Teckel ημίαιμο 40 ημερων!

cordie

Member
5 Ιουνίου 2012
5
0
Αθήνα, Υμηττός
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα!

Πρόκειται να αποκτήσω ένα ημίαιμο αρσενικό teckel από σκυλίτσα που γέννησε πρόσφατα και χαρίζουν τα κουτάβια. Τη μητέρα την έχω γνωρίζει και είναι ένα πολύ χαρούμενο και καλότροπο σκυλάκι, που γαβγίζει σε αγνώστους αλλά είναι πολύ φιλικό. Επίσης είναι σωστά κοινωνικοποιημένο, ζώντας με άλλα μεγαλύτερα σκυλιά. Η ιδιοκτήτρια όμως δεν μπορεί να κρατήσει παραπάνω καιρό τα κουτάβια και έτσι θα το έχω από πολύ μικρό, μόλις 40 ημερών. Τα teckel μου άρεσαν πάντα και έτσι και αλλιώς ήθελα ένα μικρόσωμο σκυλάκι.
Μένω σε σπίτι 45 τετραγωνικών, ρετιρέ με τεράστιο μπαλκόνι, ευτυχώς με ψηλό τοίχο αντί για κάγκελα. Λείπω περίπου 5 ώρες την ημέρα.
Ποιος πιστεύετε ότι θα ήταν ο καλύτερος τρόπος προσαρμογής του κουταβιού στο νέο του σπίτι; Να το έχω αρχικά σε crate και μέχρι ποια ηλικία;

Σας ευχαριστώ πολύ!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Η ιδιοκτήτριά του θα έπρεπε να σκεφτεί πριν υποβάλει σ' αυτή τη διαδικασία το σκυλί της.
Τα σκυλιά πρέπει να μείνουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 60 μέρες με τη μητέρα τους. Δε μας νοιάζει αν ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να τα κρατήσει. ΠΡΕΠΕΙ. Αυτό όφειλε να το έχει σκεφτεί νωρίτερα.
Υποθέτω ότι από αυτό και μόνο που κάνει, δεν έχει κάνει καν εξετάσεις στα σκυλιά, έχει κάνει μια γέννα ανεύθυνη και απαγορευτική.
Να μην υιοθετήσεις κανένα σκυλί από τέτοιους ιδιοκτήτες, γιατί το επόμενο ποστ σου θα είναι ότι τα αυτιά του αρχίζουν να σηκώνονται ενώ δεν πρέπει :p

cordie

Member
5 Ιουνίου 2012
5
0
Αθήνα, Υμηττός
Η ιδιοκτήτριά του θα έπρεπε να σκεφτεί πριν υποβάλει σ' αυτή τη διαδικασία το σκυλί της.
Τα σκυλιά πρέπει να μείνουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 60 μέρες με τη μητέρα τους. Δε μας νοιάζει αν ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να τα κρατήσει. ΠΡΕΠΕΙ. Αυτό όφειλε να το έχει σκεφτεί νωρίτερα.
Υποθέτω ότι από αυτό και μόνο που κάνει, δεν έχει κάνει καν εξετάσεις στα σκυλιά, έχει κάνει μια γέννα ανεύθυνη και απαγορευτική.
Να μην υιοθετήσεις κανένα σκυλί από τέτοιους ιδιοκτήτες, γιατί το επόμενο ποστ σου θα είναι ότι τα αυτιά του αρχίζουν να σηκώνονται ενώ δεν πρέπει :p
Συμφωνώ μαζί σου. Συντρέχουν όμως λόγοι που δεν μπορώ να αναφέρω για τους οποίους δεν μπορούν να μείνουν παραπάνω τα σκυλιά με τη μαμά τους.
Η αλήθεια είναι ότι ξέρω ότι κάνει εξετάσεις στα σκυλιά της, και μάλιστα είναι πολύ τυπική, και έχει φέρει ήδη κτηνίατρο για να εξετάσει τα μικρά. Ξαναλέω, ξέρω ότι πρέπει να μένουν με τη μάνα τα κουτάβια 2 έως 2,5 μήνες το λιγότερο. Έγιναν όμως έτσι τα πράγματα που αυτά τα κουτάβια γεννήθηκαν και τυχαίνει να ήθελα παρόμοιο σκυλάκι και να έχω τώρα διαμορφώσει τη ζωή μου έτσι ώστε να μπορώ να αποκτήσω ένα.

Δε με ενδιαφέρουν τόσο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του σκύλου (αν αυτό εννοείς ότι θα αρχίσουν να σηκώνονται τα αυτιά του), εκτός από το ότι ήθελα να είναι μικρόσωμο. Επίσης είχαν πάντα αδυναμία στα teckel. Άρα θα έχω ένα σκυλί μικρόσωμο που μοιάζει με teckel (αφού γονείς και παππούδες είναι υγιείς και τέτοιοι - τυγχάνει να ξέρω και τις 2 οικογένειες). Αν ήθελα καθαρόαιμο θα έψαχνα να βρω κάποιον καλής φήμης breeder να αγοράσω.

Το ερώτημά μου παραμένει. Έχοντας ως δεδομένο ότι το κουτάβι θα το έχω πολύ μικρό, ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος υποδοχής; Μεταφορά του στο σπίτι σε crate έχοντας κουβερτούλα ή άλλα πανιά με τη μυρωδιά της μάνας; Κάτι άλλο; Και με φαγητό τι κάνουμε, τώρα που είναι τόσο μικρουλάκι;:?:

ASBT

Well-Known Member
1 Απριλίου 2011
180
2
Συμφωνώ μαζί σου. Συντρέχουν όμως λόγοι που δεν μπορώ να αναφέρω για τους οποίους δεν μπορούν να μείνουν παραπάνω τα σκυλιά με τη μαμά τους.
Η αλήθεια είναι ότι ξέρω ότι κάνει εξετάσεις στα σκυλιά της, και μάλιστα είναι πολύ τυπική, και έχει φέρει ήδη κτηνίατρο για να εξετάσει τα μικρά. Ξαναλέω, ξέρω ότι πρέπει να μένουν με τη μάνα τα κουτάβια 2 έως 2,5 μήνες το λιγότερο. Έγιναν όμως έτσι τα πράγματα που αυτά τα κουτάβια γεννήθηκαν και τυχαίνει να ήθελα παρόμοιο σκυλάκι και να έχω τώρα διαμορφώσει τη ζωή μου έτσι ώστε να μπορώ να αποκτήσω ένα.

Δε με ενδιαφέρουν τόσο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του σκύλου (αν αυτό εννοείς ότι θα αρχίσουν να σηκώνονται τα αυτιά του), εκτός από το ότι ήθελα να είναι μικρόσωμο. Επίσης είχαν πάντα αδυναμία στα teckel. Άρα θα έχω ένα σκυλί μικρόσωμο που μοιάζει με teckel (αφού γονείς και παππούδες είναι υγιείς και τέτοιοι - τυγχάνει να ξέρω και τις 2 οικογένειες). Αν ήθελα καθαρόαιμο θα έψαχνα να βρω κάποιον καλής φήμης breeder να αγοράσω.

Το ερώτημά μου παραμένει. Έχοντας ως δεδομένο ότι το κουτάβι θα το έχω πολύ μικρό, ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος υποδοχής; Μεταφορά του στο σπίτι σε crate έχοντας κουβερτούλα ή άλλα πανιά με τη μυρωδιά της μάνας; Κάτι άλλο; Και με φαγητό τι κάνουμε, τώρα που είναι τόσο μικρουλάκι;:?:
τη συγκεκριμενη φραση σημερα την εχω διαβασει εδω μεσα τουλαχιστον 3 φορες, ΕΛΕΟΣ πια!

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
δεν μπορω να καταλαβω τι τυχαινει σε ολους τους επιδοξους εκτροφεις και στις 35 με 40 μερες δεν μπορουν να κρατησουν τα κουταβια και υπαρχει και σοβαρος λογος να τα δωσουν!

μαλλον τυχαινει τα εξοδα να πλησιαζουν τα εσοδα απο την γεννα ή τυχαινει να βαριουνται!

κανεις λαθος που υποστηριζεις με τον τροπο σου μαι τετοια γεννα! αν το ψαξεις θα καταλαβεις γιατι τωρα δεν ξερεις και πολλα ειμαι σιγουρος!

επισης οταν λεμε εξετασεις για την υγεια τους δεν ενοουμε αιματος ενοουμε ακτιν.ισχυων και γενικα οτι
ταλαιπωρει την φυλη απο κληρονομικες ασθενειες που σιγουρα ο εκτροφεας σου δεν εχει κανει

αν πας εκτροφη αναπαραγωγη και επιλογη στο φορουμ θα τα μαθεις απο πρωτο χερι

κατα τα αλλα καλως ηρθες και καλη ανταλαγη αποψεων!!!!!

cordie

Member
5 Ιουνίου 2012
5
0
Αθήνα, Υμηττός
Ρε παιδιά sorry δηλαδή, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια κουτάβια που καλώς ή κακώς γεννήθηκαν και χρειάζονται σπίτι. Η συμβουλή σας, για να καταλάβω, είναι άστο στη μοίρα του γιατί η ιδιοκτήτρια δεν είναι εντάξει; Ωραία, έκανε τη μ****α να ζευγαρώσει το σκυλί της. Θα τιμωρήσουμε τα κουτάβια γι' αυτό;

Και πρέπει να γίνω κατίνα να βγάζω τα προβλήματα του καθενός στη φόρα επειδή κάποιοι άλλοι συμπεριφέρονται λάθος; Το παιδάκι της κοπέλας διαγνώστηκε με όγκο στο κεφαλάκι του πριν μία εβδομάδα και η κοπέλα κοντεύει να τρελαθεί! Τρέχει στα νοσοκομεία και ευτυχώς που έχει συγγενείς και βοηθάν με τα κουτάβια. Είμαστε ευχαριστημένοι τώρα; Σας καλύπτει αυτό ή πρέπει να σας δώσω και τα στοιχεία σας να το επιβεβαιώσετε; Παρ' όλα αυτά, της ξαναμίλησα και της εξήγησα τους φόβους μου. Θα προσπαθήσει (αν έχει το κουράγιο) να κρατήσει μέχρι 60 ημερών. Επειδή αναφερθήκατε σε έσοδα, να θυμίσω ότι τα κουτάβια τα χαρίζει. Δε τα πουλάει.

Καταλαβαίνω τις ενστάσεις σας και συμφωνώ. Τα σκυλιά που είχαμε στην οικογένεια ήταν πάντα υιοθεσίες αδέσποτων και η στείρωση τους ήταν για εμάς υποχρέωση. Θεωρώ όντως ανεύθυνο να ζευγαρώνεις το σκυλί σου "έτσι" γιατί τι ωραία που είναι να το δούμε όλο αυτό. Και είναι έγκλημα που κάποιοι που τυχαίνει να έχουν ένα πιστοποιητικό, βλέπουν την αναπαραγωγή ως μέσο κέρδους.

Έχω όμως ένα νεογέννητο κουτάβι, για το οποίο πρέπει να βρεθεί οικογένεια, το οποίο είναι μικρόσωμο (ήταν αδύνατο να βρω μικρής ηλικίας αδεσποτάκι που να είναι μικρόσωμο) και έχω όλη τη διάθεση να αφιερώσω την αγάπη, χρόνο και χρήμα να του δώσω ένα σπίτι. Να μη το κάνω;

Ευχαριστώ για τις συμβουλές περί ανταλλαγής απόψεων αλλά προς το παρόν δε βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο. Ζήτησα συμβουλές για το πως να υποδεχτώ ένα νέο κουτάβι που από ανάγκη θα πάρω τόσο μικρό σε ηλικία (αν ήταν μεγαλύτερο θα αισθανόμουν πιο σίγουρη) και επί του θέματος δεν μου έχει απαντήσει κανείς. :(

tassos7

Active Member
30 Μαϊου 2012
28
0
cordie να χαιρεσαι το κουταβι σου και καλη δυναμη ευχομαι. οσο για τις υποδειξεις, μη μασας πισω απο ενα PC oλοι καλοι σαμαριτες γινομαστε. και παλι να τον χαιρεσαι

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
royal canin starter ή καλυτερα γαλα σε σκονη για κουταβια και μεσα να μουλιαζεις κροκετες!!!!!!

και για μερος να κοιμαται καπου πολυ ζεστα!

cordie

Member
5 Ιουνίου 2012
5
0
Αθήνα, Υμηττός
royal canin starter ή καλυτερα γαλα σε σκονη για κουταβια και μεσα να μουλιαζεις κροκετες!!!!!!

και για μερος να κοιμαται καπου πολυ ζεστα!
Ευχαριστώ πολύ!
Έδωσα ήδη στην ιδιοκτήτρια κάποια πανιά και κουβερτούλες να τα έχει από τώρα με τα κουτάβια και τη μαμά ώστε να τα πάρω μαζί μου μετά και να κρατήσουν λιγάκι γνώριμη μυρωδιά για το κουτάβι. Καλά έκανα;
Διαβάζοντας διάφορα άρθρα νομίζω ότι θα καλό θα ήταν να πάρω ένα crate από την αρχή. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν το crate πρέπει να έχει συγκεκριμένη θέση στο σπίτι (ώστε να είναι ξεκάθαρα η φωλιά του) ή μπορώ να το μετακινώ στο δωμάτιο που θα είμαι κάθε φορά (ώστε να είναι μαζί μου το σκυλάκι).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Ετσι κι αλλιώς δεν είναι βολικό να το μετακινείς συνεχώς και δεν χρειάζεται κιόλας.
Αρα...κάπου σταθερά και μόνιμα.

Και...40 ημερών, μπορεί να φάει σκέτη ξηρά τροφή.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Τωρα το κουτάβι τι τρώει?
Σταδιακά μπορείς να το γυρίσεις σε ξηρά τροφή.
Ενα "τρικ" που πολλοι χρησιμοποιούν ειναι να τυλιγουν ενα ρολόι με πανιά (που εχουν γνώριμη μυρωδιά) ωστε να ακουγεται το τικ-τακ σαν χτύπος καρδιας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Βρε παιδιά...40 ημερών, δεν είναι νεογέννητο.

Δεν χρειάζονται όλα αυτά τα τρικ και οι κουταβοτροφές.

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
Ρε παιδιά sorry δηλαδή, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια κουτάβια που καλώς ή κακώς γεννήθηκαν και χρειάζονται σπίτι. Η συμβουλή σας, για να καταλάβω, είναι άστο στη μοίρα του γιατί η ιδιοκτήτρια δεν είναι εντάξει; Ωραία, έκανε τη μ****α να ζευγαρώσει το σκυλί της. Θα τιμωρήσουμε τα κουτάβια γι' αυτό;

Και πρέπει να γίνω κατίνα να βγάζω τα προβλήματα του καθενός στη φόρα επειδή κάποιοι άλλοι συμπεριφέρονται λάθος; Το παιδάκι της κοπέλας διαγνώστηκε με όγκο στο κεφαλάκι του πριν μία εβδομάδα και η κοπέλα κοντεύει να τρελαθεί! Τρέχει στα νοσοκομεία και ευτυχώς που έχει συγγενείς και βοηθάν με τα κουτάβια. Είμαστε ευχαριστημένοι τώρα; Σας καλύπτει αυτό ή πρέπει να σας δώσω και τα στοιχεία σας να το επιβεβαιώσετε; Παρ' όλα αυτά, της ξαναμίλησα και της εξήγησα τους φόβους μου. Θα προσπαθήσει (αν έχει το κουράγιο) να κρατήσει μέχρι 60 ημερών. Επειδή αναφερθήκατε σε έσοδα, να θυμίσω ότι τα κουτάβια τα χαρίζει. Δε τα πουλάει.

Καταλαβαίνω τις ενστάσεις σας και συμφωνώ. Τα σκυλιά που είχαμε στην οικογένεια ήταν πάντα υιοθεσίες αδέσποτων και η στείρωση τους ήταν για εμάς υποχρέωση. Θεωρώ όντως ανεύθυνο να ζευγαρώνεις το σκυλί σου "έτσι" γιατί τι ωραία που είναι να το δούμε όλο αυτό. Και είναι έγκλημα που κάποιοι που τυχαίνει να έχουν ένα πιστοποιητικό, βλέπουν την αναπαραγωγή ως μέσο κέρδους.

Έχω όμως ένα νεογέννητο κουτάβι, για το οποίο πρέπει να βρεθεί οικογένεια, το οποίο είναι μικρόσωμο (ήταν αδύνατο να βρω μικρής ηλικίας αδεσποτάκι που να είναι μικρόσωμο) και έχω όλη τη διάθεση να αφιερώσω την αγάπη, χρόνο και χρήμα να του δώσω ένα σπίτι. Να μη το κάνω;

Ευχαριστώ για τις συμβουλές περί ανταλλαγής απόψεων αλλά προς το παρόν δε βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο. Ζήτησα συμβουλές για το πως να υποδεχτώ ένα νέο κουτάβι που από ανάγκη θα πάρω τόσο μικρό σε ηλικία (αν ήταν μεγαλύτερο θα αισθανόμουν πιο σίγουρη) και επί του θέματος δεν μου έχει απαντήσει κανείς. :(
Αρχικά θέλω να σχολιάσω αυτο που ειπες περι αδεσποτου μικροσωμου κουταβιου....αν θελεις σου στελνω πολυαρριθμα αλμπουμ απο κουταβουλια αδεσποτα που θα γινουν μεχρι 5 κιλα. :)
Αλλα αφου θελεις να παρεις το συγκεκριμενο, θα σου απαντησω σε καποια πραγματα που ρωτησες. Αυτο που εκανες με τα πανια και τα κουβερτακια θα βοηθησει πολυ το κουταβι σου τις πρωτες μερες καθως επισης και το ρολοι που ανεφερθηκε. Επιπλεον, για το crate..αυτο που μπορεις να κανεις εινα να παρεις καλυτερα ενα dog pen ,παρκο σκυλων, γιατι αφου λειπεις ενα 5αωρο να βαζεις το κουταβι σου εκει και μπορει να μεινει για αυτες τις ωρες εκει. Στο crate δεν μπορει για τοσες ωρες διοτι δεν ελεγχει ακομα την κυστη του και 5 ωρες ειναι πολλες..επιπλεον θα βαρεθει και σιγουρα δεν θα ειναι καλα οσο θα λειπεις. Αντιθετως, στο παρκο θα εχει χωρο να κινηθει, θα εχει σε μια μερια το σημειο που θα κανει την αναγκη του, θα εχει ενα δυο παιχνιδια τα οποια θα του δινεις μονο οταν λειπεις για να του κρατας το ενδιαφερον, το κρεβατακι του και νερακι! Ετσι θα ειναι μια χαρα! Το crate ειναι πολύ χρησιμο και ιδιαιτερα στην εκμαθηση τουαλετας αλλα δεν μπορεις να αφησεις για τετοιο χρονικο διαστημα ενα κουταβι 40 ημερων....μπορεις να το βαζεις αν θες σε crate την νυχτα ΜΟΝΟ για να ελεγχει την κυστη του, καθως θα αποφυγει με καθε τροπο να κανει την αναγκη του εκει που καθεται, αλλα οταν το ακουσεις να κλαιει(οχι για την προσοχη σου αλλα επειδη ειναι οντως αναγκη!!) θα το βγαλεις, θα το πας στο μερος που πρεπει και θα περιμενεις να κανει εκει. :) Χμμ....δεν μου ερχεται κατι αλλο!αν θελεις ρωτα εσυ! :) Καλως να σου ερθει το νεο σου μωρακι!!

cordie

Member
5 Ιουνίου 2012
5
0
Αθήνα, Υμηττός
Πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
Αυτό με το ρολόι είναι εξαιρετική ιδέα!
@ JKate Art Την πρώτη φορά που έψαξα, πριν από 6 μηνές, ίσως γιατί δεν ήξερα καλά που να ψάξω, δεν βρήκα σκυλάκι γύρω στα 10 κιλά (δε θέλω και μινιατουράκι!). Είχα ψιλοαπογοητευτεί και το άφησα και πριν από 2 εβδομάδες με ενημέρωσε η αδελφή μου για την περίπτωση αυτή. Πρόκειται για γέννα teckel που έχουν pedigree και τα 2, και ξέρουμε ότι οι οικογένειές τους πραγματικά τα προσέχουν πολύ. Θεωρώ τελείως λάθος την απόφαση να τα ζευγαρώσουν αλλά δεν τους ήξερα τότε ώστε να μπορώ να τους αλλάξω γνώμη. Τουλάχιστον δεν το κάνουν για να βγάλουν λεφτά! Από διαβολική σύμπτωση ο μπαμπάς σκοτώθηκε από επίθεση αδέσποτου όταν ο ιδιοκτήτης τον έβγαζε βόλτα μόλις τρεις μέρες μετά τη γέννα. Τουλάχιστον θα υιοθετήσει 2 αδελφάκια για να αναπληρώσουν την απώλεια! Ξεφεύγω όμως!
Σχετικά με τις ώρες απουσίας, μιας και είμαι δασκάλα, θα απουσιάζω 5ωρο από Σεπτέμβρη και έτσι τους πρώτους μήνες θα είμαι δίπλα του. Σίγουρα θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια για να μην μου αναπτύξει σύνδρομο αποχωρισμού αλλά θα τα καταφέρω πιστεύω με πολλή δουλειά.

Προς το παρόν τα κουτάβια ταΐζονται με γάλα για κουτάβια καθώς είναι 9(!) και η μαμά τους φυσικά δεν μπορεί μόνη της. Ο κτηνίατρος είπε ότι αν και εννιά, ήταν πολύ καλή η γέννα, γεννούσε σταδιακά και είχε χρόνο για περιποιηθεί το καθένα όπως έπρεπε. Και τα εννιά είναι υγιέστατα. Η μαμά τους είναι πολύ καλή μαζί τους, αφήνει να τα πάρεις αγκαλιά, απλά έρχεται και σε ελέγχει και τα καθαρίζει. Επειδή ταΐζονται από τους ιδιοκτήτες δεν την ταλαιπωρούν και είναι πολύ ήρεμη και χαρούμενη.

Η ιδέα του πάρκου μου αρέσει! Είναι και αυτή η χαζή ιδέα του κλουβιού που με απωθεί αν και ξέρω ότι μόνο καλά έχει.

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
Σχετικά με τις ώρες απουσίας, μιας και είμαι δασκάλα, θα απουσιάζω 5ωρο από Σεπτέμβρη και έτσι τους πρώτους μήνες θα είμαι δίπλα του. Σίγουρα θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια για να μην μου αναπτύξει σύνδρομο αποχωρισμού αλλά θα τα καταφέρω πιστεύω με πολλή δουλειά.

Αφού όλο το καλοκαίρι δεν θα δουλεύεις θα έχεις χρόνο και το μωρό σου θα έχει μάθει και την τουαλέτα και όλα μια χαρα απο σεπτεμβριο!!! Εϊναι πολύ καλό να έχει το πάρκο όχι μόνο όταν λείπεις αλλά και όταν δεν θα μπορείς να το προσέχεις ώστε να μην αναπτυξει κακές συνηθειες και δεν τις "προλάβεις" επειδη δεν τις ειδες. Επιπλέον θα έχει τον χώρο του να ηρεμεί!!! Να του παρουσιασεις το παρκο σαν κατι πολυ πολυ θετικο...ποτε ως τιμωρια! Επίσης να μην το βαζεις εκει και να φευγεις αμέσως,γιατι θα το συνδιασει πολυ αρνητικα...βαλτο εκει καλυτερα καποια ωρα πριν και οσο ειναι μεσα ασχολησου μαζι του! Οσο για το αγχος αποχωρισμου..μην αγχωνεσαι!! Θα τα καταφερεις μια χαρουλα! Πρωτα θα βγαινεις εξω απο το σπιτι για 2,3 λεπτα και θα ξαναμπαινεις!να καταλαβει οτι δεν θα φυγεις για παντα! Επίσης, πριν φυγεις και οταν ερχεσαι μην το κανεις και πολυ "θεμα"...εννοω για τα πρωτα 5 λεπτά(βγαλε την τσαντα σου,πλυνε τα χερια σου...) και μην ασχοληθεις μαζι του!μετά πηγαινε και παιξτε,χαρειτε!!!! Σταδιακά θα αυξησεις τον χρόνο και...μπινγκο!το κουταβι σου θα ειναι τρισευτυχισμενο!!!! ;)

dimosthenispr

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2011
83
0
Athens
Καταρχήν με το καλό να πάρεις το κουτάβι και σου εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να περάσετε πολλά και καλά χρόνια μαζί!Το οτι το παίρνεις 40 ημερών για μένα δεν έχει και τεράστια διαφορά!Βέβαια καλό θα ήταν να έμενε λίγο παραπάνω με τα αδέρφια του αλλα και πάλι σου λέω οτι δεν θα δεις και μεγάλη διαφορά στο να το έπαιρνες 2 μηνών!Επειδή και εγώ το πρώτο μου σκυλί το είχα πάρει 50 κάτι ημερών η τροφή που του έδινα ήταν royal canin maxi starter,4 φορές την ημέρα και την μούλιαζα με λίγο νερό!Να μιλήσεις και με έναν κτηνίατρο να σου πει για τα εμβόλια(λογικά μετά τις 55-60 ημέρας θα σου πεί) αλλά και να σου πει και για το χάπι αποπαρασίτωσης(drontal) το οποίο είναι για τα σκουλήκια που μπορεί να έχει στο στομάχι του το κουτάβι(μην σε αγχώνει ειναι κάτι το φυσιολογικό).Επίσης να ρωτήσεις τον κτηνίατρο να σοτ πει και για προιόντα εξωπαρασίτωσης(λογικά frontline spray,citronella κλπ).Μην τον κάνεις μπάνιο ακόμα γιατί ειναι μικρός!Ολα αυτά θα στα πει και ο κτηνίατρος που σίγουρα ξέρει παραπάνω απο μένα!Τώρα όσων αφορά στο να νιώσει άνετα,φτιάξτου ενα περιφραγμένω χώρο μέσα στο σπίτι οπου θα έχει οπτική επαφή μαζί σου(είτε με πάρκο είτε με κάτι άλλλο),βάλτου μερικές ζεστές κουβέρτες και μερικές εφημερίδες ή πάνες και θα βολευτεί το κουτάβι!Το κυριότερο μην αγχώνεσαι και θα δείς οτι όλα θα πάνε καλά!Για να μπαίνεις και να γράφεις εδωμέσα πάει να πεί οτι το έχεις ψάξει,κάτι το οποίο δείχνει οτι σε ενδιαφέρει το κουτάβι να έχει τα καλύτερα!Μόνο και μόνο για αυτό απο μένα έχεις ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και είμαι σίγουρος οτι το κουτάβι έχει πέσει σε τέλεια χέρια!Ολα θα πάνε καλά και πάλι να χέρεσαι τον κούταβο!!!!!!!!!Μακάρι να περάσεται πολλά ευτυχισμένα χρόνια μαζί!!!!!!