Επίθεση σκύλου + ανεγκέφαλος ιδιοκτήτης + αστυνομία? Σημειώσατε: Χ


Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Σε μια συζήτηση που είχα σήμερα με το μέλος harryf3 στο θέμα "Φοβίες", υποσχέθηκα να του πω γιατί ο σκύλος μου φοβάται τα μαύρα σκυλιά και γιατί δεν φταίνε τα σκυλιά, αλλά οι ιδιοκτήτες. Να μην πω για τις αρμόδιες αρχές...

Τον Μάρτιο που μας πέρασε έβγαλα βόλτα τον σκύλο μου στην παραλία της Καστέλλας στον Πειραιά. Είναι ένας χώρος χωρίς αυτοκίνητα, με πλακόστρωτα δρομάκια και παρτέρια, ιδανικός για περίπατο, όχι μόνο για σκυλοβόλτα αλλά και για γονείς με τα παιδιά τους.
Κι' εκεί που περπατούσαμε αμέριμνοι, πετάχτηκε μέσα από τους θάμνους ένα μαύρο σκυλί, έπεσε πάνω στην πλάτη του Σπούκυ και άρχισε να τον δαγκώνει στα πλευρά.
Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να πιάσω το ξένο σκυλί από το κολλάρο και να προσπαθήσω να το τραβήξω γιατί έβλεπα ότι αφού ήταν μεγαλόσωμο σίγουρα θα έκανε ζημιά στο δικό μου.
Δεν κατάφερνα και πολλά πράγματα και αφού είχα πια απελπιστεί, ακούγοντας και τον δικό μου να σκούζει, εμφανίστηκε με το πάσο του ο ιδιοκτήτης του σκύλου και αποφάσισε να σκύψει να το μαζέψει. Εκεί ακολούθησε ο εξής διάλογος:
"Αφού το σκυλί σας είναι επιθετικό, γιατί το αφήνετε ελεύθερο?"
"Γιατί εσείς το έχετε δεμένο?"
"Εννοείται ότι το έχω δεμένο" (και του έδειξα το φλέξι).
"Να μην ερχόσαστε εσείς εδώ γιατί έρχομαι εγώ".
"Έχετε αγοράσει την παραλία? Η ταμπέλα έξω λέει 'Δήμος Πειραιά', δεν λέει το όνομα σας".
"Το δικό μου είναι κυνηγόσκυλο και το φέρνω εδώ για εκπαίδευση και τρέξιμο. Εσείς τη λουλού του σαλονιού να μην τη βγάζετε έξω".
"Ακούτε τι λέτε? ξέρετε από σκυλιά?"
"Εγώ μένω εδώ από πάνω".
"Κι' αυτό τι σχέση έχει τώρα?"
"Είσαστε πολύ κακιά...".

Και πάνω στη συζήτηση, του ξαναφεύγει ο σκύλος του, που σημειωτέον δεν τον είχε δέσει αλλά τον κρατούσε με ένα δάχτυλο από το κολλάρο, και ορμάει ξανά να αρπάξει τον Σπούκυ, με αποτέλεσμα (επειδή εγώ έσκυψα) να μου αρπάξει τα δάχτυλα και την επάνω πλευρά της παλάμης.
Λέω στον κύριο "αυτό είναι επίθεση θα φωνάξω το 100". Εκεί ξεκίνησε άλλος γολγοθάς...

Παίρνω το 100, εξηγώ την ιστορία, μου λέει "που είστε?", του απαντώ στην τάδε παραλία και μου λέει "είναι αρμόδιο το λιμενικό...".
Παίρνω το λιμενικό, ξαναεξηγώ την ιστορία και μου λέει ο τηλεφωνητής "είστε μέσα στο νερό ή έξω?" του απαντώ "σας είπα ότι έβγαλα βόλτα το σκύλο μου". "Ναι, αλλά μέσα στο νερό ή έξω?" "Έξω" του λέω νευριασμένη, "σκύλος είναι όχι ο Χριστός να περπατάει στα ύδατα!!!".
"Ε, αφού είστε έξω από το νερό, είναι αρμόδια η αστυνομία...".

Ξαναπαίρνω το 100, τα ξαναλέω, και πέφτω σε έναν πιο ενημερωμένο: "απέχετε λιγότερο ή περισσότερο από 50 μέτρα από τον αιγιαλό? για να σας εξηγήσω, το λιμενικό έχει αρμοδιότητα μέχρι 50 μέτρα από εκεί που σκάει το κύμα".

Ξαναπαίρνω το λιμενικό, ξανά η ιστορία από την αρχή και με το που ξεκινάει να πει την λέξη "αρμοδιότητα", άστραψα και βρόντηξα. Μετά από φωνές και νεύρα (δικά μου...) τους κατάφερα να μου στείλουν κάποιον.
Εν τω μεταξύ ο "ανεγκέφαλος" που είχε ακούσει τα τηλεφωνήματα την κοπάνησε για να μην πάει στο αυτόφωρο.

Ο λιμενικός ήρθε μετά από μισή ώρα και ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπε: "και τώρα τι θέλετε να σας κάνω εγώ? εδώ δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε με τους τσαντάκηδες και τα κλεφτρόνια, με τους σκύλους σας θα ασχολούμαστε?"

Άκρη δεν βρήκα τελικά, μήνυση δεν κατάφερα να κάνω γιατί δεν ήξερα το όνομα του κυρίου, ο Σπούκυ υπέφερε μια εβδομάδα από τους μώλωπες στα πλευράκια του και από τότε δεν ξαναπλησίασε μαύρο σκύλο.
Αλλά δεν έφταιγε ο μαύρος σκύλος....
 




BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το δικό μου είναι κυνηγόσκυλο και το φέρνω εδώ για εκπαίδευση και τρέξιμο.
Εκπαίδευση σε τι πράγμα, να τρέχει όπου να'ναι ο σκύλος και να κάνει ότι γουστάρει....?

Μάλλον ο τύπος θα είχε πρόβλημα προσωπικότητας...
 


Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Λοιπόν από δω και πέρα όσοι πάτε κοντά σε παραλίες να έχετε μαζί σας μέτρα να μετράτε την απόσταση για να ξέρετε ποιού αρμοδιότητα είναι!!! Και προσέξτε μην τύχει και είναι 49 μέτρα... θα έχετε θέμα....:mad: Ρε δεν ντρεπόμαστε...

Όσο για τον "μάγκα" ιδιοκτήτη.... η απεραντοσύνη της βλακείας μην πω τίποτα χειρότερο....
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλά ο τύπος είναι για πολλές κλωτσιές! Αν είναι δυνατόν. Κάτι τέτοιοι άνθρωποι έχουν μεγάλη ευθύνη στην κατάσταση που βρίσκεται η κυνοφιλία στην χ'ωρα μας, όπως και για το πως μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Δεν περίμενα πως θα έβγαζες άκρη με την αστυνομία ούτως ή άλλως, και βέβαια δεν είναι μόνο δική τους η ευθύνη που δεν μπορούν να αντιδράσουν. Το κράτος φταίει, εξάλλου το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει.
Τι να πω, μου έχει τύχει να μας επιτεθεί σκύλος, και σε μένα και στο σκύλο μου, αλλά ήταν τσομπανόσκυλο και ήμασταν στη μέση του πουθενά.
Αν είναι δυνατόν σε μέρος που παίζουν παιδάκια να κυκλοφορούν σκύλοι καθόλου εκπαιδευμένοι χωρίς λουρί.
Είναι να τρελένεσαι!!!
Ο τύπος ήταν ηλίθιος, τι σόι εκπαίδευση του έκανε;;
Του μάθαινε να φερμάρει τα παιδάκια;;;
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ωωωω αυνανησμενε νεολαιε!!!!!!!!ο τυπος δεν παιζετε!!!!!!!!αφου λεει οτι παει εκει συχνα κ μενω εκει πιο πανω,κανε που κ που περατζαδες ,θα τον πετυχεις!κ παρε τηλεφωνο καποιον με μεγαλωσωμο!ευχαριστως θα ερχομουν αλλα σας πεφτω μακρυα!τι μαλακας θ ε ε μου?????????ο ντιαρ γκοντ κ ιεσους κριστ!!!!!!!!!!κ αυτοι οι παπαρες στην αμεση δραση....ελα πες του κ δες μετα ποιος ειναι αρμοδιος!!!!αν αυτο γινοταν στο εξωτερικο ,ο τυπος θα ηταν σταυρωμενος τωρα στο ονομα του αγιου κυνηγοσκυλου!
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τελικα η ιστορια ηταν χειροτερη από οσο περιμενα.

Δυστυχως αυτό με την δικαιοδοσια ισχυει και αντιστοιχα ισχυουν σε ολες τις χωρες.
Βεβαια εμεις εχουμε και το επιπλεον προβλημα της κωλυσιεργιας, ανευθυνοτητας και τεμπελιας.

Αλλά ετσι κι αλλιως εκ των πραγματων η αστυνομια χρειαζεται καποιον χρονο (ΕΝΑΝ χρονο στην ελληνικη πραγματικοτητα) για να ερθει, και μεχρι τοτε το θεμα εχει ληξει με οποιονδηποτε τροπο και αποτελεσμα και ο συνηθως αγνωστος υπευθυνος εχει φυγει.

Πολλα τετοια διαβαζουμε στο φορουμ τελευταια και είναι φυσικο να μπαινουμε σε σκεψεις και να κανουμε τις γνωστες συζητησεις.

Ο προσβαλλόμενος ιδιοκτητης είναι αναγκασμενος να παρει την κατασταση στα χερια του και συχνα είναι αδυναμος, διστακτικος και αμηχανος λογω φυλου, σωματικης διαπλασης, ηπιου χαρακτηρα ή φοβου για οποιεσδηποτε συνεπειες.

Ειδικα γυναικα με μικροσωμο σκυλακι τι μπορει να κανει μπροστα σε έναν αλητη με μεγαλοσωμο και ανεκπαιδευτο σκυλο.

Οσον αφορα στο συγκεκριμενο περιστατικο, για τον ιδιοκτητη του υποτιθεμενου κυνηγοσκυλου τι να πουμε? Ο ανθρωπος θελει κρεμασμα από τα αχαμνά με χορδη πιανου!
 


andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
αλλο ενα περιστατικο οπου η αντιδραση της αρμοδιας αρχης σαν σκεπτικο ειναι ''ελα μωρε, για τα σκυλια θα τρεχουμε τωρα?'' ακομα και αν σε εχουν κανει κομματια. ελλειψη παιδειας σε ολο της το μεγαλειο! κριμα μια τοσο ωραια χωρα να εχει τοσο βλ@ κες πολιτες (και δεν εννοω ολους φυσικα)!
 




lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
αν ειναι καλη η κιθαρας κανει κ αυτη!του πιανου ειναι πιο βαρβατη,αντεχει πιο πολλα κιλα,κ μιας ο εν λογω κυριως ειναι πολλα κιλα μαλακας,μαλλον για πιανου τον κοβω!
 


Marios Nt.

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2010
45
0
Αν συνεβαινε κατι τετοιο με μενα, η αστυνομια θα ερχοταν σιγουρα..μη σου πω και το λιμενικο!
Για ανθρωποκτονια!
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Εγω το σκύλο λυπαμαι γιατι πραγματικα είναι σε επικύνδυνα χέρια.

Είσαι σίγουρη όμως ότι ο Σπουκυ μπορει να "διακρίνει" τα μαύρα σκυλια;
Αν θυμαμαι καλα στη σκυλοσυνάντηση δεν είχε ιδιαίτερο προβλημα με τα μαυρα σκυλια (Δαφνη, Σωτήρης, Γκόγκολ, ή ακομα και τα νεας γης).
 


Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Δεν ξέρω αν τα διακρίνει ή όχι, εννοώ αν διακρίνει το μαύρο χρώμα ή γενικά τα σκουρόχρωμα.
Τα σκυλούνια που αναφέρεις δεν τον πείραξαν και απλά τα πλησίασε, αλλά και χωρίς να παίξει μαζί τους.
Αν κάποιο μαύρο τον πλησιάσει να παίξει ή να τον μυρίσει, φεύγει τρέχοντας...
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Δεν ξέρω αν τα διακρίνει ή όχι, εννοώ αν διακρίνει το μαύρο χρώμα ή γενικά τα σκουρόχρωμα.
Τα σκυλούνια που αναφέρεις δεν τον πείραξαν και απλά τα πλησίασε, αλλά και χωρίς να παίξει μαζί τους.
Αν κάποιο μαύρο τον πλησιάσει να παίξει ή να τον μυρίσει, φεύγει τρέχοντας...
Μηπως τον "επεηρεάζει" η δική σου ψυχολογια, τα συναισθήματα που εκπεμπεις εσυ στη θέα του μαύρου σκύλου που σας πλησιάζει;
Δεν ξέρω κι εγώ αν τα σκυλια μπορούν να κατηγοριοποιήσουν τα άλλα σκυλια βάση του χρώματος. Νόμιζω (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος) ότι δεν είναι σε θέση να κάνουν τέτοια κατηγοριοποιηση.
 


Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Μπα, δεν είμαι σίγουρη, αλλά δε νομίζω... ίσα-ίσα που εγώ παίζω με τα μαύρα σκυλιά επίτηδες για να ξεφοβίσω τον Σπούκυ.
Και μιλώντας για συγκεκριμένα σκυλιά, με τον Σωτήρη και τη Δάφνη έπαιζα στο πικνικ, τη Σκάρλετ την πήρα αγκαλιά, όσο για τα νέας γης πήγα και τα χάϊδεψα όλα.
Τι να σου πω.... άβυσσος η ψυχή του Σπούκυ!
 


Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
αφου λεει οτι παει εκει συχνα κ μενω εκει πιο πανω,κανε που κ που περατζαδες ,θα τον πετυχεις!κ παρε τηλεφωνο καποιον με μεγαλωσωμο!
Τον πέτυχα μια μέρα που περνούσα με το αυτοκίνητο στο περίπτερο πιο κάτω από το σπίτι μου. Αλλά και να τον ακολουθούσα δεν θα έβγαζα τίποτα. Ούτε μεγαλόσωμο είχα μαζί μου αφ' ενός, αφ' ετέρου είχε περάσει το 90ήμερο της προθεσμίας για μήνυση.
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
υπαρχει κ αλλη οδος βρε κουτο απο την μυνηση!!!!χεχεχεχε!!!!!!!!θα καω στην κολαση!!!!!!!!που ειναι η φιλη μου mareco????marecoooooooooooo!!!!!το εφτιαξες το αμαξι?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Ασε αδελφέ, λουδούδι το έκανα. Του κουτιού. Κόκκινο πάλι (φραουλί για την ακρίβεια) αλλά τώρα είναι του σαλονιού. Δεν λέει...:)
 


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
επειδη εγω ειμαι στριμενο αντερο : καθε κληση που γινεται στο 100 καταγραφετε ,καθε χειριστης που απαντα αναφερει πρωτα θεση ,ενα νουμερο που αντιστοιχει στο καθε ενα χειριστη στη συγκεκριμενη βαρδια που κανει ,τι κανουμε οταν ο χειριστης ειναι βλακας και δεν δεχεται το σημα ,παμε στα κεντρικα στη λεωφορο αλεξανδρας και κανουμε καταγγελια αναφεροντας αναλυτικα ,ημερα ,ωρα και θεση χειριστη ,να μου πεις γιατι πρεπει να γινονται ολα αυτα ,δεν εχω απαντηση ,ομως δεν το αφηνουμε να περασει ετσι ,εγω τι αλλο θα εκανα ,θα επερνα τηλ να ερθει ενας δικος μου γρηγορα στη θεση που θα βρισκομουν με το σκυλο για να εχω μαρτυρα και θα ακολουθουσα τον ανεγκεφαλο ιδιοκτητη να δω που θα παει ετσι ωστε να εχω τα απαρετητα στοιχεια για να του κανω μηνυση ,ολα αυτα απαιτουν χρονο ,χρημα,υπομονη και ενα καλο ψυχιατρο γιατι εκει θα φτασουμε στο τελος ,ναι οκ αλλα και τη θα κανουμε στη χωρα του παραλογου που ζουμε ?
 


samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
αν ειναι καλη η κιθαρας κανει κ αυτη!του πιανου ειναι πιο βαρβατη,αντεχει πιο πολλα κιλα,κ μιας ο εν λογω κυριως ειναι πολλα κιλα μαλακας,μαλλον για πιανου τον κοβω!
εχω και μια αΛλη ιδεα...καποτε υπηρχε μια διαφημηση μπυρας που ενα μικρουλι σκυλακι ,μετα απο εντολη πηγαινε γραπωνε και κρεμιοταν απο τα απαυτα του τυπου που καθοταν μπροστα απο το αφεντικο του και περιφανευοταν για τις ικανοτητες του δικου του σκυλου!
προτεινω λοιπον σε οσους και κυριως οσες εχουν μικροσωμα σκυλακια να πατε σε εκπαιδευτη και να το εκπαιδευσετε να δαγκωνει ΟΡΧΕΙΣ :) τωρα που θα βρεθει ερεθιστης για να γινει η ενλογω εκπαιδευση δεν ξερω:D
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μηνύματα
898.136
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros