Χαιρετω το Forum Leon Γερμανικος Ποιμενικος


Andreas82

Member
4 Ιουνίου 2012
13
0
Heraklion
Καλησπερα παιδια νεο μελος εδω σε μια προσπαθεια αναζητησης για καποιες αποριες που ειχα βρηκα το φορουμ και βεβαια η επομενη κινηση μου ηταν η εγγραφη ;). Λοιπον λιγα λογια για το γερμανικο ποιμενικο μου το Leon ή Λεωνιδα ... . Ειναι 14 μηνων δεν τον εχω αγορασει τον πηρα απο φιλο ειναι εργασιακος απο μανα και πατερα και οχι εκθεσιακος και τον εχω απο 20 ημερων καθοτι η μανα του πεθανε στη γεννα. μου αρεσουν πολυ τα σκυλια αλλα με την συγκεκριμενη ρατσα εχω ερωτα ανιατο.Του εχω μαθει αρκετα πραγματα ασχολουμαι μαζι του τουλαχιστον 2 ωρες καθημερινα και τα σαβατοκυριακα φουλ!!! Σε γενικες γραμμες αν και ειναι καπως ξεροκεφαλος ειναι υπακουος , στο σπιτι που τον εχω εχει προσαρμοστει αψογα και δεν κανει καμια ζημια εχω καποια θεματακια ομως και θα ηθελα τη βοηθεια σας

1ον Τρωει μονο ξηρα τροφη και κανα κοκαλλο μεγαλο για τα δοντια του αλλα οπου δει φαγητο μαγειρευτο η καποιον απο εμας να μασουλαει κατι δεν ξεκολαει τα ματια του απο εκει.... λεσ και εχει να φαει κανα χρονο

2ον Ενω ειναι αρκετα κοινωνικοποιημενος απο μικρος και με ζωα και με ανθρωπους με καποια σκυλια ιδιαιτερα μικροσωμα αλλα οχι ολα στρεσαρεται και δεν μπορει να σιμφιλιωθει. επισης ειναι παααρα πολυ επιφυλακτικος με τους αγνωστους που μας πλησιαζουν πολυ κοντα στη βολτα δηλαδη τους γαβγιζει και γενικα στρεσαρεται, ενω στο σπιτι μεσα οποιονδηποτε γνωρισει και ειμαστε και εμεις εκει δεν εχει απολυτως κανενα προβλημα.
Εχει μαθει πολλες εντολες οπως το Μη κατσε, κατω , σηκω , μεινε , στοπ, ελα, και σε γενικες γραμμες ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο αυτον χωρις να τον εχω παει για εκπαιδευση
Αυτα και απο εμενα ελπιζω να μην σας κουρασα με την εκθεση που εγραψα :D
θα προσπαθησω να ανεβασω και φωτογραφιες
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Γεια σου Ανδρέα και να χαίρεσαι το σκυλάκι σου
Έγινε μια συζήτηση πρόσφατα την οποία διάβασα και κατάλαβα(γιατι δεν ήξερα) οτι ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένας και δε χωρίζεται σε εργασιακό και εκθεσιακό αλλά είναι και τα δυο μαζί.
Οσο για το πρώτο πρόβλημά σου, αν έτρωγες κάθε μέρα τυποποιημένα προϊοντα και περνούσε δίπλα σου μυρωδάτο μαγειρευτό φαγητό δε θα ήθελες να το φας;
Τωρα για το δεύτερο, με τα μικρα σκυλάκια δεν ξερω αλλα με τους ανθρώπους ορισμένοι το επιδιώκουν,εσένα γιατι σε πειράζει; εκτος κι αν εννοεις οτι περπατάτε στο δρόμο και απλα περνάει κάποιος στο απέναντι πεζοδρόμιο και σηκώνει το σκυλι τη γειτονιά στο πόδι όπου αυτό είναι όντως πρόβλημα και κουραστικό για το χειριστή του(εσένα)
 


Andreas82

Member
4 Ιουνίου 2012
13
0
Heraklion
καλησπερα κα ισε εσενα το ξερω οτι ειναι ενας ο γερμανικος ποιμενικος απλα εννοω οτι εχει γραμμη εργασιακου δηλαδη μικρη κλιση πισω(ετσι το λενε σημερα τουλαχιστον) οπως ηταν οταν ξεκινησε η ρατσα αυτη και οχι αυτο που εχουν καταντισει να κανουν σημερα προκαλωντας δυσπλασια και αλλα προβληματα στους γερμανικους ποιμενικους στις εκθεσεις.
Για το φαγητο που μου αναφερεις ναι ενοειται οτι τον καταλαβαινω εκεινη την στιγμη αλλα δεν εχω καταφερει να του βαλω καποια ορια οπως π.χ να μενει μακρια οταν τρωμε
Οσο για την βολτα επειδη απο τη μια μου αρεσει που ο σκυλος ειναι επιφυλακτικος αλλα απο την αλλη το κανει χωρις να νιωσει πραγματικη απειλη απλα επειδη τον πλησιαζει ενας αγνωστος θελω να τον περιορισω αλλα χωρις να τον κανω να καταλαβει οτι δεν γαβγιζουμε πουθενα και σε ολους κουναμε την ωρα για παραδειγμα. Το ξερω ειναι λιγακι δυσκολο απλα ηθελα να ακουσω και αλλες προτασεις
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Έχεις σκεφτει να αρχισεις να δινεις κανονικο φαγητό στο σκυλο σου;
 


panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.001
423
53
Β.Α Αττική
Είμαι off topic μάλλον αλλά θα ρωτήσω!
Τι είναι εργασιακό, και τι εκθεσιακό Γ.Π;
Όταν λέμε ότι το Γ.Π είναι σκυλί εργασίας, τι ακριβώς εννοούμε;

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Παναγιώτη αν δεν κάνω λάθος το θέμα που αναφέρω παραπάνω το έχει ανοίξει το μελος kyriakos91.Ό,τι ξέρω απο εκει το ξέρω εγω.
 


Andreas82

Member
4 Ιουνίου 2012
13
0
Heraklion
Η αληθεια ειναι οτι το εχω σκεφτει αλλα επειδη τον εχω μεσα στο σπιτι το αποφευγω γιατι θα μυριζει και θα μαδαει πιο ευκολα το τριχωμα του. επισης θα εχει και ακανονιστες ωρες που θα κανει την αναγκη του στη βολτα. Γιατι με ρωτας δεν εχεις εμπιστοσυνη στην ξηρα τροφη?
 


Andreas82

Member
4 Ιουνίου 2012
13
0
Heraklion
γει σου και σενα παναγιωτη για το θεμα εργασιακο εκθεσιακο απο οσο εχω ψαξει εχω βρει οτι εργασιακο εννοουμε το γ.π που εχει κανονικη πισω γραμμη με ελαφρια κλιση ενω εκθεσιακο αυτον που εχει την κλιση που οριζουν σημερα τα στανταρ της φυλης στις εκθεσεις. Ειναι μεγαλο κεφαλαιο και εχω ερθει σε ανιπαραθεση με πολλους ειδικα ιδιοκτητες πετ σοπ που υποσηριζουν οτι ο γ.π. πρεπει να εχει μεγαλη κλιση πισω και να περπαταει σαν τον "χεσμενο" με συγχωρειτε και για την εκφραση
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Μπορεις να ενημερωθείς στη διατροφή στο θέμα με την BARF.Όσα μέλη ακολουθουν αυτη τη διατροφή στα σκυλιά τους λενε πως εχουν καλύτερη διάθεση, τρίχωμα, αναπνοή ενώ το σκυλί τρώει με πολύ όρεξη και γενικά και λογικά να το δεις οτιδήποτε φυσικό είναι πιο υγιές απο κάτι τεχνικό με χρωστικές κλπ κλπ. Επιπλέον ναι δεν εμπιστεύομαι την ξηρά, μπορεί να είναι καλη, να εχει σωστά συστατικά αλλά το σκυλί τρώει συνέχεια το ίδιο και τρωει επειδή πεινάει αποκλειστικά,δε το ευχαριστιέται, επίσης πολλές φορές στερεί ορισμένα συστατικά που ο σκύλος θα πρέπει να παίρνει . Κι εγω όταν τελειώσει το σακι που έχουμε(ξηρα) θα του ξεκινήσω barf.
 


τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Καλώς ήρθες Αντρέα στο forum, να χαίρεσαι το φιλαράκο σου και να τους ακούς αυτούς εδώ μέσα έχεις πολλά να πάρεις!!!
Επειδή και εμείς έχουμε το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου θα παρακολουθήσω τις συμβουλές που θα σου δοθούν για να ενημερωθώ και εγώ.
Πάντως εμένα μου λένε πως απλά θέλει να παίξει(5 1/2μηνών ακόμα) και ότι μόλις σοβαρέψει θα το σταματήσει.
Οτι θα είναι πάντα επιφυλακτικός με τους γύρω του αυτό το έχω καταλάβει ήδη!
 


Andreas82

Member
4 Ιουνίου 2012
13
0
Heraklion
Φιλε μου πρωτη φορα το ακουω αυτο που μου λες και ακουγεται ενδιαφερον θα το ψαξω απλα με την ξηρα τροφη εως τωρα αν και εχω αλλαξει τρεις εταιρειες μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος απο αποψης εμφανισης και βαρους του σκυλου.
 




vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Φιλε μου πρωτη φορα το ακουω αυτο που μου λες και ακουγεται ενδιαφερον θα το ψαξω απλα με την ξηρα τροφη εως τωρα αν και εχω αλλαξει τρεις εταιρειες μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος απο αποψης εμφανισης και βαρους του σκυλου.
φίλη είμαι :)
Είναι θέμα δικό σου τι θα αποφασίσεις. Σου το πρότεινα γιατι κι εγω το ανακάλυψα πρόσφατα και μου τράβηξε το ενδιαφέρον, απο εκει και πέρα η απόφαση είναι δικιά σου γιατι αρκετοί κτηνίατροι πιστεύουν οτι η ωμη διατροφή (barf) κρύβει κινδύνους, πρέπει να τα λάβεις όλα υπ' οψιν σου.
 






vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Να 'σαι καλά.Nα ξέρεις πάντως οτι χρειάζεται αρκετό διάβασμα αν και θα σου πουν τα παιδια που ηδη κάνουν τέτοια διατροφή περισσότερα. Απο την αλλη αν είσαι ευχαριστημένος με την ξηρά σου μπορείς απλά να του δινεις μια φορα την εβδομάδα για παράδειγμα πολτοποιημένα φρούτα/λαχανικά και να είσαι επίσης καλυμένος!
 






dimosthenispr

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2011
83
0
Athens
Γειά σου Αντρέα και να χαίρεσαι το σκύλαρο σου!Για τις τροφές αυτο που έχω να σου πω ειναι οτι στην Ήρα μου της δίνουμε μαγειρευτό και μετανιώνω που το ξεκίνησα!Δεν τρώει πλέον ξηρά τροφή,ακανόνιστες ώρες τουαλέτας κλπ.Στον Romeo που απέκτησα πριν κάποιες μέρες του δίνω ξηρά τροφή και όταν μεγαλώσει θα πάω σε BARF.Μην κάνεις το λάθος και του πετάξεις του Λέων κανα κεφτέ γιατί μετά κλάφτα χαράλαμπε!Εύχομαι να ζήσετε πολλά χρόνια μαζί και να είστε πάντα καλά!
 


nikos

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2009
108
0
Τρίπολη
καλώς ήρθατε αντρέα
είμαι ομοιοπαθής με σένα γύρω απ τη συγκεκριμένη φυλή
συγγνώμη που ίσως ακουστώ κακός
αν δεν ισχύει αυτό που θα πω , λάβε υπόψη σου την άγνοια μου σχετικά με τη φυλή

ο σκύλος είναι πανέμορφος επειδή έθεσες όμως το δίλλημα εργασιακού , εκθεσιακού να σου πω πως κάποια στάνταρ της φυλής εμφανίζονται σε όλα τα γπ

αν δεν τον αδικεί η φωτό, κάτι δεν μου αρέσει στη μάσκα του σκύλου σου
και το λέω ως απλή παρατήρηση όχι για να πικάρω εσένα

ο φίλο σου, όμως ;
εξαιτίας του ζευγαρώματος που έκανε με τους "εργασιακούς" γπ κατ αυτόν
χάθηκε η σκύλα.
Συγγνώμη αν φαίνομαι κακός εκ των προτέρων.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78