Ο Ολυμπιονίκης Gus Kenworthy δεν έφυγε από την Pyeongchang με άδεια χέρια. Ακόμα και αν δεν κέρδισε κάποιο μετάλλιο σε αυτούς τους Ολυμπιακούς αγώνες. Υιοθέτησε ένα κουτάβι από μια Νοτιοκορεατική φάρμα εκτροφής σκύλων για κρέας.
Ο Gus και ο σύντροφος του, Matt Wilkas, επισκέφτηκαν μια φάρμα εκτροφής σκύλων για κρέας το οποίο έπρεπε να κλείσει. Στέγαζε 90 σκυλιά, σε πολύ άσχημες συνθήκες, τα οποία θα μεταφερθούν όλα στις Η.Π.Α. και τον Καναδά για να υιοθετηθούν.
Στην Νότια Κορέα υπάρχουν ακόμα φάρμες που εκτρέφουν σκυλιά για το κρέας τους, αν και η κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος έχει μειωθεί αισθητά σε σύγκριση με χρόνια πριν. Εκτιμάται πως κάθε χρόνο περίπου 2.000.000 σκύλοι θανατώνονται και καταναλώνονται στην Νότια Κορέα.
Η οργάνωση Humane Society International ασχολείται διεθνώς με το θέμα της εκτροφής σκύλων για κρέας.
Εκτροφή σκύλων για κρέας
Ο Kenworthy ήταν μαζί με τους ανθρώπους της H.S.I. στο αγρόκτημα και κατάφεραν να πείσουν τον αγρότη να εγκαταλείψει την εκτροφή σκύλων. Σύμφωνα με το Associated Press:
«Ο αγρότης δήλωσε στην H.S.I. ότι δεν σκόπευε ποτέ να πουλήσει σκυλιά για σφαγή, αλλά δεν είχε άλλη επιλογή αφού τα σκυλιά δεν δίνονταν ως κατοικίδια και συνέχιζαν να αναπαράγονται».
Ο εκτροφέας αποδέχθηκε τελικά την προσφορά H.S.I. για να εξαγοράσει το αγρόκτημα του. Έτσι τα 90 σκυλιά μπορούσαν να πάρουν το δρόμο τους προς τις Η.Π.Α. και τον Καναδά όπου θα είναι διαθέσιμα για υιοθεσία.
«Συμφωνώ ότι δεν είναι η θέση μου να επιβάλω δυτικά ιδεώδη στους ανθρώπους εδώ», έγραψε ο Gus στο Instagram. «Ο τρόπος με τον οποίο τα ζώα αυτά αντιμετωπίζονται, ωστόσο, είναι εντελώς απάνθρωπος και η παράδοση δεν πρέπει ποτέ να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος για τη σκληρότητα».
Έρωτας στην πρώτη ματιά…
Ο Gus κατέληξε να “ερωτευτεί” ένα συγκεκριμένο κουτάβι. Ο Ολυμπιονίκης έγραψε στο Instagram ότι ο ίδιος την ονόμασε Beemo και δεν μπορούσε να περιμένει να την πάει στο νέο της σπίτι. “Θα έρθει στις ΗΠΑ για να ζήσει μαζί μου μόλις τελειώσει με τους εμβολιασμούς της σε σε λίγες εβδομάδες. Ανυπομονώ να της δώσω την καλύτερη δυνατή ζωή!” έγραψε ο Kenworthy.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο freestyle σκιέρ φέρνει ένα κουτάβι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Σότσι, το 2014, υιοθέτησε και έφερε στο σπίτι μια οικογένεια αδέσποτων σκύλων, μαζί με το ασημένιο μετάλλιο.
Ο Kenworthy είναι ένας πιστός υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων και σχεδιάζει να συνεχίσει να κάνει ότι μπορεί για τα σκυλιά.
Τελειώνοντας την δημοσίευση του στο Instagram σημειώνει πως «υπάρχουν ακόμα εκατομμύρια σκύλων που χρειάζονται βοήθεια».
Διαβάστε επίσης “Ψυχοφάρμακα σε σκύλους”