Αυτή την συνταγή την έχω βρεί στις ΗΠΑ. Ο δικός μου τρελαίνεται και είπα να την αναρτήσω να τρελαθεί και ο δικός σας σκύλος.
Υλικά
3 φέτες σολομό φρέσκο, ή 5 κατεψυγμένο (μιας και είναι πολύ ποιο λεπτή η φέτα)
3 μεγάλα καρότα
1 κρεμύδι
λίγο σέλινο
3 με 4 ποτήρια νερό
ελάχιστο αλάτι
2 φακελάκια μαγιά μπύρας
1 κιλό αλεύρι ολικής (μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω)
μισό ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα τον σολομό, μαζί με τα λαχανικά, το αλάτι και το νερό.
Τα βράζουμε σε μικρή θερμοκρασία περίπου 45 λεπτά.
Πετάμε κόκκαλα και δέρμα
Βάζουμε όλα τα υλικά που βράσαμε στο μπλέντερ να λειώσουν, και τα βάζουμε σε μια λεκάνη πλαστική.
Μόλις κρυώσει το μίγμα, προσθέτουμε την μαγιά την οποία έχουμε δυαλύσει να μισό ποτήρι χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο, και τα ανακατεύουμε.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη όπως είναι η πλαστελίνη. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε παραπάνω αλεύρι.)
Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 1 ώρα, και να αυξήσει τον όγκο της.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολα.
Αρχίζουμε να πλάθουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια ή μπαστουνάκια, τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Αφού οι κροκέτες δεν έχουν συντηριτικά, τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Ο δικός μου τρελαίνεται με αυτή την λιχουδιά.
Του την δίνω όχι για κυρίως γεύμα, αλλά 3 με 4 κροκέτες για κέρασμα.
Υλικά
3 φέτες σολομό φρέσκο, ή 5 κατεψυγμένο (μιας και είναι πολύ ποιο λεπτή η φέτα)
3 μεγάλα καρότα
1 κρεμύδι
λίγο σέλινο
3 με 4 ποτήρια νερό
ελάχιστο αλάτι
2 φακελάκια μαγιά μπύρας
1 κιλό αλεύρι ολικής (μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω)
μισό ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα τον σολομό, μαζί με τα λαχανικά, το αλάτι και το νερό.
Τα βράζουμε σε μικρή θερμοκρασία περίπου 45 λεπτά.
Πετάμε κόκκαλα και δέρμα
Βάζουμε όλα τα υλικά που βράσαμε στο μπλέντερ να λειώσουν, και τα βάζουμε σε μια λεκάνη πλαστική.
Μόλις κρυώσει το μίγμα, προσθέτουμε την μαγιά την οποία έχουμε δυαλύσει να μισό ποτήρι χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο, και τα ανακατεύουμε.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη όπως είναι η πλαστελίνη. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε παραπάνω αλεύρι.)
Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 1 ώρα, και να αυξήσει τον όγκο της.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολα.
Αρχίζουμε να πλάθουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια ή μπαστουνάκια, τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Αφού οι κροκέτες δεν έχουν συντηριτικά, τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Ο δικός μου τρελαίνεται με αυτή την λιχουδιά.
Του την δίνω όχι για κυρίως γεύμα, αλλά 3 με 4 κροκέτες για κέρασμα.