Η γειτόνισσα - γερμανικός ποιμενικός


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μπορείτε να με βοηθήσετε με ένα θεματάκι?
Στην πολυκατοικία μεγαλώνει μια θηλυκιά, γερμανικός ποιμενικός, στην ίδια περίπου ηλικία με τον Floyd (7-8 μηνών περίπου αυτή, 9 μηνών ο δικός μου). Συναντιόμαστε στη βόλτα ΣΥΝΕΧΕΙΑ γιατί βγαίνουμε τις ίδιες ώρες με την κυρία της - συνήθως έξω, αλλά έχει τύχει αρκετές φορές και μέσα στην πολυκατοικία.

Όταν ήταν μικρά έπαιζαν ωραία.

Όταν η μικρή μεγάλωσε σε μέγεθος έκανε σαν τρελή να παίξει μαζί του και τον ποδοπατούσε. Το αποτέλεσμα ήταν μια, δυο, τρεις, ο μικρός να αρχίσει να την γαυγίζει με το που τη βλέπει.

Μετά που μεγάλωσαν κι άλλο, η μικρή πάλι έκανε σαν τρελή να πάει προς το μέρος του. Η κυρία της την έβαζε να ξαπλώσει και ο μικρός πλησίαζε. Εκείνη έσπαγε την εντολή (λογικό) και τον πλάκωνε πάλι με αποτέλεσμα ο μικρός να νευριάζει ή απλά του έριχνε μία στο μουσούδι με το πόδι.

Αργότερα αυτό που κάναμε στις συναντήσεις ήταν τσίτα λουριά, μετά τα σκυλιά στο "κάτσε" (το έσπαγαν εννοείται και τα δύο), μετά κι άλλες προσπάθειες να παίξουν, κι άλλες αποτυχίες.

Τελευταία έχουμε το εξής: Στην αρχή ο Floyd χαρά που την βλέπει, η Κίρκη χαρά που βλέπει τον Floyd, μετά ποδοπάτημα, ο Floyd υποχώρηση ΧΩΡΙΣ να της αγριέψει. Αντίθετα την αγνοεί και γυρίζει γύρω γύρω, μυρίζει λουλουδάκια, δεν της δίνει καμία σημασία, μαρκάρει κ.λπ.
Η άλλη να τρελαίνεται να πάει να παίξει, να ξαπλώνει, ο δικός μου τίποτα, να κάνει τις δουλειές του γύρω-γύρω σαν να μην υπάρχει. Αυτά τώρα, που βρίσκεται σε περίοδο μετα-οίστρου.

Αυτά τα σκυλάκια θα ζήσουν μαζί όλη τους τη ζωή και θα ενηλικιωθούν μαζί. Το χειριζόμαστε σωστά?
 




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ναι αμέ. Αλλά δεν θέλω να τα παρατήσω εύκολα, ο μικρός παίζει με όλα τα σκυλιά ρε γαμώ το. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις - και η μία να είναι ένα σκυλάκι που θα βλέπει σε όλη του τη ζωή? Κρίμα είναι.
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
αμα ειναι πολυ ενθουσιωδεις το αλλο σκυλι ειναι δυσκολο ομως.
ειναι σαν την αουρα με το μπαμπη η αλλη κανει κανιβαλισμους και ο αλλος κανει τον αλεκο για τον ενοχλει!
 




superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ε ναι φανταζομαι κατι τετοιο ισχυει και σε σενα,και ειναι λογικο λογω μεγεθους ο δικος σου να ενοχλειτε η να ποναει γιατι το παιχνιδι της αλλης θα ειναι πιο βιαιο
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ναι είναι πολύ άγαρμπη αλλά καλοπροαίρετη.
Και αυτή θέλει να παίξει και αυτός. Δεν είναι όπως με τον μεγάλο μου, που ΔΕΝ θέλει και ο μικρός επιμένει.
Κρίμα που δεν τα καταφέρνουν.
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Η ιστορία κάτι μου θυμίζει... κάτι μου θυμίζει...:D:p

Από την ελάχιστη εμπειρία μου, λοιπόν, επί του συγκεκριμένου θέματος που σε προβληματίζει... μιάς και ο Casper είναι ακριβώς σαν την "Γερμανίδα"...

Π.χ., όταν μπαίνει στο σπίτι η Μόκα (ή, όταν μπαίνει ο Casper κα μας περιμένει η Μόκα), εκείνος αμέσως ορμάει πάνω της, σαν νά έχει να την δει 20 χρόνια... και σαν να μην υπάρχει αύριο!!!
Θα μου πεις ότι η Μόκα είναι "γερό σκαρί" και αντέχει το πρώτο "παλιροιακό κύμα"... ναι, αλλά δεν είναι αυτή η λύση...

Εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε καταλάβει πως ο μικρός πρέπει να μάθει να χειρίζεται αυτή την πρώτη επαφή... αλλιώς, δεν έχει επαφή, δεν έχει παιχνίδι... Θα μείνει, λοιπόν, στο "κάτσε", όση ώρα χρειάζεται για να ηρεμήσει...

Οταν λέω "ηρεμήσει", σημαίνει ότι πρέπει, πλην της ηρεμίας του, να πάρω και την υποταγή του... ουρά χαλαρή, αυτιά (πολύ) πίσω και να με κοιτάει στα μάτια: "ok, εσύ είσαι ο αρχηγός"! Τότε θα παίξει...

Επειδή εγώ, φαίνεται ότι δεν είμαι τόσο πολύ "αρχηγός", η διαδικασία αυτή είχε διάρκεια μηνών, σε αρκετά θέματα... πολλές φορές δε, χρειάζεται να μείνει εκεί για αρκετή ώρα... σιγά-σιγά, όμως, το έχει πάρει το μάθημα και βελτιώνεται...

Κοινώς, περισσότερο η "γειτόνισα", που έχει το Γ.Π., πρέπει να μάθει να είναι περισσότερο "αρχηγός"...:cool::)
 




st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το ενδεχόμενο να πάτε κάπου περιφραγμένα και να τα αμολήσετε μέσα υπάρχει?

Όσο να 'ναι είναι καταπίεση να έχουν γνωριστεί στα λουριά, να συναντιούνται στα λουριά, να χαίρονται στα λουριά κτλ κτλ...στα λουριά!

Εφόσον είναι και τα 2 σωστά σκυλιά και φέρονται εγώ προσωπικά θα τα άφηνα μόνα τους!Ας ποδοπατηθούν, θα μάθουν, βέβαια μην φτάσουμε στο σημείο να τραυματιστούν!Με διορθώσεις προς την Γερμανίδα!Νομίζω αν υπάρξουν ελεύθερα τα δευτερόλεπτα ατσουμπαλοσύνης της Γερμανίδας προς τον δικός σου θα είναι λίγα γιατί γρήγορα θα καταλάβουν ότι δεν τρέχει τίποτα και άδικα κάνει έτσι!

Είχα και 'γω πρόβλημα στην αρχή με τον δικό μου γιατί ήταν μεγαλόσωμο και ποδοπατούσε και αυτό τα άλλα τα μικρά!
Αυτό που έκανα ήταν εκεί που είμαστε στο πάρκο να τα φωνάζω και τα 2 και να τα αποσπώ την προσοχή ώστε να μην καταγίνεται το ένα με το άλλο!Μια τον έναν, μια τον άλλον, με διορθώσεις κυρίως προς το δικό μου κυρίως λόγω ατσουμπαλοσύνης!Ύστερα από παιχνίδι βαρέθηκαν και τα 2 και ηρέμησαν!

Καλύτερα να μπεις σε μια κατάσταση και να την δεις παρά να την αποφεύγεις!Το να συναντιούνται στα λουριά και να λυσσάνε να γνωριστούν αφού είναι σωστά σκυλιά δεν είναι και ότι καλύτερο!Και μην ξεχνάς ότι είναι και τα 2 κουτάβια, άρα μπορείς να κάνεις καλύτερα χειρισμούς!
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Johnk, Στέλιο, κατατοπιστικότατοι όπως πάντα.
Το ενδεχόμενο να πάτε κάπου περιφραγμένα και να τα αμολήσετε μέσα υπάρχει?
Ναι, της το πρότεινα κιόλας - να πάμε στο πάρκο που πηγαίνω τον Floyd. Την είδα διστακτική, και διστάζω και η ίδια να σου πω την αλήθεια. Σε περίπτωση δηλαδή που πατηθούν και είναι και off leash, τρομάξει ο μικρός, σηκωθεί και φύγει κ.ο.κ... Ακόμα κοινωνικοποιούνται... δεν είμαι σίγουρη, αν και μου ακούγεται ως η πιο σωστή τακτική.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eγώ πιστεύω πως μεγαλόνοντας που θα μάθουν τον όγκο τους θα κάνουν παρεούλα..αλλά δεν θα παίζουν..
Ανόμοια μεγέθη δεν μπορούν να παίξουν..

Κάποτε ένα μαλτέζ προσπάθησε να παίξει με ένα σαρπέι..
Τα σαρπέι παίζουν απίστευτα άγαρμπα και έχουν πάρα πολύ δύναμη και νεύρο.., το αποτέλεσμα.. έσπασε το ένα πλευρό από το μαλτέζ..

Άλλο να μπορούν να πάνε βόλτα μαζί.., να κάνουν παρέα γενικά.., αλλά να παίξουν ειδικά σε κουταβίσια περίοδο.., το θεωρώ σχεδόν αδύνατο..

Φαντάζομαι είναι σαν να βάλουμε ένα κοριτσάκι ένα πενήντα, να παίξει (σαν αγόρι) με ένα ψηλό γεροδεμένο αγόρι..εεε δεν θα παίξει.., θα ποδοπατηθεί μόνο..
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Eγώ πιστεύω πως μεγαλόνοντας που θα μάθουν τον όγκο τους θα κάνουν παρεούλα..αλλά δεν θα παίζουν..
Ανόμοια μεγέθη δεν μπορούν να παίξουν..
Εννοείς να "παλεύουν". Γιατί να τρέχουν γύρω γύρω, να μυρίζονται και να χαζο-χαίρονται μια χαρά μπορούν... Πολλά μεγαλόσωμα σκυλιά ξέρουν πολύ καλά πώς να παίξουν ωραία με μικρόσωμα.
 




ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
To ίδιο θέμα είχαμε με ένα Λαμπ στην παλιά μας γειτονιά. Ο Λάρυ παρά τα 3 χρόνια του ήταν -όπως όλα τα Λαμπ που σέβονται τον εαυτό τους- χαζοκούταβος... Αταρος εντελώς, φόβισε το Τσίλι κ δν τον πλησιαζε.

Το αφεντικό του είχε την καλοσύνη να το ψάξει λίγο κ μας καλούσε κάθε απόγευμα στον κήπο του. Αυτός έκανε όλη την δουλειά, εγώ απλώς πήγαινα το Τσίλι, το αμόλαγα κ δν έδινα σημασία στα χοροπηδητά για να την πάρω αγκαλιά.

Μετά από 4-5 επισκέψεις, τα βρήκανε. Με τον δικό τους τρόπο. Δεν έπαιζαν όπως παίζει η μικρή με άλλα σκυλιά. Το γύρναγαν στο κυνηγητό. Μπροστά η Τσίλι, πίσω ο Λάρυ. ΑΛΛΑ... φαινόταν ότι η Τσίλι δεν έτρεχε από φόβο. Οταν ο Λάρυ συνήθισε τις κινήσεις της -που είναι λίγο απότομες κ γρήγορες- κ το Τσίλι πήρε θάρρος, αν τύχαινε να σταματήσει το Λαμπ το τρεχαλητό, η μικρή γυρνούσε πίσω, πήγαινε εκεί που είχε σταματήσει ο φίλος της κ όρμαγε στα αυτιά του μέχρι να τον κάνει να συνεχίσει. Δαγκώνονταν παιχνιδιάρικα κ συνέχιζαν. Ααααν την έπιανε, γύρναγε ανάσκελα κ ο μεγάλος την έκανε μούσκεμα στα φιλιά. :p

Νομίζω λοιπόν η ιδέα του Στέλιου είναι καλή. Μόνα τους, σε έναν ασφαλή χώρο, με την μαμά της Γερμανίδας έτοιμη να επέμβει. ;) Αφού κ τα 2 είναι παιχνιδιάρικα σκυλάκια πρέπει μόνο να βρουν τον τρόπο που τους ταιριάζει
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Λοιπόν...
Χθες τα αφήσαμε λίγο... μόνο που ήταν η μικρή δεμένη και ο Floyd λυτός. Eνώ αρχικά έπαιζαν ωραία (καθώς ο μικρός είχε ελευθερία να τρέξει και να αποφύγει τα πατήματά της) τελικά η μικρή άρχισε να τον πατάει πάλι και ο Floyd δεν αντέδρασε καθόλου καλά.
Έκανε ψευτο-επιθέσεις σε στυλ "σε φάω-δεν σε τρώω - σε φάω - δεν σε τρώω". :( Τέτοια. Η μικρή χαμπάρι, συνέχισε να θέλει να παίξει, συνέχιζε να τον πατάει.
Το σταμάτησα και διόρθωσα τον Floyd. :(

Τώρα διστάζουμε ακόμα περισσότερο να τα λύσουμε...
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kακως τον διορθωσες και τον σταματησες κατα τη γνωμη μου. Τη διορθωνε και της εδειχνε οτι δεν παιζει σωστα.
Οταν φιλοξενουσα τον Φριξο ειχαμε στην αρχη πολλες τετοιες σκηνες... ο μικρος αν και 6 μηνων και 5-6 κιλακια διορθωνε μια χαρα τον Ντιεγκο 3 ετων και 45 κιλων. Οταν ο Ντιεγκο εχανε το μετρο και τον πονουσε του εσκαγε μια δαγκωματια με φωνη και ισιωνε ο κεφαλας.
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Συμφωνώ με Αμαλία. Δεν ήταν επιθέσεις, διορθώσεις ήταν.
Δώστε τους λίγο χρόνο και θα τη βρούνε την ισορροπία μόνα τους
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ωχ ναι ε?
Δεν μου φάνηκαν σωστές διορθώσεις κορίτσια.
Υστερίες μου φάνηκαν γι' αυτό τον διόρθωσα, δεν θέλω να γίνει υστερικός. Αν είχα δει όμως ότι και μ' αυτά καταλάβαινε κάτι η μικρή θα τα είχα αφήσει. Αυτή χαμπάρι δεν πήρε, σαν να μην γίνονταν.
Δεν ξέρω μ' αυτά τα σκυλιά τι θα γίνει.
Θα ξαναδοκιμάσουμε, τι να πω...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μηνύματα
898.115
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97