Xρειάζομαι τη γνώμη σας... για το σκύλο μου!!

27 Απριλίου 2011
33
0
Greece,Athens
Με λενε Τασο και μενω στην Αθηνα...Σε μια πολυκατοικια..και ο Θειος μου προκειτε να μου χαρισει ενα ΠΟΙΝΤΕΡ..!!!!! ειναι η πρωτη μου φορα και θελω την γνωμη σας......Αρσενικο ή Θηλυκο?? Ποσων μηνων??? Και ποσο χρονο πρεπει να ξοδευω μαζι του?? Ειμαι ετοιμος να κανω οτι χρειαζεται γιαυτο το αξιαγαπητο ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΟΙΝΤΕΡ..!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καλώς ήρθες Τάσο :)
Το φύλλο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αν μιλάμε για κουτάβι, η ηλικία του θα πρέπει να είναι, όχι μικρότερη των 2 μηνών, με την προυπόθεση ότι μέχρι εκείνη την στιγμή, μένει με την μάνα του και με τ' αδέλφια του. Ο θείος όμως, είναι εκτροφέας;

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Τα Pointer είναι σκυλιά γεμάτα ενέργεια... έχεις δει να κυνηγάνε?? Είναι ακούραστα και μπορούν να τροχάζουν για ώρες. Μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αυτή την ενέργεια, γιατί ναι μεν κάθε σκύλος μπορεί να ζήσει στο διαμέρισμα, κάθε σκύλος όμως έχει διαφορετικά αποθέματα ενέργειας και διαφορετικές ανάγκες εκτόνωσης. Είσαι διατεθημένος να το πηγαίνει πολλές βόλτες, όχι μόνο για κατούρημα όπως συνηθίζουμε να βλέπουμε....
Ταιριάζει στο χαρακτήρα σου?? Είσαι άνθρωπος που θα βγεις μαζί του περίπατο σε ένα δάσος?? Ή έχεις πιο χαλαρούς ρυθμούς??

Κατά τα αλλα θα συμφωνήσω με τη mareco. Και θα ήθελα κι εγώ απάντηση στο ερώτημα που σου έθεσε... :)

27 Απριλίου 2011
33
0
Greece,Athens
ο θειος μου δεν ειναι εκτροφεας...αγορασε ενα ΠΟΙΝΤΕΡ διοτι ασχολειτε με το κυνηγι πτερωτου θυραματος....η μανα του ΠΟΙΝΤΕΡ ηταν προταθλητρια στο κυνηγι και ειχε και βραβειο...την ειχε ακριβοπληρωσει.........και μου ειπε οταν γεννησει να μου δωσει ενα κουταβακι...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Η γνώμη μου είναι να μην πάρεις Πόιντερ,πόσο μάλλον από τέτοιες γραμμές που περιγράφεις.
Θα δυσκολευτείς με την εκτόνωση του σκύλου,εκτός κιαν έχεις σκοπό να κυνηγάς.

27 Απριλίου 2011
33
0
Greece,Athens
ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ...Η ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΝΕΤΕ

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ενημερώσου και δες αν σου ταιριάζει το κουκλι (γιατί κουκλί θα είναι). Ελπίζω ο θείος σου να έχει κάνει στη σκυλίτσα τις απαραίτητες εξετάσεις για κληρονομικά νοσήματα και να έχει επιλέξει αντιστοίχως καλό επιβήτορα (με εξετάσεις κι αυτός,ε?) για να είναι κατά το δυνατό υγειή τα κουταβάκια!

Α! Να σου θυμίσω ότι σύμφωνα με το νόμο περί κατοικιδίων πρέπει όλα τα δεσποζόμενα σκυλιά να βγαίνουν βόλτα με λουρί(οδηγό) και εξαιρούνται μόνο τα εργασιακά κατά την δειάρκεια της εργασίας τους (π.χ. κυνηγετικά κατά τη διάρκεια του κυνηγειού, ποιμενικά κατά την συνοδία του κοπαδιου,...)

27 Απριλίου 2011
33
0
Greece,Athens
ναι αυτο εννοειτε.....παντα με λουρι θα το εχω ειμαι ικανος να κανω οτι περναει απο το χερι μου....ξερω και αλλα παιδια που εχουν ΠΟΙΝΤΕΡ στην περιοχη ....ειμαι ικανος να τρεχω παραλληλα με τον σκυλο μου κα8ε μερα (εννοειτε πως θα ειναι δεμενος με λουρι) θα τον αφινω ελευθερο στο χωριο μου οπου θα κυνηγαει κιολας...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Έχω ένα Χάσκυ κι ένα Βέλγικο Λυκόσκυλο. Το Χάσκυ θέλει γενικά στιβαρό χειρισμό και του αρέσουν οι βόλτες απίστευτα (είχα δύο ακόμα), στο Λύκο αρέσουν πολύ οι βόλτες και τα παιχνίδια (είχα και άλλου είδους λυκόσκυλο) αρκεί να είναι με το αφεντικό του. Ως επί το πλείστον ακολουθούμε μεγάλες διαδρομές (πάντα έχουμε νερό μαζί το οποίο το πίνουν όλο). Όταν πριν μερικά χρόνια φιλοξένησα για κάποιους μήνες ένα Πόϊντερ δεν είχα ιδέα περί τείνος επρόκειτο. Έχει απίστευτη ενέργεια και είναι απαραίτητο να πηγαίνει μεγάλες (το μεγάλες είναι πολύ μικρός χαρακτηρισμός) βόλτες τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα.

Όσον αφορά αυτό εδώ που έγραψες, θα το αφήσω ασχολίαστο σα να μην το έγραψες.

θα τον αφινω ελευθερο στο χωριο μου οπου θα κυνηγαει κιολας...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
να τρέχεις δίπλα του.......δεν νομίζω "τάκη" :lol:

ούτε δίπλα σε μικρό σκυλάκι δεν προλαβαίνεις να τρέξεις

βασικά
καλύτερα να το άφηνες ρε γμτ......

και γιατί ο θείος θα το ζευγαρώσει?
ο εκτροφέας της θηλυκιάς το πρότεινε?

christab

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2011
314
1
Γεια σου και από εμένα. Θα σου μιλήσω από προσωπική εμπειρία μιας και το δεύτερο σκυλάκι μου είναι πόιντερ! Ότι σου είπαν τα παιδιά ισχύει και με το παραπάνω. Τα πόιντερ είναι εκπληκτικά σκυλιά, πανέμορφα αλλά με τεράστια ενέργεια! Θέλουν πολύ εκτόνωση, πολύ τρέξιμο, πολλές βόλτες και δραστηριότητες! Αν δεν εκτονωθούν όσο πρέπει κάνουν ζημιές και καταστρέφουν από παιχνίδια μέχρι έπιπλα. Το δικό μου το βγάζω σίγουρα τέσσερις βόλτες την ημέρα και από μία ώρα την κάθε φορά. Επειδή μένω στην Αθήνα μεν αλλά σε εξοχή δε, έχω την πολυτέλεια να αφήνω λυτό το σκυλί μου στα χωράφια. Σε πληροφορώ πως τρέχει σαν παλαβό ανεβοκατεβαίνει βουναλάκια και φυσικά κυνηγάει κάθε είδους πτηνό. Πριν το αποφασίσεις να σκεφτείς καλά αν θα μπορέσεις να αφιερώσεις τον χρόνο που απαιτείται.

27 Απριλίου 2011
33
0
Greece,Athens
όταν λέω θα το αφήνω ελεύθερο εννοώ στον κήπο του σπιτιού μου...και όταν λέω να κυνηγάει δη εννοώ μονος του..εννοώ παρέα μαζί m και με τον θείο m

Last edited by a moderator:

27 Απριλίου 2011
33
0
Greece,Athens
είμαι ικανός να : πηγαίνω 2 φορες την ημερα από 2 ώρες η καθεμια ,βόλτες τον σκύλο,να αφιερώσω πολύ χρόνο στην εκπαίδευση του k.a. Πιστεύω πως τα πράγματα τα περιγράφεται λίγο τραγικά...διότι 2 φορες την ημερα πρωί βραδυ είναι αρκετές για έναν σκύλο

Last edited by a moderator:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Σε παρακαλώ, θα μπορούσες να γράφεις με κανονικά - πεζά ελληνικά, μιάς και τα greeklish απαγορεύονται στο dogforum?:)

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
από πολύ μεγάλη εμπειρία στο κυνήγι και στο κυνηγόσκυλο να σας πω ότι περισσότερες γέννες χωρίς χαρτιά και ανεξέλεκτες είναι τα κυνηγόσκυλα.
αυτά που ξέρουμε έχουμε διάβαση για εξέτασης δυσπλασίας και εξέτασης κατά την γεννα δεν ισχύουν σε πόλους.
δεν θα απαντήσω αν θα πρέπει να paris pointer η όχι!!σου είπαν παραπάνω τα παιδιά τι γίνετε αν το σκυλί δεν βγαίνει βόλτα η αν δεν πηγαίνει στο βουνό.
GRIFOS δεν είναι καθόλου λάθος να παραχωρείς ένα κυνηγόσκυλο σε άλλον! ότι κάνει με εσένα θα κάνει και με τον άνθρωπο που θα το πάει στο βουνό,μιλάμε για κυνηγόσκυλο και όχι το τσιουάουα τις γειτόνισσας,το σκυλί όταν είναι στο βουνό θα κάνει αυτό που έχει μάθει να κάνει !!μου έχει δώσει φίλος σκύλο να παο στο βουνό,και έχω δώσει σκύλο να πάει και ταξίδι για πέρδικες με το δικό μου σκύλο.θα ψάξει θα μυρίσει είτε κάτω η στον αέρα (αυτό το κάνουν καλά τα pointer να πιάνουν μυρωδιές στον αέρα)θα φερμάρει.. οποιος και να πάει το σκυλί στο βουνό αυτό θα κάνει..συνήθως έχουν 1-2 σκυλιά το ένα μαθαίνει το άλλο,όταν το ένα είναι πολύ γερασμένο ψάχνουν για αντικαταστάτη αφού το ένα δεν θα κυνηγάει,το δεύτερο θα μαθαίνει το τρίτο και πάει λέγοντας,έτσι όλη κανονίζουν να βρίσκουν κουτάβι η να βάζουν δικό τους σκυλί.όπως στην περίπτωση βάζει ο θείος του παλικαριού,ψάχνουν σκυλιά που να φερμάρουν για πόλη ώρα και να "απορταρουν",έτσι όταν 2 διαφορετική κυνήγι έχουν 2 εξίσου καλά σκυλιά τα βάζουν χωρίς κανένα ενδοιασμό αν θα μείνουν μεθαύριο στον δρόμο χωρίς εξέτασης στην γεννα χωρίς υπερήχους και όλα αυτά..τέλος πάντων μπορώ να μακρηγορήσω ακόμα περισσότερο για το θέμα!!!

27 Απριλίου 2011
33
0
Greece,Athens
diablo.... θα ηθελα να μου εξιγησεις μιας και ασχολησε με το θεμα...εαν σου δινοταν αυτη η ευκαιρια οπως συμβαινει με εμενα εαν θα την δεχοσουν. Και κατι ακομα ειμαι διατεθημενος να πηγαινω βολτες με τον σκυλο και να ξοδευω βολταροντας ολο τον ελευθερο χρονο μου μαζι του. Τρελενομαι για κυνηγοσκυλα και ειμαι ικανος να κανω τα παντα για αυτα...!!!!!!!!!!!!!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Συγνώμη αλλά διαφωνώ με το θέμα. Κι εγώ έχω δώσει τη μηχανή μου σε φίλο που εμπιστεύομαι πως προσέχει και πως ξέρει να οδηγεί, αλλά η μηχανή είναι κάτι άψυχο, ο σκύλος δεν είναι.