν τον κοιτάει, σα να μην υπάρχει.
Ο σκύλος είναι στο λουρί δίπλα μας, μετά απο λίγο θα βαρεθεί κ θα ξαπλώσει.
Αντίστοιχα ήρεμα γίνεται και το ξεπροβόδισμα.
Αν αυτό το σενάριο επαναληφθεί αρκετές φορές ο σκύλος θα το εμπεδώσει.
Εδω υπαρχει μια παγιδα... Ωραια ολα αυτα και τα εχω ζησει (και τα εχω κανει) και εγω με τον ιδιο τροπο που τα περιγραφεις.
Τι θα γινει εαν ομως εγω παω στην κουζινα να βαλω κατι να πιουμε και εκεινη τη στιγμη χτυπησει το τηλεφωνο του επισκεπτη που το εχει ξεχασει στην τσαντα του η οποια βρισκεται πανω στο τραπεζι στην τραπεζαρια και σηκωνεται να το παρει? Το περιγραφω ακριβως οπως το εχω ζησει και ο σκυλος πιαστηκε ακριβως 5 εκ απο το προσωπο του επισκεπτη... Δε φτανει αυτο! Δεν ειναι λυση να μην κοιταζει ο αλλος το σκυλο στα ματια, να μην κουναει το κεφαλι του... να μη αναπνεει κοντα στο σκυλο! Ενας σκυλος που δε θα χαλαρωσει και θα το δειξει με το σωμα του πρεπει να ειναι σε crate! Τελος. Εγω ειμαι απολυτη σε αυτο... νομιζω οτι το θεμα εδω δεν ειναι να ειναι διπλα της ο σκυλος και να μη τον κοιτανε στα ματια... αλλα να μαθει πως να αλληλεπιδρα με τους ανθρωπους που μπαινουν σαν καλεσμενοι στο σπιτι. Να μαθει να ξεχωριζει οτι απο τη στιγμη που ο ιδιοκτητης τους βαζει στο σπιτι, ο ρολος ο δικος του τελειωνει. Μερικα σκυλια το καταφερνουν αλλα οχι... θα πρεπει ομως ενας σκυλος να δουλευτει σωστα και εντατικα πριν καταλήξουμε στο ενα ή το άλλο.
 


jo&zaxarias

Active Member
12 Ιουνίου 2020
43
74
32
Η συμπεριφορα του μου θυμιζει πολυ τη δικη μου χαζοβιολα... τωρα ειναι στα 4 και εχει "ηρεμησει" παρα πολυ βεβαια. Θελει το χρονο της και μετα γινεται ζεν... δε θα ερθει για αγαπες κλπ σαν τη μεγαλη βεβαια αλλα δε θα χρειαζεται και να ζητησουνε την αδεια της για να μετακινουνται οι ανθρωποι. Το αν θα δουλεψει το χαλτι ή το φιμωτρο εξαρταται απο το ποσο αυτα του προκαλουν στρες... Γι αυτο σου εγραψα καλο θα ηταν να τον δει καποιος εκπαιδευτης. Εαν ειναι στρεσσογονο γι αυτον δεν ειναι η καλυτερη λυση...
Αυτό ακριβώς, δεν με ενδιαφερει αν θα θελει χαδια, απλα να είναι ηρεμος και να δεχεται οτι αφου αφησα εγω καποιον να μπει, ειναι οκ.
Μάλλον χάσατε το τμήμα απο το σεντόνι μου που σας αναφέρω πως έχουμε εκπαιδευτη απο το Σεπτεμβρη. Εκείνος μου εχει μαθει να τον χειριζομαι παρα τα κιλα του και οπως ειπα δυστυχως καναμε μονο ενα μαθημα για τη διαχειριση της συμπεριφορας του μεσα στο σπιτι με καποιον αγνωστο επισκεπτη αλλά λόγω covid δεν ειναι τοσο ευκολο και το βασικο μου κυκλο τον εχει γνωρισει και τον εχει αγαπησει.
 
  • Like
Reactions: Pepev50


jo&zaxarias

Active Member
12 Ιουνίου 2020
43
74
32
Tεράστια συμβουλή : η δικιά μου "φίλη" δεν μπορεί να κάνει καλά το δικό μας σκυλί (απέναντι σε συγκεκριμένα ερεθίσματα), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγούνε βόλτα μόνες τους. Άρα μάθε μέσα απο την δικιά μας αποτυχία και φρόντισε να μπορείς να ελέγχεις τον σκύλο σου πριν σε κάνει έλκηθρο και γίνει η ζωή σας δύσκολη.

Μέσα στο σπίτι λουράκι και διόρθωση σε συνδυασμό με εντολές. Δεν πιστεύω οτι χρειάζεται κάτι άλλο.
Θα σου πω τι κάναμε εμείς :
χτυπάει κουδούνι --- σκύλος γαβγίζει --- ηρέμησε σκύλε, κάτσε κάτω ήρεμος (δεν ανοίγουμε αν δεν ηρεμήσει πραγματικά)
ανοίγουμε την πόρτα --- ο σκύλος σηκώνεται κ γαβγίζει --- ο επισκέπτης σταματάει να κινείται (δεν κοιτάει τον σκύλο, τον αγνοεί παντελώς) κ μεις επαναφέρουμε τον σκύλο σε κατάσταση ηρεμίας. Μόλις ηρεμήσει ο επισκέπτης μπορεί να κινηθεί ήρεμα προς τον καναπέ.
Ακολουθούμε τον επισκέπτη στο σαλόνι κ καθόμαστε απέναντι του, δεν έχει χειραψίες, ασπασμούς ή σωματική επαφή (απαγορεύονται και απο τον covid ;) ). Ο επισκέπτης αγνοεί παντελώς τον σκύλο, δεν τον κοιτάει, σα να μην υπάρχει.
Ο σκύλος είναι στο λουρί δίπλα μας, μετά απο λίγο θα βαρεθεί κ θα ξαπλώσει.
Αντίστοιχα ήρεμα γίνεται και το ξεπροβόδισμα.
Αν αυτό το σενάριο επαναληφθεί αρκετές φορές ο σκύλος θα το εμπεδώσει.

Και μια ακόμη φορά : ζήτα την βοήθεια εκπαιδευτή, επένδυσε τώρα που είναι σχετικά νωρίς πριν προλάβει να παγιώσει συμπεριφορές. Μέχρι να τον βρεις, δες μερικά βίντεο στο ytube.
Έφτασα πολύ κοντα στο να μην μπορω να τον κανω καλα και μετα ηταν που πηρα την αποφαση για τη στειρωση. Να σημειωσω εδω πως ουσιαστικα μονο εγω τον βγαζω οποτε έπρεπε να καταφερω να τον ελεγχω απολυτα και θεωρω πως το εχω πετυχει. Φυσικα κοιταζω συνεχεια γυρω γυρω για να προβλεψω και να αποφυγω καταστασεισ που θα προκαλεσουν αναστατωση. Το halti με εχει βοηθησει υπερβολικα γιατι δεν εχω πια το αγχος μη στραβωσει με καποιον ανθρωπο οποτε ειμαι και εγω πολυ πιο ηρεμη και το περναω αυτο και στο σκυλο. Καθεται να του φορεσω χωρις δραματα αλλα εννοειται τον εχω μποθκωσει και τον μπουκωνω με πολλες λιχουδιες οσο το φοραει :D

Τα ίδια κανουμε και εμεις, ετσι εχουμε πει και με τον εκπαιδευτη και το ακολουθουμε, απλα οπως ειπα και παραπανω θελουμε παραπανω μαθηματα μεσα στο σπιτι απ οτι φαινεται... πρεπει να βρω εθελοντες :D
 
  • Like
Reactions: Amaliaz


jo&zaxarias

Active Member
12 Ιουνίου 2020
43
74
32
Εδω υπαρχει μια παγιδα... Ωραια ολα αυτα και τα εχω ζησει (και τα εχω κανει) και εγω με τον ιδιο τροπο που τα περιγραφεις.
Τι θα γινει εαν ομως εγω παω στην κουζινα να βαλω κατι να πιουμε και εκεινη τη στιγμη χτυπησει το τηλεφωνο του επισκεπτη που το εχει ξεχασει στην τσαντα του η οποια βρισκεται πανω στο τραπεζι στην τραπεζαρια και σηκωνεται να το παρει? Το περιγραφω ακριβως οπως το εχω ζησει και ο σκυλος πιαστηκε ακριβως 5 εκ απο το προσωπο του επισκεπτη... Δε φτανει αυτο! Δεν ειναι λυση να μην κοιταζει ο αλλος το σκυλο στα ματια, να μην κουναει το κεφαλι του... να μη αναπνεει κοντα στο σκυλο! Ενας σκυλος που δε θα χαλαρωσει και θα το δειξει με το σωμα του πρεπει να ειναι σε crate! Τελος. Εγω ειμαι απολυτη σε αυτο... νομιζω οτι το θεμα εδω δεν ειναι να ειναι διπλα της ο σκυλος και να μη τον κοιτανε στα ματια... αλλα να μαθει πως να αλληλεπιδρα με τους ανθρωπους που μπαινουν σαν καλεσμενοι στο σπιτι. Να μαθει να ξεχωριζει οτι απο τη στιγμη που ο ιδιοκτητης τους βαζει στο σπιτι, ο ρολος ο δικος του τελειωνει. Μερικα σκυλια το καταφερνουν αλλα οχι... θα πρεπει ομως ενας σκυλος να δουλευτει σωστα και εντατικα πριν καταλήξουμε στο ενα ή το άλλο.
και εμεις ετσι την εχουμε πατησει όσες φορές εχει γινει κατι στραβο... Το θέμα ειναι εκει που δεν το περιμενεις... θεωρω πως αν καταφερω να αισθανεται ανετα με το halti, θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει και μεσα στο σπιτι ώστε να δουμε λιγο αντιδρασεις και να προλαβαινουμε ή να διορθωνουμε πραγματα... γιατι απο την αλλη και με το λουρι αν τραβολογαει γαβγίζοντας παλι στρεσσογονο δεν ειναι;;; :/
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
και εμεις ετσι την εχουμε πατησει όσες φορές εχει γινει κατι στραβο... Το θέμα ειναι εκει που δεν το περιμενεις... θεωρω πως αν καταφερω να αισθανεται ανετα με το halti, θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει και μεσα στο σπιτι ώστε να δουμε λιγο αντιδρασεις και να προλαβαινουμε ή να διορθωνουμε πραγματα... γιατι απο την αλλη και με το λουρι αν τραβολογαει γαβγίζοντας παλι στρεσσογονο δεν ειναι;;; :/
Δεν ξερω πως διορθωνει καποιος ενα σκυλο με το halti... δεν εχω ιδεα.
Εγω μετα τις μια δυο φορες που εκανε ντου το πανχαζο ... την ειχα με λουρι μεχρι να μπουν οι ανθρωποι.. και για λιγη ωρα πανω ενα κοντο λουρι.. την αφηνα να τους μυρισει διεξοδικα (ειναι και εμμονικη με αυτο το θεμα .. ειναι το σκυλι που δε γλύφει ποτε αλλα μυριζει με μανια τα παντα ) και τη μπουκωναν και τη χαιδευαν στο κεφαλι. Τα μπραβο επεφταν βροχη εννοειται. Γαυγισμα οσο την κραταω δεν παιζει... κοβεται συνοπτικα.
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Αν πάει στην κουζίνα να βάλει νερό ο σκύλος (αφού είναι στον οδηγό) θα την ακολουθήσει στην κουζίνα. :giggle: (είμαι εξυπνάκιας)
Οι πρώτοι επισκέπτες-επισκέψεις θα είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, σύντομες, 15λεπτες.
Τι να σας πω... στο δικό μου γαλανομάτικο σκυλάκι τα παραπάνω δούλεψαν

Crate
η Αμαλία (φαντάζομαι) δεν εννοεί βάζουμε μέσα τον σκύλο και τον αφήνουμε να κάνει ότι θέλει πχ να γαβγίζει. Νομίζω εννοεί : αν ο σκύλος δεν συμμορφώνεται κλπ κατόπιν εντολής λιχουδιάς κλπ θα μπει στο crate με την εντολή κάτσε ησυχία. Άρα το crate λειτουργεί με το να ηρεμήσει ο σκύλος και ταυτόχρονα να είναι ασφαλείς οι επισκέπτες.
(προσπαθώ να είμαι πιο επεξηγηματικός γιατί η Jo πιθανότατα να μην κατανοεί πλήρως κάποια εκπαιδευτικά εργαλεία)

Όταν το σκυλί είναι στα κόκκινα ο οδηγός είναι το μέσο να συνετίσουμε/ηρεμίσουμε χωρίς να τον ακουμπήσουμε άμεσα. (τον τραβάμε κ λίγο κοφτά... δεν θα πάθει τίποτα το μοσχάρι)
όπως λέει η Αμαλία : Γαυγισμα οσο την κραταω δεν παιζει... κοβεται συνοπτικα.
 
  • Like
Reactions: jo&zaxarias


jo&zaxarias

Active Member
12 Ιουνίου 2020
43
74
32
Δεν ξερω πως διορθωνει καποιος ενα σκυλο με το halti... δεν εχω ιδεα.
Εγω μετα τις μια δυο φορες που εκανε ντου το πανχαζο ... την ειχα με λουρι μεχρι να μπουν οι ανθρωποι.. και για λιγη ωρα πανω ενα κοντο λουρι.. την αφηνα να τους μυρισει διεξοδικα (ειναι και εμμονικη με αυτο το θεμα .. ειναι το σκυλι που δε γλύφει ποτε αλλα μυριζει με μανια τα παντα ) και τη μπουκωναν και τη χαιδευαν στο κεφαλι. Τα μπραβο επεφταν βροχη εννοειται. Γαυγισμα οσο την κραταω δεν παιζει... κοβεται συνοπτικα.
Ούτε εγω ξερω, το εχω παρει πολυ πρόσφατα, πριν ειχα αλυσιδα πνίχτη (οχι πως καταλαβαινει και πολλα με το σβερκο που εχει αλλα τελος παντων, αν προλαβει και απομακρυνθει λιγο και τον διορθωσεις υπο καταλληλη γωνια φυσικα, με λιγη δυναμη, κατι καταλαβαινει).. Με halti ισως δεν μπορεις να κανεις διορθωση εδω που τα λεμε, βεβαια ελεγχεις το κεφαλι του οποτε δεν μπορει να κανει σαχλαμαρα εκ των πραγματων. Ίσως ειναι καλυτερα να φοραει τον πνιχτη του και ενα υφασματινο φυμωτρακι ελαχιστα χαλαρο ωστε να μασουλαει λιχουδιες αλλα να μην μπορει να ανοιξει πολυ το στομα;;; Φυσικα να εχουμε δουλεψει με το φιμωτρακι σε ασχετες ωρες ωστε να το δεχεται.
Όμως αυτο εκανε και με την κοπελα που γνωρισε τις προαλλες (εννοω για καμια ωρα ημασταν μια χαρα, τη δεχτηκε φαινομενικα) και μετα που θεωρησε οτι θα βγαλει κανα σουγια μαλλον απο την τσαντα της και θα μας καθαρισει ολους, την εκανε τη βλακεια του :(
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αν πάει στην κουζίνα να βάλει νερό ο σκύλος (αφού είναι στον οδηγό) θα την ακολουθήσει στην κουζίνα. :giggle: (είμαι εξυπνάκιας)
Οι πρώτοι επισκέπτες-επισκέψεις θα είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, σύντομες, 15λεπτες.
Τι να σας πω... στο δικό μου γαλανομάτικο σκυλάκι τα παραπάνω δούλεψαν

Crate
η Αμαλία (φαντάζομαι) δεν εννοεί βάζουμε μέσα τον σκύλο και τον αφήνουμε να κάνει ότι θέλει πχ να γαβγίζει. Νομίζω εννοεί : αν ο σκύλος δεν συμμορφώνεται κλπ κατόπιν εντολής λιχουδιάς κλπ θα μπει στο crate με την εντολή κάτσε ησυχία. Άρα το crate λειτουργεί με το να ηρεμήσει ο σκύλος και ταυτόχρονα να είναι ασφαλείς οι επισκέπτες.
(προσπαθώ να είμαι πιο επεξηγηματικός γιατί η Jo πιθανότατα να μην κατανοεί πλήρως κάποια εκπαιδευτικά εργαλεία)

Όταν το σκυλί είναι στα κόκκινα ο οδηγός είναι το μέσο να συνετίσουμε/ηρεμίσουμε χωρίς να τον ακουμπήσουμε άμεσα. (τον τραβάμε κ λίγο κοφτά... δεν θα πάθει τίποτα το μοσχάρι)
όπως λέει η Αμαλία : Γαυγισμα οσο την κραταω δεν παιζει... κοβεται συνοπτικα.
χαχαχα ααα δηλαδη θα σερβιρω με το σκυλο μπατλερ απο πισω μου

Εννοω crate απο την ωρα που θα μπω στο σπιτι μεχρι την ωρα που θα πατησω το ποδι μου εξω απο το σπιτι. Το αν θα χτυπιεται ο σκυλος μεσα στο crate δεν ειναι δικη μου ευθυνη αλλα του ιδιοκτητη του. Η ασφαλεια μου με απασχολει μονο :LOL:

Δε φτανει που μας παιρνει τα αυτια ολη μερα με το γαυγισμα της σε οτι κινειται, θα την κραταω και στον οδηγο και θα γαυγιζει??? Σιχτιρ :ROFLMAO:
 
Last edited:


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Όμως αυτο εκανε και με την κοπελα που γνωρισε τις προαλλες (εννοω για καμια ωρα ημασταν μια χαρα, τη δεχτηκε φαινομενικα) και μετα που θεωρησε οτι θα βγαλει κανα σουγια μαλλον απο την τσαντα της και θα μας καθαρισει ολους, την εκανε τη βλακεια του :(
Μαθε να διαβαζεις το σκυλο σου και να επικοινωνεις μαζι του!! Δε φανταζεσαι ποσο σημαντικο ειναι... ούσα γυναικα και εχοντας ζησει με ενα αρσενικο dogo 50 κιλων 6.5 χρονια θα σου πω οτι κατι "εχασες" σε αυτη τη φαση που περιγραφεις.
 
  • Like
Reactions: jo&zaxarias


jo&zaxarias

Active Member
12 Ιουνίου 2020
43
74
32
Για αρχη σας ευχαριστω παρα πολυ για τις αμεσες απαντησεις!! Νομιζω εχει ενδιαφερον το θεμα για εμας που υποφερουμε απο αυτα τα ζαβα!
Αυτο που κανω εγω πλεον ειναι οτι τον στελνω στο αλλο δωματιο που ειναι το κρεβατι του με το που χτυπαει το κουδουνι (πλεον το εχει μαθει και μπορει αναλογα τα κεφια να κανει μερικα γαβ τυπου σας το λεω καποιος ειναι κατω, τρεχατε!! και μετα αποχωρει μονος του στα ενδοτερα :LOL:), ερχεται ο επισκετπης, αφηνει τα πραγματα του, τον χαιρεταμε ηρεμα και ωραια, μετα πηγαινουμε να φερουμε το τερας. Τελευταια που εχει αποσυρθει μεσα, τον φερνουμε χωρις λουρι γιατι φτανει στο σαλονι μεσω ενος διαδρομου που ειναι στενος σχετικα οποτε αν παρει φορα μπορουυμε να τον κλεισουμε, να τον μαλωσουμε και να τον βαλουμε να κατσει ηρεμα, μετα να προχωρησουμε λιγο ακομα και οταν ειναι ηρεμος να τον αφησουμε να παει να μυρισει οποιον ηρθε και φυσικα αυτος που ηρθε να τον κερασει μεζεδακια.
απλα οπως ειπατε και εσεις, το πραγματ περιπλεκεται αν ο νεος επισκεπτης θελησει να κινηθει μεσα στο σπιτι.. βλεπεις οτι ο ζαχαριας κοζαρει ασχημα :cautious: Οπότε μπορει πχ να τον κρατησουμε μαζι για καποια ωρα αν τρωμε, ή παιζουμε επιτραπεζιο ή συζηταμε πχ και αν μας πει ο επισκεπτης οτι θελει να παει στο μπανιο ή γενικα θελουμε ολοι να κινηθουμε στο χώρο, του λεμε να παει μεσα στο κρεβατακι του και του κλεινουμε πχ την πορτα.. αφου εχει δει ποιος ειναι μεσα κλπ, δε γαβγιζει, ριχνει εναν υπνακο.
 
  • Like
Reactions: Pepev50


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Jo να σου πω την αλήθεια..
αν είχα αρσενικό τσοπανόσκυλο 1 έτους θα ήθελα
- να είναι ατίθασος παρά ρομποτάκι
- να είναι μπόλικος στις αντιδράσεις του παρά μαζεμένος
- να δαγκώνει παρά να γλύφει
- να είναι ατρόμητος παρά φοβιτσιάρης
- να κοζάρει άσχημα παρά να κάνει τα γλυκά τα μάτια
- να δεθεί μόνο με μένα και τους πολύ στενούς μου και να μην αγαπάει όλον τον κόσμο
- να κάνει όλα αυτά που το τσοπάνικο dna και το ένστικτό του προστάζουν
Δηλαδή να είναι ένα νορμάλ τσοπανόσκυλο και οχι τσοπανόσκυλο του γλυκού νερού.

Δεν είναι όλα τα σκυλιά του καναπέ, ωστόσο μπορούν να γίνουν όλα εξαιρετικοί σύντροφοι.

Προσπάθησε να επικοινωνείς ουσιαστικά μαζί του (εγώ νομίζω πως αρχίζω να το καταφέρνω μετά απο 5 χρόνια). Ξεκίνα να τον παρατηρείς πιο σωστά. Κάνε του τεστάκια για να επιβεβαιώνεις αυτά που παρατηρείς. Μάθε τα κουσούρια και τα χούγια του, σεβάσου τα κ προσπάθησε να τον απευαισθητοποιήσεις σταδιακά σε κάποια απο αυτά. Και κανόνες, βάλε κανόνες απαράβατους να ξέρει οτι υπάρχουν όρια.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μηνύματα
898.185
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα