Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων


Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Μετά από 10 μήνες και ενώ έχουμε κάνει τερααααστια βήματα στο να ακούει εντολές, να μένει μόνος του ήσυχα κλπ, προσπαθούμε ακόμα να λύσουμε το πρόβλημα του να μην τρώει από κάτω. Έχουμε πάει ήδη σε δύο εκπαιδευτές, που μας τους πρότειναν γνωστοί, και μετά από καμιά βδομάδα επιστρέφουμε στα ίδια. Ψάχνοντας λοιπόν στο ιντερνετ έπεσα πάνω στο site του ΕΚΕΣ, το οποίο μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον, κυρίως επειδή έχει συγκεκριμένα πακέτα. Μίλησα τηλεφωνικά μαζί τους και μου είπαν για λεπτομέρειες να μιλήσουμε από κοντά. Πριν πάω ωστόσο θα ήθελα κάποιες γνώμες αν έχει πάει κάποιος, τι δουλειά έκαναν κλπ.... Δυστυχώς δεν έχω κανέναν γνωστό που να έχει απευθυνθεί σε σχολή εκπάιδευσης και θα προτιμούσα όσο γίνεται να μην πάω ψάχνοντας!!!!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.996
Για το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης του Τριάντη λες;
Γράψτο ολόκληρο βρε παιδί μου. Αντε να κάνει κανείς αναζήτηση έτσι :rolleyes:

Προσωπική μου εκτίμηση, ότι αυτή η εκπαίδευση, δεν μπορεί ποτέ να είναι επιτυχής.
Εσύ για ποιό λόγο, την επιδιώκεις;
 


jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Δεν ξερω πως εκπαιδευει ο τριαντης. εγω οσους ρωτησα μου ειπαν για κολαρο και το αφησα.
Και ο τελευταιος μου ειπε οτι ειναι κοντρα στα ενστικτα του σκυλου το φαι και ποτε δεν θα εισαι σιγουρος
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Αριελ συμφωνω με Μαρεκο. Παρολα αυτα στο ΕΚΕΣ δεν χρησιμοποιουν ηλεκτρικα κολλαρα ή τιποτα περιεργα μεσα. Διορθωση με λουρι και φωνη ειναι τα κυριοτερα εργαλεια.
Βεβαια λιγο που ειχε παρει το ματι μου για αυτην την εκπαιδευση ειναι λιγο αστεια και ενοχλητικη μαζι.

Το θεμα ειναι οτι θες οταν ειναι στο λουρι να μην τρωει απο κατω ή γενικα ακομα και ελευθερο να ειναι να μην τρωει απο κατω?

Το πρωτο μπορεις να το πετυχεις ευκολα. Για το δευτερο εχω αμφιβολιες κατα ποσο αξιζει η προσπαθεια.
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εχω επισκεφθει δυο φορες το κεντρο αυτο στον Αλιμο, πριν παρω το Λαμπραντορ μου. Ουσιαστικα ηθελα να τον συμβουλευτω επειδη το γιορκι μου εχει λιγο περιεργο χαρακτηρα, σχετικα με το αν πρεπει να προχωρησω στην αποκτηση δευτερου σκυλου. Του χε κανει καποια τεστ, ειχαμε μιλησει αρκετα και με ενθαρρυνε να προχωρησω. Ακριβως ο,τι ειχε πει βγηκε, ηταν λες κι ειχε προγραμματισει το σκυλο μου να χει αυτη τη συμπεριφορα!!
Επισης ειχα ξαναπαει, να παρακολουθησω μαθημα, και να δω σκυλια τους, οταν ηθελα να εκπαιδευσω το Λαμπ. Αλλα επειδη σ εκεινη τη φαση δεν οδηγουσα και δε μπορουσα να τη πηγαινοφερνω, δεν ειχαμε προχωρησει.

Οι εντυπωσεις μου παντως ηταν θετικοτατες, ειχα δει εναν ανρθωπο με μεγαλη εμπειρια και γνωσεις, μ αγαπη γι αυτο που κανει. Τα σκυλια δουλευαν ολα καλα, και πολλα μαζι ακομα, και αγαπουσαν τους εκπαιδευτες τους. Ειναι ενα μερος που θα επελεγα για τον σκυλο μου.
 


Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Τα σκυλια δουλευαν ολα καλα, και πολλα μαζι ακομα, και αγαπουσαν τους εκπαιδευτες τους. Ειναι ενα μερος που θα επελεγα για τον σκυλο μου.
Κατω απο φοβο και πιεση, ολα τα σκυλια δουλευουν. Μην εισαι τοσο σιγουρη οτι ολα τα σκυλια αγαπουσαν τους εκπαιδευτες τους :p
 
Last edited:






silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Οταν βασιζεις την εκπαιδευση στην διορθωση δεν σημαινει οτι ο σκυλος φοβαται κιολας. Φοβαται τις συνεπειες της μη εκτελεσης, οχι τον χειριστη. Οσο και αν θεωρω μονοτονη αυτην την εκπαιδευση και οχι παντα διασκεδαστικη ο σκυλος μου δεν εβγαλε φοβο ποτε στους συγκεκριμενουν εκπαιδευτες, εξαλλου μετα τα πρωτα 4-5 μαθηματα τον σκυλος τον χειριζεται ο ιδιοκτητης.
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ποτε δε ξερεις τι γινεται "απο πισω" ομως οταν βλεπεις το σκυλο απο μονο του να τρεχει χαρουμενος στον εκπαιδευτη και να τον γλυφει?
 




Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Εχεις προσωπική εμπειρία;
Αν έχεις, καλό θα ήταν να την αναφέρεις.
Εχω.
Δεν εχει σημασια αν το αναφερω η οχι.
Σημασια εχει, οτι αυτη η εκπαιδευση , οπως προειπες , δεν θα φερει τα επιθυμητα αποτελεσματα στο να μην τρωει απο κατω.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.996
Οταν γράφεις κάτι αρνητικό για κάποιον που αναφέρεται επώνυμα [ενώ εσύ όχι], είναι τουλάχιστον απαραίτητο, να δίνεις λεπτομέρειες και όχι να αφήνεις απλώς εντυπώσεις.
 


Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Εγραψα κατι αρνητικο?
Για ξανα διαβασε σε παρακαλω τι εγραψα.
" Δεν αγαπουσαν ολα τα σκυλια τους εκπαιδευτες κι οτι κατω απο πιεση και φοβο ολα τα σκυλια λειτουργουν".
Που ειναι το αρνητικο?
Ειπα πουθενα οτι δεν κανουν καλη δουλεια στο ΕΚΕΣ?
Αρα λοιπον, απο την στιγμη που δεν κατηγορησα κανεναν, δεν μπορεις εσυ να ερχεσαι και να μου λες οτι αφηνω απλα εντυπωσεις!
 
Last edited:




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.996
Vasilis75 να διαβάζω ξέρω. Οπως και να ερμηνεύω τα γραπτά κείμενα που διαβάζω.

Αν δεν είχες σκοπό, να αφήσεις αρνητικές εντυπώσεις για τους εκπαιδευτές του ΕΚΕΣ, τότε θα πρέπει να προσέχεις περισσότερο τις διατυπώσεις σου.
 


Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
-> Πρώτα απ' όλα, σε περίπτωση που προτείνουν ηλεκτρικό κολάρο ή οτιδήποτε παρεμφερές, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το συνεχίσουμε.
Δεύτερον ο λόγος που επιμένω τόσο στο να μάθει να μην τρώει από κάτω (ή έστω στο να ελαχιστοποιήσω αυτή τη πιθανότητα) είναι κυρίως γιατί είχαμε κάποια περιστατικά με φόλες το τελευταίο διάστημα (και με ποντικοφάρμακο και με στρυχνίνη) και μιας και πηγαίνουμε μεγάλες βόλτες είναι αρκετά δύσκολο το να βλέπω, όπου έχει κάτω οτιδήποτε φαγώσιμο και να τον τραβάω. Ευτυχώς, αυτό που θέλω κυρίως είναι να μάθει να μην αρπάζει πράγματα από κάτω όταν είναι στο λουρί, γιατί στα μέρη που τον αφήνω λύτο και δεν έχει ακουστεί τίποτα και δεν θα είχε κάποιο νόημα να πάει κάποιος να ρίξει φόλα.
Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο μπορούμε να το πετύχουμε, σε έναν ικανοποιητικό βαθμό τουλάχιστον...

-> Υποθέτω ότι σε όλη τη διαδικασία της εκπαίδευσης θα είμαστε παρόντες και θα έχουμε πλήρη έλεγχο για το αν πιεστεί, πόσω μάλλον αν φοβηθεί τον εκπαιδευτή το σκυλί.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.996
Η μόνη εξασφάλιση, του να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο της φόλας, είναι να προστατεύεις τον σκύλο σου ασταμάτητα και να έχεις τα μάτια σου...101 :rolleyes:

Δυστυχώς, καμμία άλλη όσο και να ταλαιπωρηθείς κι εσύ και το σκυλί σου, σε οποιαδήποτε εκπαίδευση. Σκέψου μόνο, αν τα πράγματα είναι τόσο επικίνδυνα, μήπως τον συνηθίσεις να φοράει φίμωτρο.
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78