wanna-be-chihuahua-owner!!!!

Demmie

New Member
22 Μαρτίου 2011
4
0
Γειά σας!!!Είμαι νέο μέλος κι αυτό γιατί θέλω να αποκτήσω τοοοοοοοσο πολύ ένα chihuahua!!! Επειδή όμως δεν έχω καθόλου εμπειρία (δεν είχα ποτέ ξανά σκυλάκι, μόνο γατούλες..) θα ήθελα πολύ να με βοηθήσετε...να με συμβουλεύσετε ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα....
Έχω πάει σε κανα δυο pet shops και μου έχουν πει κάτι αστρολογικά ποσά...τύπου 600Ε-700Ε με pedigree....Δεν ξέρω εμένα μου φαίνονται πάρα πολλά! Γενικά, έχω κοιτάξει λίγο από δω λίγο από κει και έχω μάθει κάποια πράγματα γι'αυτά συν του ότι είχε και η θεία μου ένα θηλυκό....
Τι πρέπει να προσέξω στην αγορά του?
Είναι καλό να το πάρω από pet shop?
Τα θηλυκά έχουν διαφορετική συμπεριφορά από τα αρσενικά?
Υπάρχουν μινιατούρες και μη?
Τι χαρτιά θα πρέπει να έχει για να είμαι καλυμένη?
Εκτροφεία πως μπορώ να εντοπίσω?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Γεια :)
600-700 ευρώ είναι φτηνό. Αν βρεις καλό εκτροφέα να πουλάει τόσο να το θεωρήσεις ευκαιρία (κοντά στο χιλιάρικο παίζουν).
Στην αγορά του, να προσέξεις κατ' αρχήν την πηγή. Δηλαδή να προέρχεται από έναν σωστό εκτροφέα της φυλής. Αν αυτός πληρεί τις προϋποθέσεις που ορίζονται σ' αυτό το thread http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?370-%CE%A0%CF%8E%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CF%89-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CE%B1
είσαι αρκετά ασφαλής.
Φυσικά και το pet shop δεν είναι καλή λύση γι' αυτούς τους λόγους
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?38-PET-SHOPS-PUPPY-MILLS
Τα θηλυκά θεωρητικά είναι πιο κατάλληλα για αρχάριο ιδιοκτήτη, καθώς θεωρητικά (πάλι) έχουν ηπιότερο χαρακτήρα και είναι λιγότερο κυριαρχικά.
Στα τσιουάουα δεν υπάρχουν μινιατούρες, το μέγεθος είναι ένα. Κατέβασε το πρότυπο και διάβασέ το από την ιστοσελίδα της FCI.
Τα χαρτιά που θα το συνοδεύουν θα είναι το pedigree και το βιβλιάριο υγείας του, καθώς και το συμβόλαιο με τον εκτροφέα ενδεχομένως.
Εκτροφεία, αν υπάρχουν θα βρεις μέσω του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ). Πάρε ένα τηλέφωνο και ζήτα γέννες τσιουάουα.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Αν τα 600-700 ευρω που σου είπαν σου φάνηκαν αστρονομικό ποσό (είναι πάρα πολλά για σκυλί από pet shop) τότε πως θα μπορέσεις να κάνεις μια σωστή αγορά από εκτροφείο που θα σου ζητήσει από 1000 και πάνω??
Τα pet shop τα χρησιμοποιούμε για να αγοράζουμε πράγματα και όχι ζώα.

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Καταρχην,βαλε στο google ή στο youtube τις λεξεις puppy mills και θα καταλαβεις για τι προκειται:eek::eek:...τα τσιουαουα εγω προσωπικα δεν εχω καταλαβει αν εχουν τετοιο χαρακτηρα λογω συμπεριφορας ιδιοκτητων:maria: ή ετσι ειναι γενικα,αλλα δεν ειναι και τα πιο ευκολα σκυλια,ειδικα για αρχαριο ιδιοκτητη.Ποσο μαλλον αν παρεις απο πετ σοπ,που εκτος απο προβληματα υγειας,θα σου εμφανισουν και προβληματα συμπεριφορας.Προβληματα υγειας γιατι δυστυχως γι αυτους η γεννα θεωρειται εμποριο(αλλιως πως εξηγειται το οτι καθε 3και λιγο ολα τα πετ σοπς που φερνουν ζωα εχουν διαθεσιμα κουταβια?ενας εκτροφεας δεν ζευγαρωνει 10φορες το χρονο,ουτε εχει 200 κουταβια για να το κανει αυτο).Προβληματα συμπεριφορας γιατι σκεψου να ησουν εσυ 6 μηνων πχ. και να σε παιρνανε απο τη μαμα σου(6 μηνων σε ανθρωπινα χρονια,ε?):eek::shock:,να σε κλεινανε σε φορτηγο με αλλα ποσα σκυλια,πριν προλαβεις να μαθεις τα βασικα καλα καλα(κοινωνικοποιηση μεσω της τοκετομαδας κλπ),να ταξιδευες απο Ουγγαρια(συνηθως απο κει τα φερνουν)μεχρι εδω και να κατεληγες σε μια κλουβα μεχρι καποιος να σε αγορασει...οχι και το καλυτερο νομιζω..αν δεν το θελουμε για τα παιδια μας,γιατι να το θελουμε για τα σκυλια μας?:confused:Σκεψου αν θελεις πραγματικα τη συγκεκριμενη ρατσα(κι οχι καποιο μικροσωμο και κοντοτριχο απλα),κι αν ναι,μαζευε χρηματα σιγα σιγα κι απευθυνσου σε εκτροφεα του εξωτερικου(εδω αν βρεις εκτροφεα,σπανιο να βρεις διαθεσιμο κουταβι,νομιζω εχει αναφερθει οτι δεν υπαρχουν εκτροφεις πλεον για τη ρατσα).Καλη επιτυχια:)

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Καλημερα και απο εμενα ! πριν ενα μηνα περιπου ημουν στη θεση σου και ξερω ακριβως τι λες ...
λοιπον καταρχας οπως σου ειπαν και τα παιδια δεν αγοραζουμε ζωακια απο pet shop ουτε και απο ιδιωτες αγγελιες κτλ, πολλα απο αυτα περαν της συμπεριφορας εχουν προβληματα υγειας και περιπου 2 στα 10 πεθαινουν στις 15 πρωτες μερες συμφωνα με στατιστικες ερευνες που εχουν γινει αλλα και απο οσα μου εξηγησε ο κτηνιατρος!επισης στα πετ σοπ ή δεν δινουν πεντιγκρι καθολου ή αν δινουν ειναι συνηθως πλαστο. τωρα να ξερεις πως αν ψαχνεις συγκεκριμενα τσιουαουα επειδη το εψαξα αρκετα για να αγορασω και εγω (εχω 2 τωρα) στην ελλαδα δεν υπαρχει κανενας αξιολογος και σωστος εκτροφεας. πολλα εκτροφεια υπαρχουν ουγγαρια τσεχια αγγλια και σε αλλες χωρες , εγω ξερω ενα στην ιταλια επειδη μενει εκει μια φιλη μου και εχει αγορασει 2 απο οτι μου εχει πει ειναι παρα πολυ καλο εκτροφειο αλλα ακριβο δηλαδη αυτη τα πληρωσε 1400 ευρω το καθενα. Σε περιπτωση που δεν μπορεις να διαθεσεις περιπου 1000 ευρω και ανω για ενα σκυλο τωρα αστο προς στιγμην ωσπου να τα εχεις και παραλληλα κανε επαφες με εκτροφεις....
τωρα οσον αφορα τα τσιουαουα ειναι απειθαρχα παντα προσπαθουν να σου επιβληθουν με καθε τροπο και να κανουν οτι θελουν. πρεπει να ξεκινησεις εκπαιδευση απο νωρις και να εισαι οσο αυστηρη χρειαζεται μαζι του. δεν πρεπει να του συμπεριφερεσαι συνεχως σαν να ειναι κουκλα λογο μεγεθους θα εχεις προβληματα μετα. θελει κοινωνικοποιηση απο πολυ νωρις με αλλα σκυλακια και ανθρωπους. δεν ειναι ευκολα σκυλια θα κουραστεις λιγο ωσπου να μαθουν. τα θυληκα και εγω ξερω πως ειναι πιο ηπιου χαρακτηρα εγω εχω 2 αρσενικα και μεχρις στιγμης δεν εχω θεμα αλλα εχω πολυ χρονο ωστε να τα επιβλεπω και να τα εκπευδευω...
εγω το πρωτο μου τσιου ως ασχετη στην αρχη και επειδη δεν ηθελα να πληρωσω 800 και 1000 ευρω το πηρα απο ιδιωτη 200 ευρω και ειναι ημιαιμο... ακομα ψαχνω να καταλαβω με τι εχει ζευγαρωσει η μανα ... το δευτερο εψαχνα εκτροφειο και θα διεθετα εως 1500 ευρω για να βρω ενα καθαροαιμο και σωστο μορφολογικα αλλα μολις ρωτησα τη φιλη μου απο ιταλια που προανεφερα να μου πει για το εκτροφειο εκεινο που πηρε τα δικα της μου ειπε πως γεννησε η σκυλιτσα της 2 και μου το χαρισε ,φυσικα ξερω και του γονεις οι οποιοι δεν εχουν κανενα θεμα και φυσικα ειναι καθαροαιμο. απλα εγω σταθηκα καπως τυχερη μαλλον οποτε σου ξαναλεω πρεπει να διαθεσεις το λιγοτερο 1000Ε. ελπιζω να σε βοηθησα λιγο :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Επειδή είχα κάποτε ένα (για πολλά χρόνια και όλη μέρα μαζί μου)
και αργότερα είχα πολές επαφές με άλλο ένα.......
το ευγενέστερο σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι ότι αποτελεί μιά πολύ ειδική επιλογή για σκύλο και ειδικά για "αρχάριο" ιδιοκτήτη

πολύ παρασύρονται απο το μέγεθος και την "φαινομενική" ευκολία του "μικρού σκύλου"
όμως δεν είναι καθόλου μικρός.....αντιθέτως ο χαρακτήρας του έχει μάλλον όλα τα "αρνητικά" ενός σκύλου φύλαξης μεγάλων βοωειδών και όλα τα "αρνητικά" ενός μικρόσωμου
εννοείται πως ο γνώστης της φυλής και ο έμπειρος σκυλογονιός θα καθοδηγήσει κατάλληλα και θα αναθρεψει τελικά ένα καταπληκτικό σκυλάκι ,πανέξυπνο με όρεξη για πολλά κόλπα και με "μανιακή" αφοσίωση προς τον άνθρωπό του
δεν γίνεται όμως ευκολα απο κάποιον καινούργιο στον χώρο που αγνοεί τις "ιδιαιτερότητες" της φυλής

συγχρόνως
η μόδα έχει καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό την εκτροφή του και πολλά "κωλόσκυλα" κυκλοφορούν στα πέτσοπ και στις γέννες ιδιωτών ,απο νευρωτικές μάνες και επιθετικούς πατεράδες....
το δε μέγεθος οδηγεί τους περισσότερους να το αποκτούν εν είδη αξεσουάρ το οποίο θα κατέστρεφε οποιοδήποτε σκύλο ...ποσώ μάλλον το τσαμπουκαλίδικο και σπαστικό τσιουάουα

προσωπικά όταν με ρωτάνε φίλοι (επειδή είχα κάποτε) για τσιουάουα τους αποτρέπω με πολύ έντονο ύφος και τους προτείνω
1) ή να ψάξουν πολύ πολύ την φυλή και να προετοιμαστούν να ακριβοπληρώσουν κάποιο εισαγώμενο κουτάβι απο κάποιο πολύ καλό εκτροφείο
2) ή να πάρουν κάτι άλλο.........

αναφορικά στο 1
να εξηγήσω για άλλη μιά φορά ότι τα ετήσια έξοδα ενός σκύλου (με τις πιο εξευτελιστικά τσιγκούνηκες εκτιμήσεις) ξεπερνάνε το διχίλιαρο...
οπότε το να συγκεντρώνεις τα χρήματα σίτισης/κτηνιάτρου/"προίκας" ενός σκύλου για ένα χρόνο σαν να έχεις σκύλο αλλά χωρίς να τον έχεις στην πραγματικότητα
και σε αφήνουν να δείς αν όντως μπορείς οικονομικά να έχεις σκύλο
αλλά και να συγκεντρώσεις τα απαραίτητα χρήματα για ένα ταξιδάκι σε μιά ξένη χώρα και την αγορά του ονειρεμένου σου κουταβιού απο κάποιο ονομαστό εκτροφείο του εξωτερικού-αφού το έχεις ψάξει για ένα χρόνο αρκετά καλά

-ερώτηση
τι σε οδήγησε στην επιλογή αυτής της φυλής?

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
kokoni εχεις καποια δικια σε αυτα που λες .τα τσιουαουα θελουν ιδιεταιρη προσοχη εκπαιδευση και χρονο εγω που εχω 2 κουταβια το εχω διαπιστωσει... ολα ομως εξαρτονται απο το πως βλεπεις το σκυλο δεν ειναι σωστο οπως ειπες να το παιρνεις επειδη ειναι μικροσωμο και χαριτωμενο δεν ειναι παιχνιδι! ειναι σαν ενα μεγαλοσωμο σκυλι και εχει τις ιδιες αναγκες αν του φερεσαι λες και ειναι αντικειμενο θα κομπλεξαριστει και θα εχεις ασχημη συμβιωση... ειναι πολυ αφοσιωμενα σκυλακια αρκει να ξερουμε πως να φερομαστε και πως να τα αντιμετωπιζουμε ! πρεπει επισησ να εκπαιδευονται και να ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ και να συνιθιζουν στη ιδεα του επισκεπτη στο σπιτι η αλλων σκυλων στο δρομο κτλ ολες οι ρατσες εχουν ιδιετεροτητες ... ενταξει ισως τα τσιουαουα λιγες παραπανω :) . oσο για τα εξοδα του σκυλου συμφωνω ,μεχρι στιγμης μονο για γιατρουσ παιχνιδια παρκα πανες τροφες κτλ εχω χαλασει 500 ευρω σε ενα μηνα και κατι βεβαια ηταν η αρχη αλλα και παλι πρεπει να διαθεσεις ... ειδικα σε περιπτωση που χτυπα ξυλο παθει κατι η θελει εγχειριση ανα πασα στιγμη πρεπει να διαθεσεισ εκει δεν υπαρχει δεν εχω ....
ολα αυτα συμφωνα με οσα εχω διαβασει οσα μου ειπαν πιο εμπειροι και οσα βλεπω στη πραξη ... νεα μαμα ειμαι και εγω :)

Last edited:

Demmie

New Member
22 Μαρτίου 2011
4
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...Θέλω ένα τσιουάουα γιατί μου αρέσουν πάρα πολύ τα σκυλάκια μικρού μεγέθους..η αλήθεια είναι πως είχα σκεφτεί και για pomeranian αλλά έχουν πολλές τρίχες και πιστεύω πως θα είναι αρκετά πιο δύσκολο,θέλω να πω πως θα πρέπει να το περιποιούμαι πιο συχνα(να το χτενίζω κλπ) και γι'αυτό κατέληξα στο τσιουάουα + του ότι μου αρέσει πάρα πολύ η φατσούλα τους (μου θυμίζει πολυ αλεπουδίτσα!)...Το γνωρίζω πως είναι μεγάλη ευθύνη να μεγαλώσεις ένα σκυλάκι (είναι σαν να έχεις ένα μωρό που πρέπει να το μάθεις να περπατά να συμπεριφέρεται κλπ..)....ξέρω επίσης πως έχουν αρκετά περίεργο χαρακτήρα αλλά μου αρέσουν....! θέλω να ασχοληθώ μαζί του να με μάθει...ξέρω πως από 2εως7μηνών είναι η περίοδος που πρέπει να μάθουν τα βασικά και πως μετά είναι πολύ δύσκολο... γνωρίζω επίσης πως πρέπει να τα κοινωνικοποιήσω από πολύ πολύ μικρά για να μην γαυγίζουν στους άλλους και να μην είναι δύστροπα...
Δεν είπα πως θα αγοράσω τσιουάουα από pet shop, είπα πως ρώτησα σε κανα δυο για να μπορέσω να μάθω σε τι τιμές κυμαίνονται και κάποια βασικά.... Λογω χρημάτων μου είναι πάρα πολύ σύσκολο να διαθέσω ένα τόσο μεγάλο ποσό και μάλιστα να βγω και στο εξωτερικό για να ψάξω για κουταβάκι (ευχαριστώ πολύ πάντως για τις πληροφορίες περί εκτροφείων), ρώτησα και την θεία μου και μου είπε πως έχει κάτι υπόψιν της για μια κυρία που ξέρει και ίσως καταφέρω να πάρω ένα σε σχετικά χαμηλή τιμή και αξιόπιστο μιας και θα ξέρω από που είναι.... Παραπάνω πληροφορίες δεν έχω γι'αυτό και περιμένω.... Αδυμονώ και περιμένω.. Θέλω να προσπαθήσω και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ γι'αυτά ώστε να μπορέσω να τα εκπαιδεύσω όσο πιο σωστά γίνεται...

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Εδώ μέσα υπάρχουν πολλές σελίδες για όλα τα θέματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν ακόμα πάρεις το σκυλί.
Καλά θα κάνεις να τις ξεκοκαλίσεις ώστε όταν θα έρθει εκείνη η ώρα να είσαι όσο γίνετε ποιο ενημερωμένη.
Ψάξε καλά όμως από που θα πάρεις το κουτάβι γιατί ο χαρακτήρας είναι ΚΑΙ θέμα γονιδίων συν τις άλλοις.

Demmie

New Member
22 Μαρτίου 2011
4
0
Σίγουρα θα το ψάξω....Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην έχω πρόβλημα..Θα δω τι θα μου πει η θεία μου... Ελπίζω να έχω καλά νέα σύντομα...:rolleyes:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Αγαπητή Demmie θεωρώ ότι δεν κατάλαβες τίποτα απο τις απαντήσεις που σου δώθηκαν. Καλημέρα

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Demmie,
καλως ήρθες!

Δεν κατάλαβα, η θεία σου, εκτός του ότι έχει ένα θηλυκό τσιουάουα, τι άλλο ξέρει? Θέλω να πω, από που θα σου βρει σκυλάκι?

Ακουσέ με, αν είσαι σχετικά κοντά έλα στην έκθεση του ΟΚΑ 2-3 Απρίλη, απ`όσο ξέρω θα υπάρχει τουλάχιστον ένα τσιουάουα, εκεί μπορείς να μιλήσεις από κοντά με τον εκτροφέα-ιδιοκτήτη και να πάρεις ανεκτίμητες πληροφορίες!!! πληροφορίες για την έκθεση:http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?13464-OKA-%CE%94%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AE-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-2-3-%CE%91%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-2011

μην έχεις σαν πρώτο κριτήριο τα χρήματα, το σκυλάκι θα το έχεις μαζί σου για τουλάχιστον 15 χρόνια!!!! Δεν είναι μεγάλη ανακουφιση να είσαι όσο γ'ινεται πιο σίγουρη για την υγεία και το χαρακτ'ηρα του? Μόνο ένας σωστός εκτροφέας μπορεί να στα προσφέρει αυτά.

διάβασε και αυτά:
ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΕΚΤΡΟΦΕΑ ??
Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά
καθαρόαιμα-πανέμορφα-κουτάβια
pet shops-puppy mills
Εμπειρίες από pet shops / bybs
Αγαπητέ εκτροφέα της πίσω αυλής:

Demmie

New Member
22 Μαρτίου 2011
4
0
Αγαπητέ κοκονι δεν νομίζω να μην κατάλαβα τίποτα από τις απαντήσεις σας... Νομίζω πως ήμουν ξεκάθαρη...
Προφανώς και ΔΕΝ θέλω να πάρω ένα σκυλάκι που να έχει πρόβλημα και προφανώς ξέρω πως μπορεί να πληρώσω κάτι
παραπάνω αλλά να είμαι πιο σίγουρη.
ΟΜΩΣ:
1. Δεν μπορώ να διαθέσω 1000+Ε για ένα κουταβάκι...
2. Δεν το βρίσκω παράλογο εφόσν η θεία μου (η οποία δουλεύει σε ιατρείο μικρών ζώων) βρήκε μια κυρία (που έχει ένα ζευγάρι chihuahua) αξιόπιστη ώστε να πάρω ένα χωρίς να δώσω τα μαλλιά της κεφαλής μου...
Δεν νομίζω πως είναι κακό αυτό...
Όσο για τον χαρακτήρα (επείδη τυγχάνει να είμαι γνώστης του θέματος-είμαι βιολόγος) δεν είναι μόνο γονιδιακό το θέμα,αλλά κύριο ρόλο παίζει το περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσει ένα κουτάβι (και ειδικά τους πρώτους μήνες ζωής).
Αλλά και γονιδιακό μόνο να ήταν εφόσον θα γνωρίσω τους γονείς (και ίσως μου δωθεί και pedigree-αυτό δεν το ξέρω μιας και από ότι διάβασα εδώ μπορούν να εκδωθούν και ψεύτικα...-) δεν νομίζω να είναι τόσο τραγικά τα πράγματα...
Α είχα τα χρήματα προφανώς και θα αναζητούσα κάποιον καλό εκτροφέα, τώρα όμως δεν μου δίνεται η δυνατότητα αυτή, αλλά θέλω πολύ να πάρω ένα...
τέλος θα ήθελα να τονίσω πως είμαι άκρως αντίθετη στο να πληρώνουμε τόσο ακριβά ένα κουταβάκι (αυτό δλδ δεν είναι εκμετάλλευση?). Εσύ ο ίδιος λες πως τα pet shop είναι δουλέμποροι κλπ κλπ (όχι ότι τα υποστιρίζω-σε καμιά περίπτωση)... Ο εκτροφέας ο οποίος παίρνει 1000 και 1500Ε τι είναι? Θα μου πεις ο ένας σε κοροιδεύει (τις περισσότερες φορές) και ο άλλος όχι...
είσαι σίγουρος όμως πως ο εκτροφέας είναι οκ (που και επίσημα να είναι και πάλι άλλος είναι ευχαριστιμένος και άλλος όχι...)?
Εγώ θεωρώ πως δεν μπορώ να είμαι σίγουρη για κανέναν και για τίποτα, απλά προσπαθώ να βρώ κάτι στα "κυβικά" μου....

-Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ παραπάνω από ότι ήδη έχω παρεξηγηθεί...αν και δύσκολο το βλέπω..!-

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Σου βάλανε τα λινκς να διαβάσεις ....στα είπαν ....τι άλλο πρέπει να γίνει ? Μάλλον θα κάνεις αυτό που θες εσύ και αυτό που θα πει η θεία, οπότε εύχομαι καλή τύχη.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Demmie απαντησε μου ειλικρινά, διαβασες τα λινκ που σου έβαλα?
πιστευω πως όχι!

Διαβασέ τα και έλα πάλι να συζητησουμε :)

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Συγνωμη μηπως σας ειπανε οτι ο καλός σκύλος κανει χιλιάδες eur ,σε κάποιον που ο εκτροφέας θα πιστέψει οτι θα τον προσέξει και θα τον αξιοποιησει, βαρέθηκα να ακούω για χιλιάρικα, γιατί δεν ισχύουν, ο εκτροφέας πρώτα θέλει να πάει ο σκύλος του σε καλά σπίτια, και αυτό σαφώς και μπορεί να το πληρώσει, άμεσα η έμμεσα, σαφώς και μπορείτε να ψαχνετε να βρείτε πόσο κάνει ο σκύλος, αλλα δεν κάνει, οσο και να πληρώνετε δεν αγοράζετε, γιατί μόνο μετά απο πολές δοκιμασίες θα πάρετε, και τότε μπορεί και χωρίς χρήματα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Επειδή είχα κάποτε ένα (για πολλά χρόνια και όλη μέρα μαζί μου)
και αργότερα είχα πολές επαφές με άλλο ένα.......
το ευγενέστερο σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι ότι αποτελεί μιά πολύ ειδική επιλογή για σκύλο και ειδικά για "αρχάριο" ιδιοκτήτη

πολύ παρασύρονται απο το μέγεθος και την "φαινομενική" ευκολία του "μικρού σκύλου"
όμως δεν είναι καθόλου μικρός.....αντιθέτως ο χαρακτήρας του έχει μάλλον όλα τα "αρνητικά" ενός σκύλου φύλαξης μεγάλων βοωειδών και όλα τα "αρνητικά" ενός μικρόσωμου
εννοείται πως ο γνώστης της φυλής και ο έμπειρος σκυλογονιός θα καθοδηγήσει κατάλληλα και θα αναθρεψει τελικά ένα καταπληκτικό σκυλάκι ,πανέξυπνο με όρεξη για πολλά κόλπα και με "μανιακή" αφοσίωση προς τον άνθρωπό του
δεν γίνεται όμως ευκολα απο κάποιον καινούργιο στον χώρο που αγνοεί τις "ιδιαιτερότητες" της φυλής

συγχρόνως
η μόδα έχει καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό την εκτροφή του και πολλά "κωλόσκυλα" κυκλοφορούν στα πέτσοπ και στις γέννες ιδιωτών ,απο νευρωτικές μάνες και επιθετικούς πατεράδες.... ως βιολόγος το κατανόησες αυτό?
το δε μέγεθος οδηγεί τους περισσότερους να το αποκτούν εν είδη αξεσουάρ το οποίο θα κατέστρεφε οποιοδήποτε σκύλο ...ποσώ μάλλον το τσαμπουκαλίδικο και σπαστικό τσιουάουα

προσωπικά όταν με ρωτάνε φίλοι (επειδή είχα κάποτε) για τσιουάουα τους αποτρέπω με πολύ έντονο ύφος και τους προτείνω
1) ή να ψάξουν πολύ πολύ την φυλή και να προετοιμαστούν να ακριβοπληρώσουν κάποιο εισαγώμενο κουτάβι απο κάποιο πολύ καλό εκτροφείο
2) ή να πάρουν κάτι άλλο.........

αναφορικά στο 1
να εξηγήσω για άλλη μιά φορά ότι τα ετήσια έξοδα ενός σκύλου (με τις πιο εξευτελιστικά τσιγκούνηκες εκτιμήσεις) ξεπερνάνε το διχίλιαρο...
οπότε το να συγκεντρώνεις τα χρήματα σίτισης/κτηνιάτρου/"προίκας" ενός σκύλου για ένα χρόνο σαν να έχεις σκύλο αλλά χωρίς να τον έχεις στην πραγματικότητα
και σε αφήνουν να δείς αν όντως μπορείς οικονομικά να έχεις σκύλο
αλλά και να συγκεντρώσεις τα απαραίτητα χρήματα για ένα ταξιδάκι σε μιά ξένη χώρα και την αγορά του ονειρεμένου σου κουταβιού απο κάποιο ονομαστό εκτροφείο του εξωτερικού-αφού το έχεις ψάξει για ένα χρόνο αρκετά καλά
ως σπουδαγμένος άνθρωπος θεωρείς ότι στην απάντησή σου δείχνεις να έχεις καταλάβει αυτό που γράφω?

-ερώτηση
τι σε οδήγησε στην επιλογή αυτής της φυλής?

και εν κατακλείδι
ως βιολόγος
αν ήθελες να στείλεις το παιδί σου για μάθημα βιολογίας
θα το έστελνες στην φίλη της θείας σου που έχει δύο βιβλία βιολογίας?
ως βιολόγος μπορείς να κατανοήσεις την σημασία του να γνωρίζεις τους προγόνους του ζώου που προτίθεσαι να αγοράσεις?
την σημασία των πολλών κρίσεων απο ειδικούς της φυλής περι της αρτιότητας των σκελετικών αναλογιών?