Η γωνιά του νέου μέλους (ανησυχίες και ενδοιασμοί)




ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
εσυ ο νεος μη μιλας.εισαι πολυ μικρος ακομα.η μαμα σου το ξερει οτι γραφεις σε φορουμ?
Οχι, και δεν της το εχω πει. Μπαινω κρυφα απο αλλο σπιτι και απο αλλο pc...Ασε που ειναι 450 χλμ μακρια...
 




mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Eιστε τυχεροι που ειστε μακρυα εσεις οι παλιοι...αλλιως σας πηγαινα ΑΝΕΤΑ μια κοντρουλα μονος μου...θα σας βαλω ολους κατω!:pir:

Και παλι αν επιμενετε,διαλεξτε ψησταρια,κρασακι ,καλο παϊδακι ...και εδω ειμαι,ετοιμοπολεμος!:)
Αληθεια καμμια Πανελληνια δεν κανονιζεται εδω μεσα;Τιποτα;Κανα κοψιδι κατι;:rolleyes:
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Ρε παίδες,
δημιούργησα αυτό το θέμα γιατί είχα τα άγχη μου σαν πρωτάρης και για να αρχίσουμε να ψυχανεμιζόμαστε οι νέοι πόντικες.

Νέοι μπήκανε κανα δύο, κύλησε σοβαρά η συζήτηση για κάποια post, και μετά ήρθατε εσείς (πρωτοπόρος ο Superman:D με αρκετές προσπάθειες γιατί δεν τον καταλάβαμε αμέσως) και θέσατε το θέμα εκεί που έπρεπε να ήταν από την αρχή.

Χαλαρά και όλα είναι εύκολα. Ελπίζω όσα νέα μέλη στο μέλλον το διαβάσουν (ειδικά τις τελευταίες σελίδες) να νοιώσουν τόσο οικεία όπως εγώ και να συμμετέχουν χωρίς ανησυχίες και ενδοιασμούς.
Ευχαριστώ πολύ:D:D:D
 




GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Η παλαίωση των κρασιών είναι μια δύσκολη διεργασία. Κατά την παλαίωση, η μικρή οξείδωση και εστεροποίηση δίνουν το επιθυμητό άρωμα. Γενικότερα, είναι ένα οινολογικό φαινόμενο στη διάρκεια του οποίου ο χρόνος βελτιώνει τους γευστικούς χαρακτήρες ενός κρασιού. Η παλαίωση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στο οινοποιείο, μέσα σε δρύινα βαρέλια, όσο και σε διάφορες υπόγειες κάβες, μέσα σε φιάλες, αφού το κρασί εμφιαλωθεί.
Όλα τα κρασιά δεν παλαιώνονται και δε συντηρούνται, ούτε βελτιώνουν τους γευστικούς τους χαρακτήρες με το χρόνο. Τα λευκά και ξηρά κρασιά δεν μπορούν, εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις, να παλαιωθούν και βελτιωθούν. Και αυτό γιατί η φρεσκάδα (αν υπάρχει), που είναι το βασικό στοιχείο της ποιότητας τους, χάνεται με το χρόνο. Επίσης, οι λεπτοί αρωματικοί χαρακτήρες λουλουδιών ή φρούτων τείνουν να εξαφανιστούν με τη μακρά παραμονή τους στη φιάλη.

αν και στην αρχη φαινεται οφ τοπικ...
ελπιζοντας κι ευχομενος στους νεους του φορουμ... καθως παλαιωνουν να μην ξυνισουν.... να μην χασουν το αρωμα φρεσκαδας που τους διακρινει και να εχουν την υπομονη να απαντουν στους αδαεις, ειρωνες και οσους τους προσβαλλουν με σεβασμο και υπομονη...
προσοχη στον αερα...μερικοι εχουν αρπαξει ηδη...
αλλωστε ειπαμε... η παλαιωση ειναι μια δυσκολη διαδικασια...
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καταπληκτικο και πολυ χρησιμο ποστ Πετρο! :)

Εγω με την σειρα μου να ευχηθω στα νεα μας μελη ... "καλα κρασια"
:D:D
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Eγώ πάλι βλέπω παλιά μέλη που θα γράψουν μόνο όταν θεωρούν ότι πρέπει να επέμβουν, που θα βοηθήσουν χωρίς ειρωνίες και ύφος ξερόλα τους νεοφερμένους , που δεν γράφουν για τα thanks και από ματαιοδοξία, που δεν χρησιμοποιούν το φόρουμ για να προωθήσουν συμφέροντα , προσωπικά ή φίλων τους, που έχουν ήθος και σαν άνθρωποι και αυτό είναι ολοφάνερο και ας μην τους γνωρίσω ποτέ προσωπικά. Διαβάζοντας τα πρώτα ποστς των ανθρώπων αυτών βλέπω πως από την άρχη είχαν κάτι το ξεχωριστό και μπορούσες να διακρίνεις την ποιότητά τους. Αυτά τα μέλη με κρατούν στο φόρουμ, και η ελπίδα πως νέα μέλη θα έρθουν που θα έχουν αυτό την ξεχωριστή ποιότητα.
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Η παλαίωση των κρασιών είναι μια δύσκολη διεργασία. Κατά την παλαίωση, η μικρή οξείδωση και εστεροποίηση δίνουν το επιθυμητό άρωμα. Γενικότερα, είναι ένα οινολογικό φαινόμενο στη διάρκεια του οποίου ο χρόνος βελτιώνει τους γευστικούς χαρακτήρες ενός κρασιού. Η παλαίωση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στο οινοποιείο, μέσα σε δρύινα βαρέλια, όσο και σε διάφορες υπόγειες κάβες, μέσα σε φιάλες, αφού το κρασί εμφιαλωθεί.
Όλα τα κρασιά δεν παλαιώνονται και δε συντηρούνται, ούτε βελτιώνουν τους γευστικούς τους χαρακτήρες με το χρόνο. Τα λευκά και ξηρά κρασιά δεν μπορούν, εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις, να παλαιωθούν και βελτιωθούν. Και αυτό γιατί η φρεσκάδα (αν υπάρχει), που είναι το βασικό στοιχείο της ποιότητας τους, χάνεται με το χρόνο. Επίσης, οι λεπτοί αρωματικοί χαρακτήρες λουλουδιών ή φρούτων τείνουν να εξαφανιστούν με τη μακρά παραμονή τους στη φιάλη.

αν και στην αρχη φαινεται οφ τοπικ...
ελπιζοντας κι ευχομενος στους νεους του φορουμ... καθως παλαιωνουν να μην ξυνισουν.... να μην χασουν το αρωμα φρεσκαδας που τους διακρινει και να εχουν την υπομονη να απαντουν στους αδαεις, ειρωνες και οσους τους προσβαλλουν με σεβασμο και υπομονη...
προσοχη στον αερα...μερικοι εχουν αρπαξει ηδη...
αλλωστε ειπαμε... η παλαιωση ειναι μια δυσκολη διαδικασια...
Την καλημέρα μου σoυ την έχω πει και σε ένα άλλο Post.

Υποδειγματική παρομοίωση :) και με έβαλες να βρώ κάτι που είχα διαβέσει παλαιότερα μιας και είμαι ερασιτέχνης (μα τελείως όμως) "οινοποιός".


Παππούλης σαν κοπέλι
Κάθε μέρα πάει στ’αμπέλι
Το σκαλίζει,το ποτίζει
Και το διπλοκαθαρίζει.
Και το Μάη με τους ανθούς,
Κομφοκόβει τους βλαστούς,
Κι ως τα διπλοξεφυλλίσει
Η αγουρίδα έχει γυαλίσει.,
Τώρα κάθεται δραγάτης
Ο παππούς ανοιχτομάτης
Και του πάμε το φαί του
Και μας δίνει την ευχή του
Μας φιλεύει και σταφύλια
Σε καλάθια και μαντήλια.

«Ο παππούλης»
Β.Ρώτας

Γι' αυτό είστε και εσείς εδώ (οι παλαιοί), για να φροντίζετε τους νέους βλαστούς:)
 




axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
εμεις κι αν ειμαστε νεοι εδω!;)αλλα εχουμε στραβωθει απο το διαβασμα και απο το ψαξιμο του φορουμ αλλα ολο και κατι κερδιζουμε καθε φορα (σε γνωση).Η αληθεια ειναι οτι οταν πρωτομπηκαμε στο φορουμ και ψαχναμε σκυλακι, μου την σπαγανε οι παλιοι γιατι μας λεγανε να το παρουμε απο εκτροφεις και μονο. αφου διαβασαμε και καταλαβαμε γιατι το λεγανε μπηκαμε στο σωστο δρομο :p και φυσικα με την βοηθεια τους καταληξαμε και στην ρατσα.
γι αυτο παλιοι και νεοι και medium γρψτε μας οτι ξερετε να μαθαινουμε.:)
και παλι σας ευχαριστουμε ολους.:rolleyes:
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Η παλαίωση των κρασιών είναι μια δύσκολη διεργασία...
Όλα τα κρασιά δεν παλαιώνονται και δε συντηρούνται, ούτε βελτιώνουν τους γευστικούς τους χαρακτήρες με το χρόνο...

...ελπιζοντας κι ευχομενος στους νεους του φορουμ... καθως παλαιωνουν να μην ξυνισουν.... να μην χασουν το αρωμα φρεσκαδας που τους διακρινει και να εχουν την υπομονη να απαντουν στους αδαεις, ειρωνες και οσους τους προσβαλλουν με σεβασμο και υπομονη...
Εχοντας διαβάσει το υπέροχο post του GRDANE να παραθέσω κι εγώ κάτι (που πιστεύω ότι ταιριάζει - αν το ψάξει κάποιος) που έγραψα για τον kos σε άλλο θέμα:

...σου αφιερώνω κάτι που είχα διαβάσει στο παρελθόν και δεν το είχα καταλάβει τότε...
Οπως δεν είναι εύκολο να το καταλάβει οποιοσδήποτε νεόκοπος κυνόφιλος...
Πιστεύω ότι θα σου αρέσει... όπως και σε κάθε άλλο, "σωστό", εκτροφέα...

Η σοφία του ανθρώπου εκτίθεται
στις βιβλιοθήκες και στα μουσεία...
Η σοφία του σκύλου κρύβεται
στο αίμα και στα κόκαλά του...
 




deckel

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2011
70
0
Ρόδος
Η αλήθεια είναι ότι οι παλιοί σε πιανουν από τα μούτρα με το καλωσόρισμα.....συνέχεια σαρκαστικά σχόλια.....που να τολμήσεις να πεις και γνώμη διαφορετική από των υπολοίπων...διαβάζω αρκετές συζητήσεις όμως και με έχουν βοηθήσει
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Η αλήθεια είναι ότι οι παλιοί σε πιανουν από τα μούτρα με το καλωσόρισμα.....συνέχεια σαρκαστικά σχόλια.....που να τολμήσεις να πεις και γνώμη διαφορετική από των υπολοίπων...διαβάζω αρκετές συζητήσεις όμως και με έχουν βοηθήσει
Αγαπητέ deckel,

Θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ τους παλαιούς λέγοντας σου τα εξής:

Το ύφος αλλάζει από μέλος σε μέλος αλλά η ουσία των απαντήσεων είναι μία :
Η προστασία του σκύλου και του ιδιοκτήτη του.

Προσωπικά δεν πέρασα από την δοκιμασία γιατί ήμουν τυχερός (διάβασα το forum και μετά έπραξα τα δέοντα). Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου για να έχεις όλα τα στοιχεία που θα σε βοηθήσουν στην ανάγνωση της απάντησης μου, θαυμάζω τον τρόπο προσέγγισης της Mareco και του Grifos. σε τέτοιες περιπτώσεις

Όμως αν διαβάσεις προσεκτικά τα θέματα υποδοχής των νέων μελών που απέκτησαν σκύλο με λάθος τρόπο θα δεις και υπομονή και γλυκύτητα στις απαντήσεις των “σκληρών” μελών. Σήμερα μάλιστα μπορείς να κάνεις search και να βρεις ένα θέμα με τίτλο “Σκυλομπερδέματα” που αν το διαβάσεις θα καταλάβεις ότι υπάρχει μία προσέγγιση που θεωρώ την κοπέλα που ξεκίνησε το θέμα πολύ τυχερή.

Από ότι έχω καταλάβει σημαντικός παράγοντας είναι και η προθυμία των νέων να ακούσουν, γιατί τα «ώτα μη ακοόντων» μπορεί να σε παρασύρουν κάποιες φορές. Άνθρωποι είμαστε.

Όσο για τα σαρκαστικά σχόλια θα έλεγα με την λίγη εμπειρία μου, ότι είναι χιούμορ (ίσως λίγο «εσωτερικό» μεταξύ των μελών) που πάντως χρειάζεται για να τα βγάλουν πέρα σε δύσκολες περιπτώσεις.

Φιλικά

Δημήτρης
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Θεωρώ ότι οι περισσότεροι απο εμάς αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη διαφορά επιπέδου και γνώσεων (περί σκύλου...) που υπάρχει στο φόρουμ με αυτό που διαθέτει ο μέσος συνάνθρωπος μας.....
Μερικές φορές πρόκειται για χάσμα.....

Το νέο μέλος (εκτός απο κάποιες εξαιρέσεις) κυριολεκτικά πέφτει απο τα σύννεφα όταν συνειδητοποιεί (αν έχει την διάθεση βέβαια να το κάνει...) πόσα πράγματα είναι λάθος στο μυαλό του.....
Δεν είναι η υποδοχή το πρόβλημα.....
είναι η ανώμαλη προσγείωση που σοκάρει....(και τους μεν αλλά και τους δε.....:))

Αν είχαμε ως κοινωνία διαφορετική κυνολογική παιδεία (και όχι μόνο....),ίσως τα νέα μέλη να μη ένιωθαν τόσο πολύ αμήχανα ή ''εκτός κλίματος''...
και πιθανά να είχαν και λιγότερο άγχος να εκφράσουν την σκέψη τους......


προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με αυτό....:)
Το να συμμετέχει κανείς, όσο νέος και να είναι στο φόρουμ, όσο λίγες γνώσεις και να έχει, μπορεί να είναι καλό. Έως πολύ καλό κιόλας...

Φτάνει να έχει ανοικτό το μυαλό του, να φιλτράρει όσα γράφονται και να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στό ότι το φόρουμ, όσο εξειδικευμένο κι αν είναι, είναι ένας τόπος συζήτησης. Επομένως, το όποιο συμπέρασμα βγάλει από την όποια συζήτηση, καλό θα είναι να το ψάξει και λιγάκι παραπέρα, για να δεί αν κατευθύνεται σωστά.

Διάβασα ότι πολλοί νέοι φοβούνται να γράψουν αν δεν ξέρουν κάτι... Φυσικό είναι να υπάρχει μέσα μας κάποιο τέτοιο φρένο, αλλά εγώ προσωπικά είδα ότι πολλά από τα πράγματα που έμαθα ήταν αυτά ακριβώς που έγραψα λάθος στο φόρουμ. Κι υπήρξε διόρθωση, άμεση, έμμεση, ευγενική ή αγενής. Έχω εκτεθεί, το γνωρίζω, αλλά μπροστά στο ώφελος του να μάθω κάτι που θα κάνει καλό στο σκυλάκο μου, το να εκτεθώ είναι το λιγότερο. .
 
Last edited:


mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Θελω να συμπληρωσω,οτι ο Φοβος ειναι εχθρος της μαθησης.Δεν μου αρεσει να ακουω καποιον να λεει οτι φοβαται να ρωτησει ή να εκφρασει την αποψη του.Δικαιωμα εκφρασης εχουν ολοι.Οσο λαθος να ειναι μια αποψη δεν εχει να κανει με την εκφραση της.Ειναι πολυ χειροτερο να μην λεμε αυτο που θελουμε,να μην ρωταμε αυτο που δεν ξερουμε μονο και μονο απο δισταγμο και φοβο μην μας αποπαρουν.
Και να σημειωσω και κατι σε αυτο το σημειο.Για μενα,περισσοτερη ευθυνη εχει αυτος που θα απαντησει σε ενα "χαζο" ερωτημα απο αυτον που το θετει.Κι αυτο αν το φανταστουμε λιγο ως αλυσιδα γνωσης...ρωταω...απαντας...συζηταμε..............μαθαινουμε.
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα

Για να συνεχίσω το θέμα του φόβου μετά την τοποθέτηση του MaThosalas (εξαιρετικό κατ’εμέ το τελείωμα του κειμένου του).

Το συγκεκριμένο τμήμα μου επανέφερε στην μνήμη ένα άρθρο πουείχα διαβάσει στην ηλεκτρονική έκδοσητου περιοδικού VITA από την κα ΛουΐζαΒογιατζή, και έτσι έψαξα και το βρήκα.

Θα μου επιτρέψετε να παραθέσω δύο αποσπάσματα.

«Φοβάμαι» σημαίνει«μπορώ»!

O φόβος μάς είναι απαραίτητος. Τον χρειαζόμαστε για νακλείνουμε καλά την πόρτα όταν βγαίνουμε από το σπίτι, να φροντίζουμε τον εαυτόμας και τους δικούς μας ώστε να μην αρρωστήσουν, να είμαστε προσεκτικοί ότανβρισκόμαστε σε άγνωστες ή επισφαλείς καταστάσεις. Και, βέβαια, τον χρειαζόμαστεως κινητήρια δύναμη, ως «πρόκληση» για να ξεπερνάμε τα όριά μας, ναπροσπαθούμε, να παλεύουμε και να βελτιωνόμαστε. O Δανός φιλόσοφος Kίρκεγκωρέγραφε ότι ο φόβος περιέχει ένααπεριόριστο «μπορώ» που αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ανθρώπινης ανάπτυξης.Αυτό ακούγεται παράδοξο, γιατί συνήθως συνδέουμε την αίσθηση του φόβου με το«δεν μπορώ». Αν το σκεφτούμε όμως λίγο πιο πολύ, διαπιστώνουμε ότι τα πράγματαπου πραγματικά δεν μπορούμε, δεν τα φοβόμαστε ποτέ, δεν μας απασχολούν.Φοβόμαστε πράγματα που ξέρουμε ότι θα μπορούσαμε ή θα θέλαμε να μπορούμε.

Φοβόμαστε ίσωςακριβώς αυτό: ‘Ότι μπορούμε, γιατί αυτό οδηγεί παρακάτω, στο να κάνουμε.

---------

O φόβος μάς δίνει τηνευκαιρία να παρατείνουμε το χρόνο, μας παροτρύνει ουσιαστικά (ακινητοποιώνταςμας) να «κάτσουμε να το σκεφτούμε». Επειδήτις περισσότερες φορές δεν έχουμε τον «εχθρό» απέναντί μας, ώστε να τραπούμεάμεσα σε φυγή, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι, σαν παλιοί καλοί στρατηγοί, ναεξετάσουμε καλά με τι έχουμε να κάνουμε, ποιοι είναι οι στόχοι μας και ποια ηκατάστασή μας, τι μπορούμε να αντέξουμε και τι όχι, και όπου χρειάζεται νακάνουμε «οικονομία δυνάμεων».
 


mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Μα ετσι ειναι.Ο Φοβος κατα καποιο τροπο και στον ανθρωπο και στον σκυλο θετουν τα όρια σε πολλες περιπτωσεις για να αποφευχθει η καταστροφη!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μηνύματα
898.136
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros