Ελληνικός Ποιμενικός ανάμεσα στη φαμίλια-Φοίβος!


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.996
Δύο σχόλια έχω να κάνω:
α)
Η δικη μου εμπειρια απ τον σχεδον συνομηλικο θησεα:το σκυλι μεσα στην αυλη ειναι η χαρα του περαστικου καθ ολη την ημερα.Οποιος μα οποιος κ αν περασει μπορει να το χαιδεψει για ωρες ολοκληρες..δυο φορες μαλιστα εχουμε ακουσει αγνωστους να του χαιδευουν τα αυτακια κ να του λενε ΄΄μα καλα εσενα εχουν για φυλακα΄΄..
Πολύ επικίνδυνο να είναι εφικτό σε κάποιον από τον δρόμο να βάζει χέρι και να τον χαιδεύει. Για φαντάσου να συμβεί κανένα ατύχημα με κανένα μικρό παιδί και όχι μόνο. Και μην μου απαντήσεις, ότι αποκλείεται, να χαρείς ότι αγαπάς :?

και βου)
Δεν βγαζει ΠΟΤΕ φυλαξη ως προς εμενα στο δρομο οτι κ αν συμβει(ας ερθει αγνωστος κ με χτυπησει)..αντιθετως με τον πατερα μου(ηλικιωμενος κ πολυ μικροτερος μου σωματικα),οπου στη βολτα τους παντα δεμενος κ κολλημενος στο ποδι του δεν επιτρεπει σε κανεναν να τον πλησιασει αν δεν του μιλησει πρωτα.
Εμένα μου φαίνεται ότι ο πατέρας σου, τον χειρίζεται σωστότερα και γι' αυτό εισπράττει καλύτερα αποτελέσματα απ'ότι εσύ ;)
 


θησέας

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
96
8
@mareco φυσικα κ δεν το αποκλειω,καποια στιγμη να μην το ανεχεται κ να συμβει..(ευχησου μου οχι)ειναι ομως ενος μετρου μαντρα κ αλλο τοσο καγκελα..ειναι μεμπτο να ειναι ενα σκυλι ελευθερο σε τετοιο χωρο?για τη δευτερη διαπιστωση σου..μακαρι να ηταν ετσι αλλα δυστυχως οχι!θα θελα πολυ αλλα φοβαμαι οτι αν το αναπτυξω θα καταστρεψω το θεμα των φοιβ-μαθ..
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Στο πρώτο κομμάτι που αναφέρθηκε η mareco θα υπερθεματίσω κι εγώ!
Αν δεν αρκεί το κάγκελο που έχετε να βάλετε κι επιπλέον σίρμα ώστε να μην περνάει χέρι μέσα!
Παίζετε με την φωτιά πρώτον και δεν βρίσκω κανένα λόγο να χαιδεύει κόσμος τον σκύλο σου χωρίς την άδειά σου, δεύτερον!

Σχετικά με το δεύτερο, το έχω παρατηρήσει σε πολλά σκυλιά....δεν ξέρω πως και γιατί αλλά στον δρόμο, μαζί με το αφεντικό τους- pack leader που λένε και στα Ελληνικά, είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν...ενώ στον χώρο τους δείχνουν, τουλάχιστον, να φυλάνε....
Ίσως δεν έχουν την σωματοφυλακή μέσα τους;
Λανθασμένη κοινωνικοποιήση;
Θεωρούν ότι ο αρχηγός τους είναι αυτός που πρέπει να φυλάξει;
Κρίνουν καλύτερα τις καταστάσεις κι όταν χρειαστεί να αντιδράσουν θα αντιδράσουν;
Δεν ξέρω....
 


ΟΡΘΟΣ

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
264
0
Αττική
Πραγματικα θελω την αποψη σου,εαν εχεις καποια διαφορετικη οπτικη ή εμεπιρια ή εστω αποψη.Δεν μου αρεσει να αφηνω τιποτα στην τυχη,θελω να τα εχω ολα κατα νου και ας κανω και λαθος,προκειμενου για ασφαλεια παιδιων και σκυλου!
Όπως τόνισε και ο Φοίβος παραπάνω, δεν πρέπει να παίζεις με αυτό το θέμα και τα παιδιά. Μία ημέρα, όταν μεγαλώσει θα αποκτήσει άλλη άποψη από τη σημερινή για την θέση του στην ιεραρχία της αγέλης και τότε πιθανόν να τους ρίξει καμία, μάλλον "ψιλή" στην περίπτωση που πλησιάσουν το φαγητό του, ή και όταν τον ταλαιπωρήσουν πολύ, ή ακόμη και όταν βρεθούν κοντά του την ώρα που αγριεύει σε κάποιον περαστικό άνθρωπο ή σκύλο.
Ο αρσενικός σου κούκλος μεγαλώνοντας θα διεκδικήσει ενδεχομένως την δεύτερη, αν όχι την πρώτη θέση, στην ιεραρχία της αγέλης και θα αγριέψει στα κουτάβια - παιδιά, τα οποία είναι μάλιστα θηλυκά, όταν θα θεωρήσει πως θα σφετεριστούν την τροφή του. Ακόμη και εάν αυτό δεν συμβεί για την συνηθισμένη σκυλοτροφή του σε κροκέτες, εάν υπάρξει μεζές... Προσοχή, να σκέφτεσαι σαν λύκος. Έχεις ένα ζώο λίγο "άγριο" υπό την έννοια της διαβίωσής του στην φύση.
Εάν συμβεί κάτι τέτοιο παρ' όλα αυτά, μην αρχίζει να κλονίζεται η εμπιστοσύνη σας προς εκείνον. Είναι φυσικό. Ξέρεις πόσα τέτοια σκυλιά καταλήγουν τα άμοιρα δεμένα σε μία αλυσίδα με την ταμπέλα του επικίνδυνου, δίχως να είναι, επειδή οι άνθρωποι δεν κατανοούν την φύση τους;
Συνολικά λοιπόν, θα συμβούλευα επαγρύπνηση τώρα που μεγαλώνει, να τρώει σε διαφορετικό χώρο, να τονίσετε στα παιδιά ότι δεν πρέπει να πλησιάζουν την τροφή του και να προσπαθούν να την πάρουν από το στόμα του, μπορούν βέβαια να του δίνουν λιχουδιές με τη χούφτα, πάντοτε να τρώτε πρώτα εσείς στο τραπέζι, να μην του πετάτε φαγητό κάτω από αυτό και μετά από εσάς να τρώει ο σκύλος, να μην κατεβαίνουν τα παιδιά σε χαμηλότερο επίπεδο ύψους από τον σκύλο, να μην κυλιούνται στο πάτωμα ανάποδα,κλπ.
 


betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Θησεα
Συμφωνω με τον ορθο.Οση εμπιστοσυνη και να εχεις στον σκυλο σου δεν πρεπει να τον αφηνεις μονο με παιδια ή να επιτρεπεις σε αγνωστους να τον χαιδευουν.Ειδικα εναν ποιμενικο, που ειναι απο την φυση του ανεξαρτητος κυριαρχικος και επιφυλακτικος με ξενους.Εμενα ο ποιμενικος μου παρολο που ειναι αριστα εκπαιδευμενος και κοινωνικοποιημενος και αρκετα ελεγχομενος εχει δαγκωσει ανθρωπο.
Και μην ξεχνας οτι η συμπεριφορα του ενηλικου σκυλου δεν ειναι η ιδια με του κουταβιου.Καθως μεγαλωνει θα αλλαζει και μπορει απο ηρεμο κουταβι που ολοι το χαιδευουν μπορει να γινει ο πιο επιθετικος σκυλος.
 


mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
11 μηνων ακριβως σημερα...σε ενα μηνα χρονιζει και πότε περασε ενας Χρονος θα φανει συνηθες αν πω οτι δεν καταλαβα...λιγο τα γεγονοτα σε ΟικονομικοΠολιτικο επιπεδο που μάς τρεχουν πιο πολυ απο οσο μπορουμε να αντεξουμε,λιγο η ενασχοληση λιγο η συνηθεια με το Φοιβο...οδευουμε ολοταχως για τα 1α μας Γενεθλια...οι γυναικες σκεφτονται για τουρτα...να δω ποιος θα σβησει κερακι χαχαχα...
Ο νεαρος ειναι στα κεφια του και ετσι επ'ευκαιριας και της βολτας στο Δασυλλιο παραθετω τη μουτρακλα του :)


και με φοντο το ηλιοβασιλεμα παιζοντας με το φακο


Η εκπαιδευση προχωραει και παμε πολυ καλα σε γενικες γραμμες,σεβομενος και τον "ιδιαιτερο" χαρακτηρα ενος Ε.Π. μη θελοντας κιολας να τον ζοριζω για επ'ακριβως "στρατιωτικα" παραγγελματα.Υπακοη αλλά χωρις ζορια ωστε να μην εχουμε και τα αντιθετα απο τα επιθυμητα αποτελεσματα, λογω "ανεξαρτητου" ξεροκεφαλου κλπ κλπ...Παμε καλα παντως και να πω την αληθεια τον περιμενα πιο δυσκολο και ανεξαρτητο...φτου φτου... λιγο στο "ελα" εχουμε ενα θεματακι αλλά το πολεμαμε με δουλεια...

Και μια ερωτηση προς γνωριζοντες.Στα κοτσια που λεμε του ποδιου,δηλαδη στο σημειο εξωτερικα του γονατου,μαλλον λογω τριβης με το τσιμεντο οταν καθεται κατω και τριβεται το σημειο,εχει δημιουργηθει ενα "φαγωμα" στο τριχωμα.Πώς μπορω να το αντιμετωπισω;Ειναι κατι ανησυχητικο ή απλα συμβαινει και ζουμε με αυτο;...Βαζω και μια φωτο μπας και βοηθησει...ειναι στο σημειο που δειχνω με το βελακι...
 
Last edited:


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ενας ωραιος σκυλος! Τα σκληρινμενα κοτσια, ειναι συχνο φαινομενο. Δεν νομιζω οτι θα μπορεσεις να το απαλοιψεις(ναι η βαζελινηπου λεει η yasemin βοηθαει), ακομα και σουπερ εκθεσιακα σκυλια εμφανιζονται με τετοια...:)
 
Last edited:












sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
φοβερός απλά!Ο ΕΠ είναι μόνο λευκός?
Όχι συνήθως είναι ασπρόμαυρος αλλά υπάρχουν και μαύρα δείγματα και φυσικά και.....λευκά:) για να μιλάμε και για το σπίτι μας μην πέσει και μας πλακώσει:D.
 
Last edited:


mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
... και φυσικά και.....λευκά:) για να μιλάμε και για το σπίτι μας μην πέσει και μας πλακώσει:D.
Eισαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι ο σκυλος σου δεν εχει συγγενεια με τον δικο μου;Λες και ειναι διδυμα μοιαζουν..Ειδα το αβαταρ και ...:eek:
 




sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Eισαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι ο σκυλος σου δεν εχει συγγενεια με τον δικο μου;Λες και ειναι διδυμα μοιαζουν..Ειδα το αβαταρ και ...:eek:
'Εχουν πολλές διαφορές. Στη μουσούδα, στο μήκος της τρίχας στην ημερομηνία γέννησης κλπ κλπ:D:D:D Αλλά όχι στα αυτιά:cool:.
 
Last edited:




ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
φοβερός απλά!Ο ΕΠ είναι μόνο λευκός?
Από το πρότυπο του Ε.Π.

Χρωματισμός
Οι βασικοί χρωματισμοί είναι ο μαύρος, ο καστανόφαιος, ο λευκός και ο ποικιλόχρωμος.

Στον μαύρο χρωματισμό παρατηρούνται πολλές φορές καστανές ανταύγειες, ενώ εμφανίζονται λευκά σημάδια στο στήθος, το λαιμό, το επιρίνιο και τα άκρα (Μπασιούρης κατά την ποιμενική ορολογία).
Ποικιλία του μαύρου χρωματισμού είναι επίσης η εμφάνιση πυρόξανθων ή ραβδωτών περιοχών στις παρειές, το στήθος, πάνω από τα μάτια και τα άκρα (Γκέσος, κατά την ποιμενική ορολογία).
Στον καστανόφαιο χρωματισμό παρατηρούνται αποχρώσεις που κυμαίνονται από τον υπόξανθο, τον φαιό, έως τον σκοτεινό καστανόφαιο (Μούργο κατά την ποιμενική ορολογία) και τον ραβδωτό. Στον υπόξανθο (σταρένιο) και τον ραβδωτό είναι δυνατή η παρουσία μαύρου χρώματος στο ακρορίνιο, καθώς και η παρουσία λευκών περιοχών στο ακρορίνιο και στα άκρα.
Στον ποικιλόχρωμο τύπο (παρδάλης κατά την ποιμενική ορολογία), εμφανίζονται πάνω στην δεσπόζουσα λευκή επιφάνεια του τριχώματος, κηλίδες μικρές ή μεγάλες, καθώς και στίγματα, καστανόφαιου ραβδωτού ή μαύρου χρώματος. Οι κηλίδες χρώματος πάνω στο κεφάλι, είναι επιθυμητό να σχηματίζουν συμμετρικές περιοχές.
Έκφραση του ποικιλόχρωμου τύπου είναι και ο κυανομιγής χρωματισμός.
Όλοι οι χρωματισμοί είναι ισότιμοι και αποτελούν γονιδιακό πλούτο της φυλής. Ο εκτροφέας πρέπει να τους χρησιμοποιεί ανάλογα με τις αισθητικές του προτιμήσεις, αφού λάβει υπόψη του τα άλλα ουσιώδη ανατομικά χαρακτηριστικά.
 


mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Και κει που καθομουν και σκεφτομουν πόσο καιρο ειναι μαζι μας ο μπαγασας και ποσα εχουμε μαθει απο αυτον και αυτος απο και για εμας...και αρχισω να ξεφυλλιζω χρονο και εικονες αλλά κυριοτερα συναισθηματα και στιγμες...ειπα να μοιραστω και μαζι σας τη χαρα της συμβιωσης του Φοιβου με τη φαμιλια...
[video=youtube;ezh6DfkHJ3Y]http://www.youtube.com/watch?v=ezh6DfkHJ3Y[/video]
 


mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Και σπεσιαλ αφιερωση στο φιλο και συνονοματο Κωστα αλλά και ¨ομοσταυλο¨ και τσοπανοπατερα επισης...
(ξερεις εσυ :rolleyes: )



:cool:
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78