Αν γύριζα το χρόνο πίσω . . .


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Τωρα τελευταια περνανε διαφορες σκεψεις απο το μυαλο μου. Σκεψεις που με κανουν να αισθανομαι αν ειμαι τελικα καλο "αφεντικο" για τα ζωντανα μου.

Σιγουρα αν θα μπορουσα να γυρισω το χρονο πισω θα αλλαζα πολλα πραγματα. Καταννοω και δεχομαι το γεγονος οτι απεχω πολυ απο το τελειο. Εξαλλου και τα λαθη μου με κανουν ξεχωριστη.

Ανοιγω λοιπον αυτο το θεμα για να μιλησουμε-συζητησουμε για καποια πραγματα που ισως θα επρεπε η θα θελαμε να τα ειχαμε κανει διαφορετικα.

Και αρχιζω εγω. . . .
Δεν μετανιωνω που αγορασα σκυλο απο pet shop. Αν δεν το εκανα δεν θα ειχα τον υπεροχο Φωντα στην ζωη μου. Αλλα τωρα δεν θα το επαναλαμβανα. Οταν μαθαινεις τι γινεται πισω απο τις βιτρινες δεν ξαναγυρνας εκει. Ισα ισα που πολεμας για να το σταματησεις.

Ενα πραγμα που θα εκανα οπωσδηποτε ειναι να εκπαιδευα τα σκυλια μου γιατι οχι μονο αυτα θα με υπακουγαν καλυτερα αλλα θα μαθαινα εγω να χειριζομαι καταστασεις μετον σωστο τροπο πιο ψυχραιμα και ισως πιο ωριμα αν θελετε. Γιατι οταν δεν ξερεις μερικα πραγματα σου φαινονται βουνο.

Αλλο ενα που με τυρραναει αρκετο καιρο τωρα ειναι που δεν υιοθετησα το Ρουλη. (καποιοι απο εσας ισως εχετε διαβασει για αυτον) Θα μπορουσα να τον ειχα βαλει στην αγελη μας πριν απο αρκετα χρονια οταν μας τον πεταξαν ετοιμο να πεθανει. Θα ηταν πολυ ευκολο, τωρα δυστυχως δεν ειναι εφικτο.

Αν ομως το ειχα κανει αυτο ισως δεν εμπαινε στην ζωη μου η Σοκο η οποια ειναι ενα δυσκολο πλασμα αλλα τοσο τρυφερο που καθε μερα με κανει πολυ ευτυχισμενη που την πηρα.

Πραξεις καλες, κακες, εσφαλμενες, σωστες, προσπαθω για μενα, προσπαθω για τα ζωντανα μου να ειναι καλα. Δεν τα ξερω ολα, εχω πολλα να μαθω. Και τα λαθη μου ειναι η βαση για να γινομαι καλυτερη στο μελλον και να προσφερω
οσο μπορω και οπου μπορω.

Φανταζομαι θα κανω αρκετα ακομα, αλλα ειναι μερικα που καποιες φορες σαν την σημερινη με στοιχειωνουν.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Εγώ αυτή την αυτοκριτική την έκανα την περασμένη εβδομάδα, που μετά από ένα μήνα περίπου σπίτι μου, σκέφτηκα να αφήσω την Εμμυ, πάλι στην πλατεία απ' όπου και την πρωτομάζεψα. Δεν πήγαινε άλλο η κατάσταση στο σπίτι μου. Σε δύο δωμάτια με τρία μαντρόσκυλα, εκ των οποίων αυτό το μικρό, πιο κροκόδειλος κι απ' τους κροκόδειλους. Ν'αγιάσει αυτός ο ευλογημένος που ευφύρε το crate. Δυόμιση μέρες άντεξα, όπου βεβαίως τα βράδια την μάζευα μέσα. Μετά αποφάσισα, ότι δεν το σήκωνε το στομάχι μου. Και την κατσικώθηκα πάλι, να μας κάνει τα νεύρα κρόσια. Χαλάλι της. Αρκεί να βρεθεί κάποιος να την πάρει, γιατί αλλιώς θα χωθώ εγώ στο crate με τα άλλα δύο και θα την αφήσω να κάνει ότι θέλει :p

Η μόνη άλλη ψιλοέννοια που έχω μόνιμα, είναι πως αν, πριν 8-9 χρόνια, ήξερα όσα ξέρω τώρα και υπήρχαν τότε ομάδες agillity, θα είχα πάει σίγουρα τον Σώτο. Θα είχε γίνει πολύ μεγάλο αστέρι.

Και κάτι άλλες πιο μαύρες ώρες, σκέφτομαι ότι θα ήμουν πολύ καλύτερα στην ζωή μου, αν δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τα αδέσποτα :(
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ναι αλλο ενα που εχω μετανιωσει ειναι που δεν ασχοληθηκα και εγω με το agility με τον Φωντα.
Το ειχε ο ατιμος. Τωρα ειναι αργα μας χτυπησε την πορτα η οστεοαρθριτιδα.
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Aν γυριζα το χρονο πισω... θα αλλαζα παρα πολλα... το πιο πιθανο ειναι να μην ειχα τον Diego.
 


Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Αν γύριζα το χρόνο πίσω, (πολύ πίσω όμως) δεν θα σήκωνα ποτέ το χέρι μου σε ζώο.
Αυτό μόνο θα άλλαζα.
Αυτό από μόνο του θα άλλαζε πολλά...
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Η αλήθεια είναι οτι και εγώ όταν κάνω την αυτοκριτική μου σκέφτομαι οτι πολλά θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά.
- Πρώτα από όλα θα έπαιρνα σκύλο απο το καταφύγιο ( μα καλά...να μην το σκεφτώ καθόλου όμως !!!!!)χωρίς αυτό να σημαίνει οτι μετανοιώνω για την απόκτηση του Ερμάκου.
- Αν είχε προηγηθεί πολύ νωρίτερα της απόκτησης του Ερμή η εγγραφή στο φόρουμ θα είχε μεγαλώσει διαφορετικά ο σκύλος μου γιατί θα είχα ασχοληθεί διαφορετικά μαζί του.
- Αν είχα αντιδράσει διαφορετικά όταν του είχε επιτεθεί ενας άλλος σκύλος θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
- Αν υπήρχε εδώ τότε κάποιος εκπαιδευτής θα είχε κάνει σίγουρα βασική εκπαίδευση.
- Αν υπήρχε εδώ κάποια δραστηριότητα για σκύλους (agility) σίγουρα θα την κάναμε. Βέβαια φροντίζω πολύ απο την εκτόνωσή του εις βάρος μερικές φορές της δικής μου ξεκούρασης αλλά όταν έχεις jack........
- Αν ήξερα τόσα όσα ξέρω τώρα σίγουρα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
Έγιναν λάθη...κάποια έχουν διορθωθεί ...κάποια τα παλεύουμε ακόμη ..κάποια έχω αποδεχτεί οτι έτσι θα είναι, αλλά δεν απελπίζομαι.
Παρόλα αυτά προσπαθώ να κάνω οτι καλύτερο γιαυτόν.
Βέβαια νομίζω οτι παίζει και πολύ σημαντικό ρόλο οτι στην οικογένειά μου τα σκυλιά μας τα θεωρούσαμε πάντα ως μέλη της και τα φροντίζαμε πολύ.
 


Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Αυτοκριτική λοιπόν!
1. Φυσικά θα έκανα σωστή έρευνα πριν αποκτήσω την σκύλα μου, τόσο όσον αφορά την απόκτηση όσο και τις ανάγκες της φυλής της και θα λάμβανα πολύ πιο σοβαρά τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της πριν την αποκτήσω
2. Δεν θα αποκτούσα σκύλο παρορμητικά (ίσως ήταν η σωστότερη παρόρμηση της ζωής μου τελικά αλλά σαφώς δεν είναι η σωστή προσέγγιση)
3. Θα την κακομάθαινα λίγο λιγότερο
4. Θα την δούλευα από μικρότερη ηλικία

Παρόλα τα λάθη φυσικά και εγώ δεν μετανιώνω στιγμή την ύπαρξη της συγκεκριμένης σκύλας στην ζωή μου! Προσπαθώ μαθαίνω συνεχίζω να κάνω κάποια λάθη αλλά ως γνωστόν λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα!
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω εχω κανει στο θεμα σκυλος σχεδον όλα τα λαθη που μπορει να κανει καποιος.
Κάποτε μπηκα κι εγω στον «πειρασμο» της αναπολησης των λαθων και της μετανοιας.
Όχι, δεν μετανοιωνω για τιποτα. Γιατι ο,τι εκανα μου φανηκε καλη ιδεα εκεινη τη στιγμη και εγινε λογω καποιων συνθηκων και βασει αυτου που σκεφτομουν και νομιζα τοτε.
Οταν ερθει παλι η ωρα των επιλογων, πιστευω ότι ξερω πλεον αρκετά καλα τι πρεπει να κανω. Οπότε βλεπω τα λαθη του παρελθοντος σχεδον με ευγνωμοσυνη.
Μερικα ξερω ότι θα τα επαναλάβω, γιατι απλά για μενα δεν ειναι λαθη. Ή είναι ο τροπος που μπορω να αποδωσω εγω καλυτερα.
Σιγουρα, δεν θα ξανακανω αρκετα από τα λαθη του παρελθοντος. Θα κανω όμως νεα λαθη.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Aν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θα είχα σταθεί πολύ καλύτερη ιδιοκτήτρια για τον προηγούμενο σκύλο μου, την Τάρα, θα είχα ασχοληθεί μαζί της και θα είχα γίνει εγώ αρχηγός της και όχι εκείνη δική μου με αποτέλεσμα όταν 13 ετών αρρώστησε σοβαρά να μπορούσε να βασιστεί επάνω μου και όχι να με αγριεύει όταν την πλησίαζα με φαγάκι και νερό. Αν είχα γίνει εγώ αρχηγός της θα την είχα κάνει να νοιώθει ασφάλεια στις τελευταίες της στιγμές.
Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω εκτός από αγάπη που την είχαν άφθονη τα προηγούμενα δύο σκυλιά μου η Τάρα και η Μίνι, θα είχα δώσει άφθονο χρόνο, εκδρομές και βόλτες σε δάση όπως κάνω τώρα με τα σκυλιά μου και δεν θα βαριόμουν να είμαι αυτή που έπρεπε.
Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω ισως αντί για τον Ελβις να είχα υιοθετήσει ένα ημίαιμο. τον λατρεύω πραγματικά, μου έχει γεμίσει την ζωή μου με γέλιο και ακόμη περισσότερη αγάπη και δεν θα τον άλλαζα με τίποτα αλλά επειδή εκεί έξω υπάρχουν τόσα σκυλιά που έχουν την ανάγκη μου καμιά φορά σκέφτομαι ότι δεν είμαι εγώ για καθαρόαιμα ..
Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θα ήθελα 5 λεπτά με καθένα από τους σκύλους της ζωης μου, να τους αγκαλιάσω μια τελευταία φορά και να τους ψυθιρίσω πόσο μου λείπουν και πόσο τους αγάπησα.
 


greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
το μονο λαθος που θα διορθωνα αν μπορουσα να γυρισω τον χρονο πισω ,ειναι οτι δεν θα επαιρνα ενα απο τα σκυλακια μου ,που παρολο που δεν το ηθελα την συγκεκριμενη στιγμη το πηρα για να μην κακοπεσει.
Μια φυλη που δεν γνωριζα και φυσικα δεν ηξερα απο ''μεσα''.Τελειως εξω απο τα δικα μου θελω.....
Κατα τα αλλα θα συμφωνησω σε πολλα με τον harryf3 δεν βλεπω κατι αλλο που εκανα και θεωρουσα τοτε λαθος.
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θα ήθελα 5 λεπτά με καθένα από τους σκύλους της ζωης μου, να τους αγκαλιάσω μια τελευταία φορά και να τους ψυθιρίσω πόσο μου λείπουν και πόσο τους αγάπησα.
Ποσο θα ηθελα να μπορουσα να το κανω και εγω αυτο.
 


grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
Θα διορθωνα σιγουρα το λαθος της αγορας σκυλου απο ΒΥΒ,τη λαθος επιλογη φυλης οπως και καποιες συμπεριφορες μου απεναντι του λογω ελλειψης υπομονης(συνηθως φωνες χωρις λογο).Εμαθα απο τα λαθη μου και προσπαθω να διορθωσω καποια πραγματα με σκοπο να κανω απο εδω και στο εξης οσο το δυνατον λιγοτερα.Τον αγαπω πολυ και θα προσπαθησω περισσοτερο να ειμαι ενταξει απεναντι του.
 


rudy

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2011
155
11
θεσ-νικη
αν μπορουσα να γυρισω το χρονο πισω πιθανως(εως κ σιγουρα!)δεν θα παιρνα το ρουντυ.ενα ημιαιμο με μπολικο κυνηγοσκυλο στο αιμα του δεν ειναι το καταλληλο σκυλι για καλοια σαν εμενα που μεχρι να σηκωσει το ενα ποδι βρωμαει το αλλο!αλλα μετα σκεφτομαι οτι δεν θα εβλεπα αυτα τα ματακια να με κοιτουν με λατρεια καθε μερα κ σκεφτομαι οτι αν θα μπορουσα να γυρισω το χρονο πισω δεν θα παρατουσα την ρυθμικη τοσο νωρις,ουτε το βολευ,ουτε το γυμναστηριο κ δεν θαρχιζα καπνισμα γιατι τωρα θα μπορουσα να τον προλαβαινω!!!!!!
 


mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
αν γυριζα τον χρονο πισω...χμ ..τι να πρωτοθυμηθω, που να ξεραμε απο στειρωσεις , σιγουρα θα στειρωνα την πρωτη μου σκυλιτσα 26 χρονια πριν την Ρασα ,τα κουταβια της ουτε θυμαμαι τι γινανε η μαλλον θυμαμαι αλλα πως καταληξανε δεν ξερω , μετα απο αυτο το σοκ επαιρνα παντα αρσενικα,
ενα αλλο που θα εκανα θα ηταν να τα εκπαιδευω ,θα ηταν πιο ευκολη η ζωη μου τωρα και ο Παρις θα πηγαινε και για καφε στην καφετερια ,μαζι μου εννοειται ειναι μικρος ακομα , θα ασχολιοταν και με σπορ και θα ηταν πρωτο ονομα στην πιατσα
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εγω δεν θα αλλαζα κανενα απο τα λαθη που εχω κανει και εχω κανει πολλα, ειδικα παλαιοτερα. Ο λογος ειναι οτι εχω μαθει μεσα απο αυτα και δεν θα ημουν αυτος που ειμαι σημερα αν δεν ειχα περασει απο αυτα τα σκαλια. Λαθη συνεχιζω να κανω, προσπαθω να μην ειναι τα ιδια, και να προσπαθω μεσα απο αυτα να γινομαι καλυτερος ιδιοκτητης.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εγώ αυτή την αυτοκριτική την έκανα την περασμένη εβδομάδα, που μετά από ένα μήνα περίπου σπίτι μου, σκέφτηκα να αφήσω την Εμμυ, πάλι στην πλατεία απ' όπου και την πρωτομάζεψα. Δεν πήγαινε άλλο η κατάσταση στο σπίτι μου. Σε δύο δωμάτια με τρία μαντρόσκυλα, εκ των οποίων αυτό το μικρό, πιο κροκόδειλος κι απ' τους κροκόδειλους. Ν'αγιάσει αυτός ο ευλογημένος που ευφύρε το crate. Δυόμιση μέρες άντεξα, όπου βεβαίως τα βράδια την μάζευα μέσα. Μετά αποφάσισα, ότι δεν το σήκωνε το στομάχι μου. Και την κατσικώθηκα πάλι, να μας κάνει τα νεύρα κρόσια. Χαλάλι της. Αρκεί να βρεθεί κάποιος να την πάρει, γιατί αλλιώς θα χωθώ εγώ στο crate με τα άλλα δύο και θα την αφήσω να κάνει ότι θέλει :p
Αυτό που έγραψες με τόσο χιούμορ ήταν βαθιά συγκινητικό.

Για τα δικά μου λάθη έχω γράψει αλλού.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.771
4.048
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Aν γυριζα το χρονο πισω... θα αλλαζα παρα πολλα... το πιο πιθανο ειναι να μην ειχα τον Diego.
Κι εγώ τον Κούκη. Αν είχα τις γνώσεις που έχω τώρα με άλλον τρόπο θα έψαχνα και θα έβρισκα εκτροφέα.

Αν είχα τις γνώσεις που έχω τώρα, δεν θα τάιζα ποτέ Pedigree, Friskies, Chappi και κονσέρβες των σουπερμάρκετ.

Αν είχα τις γνώσεις που έχω τώρα, θα περνούσε περισσότερο χρόνο έξω τα πρώτα τρία του χρόνια.

Αν αποκτούσα τώρα δεύτερο σκύλο, με τις γνώσεις που έχω τώρα, σίγουρα θα έκανα διαφορετικά λάθη ;)
 


mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Αν γυριζα το χρονο πισω...θα εκλεβα!Και αυτο διοτι θα επαιζα εκ του ασφαλους,γνωριζοντας τι λαθη ΘΑ εκανα.Ομως εκει χανεται η μαγεία της βελτιωσης του ανθρωπου και της προσωπικοτητας,του χαρακτηρα.Αυτο που λεμε δηλαδη,να μαθαινουμε μεσα απο τα λαθη μας.Οχι δεν θελω να γυρισω το χρονο πισω.Απλα παντα κοιταζω καταματα τα λαθη μου και προσπαθω να μην τα επαναλαβω...γηρασκω αει διδασκομενος :)
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αυτό που έγραψες με τόσο χιούμορ ήταν βαθιά συγκινητικό...
Συμφωνώ απόλυτα και αναρωτήθηκα (και εγώ!) γιατί να μην υπάρχει "κουμπί με 1.000 thanks"!!!:)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Οποιος έχει συγκινηθεί πολύ, να μου το πει, να του την στείλω πακέτο για μερικές ωρίτσες. Δεν θα χρειαστεί παραπάνω.
Θα σας φύγει η συγκίνηση με την μία. Τώρα με τι αισθήματα θα αντικατασταθεί δεν ξέρω...*demonio*:D

Πλακίτσα, να το ελαφρύνουμε :)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μηνύματα
898.137
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ