Mπορούμε να φτιάξουμε την δική μας ξηρά τροφή?


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Είτε λόγω κατάρρευσης των πάντων , είτε λόγω απλώς για μια καλύτερη ποιότητα διατροφής?

Ποιά είναι η γνώμη σας? Εγώ έχω να ταίσω και δέκα σκυλιά και η barf είναι ακριβή και δύσκολη υπόθεση.

Θα βάλω πάντως συνταγή που έχω αργότερα.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Εννοείς ο καθένας μόνος του;
Δεν νομίζω ότι θα έχει διαφορά από το να μαγειρεύουμε και να ταίζουμε, στο κόστος εννοώ. Μπορεί να κάνω και λάθος.
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
υπάρχουν διαφορές και σε θέμα οικονομικό και αποθήκευσης, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης
 




FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πιστευω οτι το δυσκολοτερο κομματι ειναι η "αποξηρανση"¨της τροφης.
Και μαλλον και πολυ δαπανερη.

Βασικα φτιαχνεις εναν πολτο απο τα διαφορα υλικα- και τα αποξηρανεις στο φουρνο. ( η σε καποιο φουρνο τεσπα).
Αλλα σιγουρα θα καψεις πολυ ρευμα και οι ποσοτητες που θα βγαλεις δεν νομιζω να εχουν καλη σχεση τιμης=αποδοσης.

Πιστευω το μαγειρεμα καθε 2-3 μερες ερχεται πιο οικονομικα τοτε.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Πιστευω το μαγειρεμα καθε 2-3 μερες ερχεται πιο οικονομικα τοτε.
Η barf είναι πιο φτηνή από το μαγείρεμα γιατί μπορείς να βασίσεις ένα ποσοστό της στα πλατάρια που έχουν το μικρό κόστος.

George A οι ξηρές έχουν αναγκαστικά και συντηρητικά - τι συντηρητικό θα βάλει κανείς σε μια "φτιαχτή" ξηρά?
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Η barf είναι πιο φτηνή από το μαγείρεμα γιατί μπορείς να βασίσεις ένα ποσοστό της στα πλατάρια που έχουν το μικρό κόστος.

George A οι ξηρές έχουν αναγκαστικά και συντηρητικά - τι συντηρητικό θα βάλει κανείς σε μια "φτιαχτή" ξηρά?
Εγω το ξερω, απλα αναφερει, οτι το BARF του ειναι ακριβο.

Αμα κανεις καλη "αποξηρανση" ειναι συντηρηση απο μονη της. Λογικα σε καποιο δροσερο μερος θα πρεπει να κρατανε αρκετες μερες. Κατι σαν τα μπισκοτα δηλαδη.
Η τα διαφορα αποξηραμενα που παιρνω κατα καιρους απο γερμανια ( πατσας, πνευμονια, στομαχια αλογου, μυτες μοσχαρισιες κλπ.)
 




baklavas

Member
9 Σεπτεμβρίου 2012
13
0
ωραίο το θέμα σου εγώ ανακατεύω ξηρά και μαγειρευτό.
Απ΄όσο γνωρίζω για να μην χαλάσουν τα συστατικα γενικά όταν βράζει ένα μίγμα θα πρέπει να γίνει η απόσταξη εν κενώ.΄Ετσι φτειάχνουν διάφορα π.χ παιδικά γάλατα σε σκόνη.
Μετά όπως ανέφερε και άλλος φίλος είναι και θέμα συντηρητικών.
Μπορείς όμως να βρείς συνταγές για μπισκότα , να φτειάξεις με τα δικά σου , υλικά κρέας σηκώτι κτλ.θα πρέπει να υπολογίσεις ποσοστά κρεατος , λαχανικών κ.τ.λ.
Δεν γνωρίζω όμως αν αυτά τα μπισκότα μένουν έξω από ψυγείο.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
ωραίο το θέμα σου εγώ ανακατεύω ξηρά και μαγειρευτό.
Απ΄όσο γνωρίζω για να μην χαλάσουν τα συστατικα γενικά όταν βράζει ένα μίγμα θα πρέπει να γίνει η απόσταξη εν κενώ.
Ακριβώς. Εδώ είναι το πρόβλημα, που δεν μπορείς να το κάνεις στο σπίτι.
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
υπαρχει και η καταψυξη,,,!! ψαροσουπα και κοματακια ψαρια η κρεατοσουπα με κοματακια κρεας κια καποια λαχανικα και μπολικο ρυζι στη καταψυξη,,,επισης και ρεβιθια και αλλα τετοια σχετικα,,,, οποτε θελω βγαζω μια ποσοτητα να ξεπαγωσει ελευθερα η στο μικροκυματων και την ανακατευω με ξηρα τροφη,,, απο νοστιμια η δικια μου προσπαθει να φαει και το μπωλακι της.....
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
αυτήν την συνταγή εχω βρεί, αφού προμηθευτώ τις κατάλληλες πρώτες ύλες λέω να κάνω μια δοκιμή.



τα τελευταία χρόνια πολλοί άνθρωποι έχουν σκεφτεί την ασφάλεια των τροφίμων του σκυλιού τους.
Τo αποθαρρυντικό γι 'αυτό είναι να βρειτε τα σωστά τρόφιμα για να βγάλουν μαζί για ένα θρεπτικό, νόστιμο γεύμα.
Αν σκοπεύετε να κάνετε ξηρά τροφή του σκύλου, υπάρχουν δύο πράγματα που εξετάσετε: Μήπως ο σκύλος τρώει μόνο ξηρά τροφή ή είναι η ξηρά τροφή ένα συμπλήρωμα σε υγρή τροφή?
Αν είναι ένα συμπλήρωμα για υγρά τρόφιμα, οι απαιτήσεις στο περιεχόμενο δεν είναι τόσο δεσμευτικές όσο αυτές για τον σκύλο που τρώει μόνο ξηρά τροφή.


Η βασική συνταγή για τα δύο είναι το ίδιο: αλεύρι, λίπος, αυγό, ξηρό γάλα. Το αλεύρι μπορεί να κυμαίνεται από κάθε χρήση αλευριού στο αλεύρι πατάτας σε ολόκληρο το αλεύρι σίτου ή άλευρο σίκαλης.
Υπάρχουν όλα τα είδη του αλευριού. Λίπη μπορεί να προέρχονται από ζωικό λίπος, αν θέλετε να προσθέσετε κρέας ή έλαιο canola, ελαιόλαδο, έλαιο καρθάμου, αραβοσιτέλαιο.
Ολόκληρο αυγά είναι καλύτερα, όχι μόνο ασπράδια αυγών. Και, ναι, το ξηρό γάλα.


6 φλιτζάνια από οποιοδήποτε συνδυασμό αλεύρων
1 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη
3-4 αυγά, ανάλογα με το μέγεθος
1/3 φλιτζάνι λάδι
2 ½ φλιτζάνια υγρά (γάλα, νερό, ζωμό)




Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά. Συνδυάστε τα υγρά συστατικά. Ανακατεύουμε το υγρό με τα ξηρά συστατικά. Η ζύμη πρέπει να είναι παχιά και υγρή (όχι πολύ υγρό), όπως η ζύμη ψωμιού.
Προσθήκη νερού ή αλεύρι (ή κάποιο άλλο προσθετικό), εάν είναι αναγκαίο για να πάρει την συνοχή.


Απλώστε τη ζύμη σε ένα φύλλο μπισκότων 5 εκ. παχιά. Μπορείτε να δώσετε στη ζύμη στο σχήμα που θέλετε ή απλά να σπάσετε την μαγειρεμένη κροκέτα σε κομμάτια
αφού εχει κρυώσει. Μπορείτε να το μαγειρέψετε αργά στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα, ή στους 350 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και να σκληρύνει.


μπορεί να θέλετε να προσθέσετε καλούδια με τη συνταγή οταν αναμιγνύονται τα βασικά συστατικά. Μπορείτε να προσθέσετε μαγειρεμένα και πολτοποιημένα κρέατα, λαχανικά (πράσινα φασόλια, γλυκοπατάτες, σπανάκι, καρότα) και / ή φρούτα (μήλα, κολοκύθα),
ακόμα και το φυστικοβούτυρο ή τριμμένο τυρί, ό, τι το σκυλί σας αρέσει. Η κύρια έμφαση, όμως, είναι να κρατήσει η ζύμη παχύ και υγρή.


Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε βότανα και μπαχαρικά, όπως το αλάτι, ή μαϊντανό, ή άλλα πρόσθετα, όπως η μαγιά, ρύζι, καλαμπόκι ή οστεάλευρα, πίτουρο και βρώμη. Ό, τι το σκυλί σας αρέσει μπορεί να είναι στο μενού.
 
Last edited:


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Βρε George, αμα είναι η μην έχει κρέας η συνταγή, δίνουμε και μια φραντζόλα ψωμί με λάδι και τελειώνει το θέμα! ;) Δε διαφέρει απ'αυτό που περιγράφει το παραπάνω..!
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Βρε George, αμα είναι η μην έχει κρέας η συνταγή, δίνουμε και μια φραντζόλα ψωμί με λάδι και τελειώνει το θέμα! ;) Δε διαφέρει απ'αυτό που περιγράφει το παραπάνω..!
Αφού σου λέει καλέ ότι αυτή είναι η βάση της ζύμης. Μέσα βάζεις κρέατα και ότι άλλο θέλεις.
Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα.
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε βότανα και μπαχαρικά, όπως το αλάτι, ή μαϊντανό, ή άλλα πρόσθετα, όπως η μαγιά, ρύζι, καλαμπόκι ή οστεάλευρα, πίτουρο και βρώμη. Ό, τι το σκυλί σας αρέσει μπορεί να είναι στο μενού.
μην με κάνετε να απαντάω στον εαυτό μου...
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ρε παιδιά, έτσι που το λέει είναι σα να βάζεις και κανα καρότο για νοστιμιά! Η βάση του πράγματος εξακολουθεί αν είναι το αλεύρι! :)
Για να φτάσει σε σοβαρά επίπεδα το κρέας (όπως σε μια καλή ξηρά ας πούμε, οπου τα πρώτα 2-3 συστατικά υποτίθεται ότι είναι κρέας της προκοπής), η λογική λέει ότι δεν ξεκινάς με τη ζύμη και προσθέτεις λίγο κρεατάκι.... ξεκινάς με πολύ κρέας και προσθέτεις κανα καρότο. Στη δεύτερη περίπτωση είναι που δυσκολεύει το θέμα της αποξήρανσης...

Προσπαθώ να πω (ανεπιτυχώς) ότι αν βάλεις επαρκή ποσότητα κρέατος (να είναι κρέας με ρύζι και όχι ρύζι με κρέας) δεν θα έχεις πια ζύμη που να μπορει να γίνει μπισκότο, αλλά ένα χυλό κρέατος, που δεν καταλαβαίνω ακριβώς πως θα γίνει ξηρά. :)
 




George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
είναι συνταγή ανάγκης και επιβίωσης, άρα .....

οτι και να βγεί τα δικά μου θα το φάνε πάντως.... είμαι σίγουρος.;)
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
είναι συνταγή ανάγκης και επιβίωσης, άρα .....

οτι και να βγεί τα δικά μου θα το φάνε πάντως.... είμαι σίγουρος.;)
Καλα, αμα πας ετσι, ζημωσε απλα πιττουρα/αλευρα και ψησε το "σκυλοψωμο", οπος εκαναν και παλια στα χωρια, ειδικα οι τσομπανιδες. Μετα εκοβαν το ψωμι αυτο μπουκιτσες και τα μουλιαζαν σε κατσικισιο/προβειο γαλα- και ετοιμο το γευμα για τον ποιμενικο σκυλο!

Ο γειτονας μας στο χωριο ετσι εκανε. Ειχε καμια 10αρια κατσικες.
Ο σκυλος ετρωγε καθε πρωι "σκυλοψωμο" με γαλα, κατσικισιο τυρι και βουτηρο, αποφαγια και αποσφαγεια- οταν ειχαν. Επισης του εδιναν τα ψωφια νεογεννητα και ετργωε και τους πλακουντες, οταν γεννουσαν οι κατσικες.
Ο σκυλος αυτος εγινε 23 ετων και κτνηνιατρο δεν ειχε δει ποτε του- ουτε για εμβολια!
 
Last edited:


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Ο σκυλος αυτος εγινε 23 ετων και κτνηνιατρο δεν ειχε δει ποτε του- ουτε για εμβολια!
Αυτά βλέπουμε και ακούμε και θα παραιτηθούμε... Ούτε ο πρώτος σκύλος είναι ούτε ο τελευταίος...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μηνύματα
897.716
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog