The King is dead. Long live the King???????

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Νομίζω ότι ζω την αποκαθήλωση του αρχηγού της αγέλης των αδεσπότων σκύλων που ζουν στην είσοδο της κατοικίας μου (στην ουσία είναι ο Alpha dog της ευρύτερης περιοχής).
Το έχετε δει να συμβαίνει;
Μπορείς να επέμβεις στην εξέλιξη των πραγμάτων;
Η απάντηση φαντάζει αυτονόητη, πως όχι δεν μπορείς και δεν πρέπει να το κάνεις, αλλά άνθρωποι είμαστε και έχουμε τις αδυναμίες μας και με αυτόν τον σκύλο με συνδέουν πολλά πράγματα.
Ήταν πάντως πολύ στενάχωρο να τον βλέπεις να υποχωρεί στον νέο, μικρότερο αρσενικό και να μπαίνει στη γωνία....
Για πρώτη φορά ήθελε να μπεί μαζί μας μέσα στην πολυκατοικία και σηκώθηκε όρθιος θέλοντας να με αγκαλιάσει.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
αντε καλε με τρομαξες και νομιζα οτι πεθανε στα αληθεια ο σκυλακος!!! μακρια απο μας!
ισως το ζυγισε το πραγμα και ειδε οτι ειναι καλυτερα να την κανει αλα γαλλικα. τοπο στους νεους!!!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Έχεις δίκιο, είναι λίγο provocateur ο τίτλος που επέλεξα..... αλλά για φαντάσου να επέλεγα το "Γι' όλα φταίει μιά γυναίκα" και μάλιστα στειρωμένη.....;):):)

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Το εχω δει να συμβαινει εντος σπιτιου.
οι γονεις μου εχουν 1 ΓΠ 13 χρονων και ενα κανις 5.
Αλφα ηταν το ΓΠ (το κανις υπερβολικα κυριαρχικο)
Οταν μετακομισα πισω στο σπιτι με τους γονεις μου ο γερακος, εγινε ξαφνικα πολυ ηρεμος, σαν να παρετηθηκε.

με τον εκπαιδευτη που το συζητησα μου ειπε οτι παρεδωσε την αρχηγια στον αλπεν ασυζητητί, καταλαβαινωντας οτι δεν ειναι για πολλα πολλα ουτε για καβγαδες

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Απολυτα ανθρωπινη η αντιδραση σου αλλα καθολου "σκυλισια". Προσεχε γιατι δινοντας εξτρα προσοχη στον εκθρονισμενο μπορει να δωσεις αφορμη για νεους σκυλοκαυγαδες.

Εκτος βεβαια αν θελεις να τον βαλεις σπιτι σου και εκει με δοξα και τιμη να του δωσεις ξανα το θρονο του σε νεα επικρατεια :rolleyes:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Ναι, το ξέρω ότι εξέφρασα ανθρώπινη αδυναμία, αλλά όταν δένεσαι με έναν σκύλο, αυτό είναι αναπόφευκτο με την απαραίτητη βέβαια σημείωση ότι θα το κρατήσεις μέσα σου.
Την έξτρα προσοχή την είχε και θα την έχει. Όπως και αυτός άλλωστε μας δίνει έξτρα αγάπη. Η Bonny, είναι το μοναδικό σκυλί που ανέχεται να τον κάνει ότι θέλει. Του ορμάει πάνω του και ανέχεται τα πάντα. Μιλάμε για έναν σκύλο 8-9 ετών, μπαρουτοκαπνισμένο στο πεζοδρόμιο, 60 κιλών.
Αυτά τα τελευταία είναι που δεν μου επιτρέπουν να σκεφτώ να τον πάρω μέσα. Ούτε αυτός θα το ήθελε μάλλον. Θα παραμείνει όσο ζήσει στην είσοδο του κτιρίου και στον κήπο μας.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Δεν είναι απαραίτητα αποτρεπτική η ηλικία του για να τον βάλεις μέσα.
Πολύ πιθανόν να του αρέσει.
Εάν είναι κάτι που το θέλεις ίσως θα μπορούσες να το δοκιμάσεις.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Στο παρελθόν, κατά την διάρκεια κάποιων δύσκολων ημερών (πολύ κρύο, επιθέσεις με φόλες κλπ) έχουμε προσπαθήσει να φιλοξενήσουμε κάποια από τα αδέσποτα μας. Δεν αντέχουν πολύ μέσα και θέλουν να βγούν έξω. Ζούν πολλά χρόνια εδώ και τους είναι πολύ δύσκολο να βλέπουν τα άλλα έξω και αυτά να είναι κλεισμένα μέσα.

Έτσι κι αλλιώς, και εμείς δεν είμαστε έτοιμοι για δεύτερο σκυλί αυτόν τον καιρό για πολλούς λόγους....

Σήμερα φαίνεται ότι τα πράγματα αρχίζουν και ομαλοποιούνται, καθόσον οι επίδοξοι εραστές της στειρωμένης σκύλας έχουν απομακρυνθεί.

Εδώ να κάνω μία παρένθεση και να πω ότι η εν λόγω σκύλα παρόλο που είναι στειρωμένη, κάθε έξι μήνες φαίνεται ότι βγάζει κάποιες οσμές και προσελκύει τα αστείρωτα αρσενικά της περιοχής. Την έχουμε πάει άλλες δυο φορές στο γιατρό, και η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Ο Μαυρούλης είναι και αυτός στειρωμένος.

Να προσθέσω και κάτι τελευταίο. Είχα γράψει στο πρώτο μου ποστ ότι κάποια στιγμή ανέβηκε και ήθελε να με αγκαλιάσει. Λάθος εντύπωση είχα τελικά, γιατί χθες το βράδυ κατά την διάρκεια της βραδινής μας βόλτας, έκανε το ίδιο μεν, αλλά όταν άρχισα να τον χαιδεύω, αυτός έκανε την γνωστή κίνηση κυριαρχίας.

Το έκοψα πάραυτα με μάλωμα λεκτικό και απώθηση από πάνω μου.

Φαίνεται είπε ότι αφού δεν τον παίρνει πλέον με τα άλλα σκυλιά, ας δοκιμάσω και σε αυτόν που είναι καλός μαζί μου.

Κλείνοντας να πω ότι η παρατήρηση της αγέλης των αδεσπότων μας είναι απίστευτα ενδιαφέρουσα και είναι σαν να διαβάζεις ένα καλό βιβλίο για τα σκυλιά. Δεν θα είναι υπερβολή να πω ότι διδάσκομαι καθημερινά από αυτά και βελτιώνω την συμπεριφορά μου απέναντι στην μικρή χάριν αυτών των παρατηρήσεων και της συναναστροφής που έχω με αυτή την αγέλη.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
......ποιά είναι η γνωστή κίνηση κυριαρχίας;
χαχαχαχαχα.... αφενός είσαι μικρή ακόμα, αφετέρου οι κανονισμοί του φόρουμ δεν επιτρέπουν άσεμνα σχόλια και έτσι δεν μπορώ να σου πω.... χαχαχαχαχα:p:D:D:D

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
τι έγινε; σχηματισες κόμμα με τον σούπερμαν;;;;;;
δε σας ψηφίζω ρε!

τουλάχιστον αυτή τη φορά κατάλαβα την κινηση, ήσανε παραστατηκότατος πλην μινιμαλιστικότατος

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ