Ξηρές τροφές με υψηλή πρωτείνη θέμα!


eagle_78

New Member
23 Φεβρουαρίου 2014
3
0
Καλησπέρα σε όλους
Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί :

Είμαι μεταξύ στο να επιλέξω μεταξύ των κάτωθι τροφών για κουτάβι 8 μηνών Cane Corso :

Naturea Growth
Acana rancland
Applaws puppy large breed
Acana puppy large breed
Nutram puppy large breed
Barking head large breed
Artemis USA medium/large breed
Fromm gold large
Earthborn grain Free primitive natural

αλλά δεν ξέρω από αυτές πρέπει να επιλέξω τροφή με υψηλότερη πρωτεινη η όχι.

Προηγουμένως έδινα Royal canin largebreed αλλά είδα χάλια κόπρανα και πολύ μάδημα τρίχας
 


Vini blacky

Member
2 Μαϊου 2012
11
0
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους
Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί :

Είμαι μεταξύ στο να επιλέξω μεταξύ των κάτωθι τροφών για κουτάβι 8 μηνών Cane Corso :

Naturea Growth
Acana rancland
Applaws puppy large breed
Acana puppy large breed
Nutram puppy large breed
Barking head large breed
Artemis USA medium/large breed
Fromm gold large
Earthborn grain Free primitive natural

αλλά δεν ξέρω από αυτές πρέπει να επιλέξω τροφή με υψηλότερη πρωτεινη η όχι.

Προηγουμένως έδινα Royal canin largebreed αλλά είδα χάλια κόπρανα και πολύ μάδημα τρίχας
Ρίξε μια ματιά και σ'αυτή: Simpsons Premium Puppy 80/20 Mixed 12kg
 














ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
το συγκεκριμενο ψαρι ειναι εκτροφικο.. σε ολο τον κοσμο εχει μοναδες..
στην αμερικη μονο ποσες χιλιαδες τοννοι κυκλοφορουν στα σουπερ μαρκετ..
και γαριδες εκτροφης.. και αλλα

και στην κρητη θα κανουν η εχει ηδη Creta Voice - «Πράσινο φως» για την κλειστή μονάδα εκτροφής σολωμού, στο Ινναχώριο Κισάμου - Ειδήσεις , Τοπικές Ειδήσεις
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Ρε μη σας πιάνει αμόκ. Τι θα πάθει το σκυλί αν φάει εκτροφικό σολωμό; Μήπως εμάς στα super market μας δίνουν ελευθέρας... πλεύσης; :D

BTW εγώ από τη λίστα ψηφίζω Acana. Τα κόπρανα της Orijen/Acana σε σχέση με αυτά της Royal Canin είναι μέρα με τη νύχτα. Αυτά παθαίνεις όταν ταΐζεις καλαμπόκι τα σκυλιά...

Keep in mind, ότι οι Orijen/Acana έχουν περισσότερες θερμίδες ανά κιλό, καθώς και υψηλότερο ποσοστό πρωτεΐνης, οπότε τάιζε λιγότερο για να μην έχεις διάρροιες.
 
Last edited:




arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Δεν τις γνωρίζω όλες τις τροφές που αναφέρεις.
Εγώ θα σου πρότεινα την Acana puppy large breed, αυτήν πρότεινα και στην αδερφή μου που έχει cane corso (10 μηνών τώρα) από την πρώτη στιγμή και είναι πολύ ευχαριστημένη.
Μη στρέφεις την προσοχή σου μόνο στην πρωτεΐνη*
.....κοίτα και χονδροιτίνη - γλυκοζαμίνη πόσο έχουν.
Εγώ ταΐζω Acana adult large breed.
Όλα αυτά βέβαια είναι σχετικά........... ανάλογα πως θα κάτσει η τροφή στον σκύλο σου. Εσύ θα το κρίνεις!

*
η πολύ πρωτεΐνη δεν είναι πάντα καλό.
 


eagle_78

New Member
23 Φεβρουαρίου 2014
3
0
παίζομαι μεταξύ Royal Canin Giant Junior και Acana puppy large breed. To πρόβλημα είναι 'οτι με την τροφή που τρώει τώρα κάνει σφιχτά κακά αλλα 5-6 φορές την ημέρα. Απο λάθος αναφερα ότι ταίζω Royal Canin large breed. Ταίζω proplan robust και με αυτή είναι που έχω τα προβλήματα.
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ΨΑΡΙΑ ΑΛΜΥΡΟΥ ΝΕΡΟΥ
Παραδίδονται Φρέσκα από το Νησί North Vancouver

ΑΛΙΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ NORTH VANCOUVER, ο σολωμός, η ρέγγα και ο πλευρονήκτης μας είναι ντόπια στις παρθένες ακτές του Καναδά, που φέρουν μία παγκόσμια φήμη ποιότητας.
Ο φρέσκος σολωμός αλιεύεται την εποχή αλιείας, εκτρέφονται την υπόλοιπη περίοδο και παραδίδονται φρέσκα όλο το χρόνο από τις ακτές British Columbia. Η ρέγγα και ο πλευρονήκτης του Ειρηνικού αλιεύονται από τα παρθένα νερά του Βανκούβερ του Βορείου Ειρηνικού Ωκεανού.
Ο σολωμός, η ρέγγα και ο πλευρονήκτης μας εγκρίνονται ‘κατάλληλα προς ανθρώπινη βρώση’ και είναι γεμάτα από θρεπτικές πρωτεΐνες και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα – όλα μαγειρεμένα στο ζωμό τους σε χαμηλή θερμοκρασία (90C) προκειμένου να διατηρηθεί η φυσική, φρέσκια νοστιμιά.

αυτα για τον σολωμο ,αν εχεις εμπιστοσυνη τι τον ταιζουν μετα, ολα οκ.. (οπως και στα αλλα ζωα)

αγριοχοιρο,βισωνα,κοτοπουλο,γαλοπουλα,βοδινο,ψαρια γλυκου νερου,χοιρινο,αρνι ΟΛΑ ειναι ΛΕΙ χωρις ορμονες και αντιβιοτικα κτλ κτλ κτλ...

εσυ αποφασιζεις ! τα δικα σου λεφτα δινεις ! :)
 


arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
..........................:)
Το καλύτερο είναι μπάρφ και μαγειρευτό. Το ξέρουν όλοι...ακόμα και οι πέτρες.
Όταν όμως μιλάμε για μεγαλόσωμα σκυλιά, τότε, το κόστος ξεφεύγει.

Ο φίλος μας, έκανε μια ερώτηση: ''πιά από αυτές......1,2,3,...''
Εσύ δεν τον απάντησες, ούτε του πρότεινες κάποια τροφή για να τον βοηθήσεις.
Πες πια τροφή του προτείνεις και γιατί είναι καλύτερη από κάποια άλλη, για να μπορεί να γίνει συζήτηση.....(μπορεί να επωφεληθώ και εγώ και όχι μόνο από αυτά που θα γράψεις)

Εγώ προσωπικά θεωρώ πολύ καλύτερο να δώσω στον σκύλο μου κάτι εκτροφής παρά κάτι ''ψόφιο''......
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Το καλύτερο είναι μπάρφ και μαγειρευτό. Το ξέρουν όλοι...ακόμα και οι πέτρες.
Όταν όμως μιλάμε για μεγαλόσωμα σκυλιά, τότε, το κόστος ξεφεύγει.

Ο φίλος μας, έκανε μια ερώτηση: ''πιά από αυτές......1,2,3,...''
Εσύ δεν τον απάντησες, ούτε του πρότεινες κάποια τροφή για να τον βοηθήσεις.
Πες πια τροφή του προτείνεις και γιατί είναι καλύτερη από κάποια άλλη, για να μπορεί να γίνει συζήτηση.....(μπορεί να επωφεληθώ και εγώ και όχι μόνο από αυτά που θα γράψεις)

Εγώ προσωπικά θεωρώ πολύ καλύτερο να δώσω στον σκύλο μου κάτι εκτροφής παρά κάτι ''ψόφιο''......
εχεις δικιο :)
απλα αν σου ελεγε καποιος ποιο ναρκωτικο να παρω εσυ τι θα απαντουσες ? :)

απο τις παραπανω αυτη την αρτεμη θα επαιρνα αν μπορουσα να την βρω, η την εαρθμπορν :)
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Έλα βρε ntoulis, γίνεσαι υπερβολικός! Τόσα σκυλιά στον κόσμο τρέφονται με κροκέτες και τα πάνε περίφημα! Αν είναι δυνατόν να τις παρομοιάζεις με ναρκωτικά.

Γιατί θεωρείς τόσο κακό τον σολωμό ιχθυοτροφείου δε μας είπες. Εγώ τον τρώω συχνά ψητό στη σχάρα... :/
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Έλα βρε ntoulis, γίνεσαι υπερβολικός! Τόσα σκυλιά στον κόσμο τρέφονται με κροκέτες και τα πάνε περίφημα! Αν είναι δυνατόν να τις παρομοιάζεις με ναρκωτικά.

Γιατί θεωρείς τόσο κακό τον σολωμό ιχθυοτροφείου δε μας είπες. Εγώ τον τρώω συχνά ψητό στη σχάρα... :/
Σε πολλά κείμενα μας(στο site αλλά και στα βιβλία μου) σας έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καρκινογόνες τροφές ή τις καρκινογόνες…συνήθειες (πχ η πολύωρη ομιλία στο κινητό). Έρχεται τώρα και η παρακάτω ανακοίνωση του Νίκου Κατσαρού, προέδρου του ΕΦΕΤ, να μας επιβεβαιώσει και ν’ ανοίξει τα μάτια του καταναλωτικού κοινού για τους διατροφικούς κινδύνους σε σχέση με τον καρκίνο, που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας!
Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας παραθέσω αυτό:
Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές…
30% οφείλεται στο κάπνισμα, 33% στα τρόφιμα, 5% στην κληρονομικότητα και το υπόλοιπο 32% στις ακτινοβολίες, τους ιούς και τις ορμόνες. Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος. Μερικές απο τις ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα είτε από το περιβάλλον , είτε κατά την παρασκευή τους και θεωρούνται καρκινογόνες ή μεταλλαξιογόνες περιγράφονται παρακάτω:
[h=2]Σολωμός, ξιφίας, γαλέος, τόνος[/h]Τα ψάρια αυτά περιέχουν υδράργυρο σε πολλές περιπτώσεις πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Στην διάρκεια της θητείας μου στον ΕΦΕΤ τέσσερις φορές αποσύραμε από την αγορά ψάρια της κατηγορίας αυτής λόγω αυξημένης ποσότητας υδραργύρου .Ο υδράργυρος προέρχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό κυρίως που είναι μολυσμένος με υδράργυρο. Ο υδράργυρος συσσωρεύεται στον οργανισμό και προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο ,το κεντρικό νευρικό σύστημα και είναι ύποπτος για καρκινογένεση. Μάλιστα ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων συνιστά στις έγκυες γυναίκες να μην καταναλώνουν αυτήν την κατηγορία ψαριών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και για τον υπόλοιπο πληθυσμό μια φορά τον μήνα .Παρόμοιες συστάσεις έχουν γίνει και από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και από τους αντίστοιχους οργανισμούς Αυστραλίας και Καναδά. Επισημαίνεται σε κάθε περίπτωση ότι τα αναφερόμενα αφορούν μόνο αυτήν την κατηγορία ψαριών και όχι τα άλλα είδη τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή και ιδιαίτερα τα ψάρια του Αιγαίου.
Επιπλέον ο σολομός ιχθυοτροφείων αλλά και ξιφίας, γαλέος και τόνος περιέχουν πολυχλωριομένα διφαινύλια (κλοφέν,.PCBs) τα οποία συσσωρεύονται στον οργανισμό, δρουν αθροιστικά και προκαλούν βλάβες στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού και είναι ύποπτα για καρκινογενέσεις. Τα πολυχλωριομένα διφαινύλια προέρχονται από τους μολυσμένους ωκεανούς. Επισημαίνεται ότι τα ψάρια του Αιγαίου είναι απολύτως ασφαλή απο μετρήσεις που έχουν γίνει και είναι απαραίτητα για την υγιεινή διατροφή. Περαιτέρω η Πολιτεία πρέπει να κάνει περισσότερους και συστηματικότερους ελέγχους για τα εισαγόμενα ψάρια αυτής της κατηγορίας, που δυστυχώς δεν γίνονται.
[h=2]Χρωστικές[/h]Πριν λίγο καιρό αποσύρθηκε η ερυθρά χρωστική Ε120 ή καρμίνες ή οποία ήταν ύποπτη για καρκινογενέσεις και προστίθεται σε τρόφιμα και αναψυκτικά για να τους δώσει εντονότερο κόκκινο χρώμα. Η χρωστική Ε120 ή Red 2G παράγεται απο ψήσιμο είδους σκαθαριών σε 400 βαθμούς Κελσίου και απομόνωσης απο την σκόνη της χρωστικής. Στην διάρκεια της θητείας στον ΕΦΕΤ αποσύρθηκε η χρωστική Ε129 ως ύποπτη για καρκινογενέσεις που έμπαινε σε λουκάνικα, έτοιμα μπιφτέκια για να γίνονται πιο κόκκινα, σε πτηνοτροφές για να γίνεται ο κρόκος του αυγού πιο κίτρινος όπως και το χρώμα του κρέατος …πιο αλανιάρικο, επίσης στις ιχθυοτροφές σολομού για να γίνεται το κρέας του σολομού πιο κόκκινο και σε μαρμελάδες για πιο έντονο κόκκινο χρώμα.. Παρατηρούμαι τις ετικέτες των τροφίμων και ιδιαίτερα των αναψυκτικών και δεν καταναλώνουμε εκείνες που περιέχουν πολλά Ε. Προτιμούμε φρέσκους χυμούς και φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής.
[h=2]Νιτρώδη, Νιτρικά[/h]Τα νιτρώδη και νιτρικά άλατα που προστίθενται για συντήρηση σε καπνιστά ψάρια, κρέατα, αλλαντικά κλπ. μπορεί να αντιδράσουν με αζωτούχες ενώσεις των τροφών αυτών και να σχηματίσουν νιτροζαμίνες που είναι καρκινογόνες Οι νιτροζαμίνες προκαλούν καρκίνο του οισοφάγου και του ήπατος. Επίσης σε καπνιστά και ψεροξημένα τρόφιμα είναι πιθανόν να υπάρχουν κυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες όπως το βενζοπυρένιο, που είναι καρκινογόνοι. Περιορίζουμε την κατανάλωση αυτών των τροφών επίσης λόγω του οτι περιέχουν αυξημένες ποσότητες αλατιού και μπαχαρικών. Κηπευτικά προϊόντα που αρδεύονται απο περιοχές που η γεώτρηση περιέχει νιτρικά ή είναι προϊόντα θερμοκηπίου που έχουν χρησιμοποιηθεί νιτρικά λιπάσματα, τότε είναι πιθανόν να περιέχουν νιτρικά που είναι ύποπτα για καρκίνους στο πεπτικό σύστημα .Επίσης το νερό γεωτρήσεων που περιέχει πάνω από 50mg/lt σε νιτρικά δεν πρέπει να καταναλώνεται ως πόσιμο.
[h=2]Κονσέρβες[/h]Στίς κονσέρβες υπάρχει ένα εσωτερικό επίχρισμα (επάλειψη) γι α να μην έρχεται σε επαφή το μέταλλο με το τρόφιμο.Το επίχρισμα αυτό είναι μία πλαστική ουσία που ονομάζεται ΔιςΦαινόλη Α( ΒΡΑ) που σταδιακά μεταφέρεται στο τρόφιμο Η ΒΡΑ είναι ύποπτη για βλάβες στο συκώτι, στα νεφρά, το αμυντικό σύστημα του οργανισμού,διαβήτη τύπου ΙΙ και καρκινογενέσεις. Έχουν αποσυρθεί απο την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και Αυστραλία τα πλαστικά μπιμπερό από ΒΡΑ .
[h=2]Κρεατικά στα κάρβουνα[/h]Κρέατα και προϊόντα κρέατος που υπερψήνωνται στα κάρβουνα το λίπος στην υψηλή θερμοκρασία της φλόγας λιώνει αντιδρά με ανθρακούχες ενώσεις και σχηματίζει καρκινογόνες ουσίες που απορροφώνται από το κρέας. Το ίδιο συμβαίνει και για το καρβουνιασμένο κρεας. Τα τμήματα του καρβουνιασμένου κρέατος πρέπει να αφαιρούνται και το κρέας πρέπει να ψήνεται σε απόσταση απο την φλόγα ή χρήση ηλεκτρικής συσκευής.
[h=2]Αφλατοξίνες[/h]Γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα, τυρί κλπ, σπόροι, ξηροί καρποί εάν δεν παστεριοποιηθούν κατάλληλα ή οι ξηροί καρποί και σπόροι αποθηκευτούν σε χώρους υγρούς και θερμούς αναπτύσσονται μύκητες που παράγουν μυκοτοξίνες τις αφλατοξίνες που ενοχοποιούνται για καρκίνο του ήπατος. Δυστυχώς εδώ ο καταναλωτής είναι εντελώς απροστάτευτος και επιτείνεται με την απουσία συστηματικών ελέγχων.
[h=2]Υπολείμματα φυτοφαρμάκων[/h]Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων αποτελούν πρόβλημα λόγω της μη συμμόρφωσης των αγροτών και της απουσίας ελέγχων από την πολιτεία. Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων είναι ύποπτα για βλάβες στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού ,το κεντρικό νευρικό σύστημα και για καρκινογενέσεις. Τα αυξημένα ποσοστά καρκινογένεσης τα τελευταία χρόνια μεταξύ των αγροτών οφείλεται στην χρήση φυτοφαρμάκων χωρίς προφυλάξεις (γάντια, στολές, μάσκες κλπ). Η απουσία ελέγχων από την πολιτεία καθιστά τους καταναλωτές απροστάτευτους απο τους κινδύνους που εγκυμονούν τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων των οποίων οι επιπτώσεις εμφανίζονται αργότερα.Μια συμβουλή προς καταναλωτές είναι να πλένουν καλά τα τρόφιμα αυτά, να ξεφλουδίζουν όσα ξεφλουδίζονται, να καταναλώνουν προϊόντα εποχής οχι θερμοκηπίου και σε περιπτώσεις βιολογικά προϊόντα.
[h=2]Ακρυλαμίδη[/h]Περισσότερο από δέκα χρόνια πριν στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας ανακοίνωσαν Σουηδοί επιστήμονες οτι αμυλούχα τρόφιμα που θερμαίνονταν σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 150 βαθμών Κελσίου σχηματίζονταν μια ουσία την ακρυλαμίδη και μάλιστα όσο υψηλότερη ήταν η θερμοκρασία τόσο μεγαλύτερη η ποσότητα της παραγόμενης ακρυλαμίδης. Έτσι παξιμάδια, δημητριακά πρωινού, κουραμπιέδες, τηγανητές πατάτες, φρυγανιές, τσίπς κάθε κατηγορίας, ποπ κόρν, κλπ κατά το ψήσιμο σχηματίζεται ακρυλαμίδη, η οποία θεωρείται ύποπτη καρκινογενέσεων. Η ακρυλαμίδη δεν υπάρχει στα τρόφιμα που αναφέρθηκαν, αλλά σχηματίζεται κατά το ψήσιμο από αντίδραση αμυλούχων συστατικών με το αμινοξύ ασπαραγίνη. Οι βιομηχανίες τροφίμων προσπαθούν να περιορίσουν το ποσοστό ακρυλαμίδης στα τρόφιμα είτε μειώνοντας την θερμοκρασία είτε με διάφορες άλλες μεθόδους.
Το φαινόμενο παρακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων.
Οι επιπτώσεις στον οργανισμό από τα τρόφιμα αυτά, δεν εμφανίζονται άμεσα αλλά χρόνια αργότερα, καλό θα είναι όμως να περιορίζουμε την κατανάλωση των προϊόντων αυτών ,να καταναλώνουμε τρόφιμα με αντικαρκινική δράση ,και να καταναλώνουμε τρόφιμα με πολλές φυτικές ίνες διότι διευκολύνουν τις εκκενώσεις και έτσι αποβάλλονται οι καρκινογόνες ουσίες πριν απορροφηθούν από το παχύ έντερο. Η αντικαρκινική δράση κατηγοριών τροφίμων θα δημοσιευθεί σε επόμενο κείμενο.
Νίκος Κατσαρός
Π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

για να παρεις εναν μεζε...
 


LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Γιατί θεωρείς τόσο κακό τον σολωμό ιχθυοτροφείου δε μας είπες. Εγώ τον τρώω συχνά ψητό στη σχάρα... :/
Εσένα όμως δεν αποτελεί τη βάση της διατροφής σου! :)

Ntouli πολύ στοχευμένη η παρατήρηση για την εκτροφή, με την "πλάγια" ανάγνωση που συνήθως κάνουμε το χάνουμε.

Και μόνο η "προσεκτική" διατύπωση της εταιρίας μάλλον πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις.
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Υποτίθεται περνούν από ελέγχους για υδράργυρο κλπ. Εφόσον τα τρώω εγώ, δε βλέπω το λόγο να μην τα τρώει και ο Johnny. Και το κινητό μου χρησιμοποιώ καθημερινά. Αν είναι να πεθάνω, τουλάχιστον ας ζήσω πρώτα.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μηνύματα
897.715
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog