Μετά την εκπαίδευση!!!


sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Σας παραθέτω κάποιες συμβουλές που σίγουρα θα φανούν χρήσιμες!!Μου έδωσε ένα χαρτί ο εκπαιδευτής με κάποιες συμβουλές για μετά την εκπαίδευση!!!Αυτές είναι:
1. Οι εντολές στις οποίες έχει εκπαιδευτεί να υπακούει το σκυλί είναι:ΔΙΠΛΑ,ΚΑΤΣΕ,ΜΕΙΝΕ,ΞΑΠΛΑ,ΕΛΑ,ΜΗ!!!
2. Οι πιο πάνω εντολές δίνονται με καθαρό,μέτριας έντασης,σταθερό και επιτακτικό τόνο φωνής χωρίς να υπερβάλλουμε και να θεωρείται ως τιμωρία.Ο σκύλος έχει μάθει τί ακριβώς πρέπει να κάνει και την εντολή διαβιβάζουμε ΜΙΑ ΜΟΝΟ φορά.
3. Ο σκύλος πρέπει να εκτελεί ευχαρίστως και με την πρώτη φορά που θα το πούμε.Εάν δεν τότε λέμε ΜΗ!!!Δυνατότερα και στην συνέχεια την εντολή π.χ ΚΑΤΣΕ ή ΜΕΙΝΕ ή ότι άλλο έχουμε πει πρότερα τραβώντας ελαφρά το λουρί για να τον ξυπνήσουμε και να δείξουμε την δυσαρέσκειά μας που δεν εκτέλεσε.
4. Ο σκύλος στην διάρκεια της εκπαίδευσης του έμαθε να εκτελεί με λουρί(μικρό ή μεγαλύτερο flexi)καθώς και χωρίς αυτό, ενώ του δείξαμε και μερικές σιωπηλές εντολές με νεύματα.
5. Πρέπει να επαναλαμβάνετε τις συγκεκριμένες εντολές τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα τον πρώτο καιρό,ώσπου τόσο εσείς όσο και το σκυλί, να εμπεδώσει πλήρως τις πιο πάνω εντολέςκαι εσείς να έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση.Στο διάστημα αυτότης προσαρμογής, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε παράλληλα και τα νεύματα με το χέρι για τις εντολές που ξέρετε,ώστε συν το χρόνο, να επικοινωνείτε ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΥΜΑΤΑ με τον σκύλο σας.
6. Εάν ο σκύλος έχει ξεχάσει μια εντολή ή δέν ξέχασε αλλα απλά ΜΑΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ, τότε του δίνουμε μια εύκολη εντολή π.χ ΚΑΤΣΕ, επιβραβεύουμε και αφού του δώσουμε την ευκαιρία να ξεδώσειλιγάκι,τότε επανερχόμαστε στην εντολή που κόλλησε.(Συνήθως μπορεί να μην κάνει το ΞΑΠΛΑ ή να μας χαλάει το ΜΕΙΝΕ ή ακόμα το ΕΛΑ).
7. Εάν ο σκύλος μας <<χάλασε>> το ΜΕΙΝΕ π.χ τον φωνάζουμε τρυφερά ΕΛΑ,δεν τον επιβραβεύουμε στην συγκεκριμένη στιγμή ΑΛΛΑ τον βάζουμε μαλακά στην θέση που έχουμε επιλέξει ΚΑΤΣΕ μπράααααβο,ΜΕΙΝΕ και αντί να φύγουμε πολύ μακριά μένουμε σε απόσταση όσο το μήκος του λουριού και μετά απο λίγοτον επιβραβεύουμε που ΕΜΕΙΝΕ.Με αυτό το παράδειγμα θέλω να πώ οτι ο σκύλος σαν μικρό παιδί θέλει πολύ ΥΠΟΜΟΝΗ και ΑΓΑΠΗ για να κάνειτελικά αυτά τα απλά πραγματάκια και πολλά περισσότερα!!
8. Φροντίστε πάντοτε πριν την οποιαδήποτε υπακοή, να του έχετε δώσει αρκετό χρόνο να μυρίσει το περιβάλλον και να κάνει την ανάγκη του.
9. Δώστε του αρκετό νερό μετά απο κάθε 10λεπτη εξάσκηση, ειδικά τους θερινούς μήνες και αφήστε τον αρκετή ώρα να ηρεμήσει πριν τον ταίσετε.
10. Μην το παρατραβάτε ποτέ με τις ασκήσεις , γιατί είναι σαν την χορδή του τόξου και θα σπάσει.Κάντε την βόλτα με την υπακοή μια ευχάριστη διαδικασία και τελειώστε πάντα με ένα παιχνίδι!!!

Ευχαριστούμε που μας εμπιστευθήκατε τον καλύτερό σας ΦΙΛΟ!!!
 














sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Μόνο!!Και ο άνθρωπος σου μιλάει με τις ώρες!!Αφού τελείωνα το μάθημα και βγάζαμε μαζί τα αλλα σκυλιά βόλτα και αυτός με είχε στο μπούρου μπούρου!!Προχθές βάρεσα κανα 3ωρο μαζί του!!
 






Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Αλλο σκυλί έγινε!!Συγκεντρωμένο!!!Επανωμή είναι αυτός!!!
αρκετα μακρια.. πολυ καλη η τιμη.. εγω βρηκα με ενα 400€ εναν δεν ξερω ομως και πολλα για αυτον και δεν διακινδυνευω..
 


















sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Παιδιά!!Ελάτε εσείς....εγώ πάω να ρίξω έναν υπνάκο γιατί χθες κοιμήθηκα 7μιση το πρωί και είμαι λιώμα!!Θα τα πούμε αύριο!!Καλό βράδυ!!!!!!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μηνύματα
898.115
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97