Εξωπαρασιτα

Maria13355

Member
6 Ιουνίου 2017
20
5
28
Καλησπέρα παιδιά.Μπορειτε να μου πείτε τι προφυλάξεις να πάρω για τα τσιμπούρια,ψύλλους,σκνιπα.Δηλαδη τι φάρμακα προτείνετε για να είμαι καλυμμένη από όλα.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αμπούλα για τσιμπούρι, ψυλλο, και αναλόγως τις δραστικές κουνούπι, σκνιπα, σταυλομυγα
Κολλαρο για κουνούπι, σκνιπα, τσιμπούρι επικουρικά
Σπρέι σιτρονελας για κουνούπι σκνιπα μετά την δύση του ηλίου το καλοκαίρι
Γη διατομών στο κρεβατάκι και πάνω της για τσιμπούρι ψύλλο

Συνδιασμό των παραπάνω σε συνεννόηση με τον κτηνίατρο σου

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
τι ειναι αυτο; πρωτη φορα το ακουω.
Καλημέρα.

Η Γη διατόμων αποτελεί φυσική ψειρόσκονη προερχόμενη από φυτικό ορυκτό με απόλυτα ασφαλή εντομοκτόνο και παρασιτοκτόνο δράση.
Η Γη διατόμων, είναι ένα αξιόλογο φυτικό ορυκτό. Τα διάτομα είναι μονοκύτταρα φύκη με κυτταρικό τοίχωμα που αποτελούνται από διοξείδιο του πυριτίου. Το κυτταρικό τους τοίχωμα είναι ανάγλυφο και μπορεί να φέρει περίπλοκες δομές όπως ραβδώσεις, αγκάθια, πόρους και προεξοχές.Ο Διατομίτης εξορύσσεται και αλέθεται μέχρι να καταστεί μια σκόνη που μοιάζει σαν ταλκ για εμάς. Όμως εάν κοιτάξουμε στο μικροσκόπιο, θα δούμε πως μοιάζει σαν σπασμένα γυαλιά, λόγω των δομών που αναφέραμε παραπάνω. Ο Διατομίτης προσκολλάται εύκολα στα σώματα των εντόμων καθώς περπατούν και σχίζουν το κηρώδες επίστρωμα τους . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφυδατώνονται και τελικά να πεθαίνουν. Πρόκειται για ένα απόλυτα φυσικό προϊόν που μπορεί να σκορπιστεί στο σπίτι, στον λαχανόκηπο ή να τριφτεί στο περιβάλλον διαβίωσης των κατοικίδιων. Σημαντικό είναι ότι τα έντομα δεν μπορούν να αποκτήσουν ανοσία, δεδομένου ότι πρόκειται για μηχανική δράση και όχι χημική. Δρα αποτελεσματικά ενάντια σε:Ψείρες,Ψύλλους,Τσιμπούρια,Κοριούς,Aράχνες,Μυρμήγκια Κατσαρίδες κ.α. Είναι απολύτως αβλαβές για τον άνθρωπο και τα ζώα.

http://www.tilestwra.com/dioxte-tous-psillous-ke-ta-tsimpouria-me-aftin-tin-fisiki-sintagi/

http://biokipos.blogspot.gr/2015/06/blog-post_8.html

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.411
10.604
Athens
Ερώτηση: Αν πχ το ρίξω στο σκυλοκρέβατο, εκεί που κυλιούνται, δεν είναι είναι επικίνδυνο για τα μάτια ή αν το αναπνεύσουν?

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
Ερώτηση: Αν πχ το ρίξω στο σκυλοκρέβατο, εκεί που κυλιούνται, δεν είναι είναι επικίνδυνο για τα μάτια ή αν το αναπνεύσουν?
«γη διατόμων» ή«ζεόλιθος»
Οχι, μόνο αν εισπνέεται επί πολύ χρόνο και σε μεγάλες ποσότητες.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
«γη διατόμων» ή«ζεόλιθος»
Οχι, μόνο αν εισπνέεται επί πολύ χρόνο και σε μεγάλες ποσότητες.
στο πρωτο λινκ που εβαλες λεει παντως να αποφυγουμε να παει στα ματια και στη μυτη. βαζοντας το λοιπον στο κρεββατι του, πως το εξασφαλιζουμε αυτο;

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.379
8.209
εγω μονο στις βεραντες τη βαζω (τη διατομικη) . Υπαρχει και λογος για τα σκυλοκρεβατα? Δεν εχω βρει ποτε κατι στα κρεβατια του (κρεβατια μας για την ακριβεια :LOL:)
Με τοσα που φοραει σκαλιμπορ, αμπουλες, σιτρονελα τι να πιασει

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
στο πρωτο λινκ που εβαλες λεει παντως να αποφυγουμε να παει στα ματια και στη μυτη. βαζοντας το λοιπον στο κρεββατι του, πως το εξασφαλιζουμε αυτο;
Μόνο όταν το βάζεις επειδή είναι πολύ μικροί οι κόκκοι (μετρούνται σε χιλιοστά του χιλιοστού)
παρασύρονται απο τον αέρα και μπορεί να πάνε στα μάτια αλλά μετά κολάνε στις επιφάνειες.
Αν το γλύψουν ή το φάνε καλό κάνει. Εδώ το πουλάνε στο φαρμακείο με το όνομα ζεόλιθος σαν συμπλήρωμα διατροφής. Κοίταξε να είναι Food Grade.

• Like
Reactions: spyv

Maria13355

Member
6 Ιουνίου 2017
20
5
28
Μπορειτε να μου προτείνετε συγκεκριμένες μάρκες από spray κολλαρο και αμπουλα;που να τις έχετε χρησιμοποιήσει και να είστε ευχαριστημένοι

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
Μπορειτε να μου προτείνετε συγκεκριμένες μάρκες από spray κολλαρο και αμπουλα;που να τις έχετε χρησιμοποιήσει και να είστε ευχαριστημένοι
Αυτό μάλλον πρέπει να το κάνει ο κτηνίατρος σου. Διάβασε όμως και σύ και αποφάσισε.

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Κάθε σκύλος τα δέχεται διαφορετικά, είναι λίγο trial and error η φάση. :LOL:
Ο σκύλος μου, για παράδειγμα, είναι αλλεργικός στα κολάρα. Οπότε, βολευόμαστε με αμπούλα.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Χρησιμοποιώ vectra 3d, scalibor, homemade μείγμα αιθέριων και διατομιτη.
Vectra Μάρτιο με Δεκεμβριο, scalibor Απρίλιο με Οκτώβριο, αιθέρια μετά την Δύση ηλίου Απρίλιο με Νοέμβριο και διατομιτη year round πότε χρειάζεται ή μια φορά τον μήνα.

Διατομιτη στα κρεβάτια της φτιάχνω μείγμα με νερό και το ψεκαζω με ψεκαστήρα 2 λίτρων από lidl (10€) με το οποίο ψεκαζω και βεράντες. Έχω να δω κατσαρίδα και μυρμήγκι 2 χρόνια