Το λαδάκι που τρώμε εμείς, είναι γεμάτο ω6. Ω6 βρίσκεται και στα κρέατα. Στο λάδι σολωμού και γενικότερα στα ψάρια, βρίσκεις ω3.
Προσωπικά δεν δίνω ούτε ηλιέλεο ούτε ελεόλαδο στον σκύλο, κατά τη γνώμη μου είναι παραπανίσιο.
Αν και κάπου έχω διαβάσει ότι η ιδανική αναλογία είναι 3:1 για τα Ωμέγα 6 - Ωμέγα 3, οι τροφές -ξηρές- που διαφημίζουν τη καλυτέρευση του τριχώματος έχουν αναλογία ακόμη και χαμηλότερη από 2:1...
Εμένα μου το είχε προτείνει η κτηνίατρος το ελαιόλαδο, αλλά είχε απλώς παχύνει τα Χριστούγεννα που του έδινα σταθερά...μετά του το έκοψα λίγο, γιατί η τροφή είχε υψηλά ποσοστά λιπαρών, αλλά με το ψάρι στη διατροφή -Acana Pacifiica, μας κατέστρεψε μέχρι να τελειώσει η συσκευασία και δεν μου πήγαινε καν το μυαλό- είχαμε θέματα με ξηροδερμίες και τριχόπτωση, οπότε ξαναρχισα να του βάζω ελαιόλαδο.
Νομίζω όμως πως τα ιχθυέλαια είναι καλύτερα γι αυτή τη χρήση που θέλω.
Οταν λες του πηρες barf?το ολο σκεπτικο της barf ειναι να την φτιαχνεις μονος σου για να ξερεις κ τελικα τι ακριβως τρωει ο σκυλος σου (εχουν ξεπεταχτει αρκετα τετοια "μαγαζακια" τωρα τελευταια που πουλανε ετοιμη μπαρφ,προσωπικα δεν εχω καμια εμπιστοσυνη).
Δεν ακολουθω την μπαρφ παραυτα 1 φορα την εβδομαδα δινω 1 κιλο γαυρο,ωμο,οπως ειναι (σαρδελες δε της αρεσουν ωμες κ ολα ταλλα μεγαλα τα θελει μαγειρεμενα κ να της τα καθαριζω...ππφφφφ) ΑΛΛΑ κ παλι,παω στα καικια την ωρα που τα βγαζουν κ παιρνω απευθειας απτους ψαραδες,να ναι φρεσκο.
Κ της δινω κ καθε μερα 1 καψουλα seven seas,-5 κατι ψιλα την παιρνω απτο φαρμακειο- ετσι,την τρωει σα καραμελα (η διαφορα στην τιμη ειναι τρελη με τα κτηνιατρικα σολωμελαια κ ουτε καν μου φτουραγαν 1 γεματο μηνα,βεβαια εσυ εχεις μικροσωμο)
Του πήρα ετοιματζίδικη, για δοκιμή από το barfer.gr. Σήμερα παρήγγειλα, το μεσημέρι παρέλαβα.
Μόλις έφαγε ο σκύλος μου μάλιστα...όπως θά'λεγε και η γιαγιά μου, "την έκανε 'να!"...τη καταβρόχθισε παρόλο που ήταν πιο κρύα απ' ότι μάλλον θάπρεπε και ήταν η πρώτη φορά που έτρωγε ωμό...
...περίπου δηλαδή γιατί όταν ήταν ακόμη 3 μηνών αδέσποτος είχε πιάσει με την αδερφή του και είχαν φάει 2-3 σπουργιτάκια...(διαόλια ήταν, ειδικά η αδερφή του, 4 μηνών δεν έπιανε λυκόσκυλο στην αλάνα)
Τον είχα πιάσει μια φορά να τρώει και πτώμα σπουργιτιού που δεν ξέρω πώς κατέληξε.
Μετά από 6 ώρες στη ψύξη, έβγαλα μια μερίδα 300γρ. την πέρασα 2 λεπτά από την απόψυξη του φούρνου μικροκυμάτων (στους 180 βαθμούς περίπου, να μαλακώσει χωρίς να ζεσταθεί) την πάτησα με το πιρούνι να απλωθει και να ρίξει θερμοκρασία πιο γρήγορα, την ξαναέβαλα 30 δεύτερα στον φούρνο και του την έδωσα έτσι κρύα.
Δεν ξέρω να πω για την ποιότητα των υλικών, τα μέρη κρέατος δλδ καθότι ήταν κιμάς, αλλά μοσκοβολούσε πραγματικά ακόμη και παγωμένο...έτσι μού'ρθε να το κάνω κιοφτέ να το φάω εγώ.
Προσωπι΄κα το κάνω δοκιμαστικά...αν δω ότι πάει καλά, θα ψάξω μήπως αρχίσω να το φτιάχνω μόνος μου, για να γλιτώσω χρήματα και να βελτιώσω, ίσως τη ποιότητα....αν και δύσκολα το καλοκαίρι να πω την αλήθεια...όταν πάμε στο χωριό, ψημμένα και ξηρά θα τρώει...με τη ζέστη θέλει μεγαλύτερη προσοχή, ειδικά στο βουνό που είμαστε εμείς και μας ψήνει ο ήλιος...
Μαγαζιά και μαγαζάκια φυτρώνουν όχι μόνο εδώ αλλά και στο εξωτερικό, αρκετές εμπορικές μάρκες barf έχω συναντήσει...από τη στιγμή που δεν έχεις δοκιμάσει όμως, δεν νομίζω ότι δικαιούσαι και να κατηγορείς ή να υποβαθμίζεις...
η δοκιμή θα κρίνει...
Σαρδελιτσα κ εισαι κομπλε.κ στομαχι γεμιζει,κ την τσεπη δεν αδειαζει!
Ωμή ή ψημμένη δίνεις εσύ και πόσο συχνά την εβδομάδα;