Πρόσεξε όμως μια λεπτομέρεια "το δώρο" το έκανε άνθρωπος που μένει στο ίδιο σπίτι και θέλει να αναλάβει την φροντίδα και του σκύλου. Αν δεν συντρέχουν οι σωματικές και ψυχολογικές ιδιαιτερότητες της περίπτωσης του animation είναι πολύ πιο παιδαγωγικό και σωστό τα παιδιά ή το παιδί να ενταχθούν στην διαδικασία συζήτησης και απόφασης απόκτησης ενός ζώου συντροφιάς, αλλά και στην διαδικασία αναζήτησης.
Τα οφέλη πολλαπλά... Νιώθουν (και είναι) ισότιμα μέλη της οικογένειας, με άποψη που παίζει ρόλο και χρήσιμη συμμετοχή. Μαθαίνουν έναν σωστό τρόπο με τον οποίο πρέπει να παίρνονται οι αποφάσεις μέσα σε μια οικογένεια και γενικότερα ένα κοινωνικό σύνολο. Κατανοούν την σοβαρότητα της απόκτησης ζώου σε σχέση με την αγορά ενός αντικειμένου. Αποκτούν βιωματικά και εμπειρικά την νοοτροπία που πρέπει να διέπει την απόκτηση ζώου συντροφιάς, η οποία είναι μια αναζήτηση που θέλει χρόνο, θέλει στόχους, θέλει γνώσεις, θέλει συνεργασία, θέλει κόπο, θέλει συμφωνία... και δεν είναι μια επιπόλαιη αγορά (impulse buy).
Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι πολύ σημαντικότερα και ομορφότερα του "δώρου έκπληξη".
Η έκπληξη που θέλουν να κάνουν πολλοί και την επικαλούνται ως επιχείρημα, είναι μια "θεαματική", όμορφη οικογενειακή στιγμή. Η ένταξη όμως στην όλη διαδικασία μια σωστής απόφασης και αναζήτησης ζώου συντροφιάς προσφέρει πολλές, εποικοδομητικές, ουσιαστικές, όμορφες οικογενειακές στιγμές που είναι και "επένδυση" για το μέλλον.
Εμένα, στο βιντεάκι, μου άρεσε το "Μη βιάζεσαι να κρίνεις"...