Βασικά χωρίς να έχω γνώση από εκπαίδευση σκύλων(με πιστοποιητικό) αλλά απο μαρτυρίες και πράγματα που μου έχουν συμβεί έχω καταλήξει στα εξής
Ενας σκύλος ανεκπαίδευτος ανάλογα με το αίσθημα που έχει εκείνη την ωρα ,κυρίως τον χαρακτήρα του αλλά και την θέση που έχει στην οικογένεια ,αν είσαι μαζί του την ώρα που θα σου επιτεθεί κάποιος ,αντιδρά ανάλογα.
Πχ .αν έχουμε ακόμα και ένα λυκόσκυλο σε θέση Ω στο σπίτι μας ,με έντονα χαρακτηριστικά υποταγής (προς εμάς αλλά και προς τους άγνωστους σε αυτό επισκέπτες σπίτι μας),θα αντιδράσει τρομάζοντας και φεύγοντας .Αν το σκυλί μας ακόμα και κανίς ,έχει έντονο αίσθημα φύλαξης του χώρου και προστασίας ,μόλις θα μυρίσει την ουσία του φόβου που θα εκρίνει το αφεντικό(η κατανοήσει την γλώσσα του σώματος του) που το έχει βγάλει βόλτα και του επιτίθονται ή το απειλούν ,θα γαυγίσει ,θα γρυλίσει ,μπορεί και να επιτεθεί .Τα στοιχεία "προστασίας " κάποιου ,ο σκύλος μας κάποια στιγμή στην ζωή του θα μας τα έχει βγάλει.Δλδ ,θα γρυλίσει σε έναν θείο που έχει ερθει επίσκεψη ,δεν ξέρει καλά ο σκύλος και ενώ ο θείος μας προσεγγίζει να του δώσουμε ένα ποτήρι νερό, ο σκύλος μας λαμβάνει λάθος μύνημα απειλής .Όσοι έχουν σκυλιά ανεκπεύδευτα για προστασία ,γνωρίζουν καλά αν ο σκύλος τους θα τους προστατέψει ,γιατί κάτι ανάλογο θα έχει συμβεί έστω και εσφαλμένα από τον σκύλο.
Το βίντεο αυτό κάνει φανερό ότι πρόκειται για διαφήμιση από την αρχη ,αλλά ακόμα και αν παρατηρήσει κάποιος βλέπει ότι τα σκυλιά είναι φοβισμένα πριν καν δούν ότι κάποιος"άγνωστος " έρχεται.Τέτοια σκυλιά μου δίνουν το μύνημα ότι ίσως έχουν κακοποιηθεί προηγουμένως.