Νέο μέλος [Γερμανικός Ποιμενικός]


gerasimosgs

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2013
64
0
Καλησπέρα!!Είμαι καινούριος στο forum και θέλω να συστηθώ ώστε να με βοηθήσετε. Είμαι φοιτητής στην Πάτρα. Ζω ζε 2άρι διαμέρισμα με τεράστριο μπαλκόνι. Ενδιαφέρομαι για Γερμανικό Ποιμενικό. Είναι η ράτσα που μου αρέσει καθώς όταν ήμουν μικρός είχαμε τον Λέων και από τότε μόνο το ίδιο θα ήθελα. Και να που πήρα την απόφαση... Ο χρόνος που μπορώ να του διαθέτω είναι αρκετός. Στη σχολή πηγαίνω μόνο για 2 ώρες και αυτό όχι κάθε μέρα (γιατί διάβαζα στα προηγούμενα έτη κα πέρασα πολλά μαθήματα) και άντε λίγο τρέξιμο στην μαρίνα μόνος μου. Μίλησα με 3 εκτροφείς και επισκέφθηκα τον έναν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Άγιο Στέφανο... Μου δίνει το κουταβάκι 2.5 μηνών. Εγώ από Μάιο άρχισα το σκέφτομαι και ενδεχομένως να το πάρω τέλη Σεπτέμβρη. Δεν το θέλω για δολοφόνο-φύλακα γιατί δεν έχω κάτι να φοβάμαι μιας και ως φοιτητής και να μπουν σπίτι μου θα φύγουν με άδεια χέρια...Σαφέστατα θα με ενδιέφερε να φυλάει το χώρο μόνο αν συμβεί κάτι αλλά δεν θέλω να το εκπαιδεύσω για σωματοφύλακα. Οι εκτροφείς μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το χώρο και το χρόνο. Δεν ξέρω όμως αν αυτοί το λένε για να πάρουν λεφτά.... Σας παρακαλώ βοηθείστε με!!!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλώς ήρθες!

Ο χρόνος και ο χώρος είναι σχετικά!

Αν έχεις χρόνο δεν θα έχει πρόβλημα με τον χώρο!Οπότε καλά έκαναν και στο είπαν αυτό!
Ο λόγος που στο είπαν είναι ότι πολλοί νομίζουν ότι θέλει έανς τέτοιος σκύλος εκτάσεις τεράστιες για να ζει, πράγμα τελείως λάθος!

Αν καλύπτεις τις ανάγκες του σκύλου όσον αφορά την εκτόνωση δεν θα έχει πρόβλημα ο σκύλος όπου και να τον βάλεις να ακουμπήσει το κορμάκι του!

Αλλά πάμε σε πιο σύνθετα πράγματα!Το μπαλκόνι δεν ξέρω γιατί το ανέφερες!Ελπίζω σαν στοιχείο του σπιτιού για να καταλάβουμε την διαρύθμιση και όχι για την παραμονή του σκύλου εκεί!
Για να χτίσεις έναν σωστό σκύλο φύλακα πρέπει πρώτα να διαλάξεις έναν σωστό χαρακτήρα!Και έπειτα να ρίξεις ΠΟΛΥ δουλειά για να τον χτίσεις!Αυτό δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη!Θέλει χρόνια δουλειά από 2 μηνων έως 2 χρονών!Θέλει καταστάσεις ισορροπημένες κτλ κτλ!
Είσαι διατεθειμένος να τα αφιερώσεις στον σκύλο?

Και το κυριότερο!Όταν θα πας στρατό σκέφτηκες ποιος θα έχει την ευθύνη του σκύλου?
Σκέφτηκες ποιος θα συνεχίσει το πρόγραμμα του σκύλου για να μην γυρίσεις και βρεις άλλο σκύλου από αυτό που έφτιαξες?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.732
19.994
Και πριν σκεφτείς τον στρατό, που είναι σημαντικότατο πρόβλημα...

Το διαμέρισμα που μένεις τώρα, είναι δικό σου; Εκεί είναι η πόλη σου; Αν δεν είναι δικό σου, ο ιδιοκτήτης του, θα τον θέλει τον σκύλο; Χρήματα για την συντήρησή του, θα έχεις; Αυτοκίνητο για την μεταφορά του;
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν το διαμέρισμα δεν είναι δικό σου, στα υπ'όψιν ότι σε ενδεχόμενη μετακόμιση, θα ζοριστείς. Δεν ξέρεις πόσα τηλέφωνα μας έκλεισαν στη μούρη μόλις αναφέραμε ότι υπάρχει σκύλος. Ακόμα κι από μονοκατοικία γιατί θα χαλάει τις... πορτοκαλιές! (Πρ΄αγμα που φυσικά δεν έκανε όταν μετακομισαμε σε μονοκατοικία που είχε πορτοκαλιές, ελιές, λοιπά δέντρα και τριανταφυλιές)
 


gerasimosgs

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2013
64
0
Γρήγορες απαντήσεις... Λοιπό αρχίζω να απαντάω σε ένα-ένα. Αυτοκίνητο έχω. Στο σπίτι που είμαι δεν υπάρχει πρόβλημα από τον ιδιοκτήτη. Τον ελέυθερο χρόνο μου κάνω μεταφράσεις και έτσι εξοικονομώ 400-500 ευρώ το μήνα. Αυτό που δεν ξέρω είναι πόσα θα χρειάζομαι για το σκύλο? Για φαντάρος δεν το σκέφτηκα ομολογώ. Αλλά θα μπορούσε να μείνει άνετα με τους γονείς μου Αθήνα.Φαντάζομαι μιάμιση-δυο ώρς τρέξιμο τη μερα και ταυτόχρονα βασική εκπαίδευση από εμένα όσο να 'ναι θα εκτονώνεται...Ή όχι? Τέλος σε καμία περίπτωση δεν ανέφερα το μπαλκόνι ως χώρο για να μείνει το σκυλί. Απλά το είπα για να καταλάβετε πως είναι το σπίτι μου.
 


swiftkid

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2009
550
97
Καλώς ήλθες Γεράσιμε!!!Με το καλό να βρεις τον νέο σου φίλο!Να προχωρήσεις στην απόκτηση μόνο αν είσαι 100% σίγουρος ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις !Να σκεφτείς τι θα κάνεις και όταν θα πηγαίνεις διακοπές,αν έχεις κοπέλα επίσης καλό θα ήταν να την ενημερώσεις γιατί μπορεί να προκύψουν προστριβές κτλ !Θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε και από κοντά !
 
Last edited:


gerasimosgs

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2013
64
0
Η κοπέλα μου είναι ήδη ενήμερη και θέλει και αυτή επειδή είχε κατοικίδιο (γάτα). Οι διακοπές μου λόγω οικονομικών είναι στο χωριό μου. Κήπος,μεγάλος χώρος για τρέξιμο και πολλές ώρες για βόλτες. Θεωρείται σωστή την κίνηση να πάρω Γερμανικό Ποιμενικό? Το εκτροφείο που βρήκα μου είπε ότι θα το πάρω 2.5 μηνών και καλό είναι να του ξεκινήσω αμέσως σιγά σιγά μόνος μου βασική εκπαίδευση αλλά και από την πρώτη μέρα ένα crate ώστε να το μάθει σχετικά γρήγορα. Εσείς τι λέτε?
 


swiftkid

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2009
550
97
Ωραία :) Ναι μια χαρά σου λέει ο εκτροφέας.Με ποιό εκτροφείο μίλησες;Επιτρέπεται να το αναφέρεις.Γιατί έχεις ενδοιασμούς για την φυλή;Εσύ πρέπει να ξέρεις τι ζητάς από έναν σκύλο.Για ό,τι θέμα σκεφτείς υπάρχει και αντίστοιχο topic εδώ στο forum,έχει άπειρα για διάβασμα :D
 


gerasimosgs

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2013
64
0
Alldogs . gr | ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ | ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΠΑΝΣΙΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ | German Shepherd Dogs | breeding | training | grooming
Ελπίζω να είναι καλό. Αν κάποιος ξέρει κάτι αρνητικό παρακαλώ ας το πει!!
Εγώ θέλω το γερμανικό ποιμενικό λόγω αγάπης για τη συγκεκριμένη φυλή από παλια,επειδή θέλω να του δώσω πάρα πολύ αγάπη και να πάρω.Επίσης ξέρω από προσωπική εμπειρία ότι η συγκερκιμένη φυλή με την κατάλληλη φροντίδα,αγάπη και εκπαίδευση είναι σαν άνθρωποι.Καταλαβαίνουν τα πάντα. Το ότι θα πάρω αγάπη από το σκύλο είναι σίγουρο. Αλλά το ότι θα του δώσω είναι ακόμα πιο σίγουρο!!!!Μου έδιναν ένα γερμανικό ποιμενικό 11 μηνών. Με βασική εκπαίδευση κ.α. Εγώ όμως θέλω να το μεγαλώσω εγώ. Να τα μάθουμε μαζί! Κατά τη γνώμη σας αρσενικό ή θυληκό να επιλέξω?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.732
19.994
Γεράσιμε...πολύ αγάπη διαβάζω και ανησυχώ :rolleyes:

Καλή είναι βρε παιδί μου, αλλά...δεν φτάνει.
Βασική εκπαίδευση από εσένα...να μάθετε μαζί με το κουτάβι πράγματα...κι άλλα τέτοια ρομαντικά!!!
Τι να πω...καλή επιτυχία!

Αρσενικό ή θηλυκό, θα σου πει ο εκτροφέας σου :)
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.732
19.994
Με μια αόριστη έννοια...γενική και φλου...:rolleyes:

Ολοι οι σκύλοι, σου δίνουν "αγάπη". Στην πραγματικότητα, απλώς κερδίζεις την εμπιστοσύνη τους, αν τους φερθείς σωστά. Και στο ανταποδίδουν με υπακοή.

Αυτό όμως, που πρωτίστως, χρειάζεται ένα κουτάβι, για να μεγαλώσει σωστά και να εξελιχθεί στον αποπάνω σκύλο, είναι σωστή και δίκαιη εκπαίδευση. Κανόνες και όρια, που θα διέπουν την κοινή σας ζωή, από την πρώτη κιόλας μέρα. Και όταν μιλάμε για έναν σκύλο αυτού του μεγέθους και αυτού του ταμπεραμέντου, η σωστή εκπαίδευση, είναι παραπάνω από σημαντική. Είναι ζωτικής σημασίας. Και αποτελεί την βάση, για την μετέπειτα εύρρυθμη συμβίωσή σας. Αν έχεις τις γνώσεις, καλώς. Αν νομίζεις ότι τις έχεις, γνώμη μου...μην προσπαθήσεις καν. Μπορεί να κάνεις ζημιά, που ούτε καν την φαντάζεσαι. Καλύτερα, συμβουλεύσου εξ'αρχής, κάποιον που επιβεβαιωμένα, το κατέχει.
 


gerasimosgs

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2013
64
0
Όπως έγραψα είμαι φοιτητής. Τη δυνατότητα για να πάω σε εκπαιδευτεί δεν την έχω. Εγώ δεν έχω 500-800 ευρώ για εκπαίδευση. Γι'αυτό λέω μόνος μου και τον τελευταίο μήνα διαβάζω αυτό το φόρουμ.Να δω τι έκαναν άνθρωποι σαν εμένα που δεν είχαν λεφτά για εκπαιδευτή. Αν πάλι η καθημερινή προσπάθεια ώστε να μάθει την βασική υπακοή,με παιχνίδια στην παραλία,στο σπίτι και όπου αλλού μπορώ δεν φτάνει τότε θα πάω σε εκπαιδευτή. Αλλά για 2.5 μηνών είναι καλή λύση ο εκπαιδευτής? Γιατί άλλοι λένε μετά από 4 μήνες άλλοι κατευθείαν μόλις το πάρεις και άλλοι λένε ξεκίνα μόνος σου και δες...Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ έχω να κάνω μία ερώτηση..στρατό έχεις πάει ?
Αν όχι τον καιρό που θα πας το σκυλί ποιος θα στο κρατήσει ?
Έχεις υπολογίσει party, εξόδους μέχρι πρωίας, εκδρομές κλπ το σκυλί που θα το αφήνεις? μπορείς να ανταπεξέλθεις στην ευθύνη και οικονομικά ?

Προσωπικά χαίρομαι ιδιαίτερα όταν ακούω νέα παιδιά να θέλουν να αναλάβουν μία τέτοια ευθύνη..δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όμως (περιπτώσεις που είδαμε και στο φόρουμ) που στην πρώτη δυσκολία ο φοιτητής δεν μπόρεσε και τελικά έψαχνε να δώσει το σκυλί του..
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αλλά για 2.5 μηνών είναι καλή λύση ο εκπαιδευτής? Γιατί άλλοι λένε μετά από 4 μήνες άλλοι κατευθείαν μόλις το πάρεις και άλλοι λένε ξεκίνα μόνος σου και δες...Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή.
H εκπαίδευση ξεκινάει από την πρώτη στιγμή που θα γεννηθεί..η οποία δίνεται από την μητέρα του και τα αδέρφια του.
Από την πρώτη στιγμή που θα πάρεις το σκυλί καλείσαι εσύ να συνεχίσεις την εκπαίδευση κάθε φορά ανάλογα της ηλικίας του.
Αν δεν μπορείς γιατί δεν έχεις τις γνώσεις τότε για να εκμηδενίσεις τα λάθη απευθύνεσαι στον ειδικό.

http://www.dogforum.gr/v3/εκπαίδευση.συμπεριφορά-18/mεγαλώνοντας.ένα.κουτάβι-453/

p.s. Η εκπαίδευση δεν τελειώνει ποτέ..
 


gerasimosgs

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2013
64
0
Πάρτυ και ξενύχτια τελείωσαν λόγω ηλικίας.Γεράσαμε πλέον γι'αυτά και δεύτερον θέλω να τελειώσω. Πηγαίνω σε σπίτια φίλων που εκέι θα μπορώ να παίρνω το σκυλί μαζί μου για να γνωρίσει και άλλους ανθρώπους.Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου. Μου το είπαν. Στρατό όταν πάω θα μένει με τη μητέρα μου. Πόσα έξοδα μπορεί να έχει το μήνα?Αν δει από την πρώτη μέρα το crate δεν θα το συνηθίσει σχετικά γρήγορα?? Εγώ το πολύ να λείπω από το σπίτι 3 ώρες τη μέρα. Συνολικά. Για αρχή δεν θα μένει μόνο του ποτέ.Ή εγώ ή η κοπέλα μου θα είμαστε πάντα στο σπίτι. ΝΟΜΟΣ. Το λουρί πότε θα ήταν καλό να το ξεκινήσω?
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ο στρατός είναι πολλούς μήνες από όσο ξέρω..το σκυλί θα το "παρκάρεις" στην μητέρα σου για τόσο μεγάλο διάστημα ?

.Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου. Μου το είπαν.
Τι σου είπαν ?

p.s. Αν γέρασες σε αυτήν την ηλικία..τότε όλοι οι άλλοι είναι ήδη στην αποσύνδεση..
 


gerasimosgs

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2013
64
0
Μου είπαν ότι το σκυλί είναι καλό να βρίσκεται και με φίλους του αφεντικού του ώστε να κοινωνικοποιηθεί. Βλακείες μου είπαν? Ότι χιλιόμετρα ήταν να γράψουμε στα ξενύχτια και σε όλα αυτά τα γράψαμε με ΧΡΥΣΑ γράμματα... Τώρα θέλει αρκετή σοβαρότητα ώστε να ξεμπερδεύουμε και να δούμε τι θα κάνουμε στη ζωή μας!!!Για το στρατό θα κάνω μειωμένη θητεία λόγω συνθηκών.
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
κοίταξε μήν δίνεις πολύ σημασία σε αυτά που λένε διάφοροι! υπάρχει μία παραπληροφόρηση γενικότερα και ο κόσμος παρόλα αυτά προσπαθεί να δείξει ότι γνωρίζει με αποτέλεσμα να τα κάνουν σαλάτα.

το εκτροφείο del vento margio είναι πολύ γνωστό.για μένα βρές χρόνο αν δεν το έχεις κάνει ακόμα και πήγαινε να δείς τα σκυλιά και να μιλήσεις απο κοντά μαζί τους.

αφού σκεφτείς ξανά πώς μπορείς να φροντίσεις τις ανάγκες του σκύλου προχώρα!
 
Last edited:


gerasimosgs

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2013
64
0
Αυτό που μπορώ να προσφέρω στο σκυλί είναι το εξής: Παιχνίδι,εκπαίδευση,φροντίδα. Πολλή υπομονή και αντοχές...Στο οικονμικό δεν μπορώ να του παίρνω royal. Θα κάνω μια αναζήτηση να δω. Εσείς έχετε κάτι να προτείνετε για τροφές?κάτι υγιεινό για το σκύλο και κάπως υγιεινό για την τσέπη μου...Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!!