από πολύ μεγάλη εμπειρία στο κυνήγι και στο κυνηγόσκυλο να σας πω ότι περισσότερες γέννες χωρίς χαρτιά και ανεξέλεκτες είναι τα κυνηγόσκυλα.
αυτά που ξέρουμε έχουμε διάβαση για εξέτασης δυσπλασίας και εξέτασης κατά την γεννα δεν ισχύουν σε πόλους.
δεν θα απαντήσω αν θα πρέπει να paris pointer η όχι!!σου είπαν παραπάνω τα παιδιά τι γίνετε αν το σκυλί δεν βγαίνει βόλτα η αν δεν πηγαίνει στο βουνό.
GRIFOS δεν είναι καθόλου λάθος να παραχωρείς ένα κυνηγόσκυλο σε άλλον! ότι κάνει με εσένα θα κάνει και με τον άνθρωπο που θα το πάει στο βουνό,μιλάμε για κυνηγόσκυλο και όχι το τσιουάουα τις γειτόνισσας,το σκυλί όταν είναι στο βουνό θα κάνει αυτό που έχει μάθει να κάνει !!μου έχει δώσει φίλος σκύλο να παο στο βουνό,και έχω δώσει σκύλο να πάει και ταξίδι για πέρδικες με το δικό μου σκύλο.θα ψάξει θα μυρίσει είτε κάτω η στον αέρα (αυτό το κάνουν καλά τα pointer να πιάνουν μυρωδιές στον αέρα)θα φερμάρει.. οποιος και να πάει το σκυλί στο βουνό αυτό θα κάνει..συνήθως έχουν 1-2 σκυλιά το ένα μαθαίνει το άλλο,όταν το ένα είναι πολύ γερασμένο ψάχνουν για αντικαταστάτη αφού το ένα δεν θα κυνηγάει,το δεύτερο θα μαθαίνει το τρίτο και πάει λέγοντας,έτσι όλη κανονίζουν να βρίσκουν κουτάβι η να βάζουν δικό τους σκυλί.όπως στην περίπτωση βάζει ο θείος του παλικαριού,ψάχνουν σκυλιά που να φερμάρουν για πόλη ώρα και να "απορταρουν",έτσι όταν 2 διαφορετική κυνήγι έχουν 2 εξίσου καλά σκυλιά τα βάζουν χωρίς κανένα ενδοιασμό αν θα μείνουν μεθαύριο στον δρόμο χωρίς εξέτασης στην γεννα χωρίς υπερήχους και όλα αυτά..τέλος πάντων μπορώ να μακρηγορήσω ακόμα περισσότερο για το θέμα!!!