είστε υπέρ στην χρήση κυνομετρου στις εκθέσεις μορφολογίας και την
πληρεί εφαρμογή του προτύπου :?: :?: :?: :roll:
πληρεί εφαρμογή του προτύπου :?: :?: :?: :roll:
δεν ειμαι 100% σιγουρος αλλα νομιζω υπαρχει μικρη ανοχή γυρο στους 2sarah said:τι θα πει πολυ? ή εισαι εγκυος η δεν είσαι? γινεται να εισαι λιγο εγκυος? ετσι ειναι και το προτυπο! αν εισαι εκτος βαση κανονισμών πας σπίτι! τωρα βεβαια παγκοσμιοι πρωταθλητες ήταν στο υψος πιο πάνω αλλα μπροστα σ'ενα εξαιρετο δειγμα φυλης μπορει να κανουν και τα στραβα ματια!
Μια βόλτα από τον στίβο όπου κρίνονται τα Κανίς θα σου λύσει την απορία :!:αρα Elena καποιοι κρατανε toy που μαλλον ειναι νανοι οπότε ειναι
αναγκαίο το κυνομετρο στη φυλη Kanis
Η έκθεση που αναφέρομαι ήταν πριν απο 8 χρόνια !! και για να μην γινει κανένα λάθος μου το έχουν αναφέρει δεν ήμουν παρούσα ! Απλά μου το είπαν και για όποιον έχει απορία έχω και το όνομα του σπεσιαλίστα κριτή. Αλλά για να μην ξεφέυγουμε απο το θέμα, η ουσία είναι να είμαστε μέσα στα όρια του προτύπου της φυλής και να μην εκτρέφουμε Γερμανικά Ποιμενικά - Μπόξερ- Ροτβαιλερ κτλ Γίγαντες !!!! γιατί καλώς ή κακώς τον Έλληνα υποψήφιο αγοραστή τον ενδιαφέρει να είναι ΜΕΓΑΛΟ το σκυλι :evil: :evil: :evil:Oχι, ένα σκυλί ήταν που έφυγε ...
Από τους κανονισμούς ειναι υποχρεωτική η αναγραφη της μέτρησης του ύψους με κυνόμετρο σε περίπτωση που ο σκύλος βρεθεί εκτός προτύπου, είτε είναι μικρότερο είτε μεγαλύτερο απο το οριζόμενο εκ του προτύπουΑν είναι να κοπεί σκύλος λόγο μεγέθους τότε πρέπει και να αποδειχθεί η απόκλιση με χρήση κυνομέτρου
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, το θέμα είναι να μην γίνεται συστηματικά και να προσπαθούμε να είμαστε μέσα στα προβλεπόμενα απο το πρότυπο της φυλής και να μην γίνεται εκμετάλευση της νοοτροπίας των Ελλήνων "Όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερο !"Σκύλος με απόκλιση στο μέγεθος 1-2 εκατοστά δεν είναι λιγότερο ποιοτικός
Ρώτα και σπεσιαλίστα κριτή Γερμανό να δείς ότι γίνεται με ακρίβεια μισού εκατοστού ... :wink:Μπορείς να δεις τις αναλογίες τους, αλλά δεν μπορείς να μετρήσεις το ακριβές ύψος.