Xαμογελάει?

Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
Ορκίζομαι πως τον έχω δει απειρες φορες να χαμογελαει, συμβαινει πραγματικά ή εγώ το εκλαμβανω ετσι?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμβαίνει! :D
Κάποια σκυλιά χρησιμοποιούν το «χαμόγελο» λόγω του ότι όταν παίρνουν αυτή την έκφραση, δέχονται επιβράβευση και επαίνους και κάποια άλλα ως μήνυμα ηρεμίας (όταν, για παράδειγμα, συναναστρέφονται με ζωηρά παιδιά. Σε αυτή την περίπτωση σημαίνει «χαλάρωσε τώρα, διαφορετικά…»)

Γενικώς θα πρέπει να ερμηνεύουμε τις συμπεριφορές του σκύλου μας όχι μεμονωμένα, αλλά σε συνάρτηση με άλλους παράγοντες και πολύ συχνά να μαντεύουμε τα μηνύματα που μας δίνουν.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Πολύ σωστά Κατερίνα... επίσης να πω ότι τα σκυλια χαμογελάνε μόνο στον άνθρωπο. Δεν θα δείτε ποτέ σκυλί να χαμογελάει σε κάποιο άλλο....

Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
Εχω παρατηρήσει ότι το κάνει πιο έντονα όταν είμαστε στην εξοχή και είναι όλη μερα εξω , στο σπίτι πιο σπάνια ,αλλα όχι για επιβραβευση

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θα το εξηγήσω καλύτερα…
Το κάνει (προφανώς), διότι ξέρει πως όταν παίρνει αυτή την έκφραση, εσύ θα αντιδράσεις θετικά. Η δική σου θετική αντίδραση είναι για το σκύλο σου η επιβράβευση. :wink:

Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
ηταν κατανοητη η απάντηση σου απλα δεν τον έχω επιβραβευσει ποτέ για αυτη του την αντίδραση και νόμιζα ότι το έκανε χωρις να έχει καποια σχεση με μένα ίσως όμως να διαισθάνεται ότι χαιρομαι οταν τον βλεπω ετσι :wink:

Malamatenia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2007
199
0
πως είναι όταν χαμογελάει ο σκύλος μας??
εγώ νομίζω οτι μου χαμογελάει όταν είναι πολύ χαρούμενη και έχει πέσει επάνω μου να τη χαιδέψω, και κάπως "τραβάει" τα χείλη της προς τα πίσω.. δεν ξέρω αν με καταλάβατε..!

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
47
Σε καταλάβαμε , σε καταλάβαμε. :D
Όντως έτσι "χαμογελάνε" οι σκύλοι.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πού είχα διαβάσει ένα άρθρο που έλεγε ότι τεκμηριώθηκε επιστημονικά ότι οι σκύλοι χαμογελούν? Θα ψάξω να το βρω!

εντιτ: Σιγά μη θυμηθω που το διάβασα (και δεν το βρήκα), αλλά ένα απλό ψάξιμο στο google απέφερε τους παρακάτω (μη επιστημονικούς) καρπους :mrgreen:

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
47
Πωπω γέλια :lol: :lol: :lol:

Chloe μου έφτιαξες τη μέρα. :wink: Nα'σαι καλά!

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Αυτό το τράβηγμα των χειλιών προς τα πίσω δείχνει χαλαρότητα, υποτακτικότητα αλλά πιθανόν και απλά μίμηση από τα πολλά χρόνια συμβίωσης σκύλων και ανθρώπων. Πολλές φορές επιβραβεύουμε τα σκυλιά χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Αν πχ το σκυλί μας γυρίσει ανάποδα και δείξει την κοιλιά του ως έδειξη σεβασμού κι εμείς το χαϊδέψουμε θα καταλάβει ότι αυτή η στάση του (την υποταγή εννοώ, όχι το ανάσκελα) είναι αρεστή και θα την επαναλάβει καθώς εισπράττει και μπόνους χαδάκι. :D

Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
:lol: :lol: Στη πρωτη σειρα δεξια είναι σαν να ξεκαρδίζεται!! χεχεχεχ

Malamatenia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2007
199
0
Εμένα πάντως δεν ανοίγει τα χείλη της..
Μόνο τα τραβάει...κλειστά!
Μη μου πείτε οτι δε μου χαμογελάει!! :cry:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ο δικος μου το κανει πολυ εντονα..

τα τραβαει μεχρι πισω πισω..

Θυμαμαι οταν το πρωτοπαρατηρησα στον μικρο,μια μερα πηγαιναμε βολτα και καποιοι εργατες καθοντουσαν εξω απο μια οικοδομη για διαλλειμα μολις τον βλεπουν του εκαναν χαρες και παιχνιδια..σε καποια φαση λενε οι εργατες..-ρε παιδια αυτος γελαει..!!!
και πραγματικα τα μαυρα χειλακια του πανε τοσο πισω με γραμμη προς τα πανω και ειναι κυριολεκτικα σαν να γελαει..!!!

Maria91

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2008
61
0
Φυσικα γελανε... :) Η δικια μου γελαει συνεχεια οταν ειμαστε μαζι της! :lol:

[/img]

annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Το ξέρω ότι το νήμα είναι παλιό αλλα είπα μην ανοίξω καινούργιο μιας και υπάρχει το θέμα!
Χθες έζησα κάτι το οποίο δεν το είχα ξαναδει απο το Ρίκο..
όταν τον χαιδευε μια φιλη μου ο Ρικο χαμογελαγε πααααααρα πολύ... :rolleyes: χωρίς να ανοίγει το στόμα του... καθόταν ησυχος με το τρελο χαμόγελο και δεχόταν τα χάδια ενώ εγω ειχα δακρυσει απο τα γελια επειδή μου φαινονταν πολυ χαριτωμένο και χαζό ταυτόχρονα..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul