Όταν η ηθική εκτροφή πάει μπουζούκια...


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
Επρεπε, κατα την γνωμη μου, απο την στιγμη που υπαρχουν μελη του φορουμ που ειναι και μελη του συλλογου ερασιτεχνων εκτροφεών, να ενημερωσουν ΑΜΕΣΑ την διοικηση για τα τεκτενομενα και να εχει εκσφενδονιστει με συνοπτικες διαδικασιες το συγκεκειμενο μελος τους απο το ΔΣ.
Είναι βέβαιο ότι η πρόταση αυτή έχει φτάσει στα αυτιά τους.
Αντίδραση ωστόσο δεν υπάρχει γιατί άραγε..? :rolleyes:
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Εκτός από την ατάκα πάρε τηλέφωνο τον κοε που ήταν πολύ τρεντυ, στο φόρουμ υπήρχε και η αίτιολογηση ότι ο εκτροφεας θα είναι παρόν και μετά την αγορά σε ότι τον χρειαστείς. Πάει το χάσαμε και αυτό;

@mareco κατανοητό και απόλυτα σεβαστό να μην θες να απαντήσεις. Όπως φαντάζομαι κατανοητό και σεβαστό ο καθένας να βγάζει τα συμπεράσματα του από τις απαντήσεις που δίνονται (η που δεν δίνονται). Στην ουσία λοιπόν απάντησες και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.872
Aθήνα
Δεν μπορω να δεχτω το "μετα την απομακρυνση απο το ταμειο"
Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, τι;


Εξηγήστε μου παρακαλώ, τι θα θέλατε, τι θεωρείτε σωστό να γίνεται;
Και κυρίως τι κάνατε ΕΣΕΙΣ πριν πάρετε το όποιο κουτάβι, για να αποφύγετε όλες αυτές τις περιπέτειες.

Γράφεις @zenio "γιατί να πάω σε εκτροφέα"
ΕΣΥ γιατί πηγές;
Θεωρούσες πως θα μπορούσε να εγγυηθεί για κάτι;

Ειλικρινά θέλω να μου πείτε, νομίζετε πως την δυσπλασία πχ μπορεί κάποιος να την αποφύγει 100%;
Την εξάρθρωση επιγονατίδας;
Εσείς σαν μελλοντικοί ιδιοκτήτες, αντιλαμβάνεστε το ρίσκο;
Και αν ναι τι θα περιμένατε να κάνει ένας εκτροφέας που του συνέβη κάτι τέτοιο;
 






yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Δεν θα ζητουσα χρηματα ασχετα που εγω θα ηθελα να συμβαλλω αν ημουν στην αντιθετη πλευρα.
Θα ηθελα ομως να ειναι διπλα μου στους κτηνιατρους ,τα χειρουργεια και την αποκατασταση του σκυλου.
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, τι;


Εξηγήστε μου παρακαλώ, τι θα θέλατε, τι θεωρείτε σωστό να γίνεται;
Και κυρίως τι κάνατε ΕΣΕΙΣ πριν πάρετε το όποιο κουτάβι, για να αποφύγετε όλες αυτές τις περιπέτειες.

Γράφεις @zenio "γιατί να πάω σε εκτροφέα"
ΕΣΥ γιατί πηγές;
Θεωρούσες πως θα μπορούσε να εγγυηθεί για κάτι;

Ειλικρινά θέλω να μου πείτε, νομίζετε πως την δυσπλασία πχ μπορεί κάποιος να την αποφύγει 100%;
Την εξάρθρωση επιγονατίδας;
Εσείς σαν μελλοντικοί ιδιοκτήτες, αντιλαμβάνεστε το ρίσκο;
Και αν ναι τι θα περιμένατε να κάνει ένας εκτροφέας που του συνέβη κάτι τέτοιο;
Δεν μπορω να δεχτω το "μετα την απομακρυνση απο το ταμειο δε σε ξερω δε με ξερεις"

Αυτο που εκανα εγω ηταν να ελεγξω (οσο μπορω) τι εξετασεις υγειας εχουν οι γονεις, τα γραφω και στην παρουσιαση.

Εγω πηγα σε εκτροφεα ενω υπαρχει ζευγαρι Ροτ στα 3 χιλιομετρα απο μενα, και εφτασα μεχρι και την Πατρα (και δεν το λεω για κατορθωμα) γιατι ηθελα να ξερω οτι το κουταβι που θα παρω θα ειναι απο προγονους υγιεις. Οσο το δυνατον τελος παντων. Δε θα επαιρνα κουταβι τυφλομυγα.

Το οτι δεν μπορει ο εκτροφεας να σου πει αν θα βγει πχ δυσπλασα η οχι δεν το εθιξα ποτε, (και δεν το καταλαβαινω αυτο που λεει ο Ντιμις) και αν δεν κανω λαθος, δεν κατηγορησε κανεις τη δικηγορεσσα για αυτο το πραγμα.

Ενας εκτροφεας που βγαζει σκυλι δυσπλασικο, αφου σεβεται τα παντελονια του, θα σταθει διπλα στο κουταβι του και μετα στο μαλακα τον ιδιοκτητη του. Οχι λεκτικα, οχι μονο λεκτικα. Πρακτικα. Το πιο απλο που ειπε και η Βανια πιο πριν, ξερει 10 γιατρους παραπανω, εχει 5 τηλεφωνα παραπανω...θα ασχοληθει, θα τρεξει μαζι μου.

Το αν "θα περιμενει να δει πως θα κινηθω για να πραξει αναλογα γιατι διαβαζε διαγωνια τις κινησεις μου" το γραφω σε κατι ζαρωμενα που κυκλοφορουν σημερα το απογευμα λογω Χαμερ :)
 


Juliet

New Member
14 Ιανουαρίου 2018
1
9
Παρακολουθώ από την αρχή του αυτό το θέμα και διαβάζω προσεκτικά όλα όσα γράφετε εσείς οι παλιές καραβάνες του φόρουμ. Όπως το καταλαβαίνω εγώ, όταν αποκτάς σκύλο από εκτροφείο, μαζί με το σκυλάκι "παντρεύεσαι" και τον εκτροφέα δια βίου (τουλάχιστον του κουταβιού, για να μην πω και δικού σου!). Για εμένα, ο εκτροφέας είναι η αιώνια αόρατη (ενίοτε και ορατή) παρουσία στο σπίτι σου, στο τραπέζι σου, στη βόλτα σου, στις διακοπές σου, συνολικά στη ζωή σου με τον σκύλο. Απαντάει πάντα στο τηλέφωνο, είναι πάντα έτοιμος να ακούσει, να συμβουλεύσει, να βοηθήσει, να επέμβει, να πάρει τον σκύλο πίσω για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λόγο! Γελάει μαζί σου με τα κατορθώματα του σκύλου και κλαίει μαζί σου, αν συμβεί κάτι άσχημο ή όταν πεθάνει ο σκύλος. Αυτός θεωρώ είναι Ηθικός εκτροφέας, ασχέτως εξετάσεων και λοιπών παραμέτρων (που ασφαλώς και πρέπει να υπάρχουν). Αυτός που σου δίνει το κουταβάκι, παίρνει τα χρήματα (ή και στο χαρίζει, ακόμα) και μετά δεν ακούς πια τίποτα γι' αυτόν σαν να μην υπήρξε ποτέ, δεν ξέρω τι είναι, αλλά σαφώς δεν είναι καν εκτροφέας. Αυτό για εμένα είναι απολύτως ξεκάθαρο!
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Εξηγήστε μου παρακαλώ, τι θα θέλατε, τι θεωρείτε σωστό να γίνεται;
Σαν πιο εμπειρος να με καθοδηγησει. Ναμου πει για γιατρους που αναλαμβανουν εγχειρησεις τετοιου ειδους. Να προσπαθησει να βοηθησει με οποιον τροπο μπορει.

Σιγουρα ομως οχι να μουγκαθει, αλλα αν αποφασισει να μιλησει να μην με απειλει με μηνυσεις.
 




Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
58
Θα έλεγα ότι η προσπάθεια επιβολής των θέλω μας και της ηθικής μας είναι εντελώς ανήθικο.
Υπάρχουν νομοί και κανονισμοί καθώς και ιδιωτικά συμφωνητικά. Εδώ έχουμε όχι μόνο δικαίωμα άλλα και υποχρέωση να τα διεκδικήσουμε.
Εκτός ακραίων περιπτώσεων η αγοραπωλησία είναι μια συνειδητή πράξη εκατέρωθεν των εμπλεκόμενων.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@east49
Εσύ λες ότι είμαστε ηλίθιοι αν είμαστε εύπιστοι.
Εγώ πάλι λέω ότι παύουμε να είμαστε εύπιστοι. Και ότι η εκτροφική αγορά κατά το μεγαλύτερό της ποσοστό είναι σκατά και ότι με αυτό το δεδομένο πρέπει να ξεκινήσει κανείς αν θέλει να φυλάξει το ποπό του. Αν θέλει να μπει ας μπει αλλά να ξέρει ότι θα πατάει και θα βουλιάζει. Τώρα αν υπάρχουν και πέντε πέτρες νησίδες μέσα δεν ανατρέπει το ότι είναι βούρκος.
Κι αυτο σου πηρε 3+ εκτροφικα σκυλια κ 10χρονια+ να το διαπιστωσεις;;; εγω δλδ που το ηξερα απο day1 ειμαι φωστηρας η οποιος το ανακαλυψε σημερα ηταν αφελης μεχρι χτες;;
(με ολο το θαρρος μην κολλησεις στο πρωτο ενικο η το γεγονος οτι απευθυνομαι σε σενα)
Εκλπησομαι δλδ που ξαφνικα σημερα ΟΛΟΙ ξανα-ανακαλυψατε τον τροχο κ ειδατε οτι δεν ειναι ολοι οι εκτροφεις αρκουντως καλοι για να τους δεχτουμε de facto ασχετα με το τι δηλωνουν.......

Τοτε ποια η διαφορα απο τον byb? Τα χαρτια και οι εκθεσεις; Να τα βράσω.
.
Για μενα (το εχω αναφερει κ σε αλλα ποστ το αποδικνυει κ η αγορα των 2 σκυλων μου) υπαρχουν δυο κυριες κατηγοριες. Αυτοι που ζευγαρωνουν σκυλια με pedigree τα οποια ειναι ικανοι εκπροσωποι της φυλης τους (εγω τους λεω εκτροφεις) κ αυτοι που εχουν το "οτι να ναι" που μοιαζει με και το ζευγαρωνουν ομοιως με "οτι να ναι", (εγω τους λεω byb) ........

Νομιζω η διαφορα αναμεσα στους δυο ειναι εμφανης κ δεν χρειαζεται να επεκταθω αλλο.
Τωρα στην πρωτη κατηγορια ποιος ειναι ποιος, ποιος κανει τι κ ποιον εγω θα πω ηθικο κ εσυ οχι ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ και ΜΗ ΜΕΤΡΗΣΙΜΟ. Πας δλδ με την διαισθηση, το ψαξιμο κ τα οποια στοιχεια εχει Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ καποιος να σε πεισει, και κυριως με τον "προτερο ενδοξο βιο του" και το "λαμπρο του.... παρελθον" ......
Για μενα παντα ετσι.....

@east49
Δηλαδη ετσι οπως το λες, ο εκτροφεας ειναι αμοιρος ευθυνων, ή τελος παντων δεν μπορεις να του ζητησεις το λογο για τιποτα απο τη στιγμη που πηρες το κουταβι κ εφυγες. Σωστα καταλαβαινω;
ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΕΣ, απο την στιγμη που το πηρες κι εφυγες.
ΠΡΙΝ το παρεις ομως μπορεις να ζητησεις οτι θες, οτι χρειαζεσαι κ οτι θεωρεις εσυ λογικο να πειστεις!
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ με τα δικα σου κριτηρια.
Αν σε πεισει κ δικαιωθεις στο μελλον τοτε η επιλογη σου ηταν σωστη. Αν σε πεισει κ στο μελλον καταλαβεις οτι σε επιασε κοτσο κ σε εκανε μεροκαματο τοτε σορρυ αλλα το προβλημα ειναι δικο σου....... 100%.
Για μενα παντα ετσι;

Edit:
Υπαρχει κ μια αλλη περιπτωση, την οποια οφειλω να αναφερω αλλα οχι να αναλυσω (ακομα) μιας κ ειναι σπανια. Να σε εχει εξαπατησει κ να μπορεις να το αποδειξεις. Εκει παμε αλλου, στο κεφαλαιο περι απατης.
 


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
παιδια δεν ξερω, αισθανομαι οτι απο ενα σημειο κ μετα λετε τα ιδια.. στο τελος τελος δεν κτλβαινω ποια η διαφωνια τελικα. αν μιλαμε για το συγκεκριμενο θεμα συμφωνουμε ολοι οτι ο τροπος ηταν ανεπιτρεπτος. για μενα το σωστοτερο ηταν να τα εβρισκαν κ οι δυο πλευρες πρωτα μεταξυ τους και να συμφωνουσαν στο ποιες θα ηταν οι σωστες κινησεις απο εδω κ περα. Απο την αρχη και στο μεταξυ τους.
Συμφωνουμε ολοι οτι οι εκτροφεις δεν ειναι θεοι και δεν γινεται ολα τα κουταβια να βγουν τελεια σαν μαριονετες οσο κ αν προσεξει καποιος το ζευγαρωμα, τις εξετασεις, τα τεστ dna κτλ (εκει κτλβαινω εγω οτι κολλαει και το "μετα το ταμειο.." που ειπωθηκε, κ οχι στο οτι ο εκτροφεας θα γινει καπνος). Ναι μεσα στον χωρο αυτο, οι "καλοι" ειναι οι λιγοι οπως σε καθε χωρο αλλωστε που εχει να κανει με ανθρωπους (ποσο μαλλον σε εναν χωρο οπου ο καθενας κανει οτι καταλαβαινει χωρις ιδιαιτερους ελεγχους-τρεχαγυρευε). Οτι αυτο που περιμενουμε εμεις απο εναν εκτροφεα ειναι να μας ενημερωσει εξ αρχης για την θεση του απεναντι μας και οτι στραβη κ αν γινει να ειναι διπλα μας (με ποιο τροπο?). αντιστοιχα κ εμεις την στιγμη που καταληξαμε σε αυτο τον ανθρωπο, οφειλουμε να τον ακουμε οσο μπορουμε σε αυτα που μας λεει, να συζηταμε μαζι του οτι μας προβληματιζει και να μην κανουμε οτι μας καπνισει. Οτι στραβη τυχει ο πρωτος ανθρωπος που θα μας ερχεται στο μυαλο θα ειναι αυτος. τον επιλεξαμε.
χοντρικως αρα λεμε αυτα?
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
Κι αυτο σου πηρε 3+ εκτροφικα σκυλια κ 10χρονια+ να το διαπιστωσεις;;; εγω δλδ που το ηξερα απο day1 ειμαι φωστηρας η οποιος το ανακαλυψε σημερα ηταν αφελης μεχρι χτες;;
So what? Επειδή μέχρι χθες ψήφιζα πασοκ θα ψηφίσω και σήμερα?
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Εκτός ακραίων περιπτώσεων η αγοραπωλησία είναι μια συνειδητή πράξη εκατέρωθεν των εμπλεκόμενων.
Εκτός αν έχεις κάνει συμφωνητικό για μερσεντές και σου δίνουν φιατ. Τότε ο ένας εκ των εμπλεκομένων πιάστηκε κότσος και ο άλλος είναι απατεώνας ... (αυτό πάει και σε πριηγούμενο ποστ κάποιου άλλου, που είπε ότι ο πωλητής μπορεί να σου υποσχεθεί ότι θέλει)
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.872
Aθήνα
Εκτός αν έχεις κάνει συμφωνητικό για μερσεντές και σου δίνουν φιατ.
Τι εννοείς Βασίλη;
Αναφερεσαι στην εξέλιξη του κουταβιου;
Αναφέρεσαι σε αυτό που βλέπεις εκείνη τη στιγμή;
 
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@manolo είναι μεγάλο προσόν στον άνθρωπο, να καταλαβαίνει τα πάντα, απ'το τίποτα!
Ε τίποτα δεν το λες.
Ωραία ατάκα παντως. Μου επιτρέπεις να την χρησιμοποιώ;
 
  • Like
Reactions: Hiraeth


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Όταν δίνεις 1000 + για ένα σκύλο σε εκτροφέα, έχεις απαιτήσεις.
Μας αρέσει δεν μας αρέσει έτσι λειτουργεί η αγορά. Αλλιώς ας πουλήσει και αυτός το σκυλί του 200-300 ευρώ όσο του στοίχισαν απλά τα πρώτα έξοδα.

Οκ. Συμφωνούμε ότι μπορεί να μην σου βγήκε ο χαρακτήρας που περίμενες. Ο ιδιοκτήτης δεν νομίζω να είναι τόσο παράλογος να ζητήσει τα ρέστα γιατί το σκυλί δεν κάνει κωλοτούμπες, αλλά απλά κάθεται.. (εκτός αν μιλάμε για εξειδικευμένες εργασίες)
Αλλά όταν πχ σου βγαίνει όπως το Ακίτα, ΟΛΟΙ πιστεύω θα περιμέναμε από την εκτροφέα, το πιό απλό ανθρώπινο:
Με το που είδε το ποστ εδώ (κι ας μην της ειχε πει τίποτα η "παράξενη" "στριμένη" ιδιοκτήτρια, να πει, ξέρεις ως μια μικρή συνεισφορά σε αυτό που σου συνέβει, πάρε πίσω τα λεφτά που σου πήρα για τα πρώτα σου έξοδα και μιας και έχω (όπως διατίνεται) γνωριμίες εντός και εκτός θα σε βοηθήσω όσο μπορώ στις θεραπείες του.
Δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο, για να βουλώσει όλα τα στόματα και ολόκληρο το φόρουμ αυτή την στιγμή να μιλά τελείως διιαφορετικά για τους εκτροφείς.
Όταν όμως μια τόσο ¨εκτεθημένη" και γνωστή προσωπικότητα, στον κόσμο των εκτροφέων του ΚΟΕ και των Show, αντιδρά έτσι, τι θα περιμένεις από τον χ άγνωστο που δεν πρόκειται να του κάνεις απολύτως τίποτα και χέστηκε και για την φήμη του;;;

Αυτή είναι η γενική εικόνα που παρουσιάζεται στον σκυλόκοσμο κατά την ταπεινή μου γνώμη και έχει κάνει το χειρότερο κακό αυτή την στιγμή.

Αν πάμε λοιπόν στο "μετά την απομάκρυνση του ταμείου" και είσαι εσύ ο άσχετος υπεύθυνος για ότι γίνει, γιατί κι εγώ ο άσχετος που ακούω, βλέπω όλα αυτά να μην πω: ΑΝ είναι να πληρώσω 1500 ευρώ απλά τελικά για το χαρτί και να μην έχω καμία "εγγύηση" γιατί να μην πάρω από τον βοσκό που έκανε γέννα στο χωριό μου;;;;;
 


Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
58
Εκτός αν έχεις κάνει συμφωνητικό για μερσεντές και σου δίνουν φιατ. Τότε ο ένας εκ των εμπλεκομένων πιάστηκε κότσος και ο άλλος είναι απατεώνας ... (αυτό πάει και σε πριηγούμενο ποστ κάποιου άλλου, που είπε ότι ο πωλητής μπορεί να σου υποσχεθεί ότι θέλει)
Νομιζω το εξηγώ.
Υπάρχουν νομοί και κανονισμοί καθώς και ιδιωτικά συμφωνητικά. Εδώ έχουμε όχι μόνο δικαίωμα άλλα και υποχρέωση να τα διεκδικήσουμε.
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Τι εννοείς Βασίλη;
Αναφερεσαι στην εξέλιξη του κουταβιου;
Αναφέρεσαι σε αυτό που βλέπεις εκείνη τη στιγμή;
Μιχάλη (θα μου επιτρέψεις να σε αποκαλώ με το όνομα τώρα που σας εμαθα :) )...
Το λέω στο παραπάνω μήνυμά μου. Ο κυριότερος λόγος που προτρέπεται ο κόσμος να πληρώνει σοβαρό εκτροφέα και όχι πισαυλίτη είναι αυτές οι βασικές εξετάσεις υγείας κλπ
Όταν δε, μιλάμε για ερασιτεχνική εκτροφή, δεν το βλέπεις πολύ λογικό, αν ένα κουτάβι βγεί "αρρωστο" για χ,ψ λόγους ο εκτροφέας να επιστρέψει τα λεφτά ως μία τουλάχιστον καλή ένδειξη συμπαράστασης και να μην το παίζει κουκουρούκου;
Γιατί πως να το κάνουμε. Το Ακίτα, το cane corso κλπ που δίνεις χιλιάρικα να το έχεις τούμπανο, δεν μπορεί σε 5 μήνες να μην μπορεί να περπατάει και ο εκτροφέας να σου λέει : "και τι να κάνουμε τώρα, έτυχε, αντε γεια"