yorkshire terrier - Αυτάκια

6 Φεβρουαρίου 2009
5
0
44
Νάξος
Γειά σας!
Θα ήθελα να σας ρωτήσω...
Πριν από έναν μήνα πήραμε ένα θηλυκό κουταβάκι yorkshire terrier 2 μηνών. Ακόμα δεν έχει σηκώσει τα αυτάκια του. Υπάρχει περίπτωση να μην τα σηκώσει? Πότε σηκώνουν τα αυτάκια τους;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μεθερμηνευόμενο, τα πρώτα δόντια (νεογιλά) πέφτουν και αντικαθίστανται από τα μόνιμα σε ηλικία τεσσάρων έως έξι μηνών.

:)

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Πριν από έναν μήνα πήραμε ένα θηλυκό κουταβάκι yorkshire terrier 2 μηνών. Ακόμα δεν έχει σηκώσει τα αυτάκια του. Υπάρχει περίπτωση να μην τα σηκώσει?
Μεγαλο ρολο παιζει και απο που πηρατε το κουταβι.Εννοω αναλογα με την ποιοτητα των γονεων.Εχω δει σκυλακι αγορασμενοπο (πετ σοπ) για Γερμανικο ποιμενικο που ακομα περιμενουν να σηκωσει τα αυτια του.Ειναι τωρα εναμιση ετους...

6 Φεβρουαρίου 2009
5
0
44
Νάξος
Πριν απο 10μήνες πήρα το δικό μου από ένα pet shop, αλλά ήταν 3 μηνών κ με τα αυτάκια του ήδη σηκωμένα. Πριν από έναν μήνα πήρε η μαμά μου από το ίδιο pet shop ένα κουτάβι, αλλά ήταν πολύ μικρό και τα αυτάκια ειναι ακομα κατεβασμένα κ νομίζει ότι δεν θα τα σηκώσει ποτε (και με έχει ζαλίσει λίγο.. )

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Πριν απο 10μήνες πήρα το δικό μου από ένα pet shop, αλλά ήταν 3 μηνών κ με τα αυτάκια του ήδη σηκωμένα. Πριν από έναν μήνα πήρε η μαμά μου από το ίδιο pet shop ένα κουτάβι, αλλά ήταν πολύ μικρό και τα αυτάκια ειναι ακομα κατεβασμένα κ νομίζει ότι δεν θα τα σηκώσει ποτε (και με έχει ζαλίσει λίγο.. )
αχ τελεια μπραβο! να παρει και ο μπαμπας απο το συγκεκριμενο πετ σοπ αφου σας παει καλα!.
τι εστι puppy mill να υποθεσω οτι δεν σε ενδιεφερε να μαθεις αλλα μονο εαν σηκωθουν τα αυτια του ετσι.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
:(:(:(

xamilovlepousa, κανε μια αναζήτηση για να καταλάβεις τι σημαίνει puppy mill και να δεις τι κουταβιοβιομηχανία αίσχους συντηρείς χωρίς να το ξέρεις.....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ενταξει, το πηρε τωρα. Καλο ειναι βεβαια να ενημερωθει αλλα πρεπει να αισθανεται και ενοχές?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Ενταξει, το πηρε τωρα. Καλο ειναι βεβαια να ενημερωθει αλλα πρεπει να αισθανεται και ενοχές?
μηπως να της πουμε και μπραβο? ή μηπως δεν συνεισέφερε και αυτη σε μια τραγικη κατασταση.
στην τελικη δεν της ειπαμε και κατι τραγικο να διαβασει τι ειναι τα puppy mils της ειπαμε.

υ.γ. επειδη μαλλων δεν ψαξει και πολυ ας της δωσω τα λινκ

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=38

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=4953

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Υπάρχει περίπτωση να μην τα σηκώσει? Πότε σηκώνουν τα αυτάκια τους;
Τα ημιαιμα των πετσοπς ή τα καθαροαιμα..?

Καλως ηρθες!:)

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Εγώ θα πρότεινα να σταματήσουν τα κραξίματα κάποια στιγμή.

Η φίλη έχει ένα θέμα που την απασχολεί. Ο πλέον αρμόδιος για να της λύσει τις όποιες απορίες είναι αυτός από τον οποίον προμηθεύτηκε το κουτάβι!

Το καλύτερο που έχει λοιπόν να κάνει είναι να πάει στο μαγαζί απ' όπου πήρε το κουτάβι και να θέσει τον προβληματισμό της!

despoina26

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
137
0
η αληθεια ειναι πως πεφτει πολυ κραξιμο ρε παιδια...και αυτο πολλες φορες κοβει τα φτερα πολλων νεων ιδιοκτητων.εστω και αν ειναι λαθος το οτι καποιοι ξεκινανε να ενημερωθουν μετα την αποκτηση καποιου κουταβιου σκεφτητε και την θετικη του πλευρα,οτι εστω και τοτε ψαχνουν να βρουν τροπους-λυσεις και μεθοδους για να μεγαλωσουν ενα κουταβι.δειχνουν ενδιαφερον,εστω και αυτο ειναι κατι,δε δειχνει πληρη ασυνεπεια.
συμφωνω λοιπον με τον προμηθεα και θα σου προτεινα και εγω να απευθυνθεις στον ανθρωπο απο τον οποιο πηρες το σκυλακι σου.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Εγώ θα πρότεινα να σταματήσουν τα κραξίματα κάποια στιγμή.
και τι θα ηταν σωστα?να εθελοτυφλουμε? να σφυριζουμε αδιαφορα?
και ολα αυτα για ποιο λογο? για να μην στεναχωριουνται τα καινουργια μελη που τα επιασε ο πονος να ψαξτουν αφου αντιμετωπισαν το προβλημα?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Πολλές φορές φίλε sir-elric - όπως λ.χ. με κάποια ασθένεια - ότι και να ακούσεις από τον άλλον δεν σου λέει τίποτα εφόσον δεν το βιώσεις στο πετσί σου.

Επιμένω πως ο πιο αρμόδιος (δεν είπα ούτε "ο πιο υπεύθυνος", ούτε "ο πιο κατάλληλος") να της λύσει την απορία είναι ο άνθρωπος που της έδωσε το σκυλί.

despoina26

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
137
0
δεν ψαχνονται μονο αυτοι που αντιμετωπισαν προβλημα αλλα και εκεινοι που εχουν ενα κουταβακι στα χερια τους και θελουν να το μεγαλωσουν με σωστο τροπο.
και ετσι να καταληγουν εδω.δεν ειπαμε να εθελοτυφλουμε αλλα οχι να κραζουμε κιολας.να τονιζουμε να επισημαινουμε και τελος.
το κραξιμο δεν οδηγει πουθενα,ισα ισα διωχνεις καποιον που εχει διαθεση να ενημερωθει.
σε τελικη αναλυση υπαρχουν τα πετ σοπ,δεν μπορουμε να κανουμε κατι γι'αυτο.και εκει απευθυνονται οσοι δε γνωριζουν,δε πιστευω να βαριουνται να απευθυνθουν σε εκτροφεα!!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
.δεν ειπαμε να εθελοτυφλουμε αλλα οχι να κραζουμε κιολας.να τονιζουμε να επισημαινουμε και τελος.
το προβλημα σου ειναι το υφος των δημοσιευσεων μου (μας)? δεν σου αρεσει το υφος ? ειμαστε πολυ αποτομοι και θα επρεπε να ειμαστε ποιο γλυκουληδες?

το κραξιμο δεν οδηγει πουθενα,ισα ισα διωχνεις καποιον που εχει διαθεση να ενημερωθει.
σε τελικη αναλυση υπαρχουν τα πετ σοπ,δεν μπορουμε να κανουμε κατι γι'αυτο.
δεν μπορουμε να κανουμε κατι μονο για το γεγονος οτι τα πετ σοπ πουλανε σκυλια απο puppy mil. για τα αλλα μπορουμε και οσο μπορω απο το βημα αυτο θα το κανω.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Αν και δεν ρώτησες εμένα, θα σου απαντήσω εγώ, διότι την εκτίμησή μου προς το άτομό σου την ξέρεις.

το προβλημα σου ειναι το υφος των δημοσιευσεων μου (μας)? δεν σου αρεσει το υφος ? ειμαστε πολυ αποτομοι και θα επρεπε να ειμαστε ποιο γλυκουληδες?
Ναι!
(κι αν όχι πιο γλυκούληδες, πιο διπλωμάτες σίγουρα)

δεν μπορουμε να κανουμε κατι μονο για το γεγονος οτι τα πετ σοπ πουλανε σκυλια απο puppy mil. για τα αλλα μπορουμε και οσο μπορω απο το βημα αυτο θα το κανω.
Τότε (η γνώμη μου είναι πως) πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Αν και δεν ρώτησες εμένα, θα σου απαντήσω εγώ, διότι την εκτίμησή μου προς το άτομό σου την ξέρεις.

Ναι!
(κι αν όχι πιο γλυκούληδες, πιο διπλωμάτες σίγουρα)

Τότε (η γνώμη μου είναι πως) πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο!
Σωτηρη μου μεγαλα παιδια ειμαστε! ξερουμε οτι ο καθενας εκφραζεται διαφορετικα. αλλος ποιο διπλωματικα αλλος ποιο δηκτικά κλπ κλπ.
Δεν μπορουμε να μπαινουμε σε καλουπια.απο την στιγμη που δεν ξεπαρναω τα ορια που εχουν τεθει απο τον αντμιν και το κλιμα του φορουμ δεν αντιλαμβανομαι γιατι πρεπει να αλλαξω τον τροπο γραφης στις συγκεκριμενες καταστασεις.

ο σωστος τροπος ειναι ενας (και νομιζω οτι σε αυτο συμφωνουμε ολοι) να τους ενημερωνεις για το ανηθικο και κατακριτεο του να αγοραζεις σκυλι απο πετ σοπ.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Προτείνω τον Sir-elric για την θέση του προέδρου της επιτροπής καλωσορίσματος!:D

Κατά τα άλλα, το σωστότερο θα ήταν όντως να απευθυνθεί η φίλη μας στο pet shop, για να της λύσει την όποια απορία σχετίζεται με το σκυλάκι της ο κυριούλης που της το πούλησε (το αν θα βρει άκρη ή το αν θα πάρει απάντηση της προκοπής είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο).

Το πολύ πολύ να της πει ότι είναι βασιλικό yorkshire terrier (ειθισται να βαφτίζονται τα εκτός προτύπου ως …βασιλικά και να πούλιουνται μαύρο χαβιάρι) και να είναι όλοι (και ο πετσοπάς που δεν του έφεραν το ρουξουνι κολάρο και η φίλη xamiloblepousa που βρέθηκε ξαφνικά με γαλαζοαίματο σκύλο) ευχαριστημένοι! :p

Να, ναι… ξέρω… ούτε εγω είμαι κατάλληλη για την επιτροπή καλωσορίσματος! :rolleyes::p