1η εκδήλωση ΟΦΕΠ για αξιολόγηση Ελληνικού Ποιμενικού στην Αττική


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Η πρώτη εκδήλωση του ΟΦΕΠ στην Αττική έγινε στο χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Ραφήνας την Κυριακή 7 Μαρτίου. Στάλθηκαν επιστολές σε 200 περίπου ιδιοκτήτες Ελληνικών Ποιμενικών της Αττικής. Συνολικά μαζευτήκανε 55 Ελληνικοί Ποιμενικοί.


Μας περίμενε ένα ψιλόβροχο που δε μας πτόησε καθώς υπήρχε αρκετός στεγασμένος χώρος.


Πρώτα περάσαμε από τη γραμματεία ώστε να συμπληρώσουμε τη φόρμα στοιχείων και αξιολόγησης. Εκεί μας δόθηκε καρτελάκι με τον αριθμό συμμετοχής. Η αξιολόγηση έγινε από μέλη του ομίλου, κ. Γιδόγιαννο, κ. Καραμπή και κα. Παπουτσάνη.


Ακολούθησε αιμοληψία με σκοπό την επιστημονική τεκμηρίωση της έως τώρα εργασίας του Ομίλου.


Ο ΟΦΕΠ σε συνεργασία με τον Αρκτούρο και το Εργαστήριο Γενετικής, Συγκριτικής και Εξελικτικής Βιολογίας (ΓΕ.Σ.Ε.Β) προχωράει στην γενετική ταυτοποίηση του Ελληνικού Ποιμενικού και την καθιέρωση της γενετικής ταυτότητας των μελών της φυλής. Μέσω των δεικτών του DNA του σκύλου, θα επιλεγούν οι καταλληλότεροι με σκοπό να προσδιορισθεί και οριοθετηθεί γενετικά ο Ελληνικός ποιμενικός. Με αυτόν τον τρόπο θα αναδειχτούν οι δείκτες που διαφοροποιούν τον Ελληνικό ποιμενικό από συγγενικές φυλές έτσι ώστε στο μέλλον να αποκτήσει γενετική ταυτότητα η φυλή και να καθιερωθεί παγκοσμίως.




Έχασα τη φωτογράφιση της … δικής μας φωτογράφησης καθώς ήμουν απασχολημένη να βγάζω το φίμωτρο από τον Άτταλο. Όμως πρόλαβα τη δική του!


O Λέων γνώρισε και τη Θέτιδα για την οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον καθώς δε συναντά συχνά θηλυκές κατάλληλου μεγέθους.


Η σειρά των εκδηλώσεων συνεχίστηκε σε όλη τη χώρα
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Άντε μπράβο ντε! Τόσον καιρό γκρινιάζω για το DNA!!:D:D:D:D:D Χαίρομαι ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία και μπράβο και για τις υπέροχες φωτογραφίες.:)
 




zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
τα λενε πιο νωρις αυτα!!!!!
μπραβο και καλη συνεχεια στην προσπαθεια!
 










kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πολλά κρανιά όμως ρε παιδάκι μου...μπορεί να φταίει όμως και η φωτογραφία -ο σεξουαλικός διμορφισμός και η αργή ανάπτυξη σε συνδιασμό ότι απ την φωτό δύσκολα ένας άπειρος σαν κι εμένα θα ξεχώριζε το ενός έτους απο το δύο ετών......
 




ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις γίναν για να αξιολογηθούν πρωτίστως τα αποτελέσματα της εκτροφικής πορείας του ΟΦΕΠ, και να εξετασθούν και σκύλοι εκτός γενεαλογίου του ομίλου.
Όπως διαπιστώσαμε οι παρευρισκόμενοι ο χρόνος ήταν περιορισμένος, ειδικά αν αναλογιστούμε και τις αποστάσεις που κάποιοι έπρεπε να διανύσουν. Δεν νομίζω πως θα ήταν εφικτό αν η εκδήλωση είχε παράλληλα χαρακτήρα εκθεσιακό.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και τι είπε η αξιολόγηση?
καλά τα μυνήματα?
το περίμενα ότι δεν μαζέψατε κόσμο για κάποιον λόγο....
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Να διευκρινήσω πρώτα απ'όλα πως είμαι απλά αρωγό μέλος στον ΟΦΕΠ (κοινώς απλά πληρώνω την ετήσια συνδρομή και λαμβάνω την εφημερίδα).
Κάποια επί μέρους συμπεράσματα υπάρχουν σε άρθρα στο site του ΟΦΕΠ και πιστεύω πως σε επόμενο τεύχος της εφημερίδας θα δημοσιευθούν και πιό ολοκληρωμένες παρατηρήσεις και διαπιστώσεις.
 






Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Άντε ρε παιδιά διότι θα μας φάνε οι Βούλγαροι! Δεν πείθουμε καλύτερα το Γιωργάκη ν' αρχίσει να δίνει γλυκούτσικα κουταβάκια στους ξένους ηγέτες για προπαγάνδα?
 




Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω, αλλα αν ηξερα απο νωρις πληροφορίες αυτης της συνάντησης θα έφερνα και τον Ε.Π. του γέιτονα μου (11 μηνών).

Καλα αποτελέσματα !
 
Last edited:




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.191
Μηνύματα
896.913
Μέλη
19.976
Νεότερο μέλος
Μαρία8