Σκυλογονεις μικροσωμων σκυλων, σας καλω για μια ερωτηση σχετικα με δοντια.


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
976
1.082
28
Ας μιλησουμε για τα δοντια των σκυλων μας.
Τι ηλικια εχει το σκυλι μας τωρα?
Σε τι κατασταση βρισκοντε τωρα τα δοντια του?
Τα βουρτσιζουμε καθημερινα? Δινουμε καποιο συμπληρωμα?
Παει για καθαρισμο, αν ναι, καθε ποτε, με μεθη ή με ναρκωση?
Εχει χασει καποιο δοντι?

Θα ηθελα να ακουσω αλλες εμπειριες. Ο δικος μου ειναι 2,5 χρονων περιπου. Οταν τον πηρα τα δοντια του ηταν χαλια, οχι τοσο τα μπροστα, αλλα τα πισω ηταν για τα κλαματα. Εχει θα ελεγα μετριο προγναθισμο ανω γναθου. Πηγε για καθαρισμο με μεθη (για τον οποιο εχω ακουσει πολλα πραγματα, οπως το οτι δεν ειναι και τοσο ουσιαστικος και αποτελεσματικος οσο αυτος της ναρκωσης, και συμφωνω, ομως δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση, οπως και πολλοι αλλοι εδω μεσα, να ναρκωνω το ζωο μου καθε 2 χρονια.) και υπερηχους, ο οποιος πηγε καλα, και τα δοντια του ηταν πλεον ασπρα οπως θα επρεπε. Ενα απο τα ανω μπροστινα δοντια επρεπε να βγει, διοτι η ζημια ηταν τοσο μεγαλη, που αργα η γρηγορα θα προκαλουσε προβλημα. Ο καθαρισμος εγινε πρωτη Ιουλη. Απο τοτε ακολουθω την ρουτινα που ειχα και πριν με καποιες προσφατες βελτιωσεις. Του δινω καθε μερα ενα κουταλακι plaque off, το οποιο βοηθαει στο να μην μυριζει καθολου η ανασα του, και προσφατα, τις τελευταιες 2-3 βδομαδες, του βουρτσιζω τα δοντια μια (το στανταρ) ή δυο φορες την ημερα. Μεσα σε περιπου 6 μηνες απο τον καθαρισμο λοιπον, παρατηρω πως τα μπροστα δοντια εχουνε ενα πολυ ελαφρη κιτρινισμα αναμεσα τους, ενω τα πισω εχουνε ενα πολυ εμφανες κιτρινισμα στην μεση. Γνωριζω πως το ηδη υπαρχων κιτρινισμα δεν θα φυγει ουτε με την σκονη, ουτε με το βουρτσισμα. Αλλα ειναι φυσιολογικο που μεσα σε τοσο χρονικο διαστημα εχουν γινει ετσι? Η ανασα δεν μυριζει καθολου ακομα παντως.





ξερω πως τα δοντια στα μικροσωμα σκυλια ειναι δυσκολο να σωθουν, ομως θα ηθελα να ξερω εαν με αρκετη φροντιδα απο μερους μου, ισως και να μπορουν να ειναι σε μια καλη κατασταση για το υπολοιπο της ζωης του. Θα ηθελα τελος να πω, πως προσωπικα ειμαι αρκετα κατα των κοκκαλων, ειτε αυτα ειναι φυσικα κοκκαλα, ή αυτα που πουλανε στα πετ σοπ. Καθαρα απο προσωπικη εμπειρια με αλλο σκυλακι.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Πονεμένη ιστορία τα δόντια.

Ο ένας δικός μου φαινόταν από μικρός πως θα έχει θέματα και συχνά πλεναμε τα δόντια του.
Καθυστερούσαμε όσο μπορούσαμε τον καθαρισμό, γιατί η συμβουλή που είχαμε ήταν πως αν ξεκινήσει, θα χρειάζεται όλο και πιο συχνά, και όλη αυτή η διαδικασία θα φθειρει το σμάλτο.
Κάναμε καθαρισμό στα 8 του. Του είχαν φύγει ήδη 2,3 δόντια στο πίσω μέρος.
Μετά τον καθαρισμό έμειναν κάποια μπροστά. Όλα τα άλλα ήταν σάπια.

Αντιθέτως ο άλλος είναι 7 και έχει χάσει 4 μπροστινά δόντια στην πάνω γναθο από δικές του βλακειες και ενθουσιασμό στο παιχνίδι. Όλα τα άλλα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Έχει ακόμα ψωμί δλδ για καθαρισμό.

Ξέρω προσωπικά σκύλο μικρόσωμο 8 ετων (σκουπιδοκουταβο μικρόσωμο) που έχει δόντια κουταβιου. Άσπρα άσπρα.

2 γιορκι που είχα πιο παλιά, αδελφάκια, έφυγαν στα 13,14 με σχεδόν όλα τους τα δόντια σε αρκετά καλή κατάσταση.
Δεν τα είχα πλυνει ποτέ.

Το πρώτο γιορκακι που είχα έφυγε στα 10 του με όλα του τα δόντια σε άριστη κατάσταση. Πλύσιμο ποτέ.

Από όσα λοιπόν έχω δει σε δικά μου σκυλιά, σκυλιά φίλων και γνωστών, έχω καταλήξει πως όλο αυτό είναι καθαρά θέμα γενετικής προδιαθεσης.
Αν ο σκύλος έχει τέτοια προδιάθεση, υποθέτω πως μπορείς με πλύσιμο ή με διάφορα σκευάσματα να καθυστερήσεις κάπως την όλη διαδικασία.
 




medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.379
8.209
Και εγω νομιζω ειναι και θεμα dna, οπως και τους ανθρωπους. Απο εκει και περα παιζουν ρολο και αλλοι παράγοντες π.χ αν τον βρηκες πχ 10-15 μηνων και ειχε υποσιτιστει στην αναπτυξη ισως επηρέασε.Αλλο που επηρεάζει είναι και η διατροφή, νομιζω η μαλακή τροφη τύπου μαγειρευτο θελει πιο ενασχοληση με τα δόντια τους.

Ο δικος μου ειναι 4 και πιο μεγαλου μεγεθους (20 κιλα) παρα ταυτα απαντω..... :LOL: Τον λες προς το μικρο :giggle: Παρατηρησα λοιπον οτι τα πισω δόντια ,επειδη τα χρησιμοποιει με μανια οταν μασαει τα κερατα, ειναι κατασπρα ενω αντίθετα στους πανω κυνοδοντες εχει κανει λιγακι κιτρινιλα.
Το κερατο ελαφιου αν παρεις ενα σχετικα μεγαλο μεγεθος δεν εχεις να φοβασαι κατι, ειναι σκληρο και δε σπαει σε κοματια, καμια σχεση με κοκαλο, προσωπικα το θεωρω πολυ σεηφ. Το κραταει μηνες. Του βουβαλιου δε το προτεινω , βγαινουν μεγαλες φλουδες και επίσης βρωμαει σαν βουρκος μολις σαλιωθει. Πραγματικα απιστευτη βρωμα.

Ενα σκευασμα που επισης εγω βρηκα πολυ καλο ειναι το τζελ της platinum ΕΔΩ ....το εχω δοκιμασει σε 2-3 σκυλακια και εχω δει διαφορά . Μια φαση που του δικου μου εδινα μαλακη κροκετα της ιδιας εταιρειας χωρις να βουρτσιζω/κερατα , τα δοντια βρωμισαν κιτρινισαν και με το τζελ σε συχνη χρηση αστραψαν σε ενα μηνα. Σκοπευω να ξαναπαραγγειλω μολις ελευθερωθουμε, η τιμη ειναι τσουχτερη αλλα με χρηση πχ 1-2 φορες την εβδομαδα μου ειχε κρατησει κανα χρονο.
 
Last edited:


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Είμαστε σε ηλικία που πλέον πρέπει να γίνει κάτι με τα δόντια (5 ετών)
Ρωτώντας γιατρό μου είπε ότι το πρόβλημα είναι τα πιο σκουρόχρωμα σημεία κυρίως και όχι η κιτρινίλα.
Εχω προσπαθήσει να του τα πλύνω αλλά δεν έχω υπάρξει συνεπής.
Στις κροκέτες μην πολυποντάρετε πάντως, είναι λίγο μύθος το πόσο καλό κάνουν στα δόντια.
Απόλυτη ματαίωση βέβαια από το βλαμμένο που τις καταπίνει αμάσητες οπότε σε μας έτσι κι αλλιώς δε θα φανεί κάτι.
Κέρατα δεν τον ενδιαφέρουν καν, νομίζω ότι είναι ρεκόρ που ως τα 5 του τη βγάλαμε χωρίς καθαρισμό.
Πάντως το πρόβλημα δεν το εντοπίζω μόνο σε μικρόσωμα κι αν ισχύει αυτό θα ήθελα να ξέρω γιατί.

ΥΓ: έχουν βγει και κάτι dental μαλακές λιχουδιές από την plaque off που ισχυρίζονται ότι κάνουν δουλειά. Εμείς τουλάχιστο με το ευαίσθητο γαστρεντερικό τις έχουμε καλοδεχτεί αλλά για τα δόντια δεν ξέρω ακόμα αν δουλεύουν. Πανάκριβες επίσης!

@TheBestBoi ρώτα το γιατρό σου πιο συγκεκριμένα τι πρέπει να κοιτάς, μήπως είναι απλά χρωστικές αυτά που βλέπεις και όχι κάτι σημαντικό.
 
  • Like
Reactions: TheBestBoi


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Επίσης η σκόνη που χρησιμοποιείς, υποτίθεται αν δεν απατώμαι, βοηθάει στην καταπολέμηση των βακτηριδίων που δημιουργούν την πλάκα
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
976
1.082
28
Από όσα λοιπόν έχω δει σε δικά μου σκυλιά, σκυλιά φίλων και γνωστών, έχω καταλήξει πως όλο αυτό είναι καθαρά θέμα γενετικής προδιαθεσης.
Αν ο σκύλος έχει τέτοια προδιάθεση, υποθέτω πως μπορείς με πλύσιμο ή με διάφορα σκευάσματα να καθυστερήσεις κάπως την όλη διαδικασία.
@Yorkaddict Ετσι οπως μου τα λες, σιγουρα θα εχει να κανει και με γενετικη προδιαθεση, απλως αναρωτιεμαι, γιατι ειναι συνηθως τα μικροσωμα που εχουν αυτη την προδιαθεση? Δεν λεω σιγουρα υπαρχουν και μεγαλοσωμα με χαλια δοντια, αλλα αυτο συνηθως το βλεπω σε ιδιοκτητες που δεν ασχοληθηκαν ποτε τους, αντιθετως, τα περισσοτερα μεγαλοσωμα που ξερω, οτι ηλικια και να ειναι, εχουνε ασπρα δοντια που ειναι ζηλευτα.

@ΒασιλικηΖ Εγω προσωπικα θα ελεγα πως ναι, τα μικροτερα εχουνε μεγαλυτερο προβλημα, για πολλους λογους. Ειτε ειναι γενετικη προδιαθεση, ειτε ειναι το μικρο τους κεφαλι που εχει ως αποτελεσμα τα δοντια να ειναι το ενα πανω στο αλλο, ειτε ειναι το οτι κρατανε συνηθως τα νεογιλα τους δοντια και οταν ερχονται τα μονιμα προκαλειται παλι μπουγιο, ειτε ειναι οτι οσο μικροτερο το σκυλι, δυστυχως τοσο λιγοτερη και η ενασχολιση απο τους ιδιοκτητες, γιατι δυστυχως το 60%-70% των μικρων σκυλιων που ξερω α)δεν βγαινουν ποτε βολτα β)τρωνε απο κατσαρολα γ)δεν μασανε ποτε τιποτα σκληρο δ)δεν ξερουν καν τι ειναι η οδοντοβουρτσα και ο κτηνιατρος, ειτε, στη δικη μου περιπτωση, φταιει μια μορφολογικη ανωμαλια οπως ο προγναθισμος ή υπογναθισμος, και παει λεγοντας

@medusa Τον βρηκαμε οταν ηταν 18 μηνων, και κριμα που δεν εχω φωτογραφια απο το πως ηταν τα δοντια του τοτε, μιλαμε για ενα χαλι καφε, μαυρο, κιτρινο, σε ολες τις αποχρωσεις γενικα. Απορω, τοσο χαλια περναγε εκει που ηταν? Απο την Κρητη ηρθε, οποτε πολυ πιθανο να ηταν οντως τοσο απαισιες οι συνθηκες στις οποιες ζουσε. Σε εμενα τρωει μονο κροκετα

Εχω σκεφτει να του παρω κερατο ελαφιου, αλλα δισταζω παρα πολυ. Το αλλο μου σκυλι επαθε παγκρεατιτιδα απο αυτα τα αποξηραμενα σκληρα λουκανικα, και πλεον το καθε τι σκληρο μασητικο με τρομαζει λιγο. Ομως μαλλον με βλεπω να το προσπαθω και αυτο σε καποια φαση.

Αουτς! Η τιμη σιγουρα ειναι τσουχτερη, αλλα αμα κανει δουλεια θα το σκεφτω και αυτο. Πως το βαζει ακριβως? Απλα το βαζεις στο δαχτυλο/οδοντοβουρτσα και το βαζεις στα δοντια?

@zerom0 Τις εχω δει και τις λιχουδιες της plaque off, το θεμα ειναι πως και εμεις εχουμε αρκετα ευαισθητο γαστρεντερικο!

Στη γιατρο το ειπα πως βλεπω κιτρινιλες τοσο συντομα μετα τον καθαρισμο και δεν μου πολυαρεσει, αλλα ειπε πως δεν ειναι κατι που την ενοχλει. Εγω εξακολουθω καπως να πιστευω πως μετα απο 5-6 μηνες δεν επρεπε να ειχε μαζευτει τοσο εντονη κιτρινιλα στα πισω δοντια....


Απο οσο ξερω και οτι λεει και το σαιτ τους, δουλευει μεσω του αιματος και του σαλιου (που διαβασα σε αλλη πηγη)


 


FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
143
387
36
Εμείς αντέξαμε 4 χρόνια χωρίς καθαρισμό μόνο. Και το αποφάσισα αν και ο κτηνίατρος μας είπε ότι δεν είναι ακόμα απόλυτη ανάγκη γιατί ο σκύλος δεν ήθελε να μασάει πλέον τα παιχνίδια του και δεν τραβούσε με δύναμη. Σαν να δίσταζε ένα πράγμα. Χωρίς χαλασμένα δόντια ή πρόβλημα στα ούλα. Τα πίσω δόντια του όμως ήταν τελείως καφέ. Ο σκύλος μου δεν μασάει καθόλου τις κροκέτες (που είναι για μεσαίο σκύλο αν και ο δικός μου είναι 8,5 κιλά με το ζόρι) και τις καταπίνει σαν το γλάρο. Επίσης, λόγω των θεμάτων με το γαστρεντερικό του δεν μπορεί να φάει λιχουδιές ή κόκαλα για τα δόντια και οι περισσότερες σκόνες, οδοντόκρεμες και τζέλ του εμπορίου τον ενοχλούν στο γαστρεντερικό.

Κάναμε καθαρισμό με γενική αναισθησία το Σεπτέμβριο και ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε οδοντόκρεμα dentisept που μας πρότεινε ο κτηνίατρος δύο φορές τη βδομάδα χωρίς βούρτσισμα. Εγώ του βουρτσίζω και μία φορά την βδομάδα τα δόντια με tropiclean πού επίσης κάνει πολύ καλή δουλειά.

Μετά τον καθαρισμό έχει γίνει άλλος σκύλος. Παίζει με τρελή διάθεση και μασάει τα παιχνίδια του με πάθος. Επίσης, βρήκαμε και κάτι να μασάει που δεν τον ενοχλεί στο πεπτικό και κάνει δουλίτσα στα δόντια, είναι κάτι στίκ από γάλα yak σκληρά που πουλάνε τα πετ σοπ, πριν ούτε το ακουμπούσε ενώ τώρα δεν το αφήνει. Τα δόντια του 3 μήνες μετά είναι πεντακάθαρα και εννοείται συνεχίζουμε να τα πλένουμε μέρα παρά μέρα είτε με το ένα προϊόν είτε με το άλλο.

Εγώ δεν το μετάνιωσα καθόλου που κάναμε νωρίς τον καθαρισμό γιατί θεωρώ ότι έχει καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά είμαι προετοιμασμένη ότι θα πλένουμε δόντια συστηματικά για πάντα. Σε τελική ανάλυση πρέπει να τα ζυγίζουμε και να κάνουμε ότι θεωρούμε καλύτερο για τον μικρό μας φίλο.
 
  • Like
Reactions: TheBestBoi




FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
143
387
36
Μπορω και εγω να επιβεβαιωσω πως μετα τον καθαρισμο, παιζει με παιχνιδια σαν τρελος, και τα μασαει. Ενω πριν ουτε που να τα δει.

Yakers Dog Chew - ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ - Pet4u Αυτα λες? @FrankieChris
Ναί! Αυτά είναι. Υπάρχουν πλέον πολλές μάρκες στο εμπόριο απλά θα σου πρότεινα ένα μέγεθός μεγαλύτερο απο αυτό που θα επέλεγες συνήθως γιατί είναι αρκετά βαριά για το μέγεθος τους οπότε μπορεί να το βάλει όλο στο στόμα (δεν ξέρω τι μέγεθος είναι ο σκύλος σου αλλά εμείς στα 8,5 κιλά έχουμε μεσαίο μέγεθος)
 
  • Like
Reactions: TheBestBoi


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
γιατι ειναι συνηθως τα μικροσωμα που εχουν αυτη την προδιάθεση?
Καλή ερώτηση...
Οι περισσότεροι λένε αυτά που γράφεις κι εσύ πιο κάτω στο μήνυμά σου, δηλαδή συνωστισμός δοντιών σε μικρό στόμα.
Να σου πω την αλήθεια εμένα μου φαίνεται λίγο περίεργη αυτή η εξήγηση, με την έννοια πως στα μικρόσωμα (θεωρητικά) όλα είναι πιο μικρά αναλογικά.
Μικρότερο στόμα - μικρότερα δόντια για να χωρέσουν.
Σαφώς δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει αυτό, όπως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις και με τους ανθρώπους.
Αλλά και πάλι θεωρώ πως μιλάμε για εξαιρέσεις, όχι για τον κανόνα που να αφορά στο σύνολό τους τα μικρόσωμα και να εξηγεί επαρκώς το γιατί.
Ο δικός μου πχ δεν έχει θέμα χωρητικότητας.

Δεν ξέρω αν υπάρχει εξήγηση ή αν θα την βρούμε ποτέ.

Μπορει ξέρεις να είναι και θέμα αντιμετώπισης των μικροσωμων σκύλων, στην διατροφή τους και στις συνήθειές τους γενικότερα.
Μπορεί ακόμα να είναι και θέμα πιο συχνής παρατήρησης τέτοιων προβλημάτων σε μικρόσωμους σκύλους, λόγω πιο στενής παρακολούθησης - επαφής.
 


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Ο συνωστισμός στα μικρόσωμα για μένα μπορεί να εξηγηθεί μόνο αν έχει υπάρξει διασταύρωση με μεγαλύτερου μεγέθους πρόγονο.
Πέρα από αυτό, δεν αποτελούν εξαίρεση, τα περισσότερα που έχω συναντήσει έχουν μια χαρά αναλογική οδοντοστοιχία.

@FrankieChris είμαστε ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια περίπτωση!!!! Σε όλα!
Ομως τα μεγάλα μασώμενα της Plaque Off είναι τα μόνα που δεν τον έχουν πειράξει γαστρεντερικά και δεν του τα πήρα για τα δόντια (δώρο άδωρο αν δεν προηγηθεί καθαρισμός) αλλά για να έχει να μασουλάει κάτι. Βέβαια το καθαρίζει σε χρόνο dt.

@TheBestBoi ακριβώς αυτήν τη λειτουργία εννοούσα αλλά δε θυμόμουν ακριβή περιγραφή για την εν λόγω σκόνη.

Επίσης το τζελ της platinum ενώ έχει τόσο καλές κριτικές, εμάς μας έκατσε στραβά στο πεπτικό
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Να έχετε γενικά τον νου σας με τέτοιες λιχουδιές-οδοντοκαθαριστικα, γιατί πολλά (αν όχι όλα) έχουν αυξημένα ποσοστά πρωτεΐνης.
Εδώ περιγράφω την προσωπική μου εμπειρία.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Δείτε αυτές που βάλατε πιο πάνω πχ

ANALYTICAL CONSTITUENTS
Crude Protein 59.2%
, Oils and Fats 5.2%,
Crude Fibre 0.1%, Moisture 13%, Crude Ash 6%

Θέλει προσοχή.
Αντίστοιχα ποσοστά είχαν και κάτι twister που έδινα παλαιότερα.
 
  • Like
Reactions: TheBestBoi


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
976
1.082
28
Δείτε αυτές που βάλατε πιο πάνω πχ

ANALYTICAL CONSTITUENTS
Crude Protein 59.2%
, Oils and Fats 5.2%,
Crude Fibre 0.1%, Moisture 13%, Crude Ash 6%

Θέλει προσοχή.
Αντίστοιχα ποσοστά είχαν και κάτι twister που έδινα παλαιότερα.
Οντως αυτο ειναι τεραστια υπερβολη στην πρωτεινη. Ειδικα για τον δικο μου που ηδη η τροφη του εχει ενα 30% πρωτεινης. Κριμα και φανηκαν πολυ ωραιες. Μπορει να του τις εχω μονο για μια φορα τον μηνα και αν ξερω γω, δεν πιστευω αυτο να εκανε και τοση ζημια
 


FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
143
387
36
Όντως είναι πολύ ψηλά η πρωτεΐνη αλλά δεν τρώει ποσότητα ο σκύλος. Ο δικός μου το λιβανίζει εδώ και 3 μήνες περίπου απο ένα 20λεπτο την ημέρα (δεν το αφήνω παραπάνω) και ζήτημα αν έχει φάει το 1/4. Είναι πολύ σκληρό και δεν κόβεται κομμάτια.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Μπορείς να δίνεις, αλλά με ρέγουλο.
Δεν είναι για κάθε μέρα δηλαδή.

Και αν δείτε αυξημένες τιμές, να ξέρετε τι είναι και να μειώσετε ανάλογα την ποσότητα ή να δώσετε κάτι άλλο με λιγότερη πρωτεΐνη (αν υπάρχει στο εμπόριο). Αλλιως το κλασσικό απλό κοκαλάκι. Αρκεί να είναι ασφαλές, μην πνιγεί δλδ.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
δικός μου το λιβανίζει εδώ και 3 μήνες
Δεν τρώγεται δηλαδή αυτό;
Αν είναι έτσι αλλάζει. Δεν το έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο. Νόμιζα πως είναι σαν κάτι αλλά που τρώγονται κιόλας.


Edit
Τα twister τελικά έχουν 10%. Λάθος θυμόμουν
 
Last edited:




FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
143
387
36
Τρώγεται αλλά ο ρυθμός είναι πολύ αργός, βέβαια εξαρτάται απο τον σκύλο. Όσο ασχολείται μαλακώνει λίγο αλλά είναι από αυτά που αν πέσουν στο πλακάκι το ακούνε δύο ορόφους κάτω. Ένας σκύλος που τρώει πολύ γρήγορα ή μασάει γρήγορα σίγουρα δεν θα κρατήσει τόσο.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μηνύματα
898.188
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα