Ποσοι απο τον κόσμο των εκθέσεων μορφολογίας υπάρχουν εδώ? ελάχιστοι, απο κριτές? 2 ενεργοί , εκ των οποίων ενας πλέον περιστασιακός.
Η αλήθεια είναι πως κ εγώ θα ήθελα να διαβάζω περισσότερο κ κάποιους επαγγελματίες του χώρου,στο συγκεκριμένο forum.
Το γιατί δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί πλέον,νομίζω όμως ότι έχει άλλες προεκτάσεις..
Ξέρω αρκετούς εκτροφείς που στα πρώτα στάδια του επαγγέλματός τους,έμπαιναν σε αυτό εδώ το forum,διάβαζαν,ρωτούσαν,έρχονταν σε συζήτηση για εκτροφικά πλάνα,γραμμές,μεθόδους κλπ
Έχω διαβάζει αρκετά τέτοια threads/posts 2 κ 3 χρονών παλιά - αφού λοιπόν οι περισσότεροι μοιάζει να παίρνουν την όποια γνώση ο συγκεκριμένος αυτός χώρος έχει να τους προσφέρει,αποφασίζουν στην συνέχεια ότι το forum αυτό δεν είναι πλέον κατάλληλο γι'αυτούς.
Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους,κάτα τη δική μου προσωπική εκτίμηση.
Ένας από τους λόγους είναι ο λεγόμενος "ελιτισμός",έγιναν οι γαμάτοι εκτροφείς πλέον κ δεν έχουν κάτι να πάρουν από το forum,στο οποίο κάτα τα λεγόμενά τους γράφουν περισσότερο οι "άσχετοι",παρά οι σχετικοί.Αυτό το καταλαβαίνει κανείς κ από το δικό σου ύφος απαντήσεων,που ξεκίνησες τις τοποθετήσεις σου σε αυτό το νήμα με μονόγραμμες προτάσεις όπως "έχει κανείς εκτροφικό σκύλο με διακρίσεις από εσάς η έχει πάει ε εκθέσεις?".
Ο παππούς μου σαν λαικός άνθρωπος που ήταν συνήθιζε να λέει "δεν χρειάζεται να τον δοκιμάσει κανείς,για να ξέρει ότι το που****λίκι είναι κακό πράγμα".
Ένας άλλος από τους λόγους που οι εκτροφείς δεν επιλέγουν να συμμετέχουν σε δημόσια συζήτηση είναι οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο επάγγελμά τους η όποια δημόσια έκθεση και αντιπαράθεση.Δεν είναι όλοι άσχετοι με τα πράγματα όσοι συμμετέχουν εδώ κ γράφοντας κάτι κάποιος εκτροφέας,θα περιμένει κ την ανάλογη απάντηση.Έχω διαβάσει στο παρελθόν εκτροφείς να τους αδειάζει άλλος χρήστης/εκτροφέας σχετικά με κάποιες μεθόδους,οι ίδιοι να ισχυρίζονται προσωπική επίθεση κ μετά από λίγο καιρό να λακίζουν...
Όταν κάποιος λοιπόν γράφει επώνυμα,σε δημόσιο board,πρέπει να περιμένει κ την ανάλογη έκθεση καλή/κακή,θα έρθει σε αντιπαράθεση,θα του την πουν αν η μεθοδολογία του δεν είναι καλή κλπ
Συνεπώς για να κλείσω,οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου,έχουν καταλάβει ότι η δημόσια έκθεσή τους σε διάλογο - δεν ευνοεί κ πάρα πολύ το επαγγελματικό τους γίγνεσθαι και είναι κατανοητό.