ξηρά τροφή


mike90

Member
20 Απριλίου 2012
20
0
Πάτρα Αχαΐας
Καλησπερα σας εχω ενα σκυλακι γερμανικο ποιμενικο που τωρα ειναι 5 ετων.λογω οικονομικων προβληματων της εδινα κακης ποιοτητας σκυλοτροφης,τωρα ομως εχω την δυνατοτητα να της παιρνω κατι καλο. Εχετε να μου προτεινετε καποια?σε ενα pet shop που πηγα, βρηκα belcando,triple crown kai bewi dog,δλδ περιπου να μου παει η τροφη στο 15kg 50-55 ευρω. ξερετε καποια αλλη καλυτερη σ αυτες τις τιμες?να ενημερωσω οτι παλια της εδινα απο το lidl την optidog. Ευχαριστω...
 






zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Εγω οταν ενηλικιωθει η μικρη μου θα δοκιμασω την N&D την grain free ομως να δω αν θα της κατσει καλα...για το budget σου εγω θα επαιρνα ή Belcando που ειπες εσυ ή την Arden ή Brit care που παραγεται στο ιδιο εργοστασιο με την Sam's Field... απο εκει και περα εξαρταται τι θα κατσει καλα στο σκυλο σου αλλα αν μεχρι τωρα τον ταιζες "χώμα" μη διαλεξεις τροφη με πολυ υψηλη πρωτεινη και οτι κι αν διαλεξεις προσαρμογη μια εβδομαδα τουλαχιστον!
 
Last edited:




Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Νομίζω η Belcando είναι πανάκριβη γι' αυτό που προσφέρει. Κάτι σαν Royal Canin και Hills.

Σήμερα πλέον υπάρχουν καλύτερης ποιότητας ξηρές τροφές που δεν είναι τόσο ακριβές.
 
  • Like
Reactions: moko


mike90

Member
20 Απριλίου 2012
20
0
Πάτρα Αχαΐας
Νομίζω η Belcando είναι πανάκριβη γι' αυτό που προσφέρει. Κάτι σαν Royal Canin και Hills.

Σήμερα πλέον υπάρχουν καλύτερης ποιότητας ξηρές τροφές που δεν είναι τόσο ακριβές.

Καποια που έχεις να μου προτείνεις ?
 




Μαρθα

Well-Known Member
9 Απριλίου 2014
199
29
Τι πραγματικά υπάρχει μέσα στις ξηρές τροφές?

"Φρέσκα κοτόπουλα, κομμάτια ζουμερού βοδινού, φρέσκα δημητριακά, και όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα χρειαστεί ποτέ ένας σκύλος ή μια γάτα στην διατροφή τους".
Αυτά συνήθως απεικονίζονται στις συσκευασίες των ξηρών τροφών των κατοικίδιών μας, και αυτά αναφέρονται με έμφαση σε όλες τις αντίστοιχες διαφημίσεις.
Η συγκεκριμένη έρευνα διερευνά την διαφορά μεταξύ του τι εντύπωση έχουν οι καταναλωτές πως αγοράζουν, και τι πραγματικά παίρνουν. Επικεντρώνεται στις πιο συνηθισμένες και κοινές μάρκες ζωοτροφών που βρίσκονται στα μεγάλα σούπερ μάρκετς και καταστήματα, χωρίς όμως αυτό να αποκλύει πως και οι άλλες, οι πιο εξειδικευμένες premium μάρκες δεν έχουν υποπέσει ποτέ σε αντίστοιχα παραπτώματα.


Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι καταναλωτές, είναι πως η βιομηχανία ζωοτροφών, είναι μια προέκταση και η κατάληξη των περισσευμάτων της ανθρώπινης βιομηχανίας τροφίμων. Ολα τα υποπροιόντα και τα σκουπίδια των σφαγείων, όλοι οι σπόροι που θεωρούνται ακατάλληλοι για κατανάλωση από τον άνθρωπο, και άλλα παρόμοια υπολλείματα, μετατρέπονται από σκουπίδια σε κέρδος για τις εταιρείες ζωοτροφών. Στα υπολλείματα αυτά περιλαμβάνονται τα έντερα, οι μαστοί, οι οπλές, τα κεφάλια, και ενδεχομένως ολόκληρα άρρωστα και πεθαμένα ζώα ή καρκινικά μέρη των ζώων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μεγάλες εταιρείες τροφίμων, όπως η Nestle, η Del Monte, η Master Foods, αλλά και άλλες που δεν έχουν σχέση με την διατροφή, όπως η Procter and Gamble ή η Colgate-Palmolive, έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια αντίστοιχες εταιρείες ζωοτροφών, όπως η Purina, η Hills, η Sheba, η Pedigree, η Royal Canin και πολλές άλλες. Σε αυτές έχουν βρει ένα πρόσφορο έδαφος να αξιοποιήσουν τα απομεινάρια και τα σκουπίδια που απομένουν από τις βιομηχανίες ανθρώπινης διατροφής.

Βασικά χαρακτηριστικά της ετικέτας και των αναγραφόμενων συστατικών.
Ο όρος "γεύμα" μπορεί να δωθεί σε ένα προιόν, όταν τουλάχιστον το 25% του βάρους του αποτελείται από το κύριο συστατικό της τροφής π.χ. κοτόπουλο. Οποιοδήποτε άλλο συμπληρωματικό συστατικό μπορεί να αναγράφεται στην ταμπέλα, αρκεί να αποτελεί τουλάχιστον το 3% του βάρους της τροφής. Για παράδειγμα, το γεύμα "κοτόπουλο με ρύζι" που αναγράφεται σε μια ταμπέλα, στην ουσία μας περιγράφει πως η κροκέτα περιέχει 25% κοτόπουλο και 3% ρύζι.
Τέλος, ο όρος "γεύση" μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα, αρκεί το προιόν να προσδίδει κάποιο έντονο χαρακτηριστικό στο τελικό αποτέλεσμα. Δηλαδή όταν κάτι αναγράφεται "με γεύση βοδινού", μπορεί να σημαίνει πως έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα κομμάτια ή εντόσθια βοδινού για να δώσουν άρωμα και γεύση, ή ακόμα χειρότερα να μην έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου βοδινό, αλλά μόνο τεχνητές γεύσεις.

Πως φτιάχνονται οι ξηρές τροφές.
Αρχικά, όλα τα υλικά αναμιγνύονται σε μεγάλους κάδους και πολτοποιούνται.
Στην συνέχεια η ζύμη περνά μέσα από ατμό και υψηλή πίεση, και μπαίνει μέσα στα καλούπια που της δίνουν το τελικό σχήμα. Τέλος, όταν εξέρχονται απο τον εξωθητή, πολύ γρήγορα μαχαίρια την κόβουν σε μικροσκοπικά κομμάτια. Μετά οι κροκέτες αφήνονται να ξεραθούν και στο τέλος ψεκάζονται με λίπος ή άλλα καρικεύματα ώστε να γίνουν πιο εύγευστες.

Αν και η διαδικασία του μαγειρέματος στον ατμό σκοτώνει τα βακτηρίδια που υπάρχουν στα συστατικά, το τελικό προιόν μπορεί να αποκτήσει άλλα καινούργια βακτήρια κατά την διάρκεια της ξήρανσης, της επικάλυψης και της συσκευασίας. Μερικοί ειδικοί προειδοποιούν πως αν η ξηρή τροφή μουλιάσει σε νερό, γάλα ή οποιοδήποτε άλλο υγρό, μπορεί να επιτρέψει στα βακτηρίδια να βγουν στην επιφάνεια, να πολλαπλασιαστούν και να προκαλέσουν ασθένειες στο ζώο μας.

Πως φτιάχνονται οι κονσέρβες.
Ολα τα συστατικά που μπαίνουν στις κροκέτες της κονσέρβας βρίσκονται σε πιο "φρέσκια" μορφή, και υπάρχουν και ατόφια κομμάτια κρέατος μέσα σε αυτά. Αναμειγνύονται όλα αυτά μαζί με άλλα πρόσθετα, κομματιάζονται, μαγειρεύονται και στο τέλος μπαίνουν σε αποστειρωμένες κονσέρβες.
Οι τροφές στην κονσέρβα έχουν αρκετά διαφορετικό περιεχόμενο από τις ξηρές τροφές. Μπορεί να περιέχουν και αυτές κάποιο ποσοστό υποπροιόντων κρεάτων κλπ, παρόλα αυτά, όλα τα συστατικά βρίσκονται ακόμα σε πιο "φρέσκια" μορφή και δεν υπόκεινται σε τόσο μεγάλη επεξεργασία όσο στις ξηρές τροφές.
Συμπερασματικά, οι κονσέρβες έχουν στην πραγματικότητα αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό πρωτείνης στο γεύμα, από ότι μια ξηρά τροφή.
Κίνδυνοι που βρίσκονται μέσα στις ζωοτροφές.
Βακτήρια: Τα σφαγμένα ζώα, καθώς και εκείνα που έχουν πεθάνει επειδή έχουν νοσήσει, είναι η βασική πηγή του κρέατος και των υποπροιόντων που γίνονται ζωοτροφές. Ενα ζώο που πέθανε σε μια φάρμα θα καταλήξει στην μονάδα επεξεργασίας, μέρες μετά τον θάνατό του. Συνεπώς το κρέας του είναι συχνά μολυσμένο με βακτήρια όπως η σαλμονέλα. Τέτοια επικίνδυνα βακτήρια φαίνεται πως μολύνουν πάνω από το 50% των έτοιμων γευμάτων. Η διαδικασία του μαγειρέματος συνήθως σκοτώνει τα βακτήρια, όμως δεν εξαλείφει τις τοξίνες που δημιουργούνται και μπορεί να κάνουν κακό στο ζώο μας.
Επίσης, επειδή κάποια ζώα πριν πεθάνουν είναι άρρωστα, τους έχουν χορηγηθεί φάρμακα και ουσίες που υπάρχουν και μετά τον θάνατό τους μέσα στο κρέας τους, και περνάνε και στο τελικό προιόν της ζωοτροφής.
Μυκοτοξίνες: Οι τοξίνες από μύκητες βρίσκονται στην μούχλα. Οι σύγχρονες γεωργικές πρακτικές, οι καιρικές συνθήκες και η διαδικασία αποξήρανσης της τροφής, δημιουργούν μούχλα. Πιο ευαίσθητα στην μούχλα είναι τα σιτηρά που συνήθως περιέχονται στις ζωοτροφές.
Χημικά κατάλοιπα: Υπολείμματα φυτοφαρμάκων βρίσκονται συχνά σε διάφορα προιόντα. Οσα προιόντα κρίνονται από τους ελέγχους πως είναι ακατάλληλα για τον άνθρωπο λόγω μεγάλης περιεκτικότητας σε φυτοφάρμακα, μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν στις ζωοτροφές.

Η αντίληψη ότι μια έτοιμη ξηρά τροφή προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα χρειαστεί στην ζωή του το κατοικίδιο μας, είναι ένας επικίνδυνος μύθος. Πλέον, η διατροφή που προσφέρουμε στις γάτες και τους σκύλους μας, απέχει πάρα πολύ από οτιδήποτε έτρωγαν οι πρόγονοί τους. Το μεγάλο ποσοστό σιτηρών, άμυλου και ακατάλληλου προς βρώση κρέατος που υπάρχει στις έτοιμες ζωοτροφές, δημιουργεί συχνά αρκετά προβλήματα υγείας στα ζώα μας, όπως:
- ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος
- νεφρική ανεπάρκεια
- οδοντικά προβλήματα
- παχυσαρκία
- χρόνια πεπτικά προβλήματα
- καρδιακά προβλήματα
- υπερθυροειδισμό

Με βάση όλα τα παραπάνω λοιπόν, προφανώς θα πρέπει να επανεξετάσουμε την επιλογή μιας ξηράς τροφής ως την μοναδική και αποκλειστική τροφή του ζώου μας για όλη του την ζωή, και θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά μια στροφή σε πιο οργανικές και φυσικές τροφές, για την καλύτερη υγεία και ευζωία του ζώου μας.

πηγή: bornfreeusa.org

Αναρτήθηκε από My four-leg sweethearts
 
  • Like
Reactions: KaterinaSp


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ολα τα είδη της τροφής-διατροφης έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους. Η τέλεια τροφή δεν έχει , δυστυχως, ανακαλυφθεί ακόμη.
 


moko

Active Member
13 Απριλίου 2014
36
131
Ilion
την bewi τη βγαζει η ιδια εταιρια που βγαζει την belcando αν δεν κανω λαθος και ειναι κατωτερη της Belcando.. και οπως προανεφερε η Berna και θα συμφωνησω, η belcando δεν αξιζει καν τα λεφτα της.

2 γνωστοι μου με γερμανικους ποιμενικους δινουν αυτες και ειναι και οι δυο πολυ ευχαριστημενοι:
http://www.pet4u.gr/Product/5591/ksira_trofi_sam_s_field_adult_salmon__potato
http://www.pet4u.gr/Product/4662/ksira_trofi_isomega_berger_allemand
 


giorgos76

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
91
7
mike90 έχω και εγώ γερμ. ποιμενικό 2 ετών...του άλλαξα αρκετές τροφές αυτά τα 2 χρόνια...ξεκίνησα με royal, στα 15 μηνών πήγα Simpsons και τελευταία arden..
για μένα όλες πάνω κάτω το ίδιο ήτανε, τις έτρωγε με όρεξη,όλες έκατσαν στον σκύλο μου πλύν της royal που την θεωρώ πολύ λίγη για τα λεφτά της και όπου είχαμε πολύ άσχημο τρίχωμα..
τελευταία άκουσα για την bewi dog καλά λόγια και ίδη παρήγγειλα 2 25 κιλα ( την sport ) 100 ευρώ...Θα μου πάει πάνω απο 3,5 μήνες..Είναι οικονομική πολύ και ελπίζω να του ταιριάξει
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Να ρωτήσω κάτι δίνουμε εδώ και έναν χρόνο την orijen και όλα καλά ,όμως δεν ξέρω μήπως πρέπει να την αλλάξω για αλλαγή ώστε μην τρώει όλο την ίδια. Τι πιστέυετε πάνω σε αυτό ,εσείς πώς το αντιμετωπίζεται?
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Να ρωτήσω κάτι δίνουμε εδώ και έναν χρόνο την orijen και όλα καλά ,όμως δεν ξέρω μήπως πρέπει να την αλλάξω για αλλαγή ώστε μην τρώει όλο την ίδια. Τι πιστέυετε πάνω σε αυτό ,εσείς πώς το αντιμετωπίζεται?
Μπορείς να αλλάζεις κωδικούς στην ίδια ξηρά....παντως αν ειναι όλα καλα για μένα μην αλλάξεις μάρκα!
 


sarah0971

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2014
84
56
Να κάνω μια ερώτηση.Είπα να μην ανοίξω καινούριο θέμα αλλά να γράψω εδώ μια και σχετίζεται με διατροφικά θέματα.
Η Μόκα μου όταν πρωτοήρθε στο σπίτι μας είχε προβλήματα με διάρροιες. Δεν είχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα αλλά σχετίζονταν με την λάθος διατροφή που είχε. Της δίναν γάλα αγελάδας. Οπότε έπρεπε να στρώσει η διατροφή της και η εντερική λειτουργία όπως μας είπε ο γιατρός. Μας συμβούλεψε να ξεκινήσουμε μόνο κροκέτα, καθόλου γάλα και να δούμε πως θα πάει. Μας έκανε σαφές ότι δεν θα έπρεπε να αλλάζουμε μάρκα στην κροκέτα, αλλά να αγοράζουμε πάντα την ίδια μάρκα. Εγώ τότε είχα αγοράσει την Pedigree junior. Δεν ήξερα καθόλου ποια να πάρω και λόγο του ότι ήταν Σάββατο και θα κλείνανε τα μαγαζιά πήρα αυτή από pet shop. Οπότε μέχρι και σήμερα συνεχίζω με αυτή. Αγόρασα μάλιστα ένα τσουβάλι 15 κιλό οπότε για ένα μήνα δεν τίθετε θέμα να αλλάξω.
Η ερώτηση μου σχετίζεται με την ποσότητα της τροφής και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας.
Πρέπει να βάζω την ημερήσια συνιστώμενη κατά προσέγγιση όπως με συμβουλέψατε εδώ;
Με αυτό τον τρόπο όμως είναι πάντα πεινασμένη και πάντα ψάχνει στο πάτωμα και δεν είναι ήρεμη. Βάζοντας την δόση διαιρεμένη σε τρία γεύματα την καταβροχθίζει στο δευτερόλεπτο και συνεχώς ψάχνει.
Χθες ένας φίλος μου είπε ότι αυτός στα σκυλιά του πάντα είχε γεμάτο το πιάτο και αυτά έτρωγαν όποτε ήθελαν, με αποτέλεσμα τα σκυλιά του να μην είναι λαίμαργα. Είναι πάντα χορτάτα και δεν κάνουν σαν τρελά για φαγητό.
Έχω πελαγώσει γιατί ούτε κι αυτό μου φαίνεται σωστό.
Τι με συμβουλεύετε; Λάβετε υπόψιν ότι η Μόκα είναι ελλιποβαρής. Ο γιατρός έχει κάποιες επιφυλάξεις για την ανάπτυξή της. Απ την μια δεν ξέρουμε τι γονίδια κουβαλάει και αν θα γίνει μεγαλόσωμη ή όχι, και απ την άλλη έχω φόβο μήπως δεν την ταΐζω αρκετά!
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.254
3.092
εγώ στη θεση σου θα εκανα τα εξής αλλα διαβαζε με επιφύλαξη:D
θα εβαζα μεγάλη ποσότητα τροφής και στο μπολ και θα την άφηνα να φαει όσο προλαβαίνει για ενα εικοσάλεπτο
μετα μαζεμα της τροφής
και αν θυμάμαι καλά είναι πολύ μικρούλα η δικιά σου ίσως να πρέπει να της δίνεις τεσσερεις δόσεις.
προσωπικά χαιρομαι πολύ περισσότερο με ενα λαιμαργο σκυλί παρά με ενα επιλεκτικό(n)
 


sarah0971

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2014
84
56
εγώ στη θεση σου θα εκανα τα εξής αλλα διαβαζε με επιφύλαξη:D
θα εβαζα μεγάλη ποσότητα τροφής και στο μπολ και θα την άφηνα να φαει όσο προλαβαίνει για ενα εικοσάλεπτο
μετα μαζεμα της τροφής
και αν θυμάμαι καλά είναι πολύ μικρούλα η δικιά σου ίσως να πρέπει να της δίνεις τεσσερεις δόσεις.
προσωπικά χαιρομαι πολύ περισσότερο με ενα λαιμαργο σκυλί παρά με ενα επιλεκτικό(n)
Οι τέσσερις δόσεις είναι ανέφικτες λόγω δουλειάς, τις καθημερινές. Όσο για την λαιμαργία, είναι ενοχλητική όταν τρως και ορμάει πάνω σου να σου πάρει την μπουκιά από το στόμα!

Πάντως ευχαριστώ για την συμβουλή σου. Θα το δοκιμάσω, αλλά με 3 γεύματα τις καθημερινές και 4 γεύματα τα Σαββατοκύριακα
 


M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Κάποια σκυλιά τρώνε ασταμάτητα, ακόμα και όταν χορτάσουν. Κάποια άλλα, κοιτάνε με μισό μάτι την κροκέτα τους , με υφάκι τύπου: ...πάλι αυτό;
Μου ΄χει τύχει σκυλί να φάει το σκασμό (και να έχουμε θέματα μετά με στομάχι και διάρροιες), μου ΄χει τύχει και να μαζέψω 4 φορές το πιάτο με την ξηρά ανέγγιχτο -συνήθως μετά από επισκέψεις στο πατρικό μου γκρρρρρρ
Αν / όταν διαπιστώσεις ότι έχει φάει ήδη μια ικανή ποσότητα τροφής, να απομακρύνεις το μπωλ ως το επόμενο γεύμα. Και μην αγχώνεσαι για το φαγητό από τη στιγμή που δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί το τελικό βάρος του σκύλου σου.
Το ότι ορμάει να σου πάρει φαγητό δες το όσο είναι νωρίς, θέλει διόρθωμα η συμπεριφορά αυτή.
 
  • Like
Reactions: ioanna a


sarah0971

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2014
84
56
Κάποια σκυλιά τρώνε ασταμάτητα, ακόμα και όταν χορτάσουν. Κάποια άλλα, κοιτάνε με μισό μάτι την κροκέτα τους , με υφάκι τύπου: ...πάλι αυτό;
Μου ΄χει τύχει σκυλί να φάει το σκασμό (και να έχουμε θέματα μετά με στομάχι και διάρροιες), μου ΄χει τύχει και να μαζέψω 4 φορές το πιάτο με την ξηρά ανέγγιχτο -συνήθως μετά από επισκέψεις στο πατρικό μου γκρρρρρρ
Αν / όταν διαπιστώσεις ότι έχει φάει ήδη μια ικανή ποσότητα τροφής, να απομακρύνεις το μπωλ ως το επόμενο γεύμα. Και μην αγχώνεσαι για το φαγητό από τη στιγμή που δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί το τελικό βάρος του σκύλου σου.
Το ότι ορμάει να σου πάρει φαγητό δες το όσο είναι νωρίς, θέλει διόρθωμα η συμπεριφορά αυτή.
Θα δοκιμάσω αυτή την τεχνική τώρα των 20 λεπτών και θα μαζεύω το πιάτο. Αλλά θα βάζω μια γενναία ποσότητα και ας φάει όσο θέλει. Το λάθος μου είναι ότι έβαζα συγκεκριμένη ποσότητα και μάλλον δεν της έφτανε και γι αυτό πεινούσε συνέχεια.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!
 
  • Like
Reactions: M_and_M


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.254
3.092
μου φαινεται λίγο απίθανο να φάει τοσο πολύ που να σκάσει δεν είναι δα και λαμπραντόρ...
ελπίζω να κάνει δουλεια:unsure:
 
  • Like
Reactions: sarah0971


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μηνύματα
897.715
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog